אחד מהכוחות האלה הוא הכח להיות תקיף ואלים (ואני בכוונה מכניס את שתי ההגדרות ביחד, כי נראה לי שהשורש שלהם זהה), וכמו כל כח במציאות, הוא לא נברא סתם ויש לנו יכולת להשתמש בו לטוב ולרע.
יש כוחות נפש שקשה יותר לראות את הטוב בהם, בטח לאנשים שאותו הכח מאד חלש אצלם, לרוב כדי להבין את הטוב שבכוח הזה צריך ללכת למקרי קצה- שוטר שמפעיל אלימות כנגד פושע משתמש באותו כח של אלימות, בצורה הטובה ביותר שיכל להשתמש בו.
אחרי ההבנה שהכל נובע ממקור טוב, אני חושב שאפשר להתבונן בדברים בצורה מפוקחת יותר. הכוחניות שאת רואה במציאות היא לא רוע גמור אלא שימוש יתר בכלי שמהותו טוב. אין זה אומר שאנחנו צריכים להשלים עם הכוחניות היתירה בעולם, אלא לדעת להשתמש בה ממקום נכון. אדם שנרתע מכל גילוי כוחניות לא יוכל להתמודד איתה. נראה לי שרק אם תמצאי את המקום שבו את כן משתמשת בכוחניות - תוכלי להבין את הטוב שבו ולהתחיל להתמודד איתו.
לפעמים אנחנו נדרשים להתמודד בעולם הזה עם כוחניות, לפעמים אנחנו יכולים לאזן אותה על ידי עדינות ולפעמים אנחנו נדרשים להשתמש מולה דווקא בכוחניות (או לחלופין תקיפות, שהיא סוג אחר של כוחניות) שלנו, שהיא כוחניות מאוזנת יותר - כדי לאזן את הכוחניות שמולנו, שיש לה תכונה להשתלט על השיח.
אני מסכים שהעולם שלנו כוחני מדי ואלים מדי. (אף על פי שנראה לי שלפעמים דווקא העדינות חוצה גם היא את גבול הטעם הטוב, ואז צריך דווקא לאזן אותה), העבודה שלנו היא להתחיל קודם כל לאזן אותה במעגלים שלנו ורק אח"כ במעגלים רחבים יותר.
מקווה שעזרתי במעט...