מותר לחשוב.
ומותר שיהיו רגעים כאלה.
וגם לפעמים מותר להישבר. וגם לפעמים מותר להגיד שמה שתקוע דורש את שלו. זה מותר!
וזה גם קורה.....

מותר לחשוב.
ומותר שיהיו רגעים כאלה.
וגם לפעמים מותר להישבר. וגם לפעמים מותר להגיד שמה שתקוע דורש את שלו. זה מותר!
וזה גם קורה.....
זה נחמד לדעת שאנשים מסכימים איתי. גם בדברים שכאלה.. בדברים שאני לא אבוא ואכריז עליהם קבל עם ועדה..
שיעור מדהים ממש! ואחריו חשבתי קצת לעצמי...
ולפעמים אתה תוהה לעצמך למה המחיר שצריכים לשלם יכולה להיות כל כך לא נעים ולא נחמד..
באמת למה בתור חברה המצב הוא ככה??
זה צריך להשתנות.. אבל איך משנים דברים כאלה?
דברים שתופסים מקום כל כך גדול בחברה? בכל חברה (כמעט)?? (ואולי אפילו בלי הסוגריים??)
שאלה טובה . כשאת מוצאת תשובה . אני ישמח לדעת מהי
בשביל זה צריך למצוא תשובה...
בכללי שינוי מתחיל בבנאדם אחד בודד.
אבל אם אני כזאת, או לפחות משתלת, וגם קצת יודעים את העניין הזה עוד אנשים, אז...אז מה עכשיו?? מה הלאה??
צריכים להעלות מודעות לאויר קודם כל .
או במילים אחרות- מי אני שאנשים ישימו עלי??
ולא מתוך מקום של חוסר הערכה עצמית, אלא באמת למה שמישהו ישים על זה.. כולם יכולים לומר, טוב, אז הנה אמרנו, אנחנו יודעים וזהו, אבל...
תעשו משו!!
אז עכשיו בשיעור זה עלה למודעות קצת.. דווקא בדיעבד, כשחושבים על זה יותר, אז חוץ מזה שהיה שיעור מדהים, אני גם שמחה שהנושא הזה עלה, על כל מורכבויותיו, ועוד אצל בנות...
לבוא ולומר את האמת בלי התחמקויות ובלי משחקי מחבואים! וואו! אני באמת מעריכה את זה!
מאוד!!
ועדיין... מה עושים הלאה...

אם את מאמינה שתצליחי את תצליחי . תנסי לדבר על זה עם נשים . עם הכיתה . עם ההורים כאלו תתחילי זה ימשיך לבד
נכון... אבל אני די חושבת שזה יישאר ברמת הדיבורים.. צריך לעשות משהו שיגרום לאנשים להסתכל על זה ולא להאכיל אותם כפית... 
(עם כמה הסתייגויות שאני לא מעלה על הכתב אבל כן חושבת אותם..) אז רק לידע כללי
אבל אשמח לתגובות אם יש לכם משו לומר...
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד