מסקנהריעות.
זה הרחבה של משהו שאמרתי ל @שלולית הבוקר, מקווה שכולנו נשים לב לזה בעצמנו ובמי שאנחנו אוהבים.

נתחיל בזה: אנחנו אוהבים לעזור לאנשים שאנחנו מעריכים. זה נותן לנו תחושה טובה. עד כאן, הכול ברור.
ניקח דוגמא שתעזור לנו להבין את ההמשך. אני עזרתי אתמול לאבא שלי לבנות סוכה. (זה לא באמת קרה, סתם דוגמא). נהניתי לעזור לאבא שלי. הוא אדם טוב, אני מעריכה אותו, ולעזור לו גרם לי להיות במקום יותר טוב. בפינה של האנשים הטובים. אחרי שסיימנו, אבא אמר לי תודה רבה, והלך. וואלה, בשנייה הראשונה הרגשתי מלכת העולם. אבא שלי, אמר לי תודה? וואו. זה כאיחו אני מתחילה להחזיר לו על כל מה שהוא עשה עבורי כל השנים האלו.
ואז מגיע רגש אחר. כעס. בקטנה, אבל- רגע, למה הוא לא קנה לי איזה משהו טעים לשתות? הרי כל כך חם היום, ועבדנו קשה.
או, עדיין כעס, אבל של- מה זו התודה רבה הקטנה הזו? למה הוא לא סיפר לאימא על מה שעשיתי?
ואנחנו מתבשלים עם הכעס ולא אומרים שום דבר, ובארוחת ערב כשהוא יבקש שנעביר את הפסטה אנחנו נעביר, אבל לא נאמר שום דבר. ולא נתייחס אליו. והוא לא ישים לב, כי לא קרה שום דבר. בצהריים בניתם סוכה יחד.
ואז אנחנו הולכים לישון עם תחושה לא טובה, והכעס נמשך גם למחרת ולוקח זמן עד שהוא מתנדף, כי זה אבא ואנחנו חיים איתו, אבל אם זה בן זוג אז בסוף השבוע זה יתפוצץ במריבה ענקית, ואם זה אח קטן אז זה השפלות לכל החיים.
כשבעצם, הדבר היחיד שהיינו צריכים לעשות, הוא לדבר. לא לפתוח את זה. הבעיה היא בנו, לא בו. הוא אמר תודה, לא צריך להיות כאן מעבר (meever) גדול. זה שאנחנו מרגישים בליגה של הגדולים זה לא אומר שמגיע לנו שירות ותשבחות.
לא לפתוח את זה, אלא לומר: אבא, אתה יודע שאני מעריכה ואוהבת אותך? באמת. אני חושבת שאתה אדם טוב שעושה דברים טובים. וואלה, פתאום אנחנו נזכרים כמה אנחנו אוהבים את האיש הזה. ואז אנחנו לא כועסים עליו על זה שלא אמר תודה, ולא כועסים על עצמנו שאולי לא הצלחנו לעזור כמו שצריך, והכול בסדר. כי אמרנו משהו ששיחרר לנו את הלב.

וקצת חפרתי, אבל זה באמת גילה לי המון דברים עכשיו.

@הכל משמים
הבעיה מוכרת להחריד,הלהבה והברוש..

לא הבנתי במה הפיתרון המוצע עוזר.

וזה מדויק ככ, התיאור של הבעיה.

(אשמח אם פעם הבאה תתייגי אותי בכגון דא)

נסה פעם לומר למישהו שאתה כועס עליו בלי סיבה-ריעות.
שאתה מעריך אותו.
זה עובד. צודקת.הלהבה והברוש..

למה?

כתבתי למעלהריעות.
זה גורם לנו לזכור שאף אחד לא חייב לנו שום דבר
יש פה עוד נקודה להשליםהלהבה והברוש..

למה זה שאני אומר לו שאני מעריך אותו, גורם לי להיזכר שאף אחד לא חייב לי כלום

כי ככה זה. זה פשוט עובד ככהריעות.אחרונה

תודהיחידי
אני מתלבט אם לכתוב על זה.
בכל מקרה, זה יפה.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך