איזה שיעורים-שמות, נושאים, סדרי עדיפויות, זמן, חלוקת זמן, שנה/ שיעור א ב ג וכו...
כל פירוט יתקבל בברכה
א. קניין היקף וידע בסיסי - סדר לימוד בקצב מהיר של משנה / רמב''ם (לכל אחד מהם חיסרון ויתרון, אני הייתי מעדיף את הרמב''ם בגלל שהוא פחות מצריך התעכבויות על הבנת הפשט) + סדר לימוד גמרא בקיאות לפי היכולת. לענ''ד זה אמור להיות החלק העיקרי מבחינת הזמן.
ב. בניית שיטות לימוד - לימוד מפרשים על הסדר / מהלכים עיוניים (קובץ שיעורים או חידושי הגר''ח על הרמב''ם למשל), עם שימת דגש על הדרך בה הם שואלים שאלות ועונים תשובות, איזה חילוק הוא נכון וכו'. כשליש מהזמן.
(בנוסף הייתי משקיע בלימוד מחשבה ו/או מוסר אבל זו מסגרת שונה)
זה בגדול אבל זה כמובן מאוד תלוי ברמה של הבחורים.
בונוס: הייתי מוסיף שיעור שבועי קצר (או אפילו סדר לימוד עצמי קצר) על חכמי ישראל - היכרות עם סדר הדורות והתקופות השונות ועם דמויות המפתח של העברת התורה, אלו יכולים להיות שיעורים מאוד מעניינים וגם מאוד מעשירים ותורמים ללימוד.
בהצלחה!
כלומר תוך ומתוך לימוד המשנה והגמרא לומדים מושגי יסוד ועל החכמים והיחסים ביניהם, אפשר (ומומלץ) לעשות שיעורי רקע וללמוד ספרי קיצור סדר הדורות אבל עיקר הלימוד הוא מתוך המקורות עצמם - המימרות והמעשיות (זה נכון בעיקר לגבי התנאים והאמוראים, מתקופת הגאונים והלאה לא היה הרבה ממשק בין החכמים ולכן קשה ללמוד על היחסים ביניהם אבל זה מה שיש). קופצים למים ותוך כדי לומדים, אין קיצורי דרך.
שכחתי את לימוד התנ''ך - הייתי עושה גם סדר קצר בלימוד תנ''ך (וכמו בתושב''ע - גם בלימוד התנ''ך עיקר לימוד סדר הדורות היחסים והייחוסים הוא דרך הלימוד עצמו), בישיבה בה למדתי יש חבורת תנ''ך של לימוד היקפי עם חזרות חצי שעה לפני סדר בוקר - מומלץ מאוד.
זה מעשיר ואפילו הכרחי, אבל:
א. אני לא רואה את זה כידע בסיסי שהוא כתנאי לתחילת הלימוד, כלומר זה שחסר הידע הזה זה חסרון גדול אבל זו לא סיבה להתעכב בלימוד בשביל ללמוד את זה אלא במקביל ללימוד מאפס.
ב. גם עם כל ההקדמות עיקר הלימוד של הרקע הוא מתוך הלימוד של גופי התורה עצמם - מי שילמד את הקדמת הרמב''ם ללא רקע תורני אולי ידע רשימה של שמות אבל לא יבין בכלל על מי ועל מה מדובר. וגם לגבי כללי תושב''ע - הוא אולי ידע לחלק בין גזירות לתקנות ובינם לבין דברי קבלה ולבין דברים שנלמדים בי''ג מידות אבל בכלל אין לו מושג מה זה מה, את הדברים האלה לומדים 'תוך כדי הליכה'.
גבוהה בהרבה משל זה שלא. וגם עשר שנים בישיבה, עם מלא ראשונים בראש ואולי אפילו הבנה ישרה של הפשט לא מסייעות כשאין הבנה איך ולמה הגמרא נכתבה, מה היה סדר הדורות, העניינים הלשוניים, המציאות בזמנם, טבע הדברים שמתוארים בגמרא ועוד.
ממליץ לאנשים לעבוד על הדף עם התוספות של הרב עדין שליט"א, הוא עשה מה שאף אחד לא עשה וכנראה גם לא יעשה, כל המחקר מסביב לדף הוא מדהים
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?