שלום רב,
בעלי ואני נשואים 7.5 שנים, יש לנו 4 ילדים. בזוגיות שלנו תמיד יש עליות ומורדות, אני פחות או יותר יודעת במה אני צריכה להשתפר וכו', העניין הוא שאחד הדברים המרכזיים שמפריעים לי לקדם את הזוגיות ואותנו כמשפחה ואת המצב הכלכלי ואת הבית וכו' הוא הביקורתיות הרבה של בעלי כלפיי. לכן אני שואלת.. יש איזושהי דרך ללמד אותו להיות פחות ביקורתי כלפיי? זה ממש ממש מעליב אותי כל פעם מחדש, אבל אני גם יודעת שהוא ביקורתי לא רק כלפיי אלא באופן כללי. דוגמאות - רקדתי לפני כמה חודשים, סתם, בבית, לצלילי טראנס שהוא שם לשתי דקות, והוא הסתכל עליי כזה, ואמר לי "את לא צריכה לרקוד טראנס" (ודווקא בעבר קרה גם שהחמיא לי על איך אני רוקדת.. ריקודי בטן, למשל) - מבחינתי אני בריקוד מביעה את הנשמה, פחות משנה איך זה נראה באותו רגע, זה היה בצחוק כזה. או מה שקרה היום.. מיום ראשון הייתי במבצע בירוקרטי וארגנתי טפסי 17 וכל מה שצריך לניתוח שפתאום קבעו לבן שלי, בהתראה של שבוע. בעלי היום נסע אתו לטרום ניתוח. הסתבר שהבוקר הדפסתי בטעות התחייבות לא נכונה לטרום ניתוח (הדפסתי את ההתחייבות לתור הקודם, שכבר נוצלה), והוא גרם לי להרגיש כאילו אני שיא הכישלון, בעוד שאם המצב היה הפוך, לא הייתי כועסת עליו בכלל כי זה אנושי לטעות. יש מה לעשות עם זה?? אשמח לעצות פרקטיות ולא לאמרות כמו "ללכת לטיפול זוגי", כי לא נראה לי שזה יקרה.

תגובה נפלאה