סרטים בפעולהאנונימי (פותח)

בס"ד

לפני הרבה זמן היו בפורום כל מיני שירשורים על הטמבלוויזי'ה וממש החכמתי מהם והם מאוד חיזקו אצלי את הגישה כלפי הכלי הטמא הלזה. ואני ממש מודה לכם על זה!!!!! תודה רבה רבה וישר כח!!!!!

עכשיו רציתי לשאול מה אתם חושבם על ערבי סרט סניפי'ים, פעולות עם חלקים מסרטים וכדו'.

יש לי דעה מסוימת אבל אני אשמח קודם כל לשמוע ולקרוא תגובות.

שנזכה להתקדם וללמוד וללמד עוד ועוד

בציפי'ה לבני'ין אריא-ל!!!

אני אחדד קצת את השאלהאנונימי (פותח)

בס"ד

סליחה שזה הי'ה לא כ"כ מובן...

אני חושבת שמצד אחד אנחנו חי'ים משתדלים ושואפים לחיות חי'י תורה,אנחנו ברוך-ד' חלק מתנועת אריא-ל ששואפת לתורת חי'ים בעוז!!! , אבל מצד שני (אני אפנה את זה עשיו לתנועה אבל זה כולל גם שיעורים בבי"ס וכדו')עושים לפעמים פעולות עם חלקים מסרטים, עושים ערבי סרט וכדו'.

זה לא נוגד???

שנזכה להתקדם ללמוד וללמד עוד ועוד!!

בעייני אין שום בעיהbarak891
בס"ד.

להראות חלקים מסרטים (ולפעמים גם סרטים שלמים) שהם ראויים ואפילו אם סרט בכלל הוא לא סרט כ"כ ראוי אבל יש בו קטע טוב ותורם אני לא רואה בעיה.

בצלב"א.
דרך-ומטרה.נועה

לפי דעתי תלוי מה הדרך- והמטרה על הסרט או|ו הסרטונים.

ואני אפרט: אם בסרט שאתה רוצה להראות יש קטים שלא מתאים לרוח התורה (מטעמי צניעות מורסיות וכ'ו...) ואלו רק חלקים קטנים אני היתי מציעה לצנזר אותם.  ונגיד בערבי או המרטון סרטים אני היתי מציעה לך להביא סרטים שיש בהם קצט מוסר או מסר (מועיל וחיובי כמובן) או לקח שאפשר ללמוד ממנו עדיף ורצוי שזה הייה בדך סמוייה -כך שזה לא יהרוס את האוירה של הערב.

בכל דרך שלא תנקןת שהייה C הבהצלחה!! בכל מכל כל!

כן, אבלאנונימי (פותח)

בס"ד

אבל מה עם החנכים? אם חניך יראה שהמדריך מקרין סרטים ומשתמש בהם יכול להיות שזה יביא להם לגיטימצי'ה חס ושלום לראות סרטים, תוכניות ושטיות אחרות לא?

נ.ב- תודה על התגובות!!!

אני לא כל כך מתלהבדרדקי

אני לא הולך לראות סרטים. 
אפילו את אושפיזין לא ראיתי[כמה סיבות].  

השאלה שנשאלת היא איך את מגיעה לסרט? איך את יודעת לצנזרו? את רואה אותו בהתחלה?

אגב,דרדקי
הכלי אינו טמא. הדברים שמשודרים בו טמאים. מה שהוא מסמל היום טמא. אבל בוא יבוא יום שערצי הטלויזיה יקרינו הלכות כלים וכלאים, שעטנז ובן סורר ומורה[הרי זה לדרוש ולקבל שכר]. בעתיד זה יהיה כלי מלא בקדושה, עכשיו הכלי מלא בטמאה, אבל הכלי אינו טמא[למרות שאנו לא נכניס אותו לבית עד שיגיע העת. וגם אז צ"ע האם לא עדיף ללמוד מדפים]
לא צריך להגזיםמור

אין שום בעיה לראות אושפיזין אני ראיתי אותו בקולנוע עם אמא שלי ואפילו ראיתי מורה מצביה משם ואשתו של רב אחד מרחובות היתה שם אין שום בעיה רבנים התירו לראות את הסרט הזה!!!

והעיקר בשמחה- אני אישית לא רואה שום בעיה בסרטים אם הם נקיים!! וחוץ מזה יש סרטים עם צנזורה שיש קטע לא צנוע פתאום את רואה לבן על המסך(בטיטניק אני יודעת שיש )

קיצור לסיכום(צוות מסכם ענת....)

אני לא רואה שום בעיה....

יומצויין לכולם

אבל גם אם הסרטאנונימי (פותח)

בס"ד

נקי מה עם העיקרון? וחוץ מזה גם בסרטים נקי'ים יש מסרים סמוי'ים (על אלימות יחס לאחרים וכדו') שנכנסים לחניכים והמטודות נכנסות יותר מאשר מסר במדובר שנוגד את המטודה ק"ו המסרים שבסרטים!

אז אל תראי להם....מור
לא אמרתי שאסורדרדקי

אבל תראי מה את כתבת, כמה רבנים ראיתי שם?
כמה רבנים ראו את הסרט?
האם הרבנים החרדים לא זעקו כאשר בני ישיבות ראו את הסרט[משום ביטול תורה]?

לא הבנתי אותך... מצטערת...מור
ראית רבניותדרדקי

כמה רבנים ראית?
לבנים זה עדיין מאוד בעייתי[לפחות כך אני חושב].

חוץ מזה, סרטים שצונזרו- רק המראות האסורות צונזרו, מה עם הדברים שנכנסים בתת מודע?[העירו את זה]. ועוד איך צינזרו? אולי לקחו גויה שתצנזר, אבל לא יודע מה הסיכוי לזה.

וי, אתה צודקאנונימי (פותח)

בס"ד

אם כך האם אנחנו צריכים להיות אלו שיכניסו את הקדושה? וגם אם כל התוכן הי'ה מלא בקדושה האם הינו יכולים לראות? האם אין בכך בעי'ה של בזבוז זמן?

ראיתי שתיים באולם קולנוע שהיה ריק כמעטמור

אם  לבנים יש בעיה אז שלא יראו אני אישית חושבת שאושפיזין זה סרט עם מסרים והוא עשה קידוש ה' גדול

ואני אומרת את זה מכל הלב...

חבר'השלומית16

אם הסרט טוב ו"נקי" אז מה הבעיה?

סרטים ממש מעולים בקטע של החדרת מסרים לטובה ולרעה.

אם לוקחים סרט טוב ומשפצרים אותו לצורך הפעולה אז...זה ממש עוזר והמסר עובר בצורה חדה וחזקה יותר!

מור- לא אהבתי את הקטע של : ראיתי שם את.... מה זה משנה מי ראה את זה? כל אחד צריך לעשות לעצמו את החשבון מה הוא יכול לראות איך ואיפה!

לילה מצויין ומשגע!

נכון שבעזרת הסרטים אפשר להעביר מסריםאנונימי (פותח)

בס"ד

באופן חזק (לטוב ולרע) אבל מה עם העיקרון שטלוויזי'ה לא נכנסת וסרטים גם לא כמובן?ומה אם זה שאנחנו חי'ים ורוצים לחיות בעזרתו יתברך תורת חי'ים בעוז שזה פשוט לא מסתדר עם הטמבלוויזי'ה? אתם מבינם, השאלה היא לא אם הסרט נקי וטהור אלא עם אפשר בכלל לראות כי זה נוגד את העקורונות שלנו כתנועת אריא-ל (ככה נראה לי לפחות) 

נראה לי שיש טעותדרדקיאחרונה

"נוגד את העקרונות שלנו כאנשים השואפים לממלכת כוהנים וגוי קדוש"
"... כאנשים המקימים תו"מ[תרומות ומעשרות ]"
... כאנשים יהודים. השומרים על דת יהודית
אני טועה?

ניראלי שממש אין בעיה!יוכי
בטלויזיה יש בעיה כי את לא ממש יכולה לסנן את ה שאת רואה, אבל בסרט את יכולה לדעת בדיוק מתי לצנזר דברים וזה... אז זה לא משנה...
יודעים, אחרי שרואיםדרדקי

ואיך רואים בפעם הראשונה?

ובכלל, הדבר המשפיע יותר זה דוג' אישית. גם פה יש דוג' אישית של כוכבי ההוליווד. האם אנו רוצים לקחת מהם דוג' אישית[סליחה, אבל זה נכנס בתת מודע].

אבל...מור

שולי ומיכל רנד הם לא כוכבי הוליווד אוקי?!

חוץ מזה יש סרטים ממש מעולים שכן אפשר לראות וגם מי בכלל זוכר את השחקנים?! אני אישית לא!

שלומית- כשהזכרתי את האנשים האלה, התכוונתי להדגיש את העניין שרבנים כן מתירים לראות את הסרטים ואין שום בעיה את הסרט....

"שולי ומיכל רנד"=יוצרי אושפזין?דרדקי

בכל אופו, אנו מדברים על סרטים, לא אושפזין.
את לא זוכרת את השחקנים, אבל בתת מודע הם השפיעו עליך. כמו ששרוול קצר שבן רואה, אין מצב שיזכור[במיוחד בימינו], אבל זה משפיע, בתת מודע, עמוק בפנים. שם ימצא המראה שפגע בנשמתו.

אמרתי שאני לא ראיתי אושפזין, מכמה סיבות, לא בהכרח איסור הלכתי של ראית סרט, אבל סרט רגיל "מצונזר" קשה לי לקבל את ראיית הסרט.

אתה צודק אבל...מור
אנחנו לא נראה סרטים....
השאלה היא עלדרדקי

סרטים ככלל, ולא סרט אושפיזין בפרט.
למעשה כולנו מסכימים שאין לראות סרטים שאנשים שאינם יראי שמים יצרו. מצטער לא את זה הבנתי בהתחלה.

סרט זה כלימיכל הפג"זית

צדיקים וצדיקות,

אני חושבת שאי אפשר להגיד בכלליות "סרט זה טוב" או "סרט זה רע" סרט זה כלי, וכלי מאד חזק ולכן צריך ממש להיזהר כשמשתמשים בו.

לפעמים אפילו יוצרים דתיים יכולים להעביר מסרים סמויים לא טובים ולפעמים גם סרטים שנעשו ע"י גויים יכולים להיות ממש טובים ( רק שתדעו שסרט שנעשה על חג המולד ממש שינה לי את החיים ולטובה- "איזה חיים נפלאים" סרט חובה למי שרוצה לחיות- רק שתחפשו מצונזר...) צריך לחשוב על כל סרט בנפרד, ובסה"כ- (לפי דעתי) כן להשתמש- כי זה לא טלוויזיה אבל ממש בזהירות!!   

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך