ויכוחים עם בני עקיבא...תכנסו בבקשה זה חשובמור

במוצ"ש היה לי ויכוח עם אחת מבנ"ע היא אמרה  שהקטע של אריאל זה שכל הדוסים הולכים לאריאל וכל השאר נשארים בבנ"ע וככה בבני עקיבא נשארים האנשים הפחות טובים

וככה אנחנו לא משפיעים איך תהיה השפעה אם אנחנו נמצאים באריאל ???

מה אתם אומרים תענו כי זה חשוב.... 

תבדקידרדקי

סניף רחובות בנות בנות קיים כמה שנים, 4? תבדקי כמה באו מהבית וכמה באו מבנ"ע.
אם כבר אריאל לוקחת מעזרא, אבל אני לא רוצה להיכנס לזה.
בכל אופן, אם איני טועה, בנ"ע רק התחזקה מאז שקמה אריאל, כל הסניפים הנפרדים, כל ה"קנאת תנועות תרבה צניעות" שקיימת, כל אלו לא היו אילולא היה אריאל, והיא הייתה פועלת.[זה ממש קיצור]

אגב, היא כנראה לא יודעת מה הגרעין עשה ועומד לעשות. אני חושב שזה יסתום די הרבה פיות.

הם היו נפרדים עוד לפני אריאלמור
היא יודעת על הגרעין...
סליחהדרדקי

היה סניף אחד שתנועת אריאל הקימה כנפרדת[בין החומות] ואז כאשר הקימו גם בגב"ש זרקו את אריאל. בנ"ע רק לאחר שנים הקימה סניפי נפרדים.

אגב, בנוגע לגרעין איני מאמין שאת יודעת הכל, ק"U מישהי שלא מהתנועה 

די...אנונימי (פותח)

קראי ב"טל שמיים" לחודש כסליו. זה נראה לי מספיק.

נמאס כבר לדון בזה! גדלנו בשה! ואפילו ביותר משנה...

אנחנו תנועת נוער עצמאית לכל דבר ועל כל המשתמע מכך.

השאלות הללו נובעות מחוסר בטחון בתנועה. למה לא שואלים שאלות קיומיות על בנ"ע?

כל אחד, התנועה שלו - ודי!!! טוב מאוד לעבוד בשיתוף עם תנועת נוער אחרת, אבל לנו ישנה את הייחודיות שלנו.

וחו"מ, יש גם דוסים בבנ"ע.

ואם את בכל זאת מתעקשת, ראי המון "טל שמיים" בגלגולו הנוכחי ובגלגול הקודם "לחב"בניק"...

בברכת עצמאות מוחלטת...

לדוגרימור

אם זה נמאס לך אז אל תכתוב!

אני עמדתי במצב של היה לי מה לענות!

אולי היא כן צודקת אם הינו שם אולי היינו יכולים יותר להשפיע?

סליחה על הבוטותמור
אנחנו בשמחה נרצה להיות חלק מבנ"ע.yehciel666

רק שיסכימו לקבל את הדרך שלנו, ואם הם לא רוצים להיות תנועה של "לכתחילה" שיאפשרו לנו את-זה,

אני בכולופן מאוד אשמח שנהיה בנ"ע, אבל הם לא רוצים אותנו.

אז אין מה לעשות, אנחנו צריכים מסגרת שמתאימה לאנשים אחרים.

אני תמיד משווה את זה לישיבות ולמכינות הקדם צבאיות.

המכינות מתלוננים שהישיבות לוקחות להם את החבר'ה הטובים? לא! כל אחד ומה שמתאים לו.

ככה גם בתנועות הנוער, יש ציבורים שלא מתראים להם בנ"ע, אז הולכים לאריאל, יש כאלה שלא מתאים להם אריאל, אז הולכים לבנ"ע. שניהם מאוד מאוד חשובים. רק שיש מקומות שמתאים שם אריאל, ובטעות יש שם בנ"ע.,

בסדר אבל מה עם...מור
כל החברה שבבנ"ע שאנחנו יכולים להשפיע עליהם  אומרים שאם יש סניף נפרד אז כל החברה הפחות דוסים לא יבואו לשם....
זה לא נכוןאנונימי (פותח)

בס"ד תגידי להם שהקימו לפני כמה שנים עזרא בהר חומה בירושלים שהיה בדיוק כמו אריא-ל מבחינת הנפרד וכו' אבל הוא הי'ה עזרא ובאו לשם חילונים!!! והם למדו איך לבוא וכו'.

יחיאל, סיכמת ת'ענין יפה!!!!אנונימי (פותח)
ל והעיקר בשמחהמור

את צודקת לגבי אז לא לגבי היום

היא חושבת שזה לא חכמה להתבדל ולטפח את הטובים ולא להשפיע

קשה לי להסביר לה שזה לא נכון

ניסתי להסביר לה כמה זה לא טוב שזה מעורב כמה איסורים הילכתיים עוברים והיא אומרת שצוות הדרכה שלהם נפרד וכו' רק בישבצים זה מעטורב

לא יודעת מה להגיד לה

תגיבו בבקשה

גמרא מפורשתדרדקי
קידושין נה: כמדומני "אין אומרים לאדם לך וחטוא כדי שיזכה חברך".  נכון, אם הבנתי נכון אומרים לאדם ללכת לחטוא חטא קל כדי שחבר לא יחטא חטא גדול. מסתמא מותר כי רבנים התירו בנ"ע בדיעבד, אבל האם הם חייבו אנשים ללכת לבנ"ע? מה עם כל אלו בבית? לא שמעתי את בנ"ע זועקת שהם חוטאים כאשר הם יושבים בבית.

עוד דבר שכבר כתבתי רבות, הדרך הכי טובה להשפיע על תנועה היא מבחוץ. יש כלל בגמרא "כל קבוע כמחצה על מחצה דמיא"- ברגע שאנו תנועת נוער שונה, איננו 5000 חניכים בתוך בנ"ע, כי אם תנועה אחרת , אשר שווה לבנ"ע. לכן השפעתנו כה רבה מבחוץ. אנו הגרמנו להפרדת סניפים, אנו הגורמים לקנאת תנועות המכריחה גדילה רוחנית. אשר מכריחה תנועות להשקיע כמה שיותר ברחוניות. בסופו של דבר מבחינה רוחנית אין על ההשפעה שלנו כתנועת אריאל, ולא כחניכי בנ"ע אשר בתוך הסניפים.
דבר ראשוןאנונימי (פותח)

בס"ד

סליחה שבתגובה הקודמת זה לא הי'ה כ"כ ברור! 

דבר שני זה הי'ה לפני שנתי'ים שלוש, יכול להיות שמה שתרם להצלחה זה שללא דתי'ים אין (אם אני לא טועה) בכלל תנועת נוער אבל עצם העבודה שהצליחו להביא לשם חילונים ושהם בואו עם כיפות והיתפללו בתנועת נוער נפרדת רק מראה שזה אפשרי!!!

בקשר לזה ש"לא" משפיעים ומטפחים "רק" את הטובים:

1.זה לא טוב להשפיע כשאתה בעצמך יכול להיות מאוד מושפע לרעה במיוחד כאשר אתה לא מתמלא!!! ההשפעה פחות משמעותית ואתה מאוד מושפע ולפעמים, כן צריך להיות רק עם אנשים עם השפעה טובה כדי שאחרי שתתמלא תוכל להשפיע כמה שיותר טוב!!!!!   

2. תנועת אריא-ל לא משפיעה ולא פתוחה רק לאנשים הכי דוסים אלא היא פתוחה לכולם!!!!!! ומי שרוצה יכול לבוא לא יסלקו אותו אלא אם כן יש לו השפעה מאוד מאוד גרועה!!!

3. ההשפעה של אריא-ל היא מפנים! למה עכשיו יש הרבה סניפים של בנ"ע נפרד? כי אריא-ל הכניס למודעות שצריך לעשות נפרד ועוד.

הקיצור ב"הצלוחה

שבוע טוב ומבורך!                                                                        

אני לא רוצה להתחבר לבנ"ע!מיכל הפג"זית

ולא בגלל שאני לא אוהבת אותם או משהו כזה - ההפך.

אלא שכל תנועה מיועדת לסוג אחר של אנשים- בנ"ע, הדבר הכי יפה אצלם זה שגם חילונים באים- וזה דבר שלא יקרה כ"כ באריאל גם אם ממש נרצה, פשוט, נפרד לא מושך אותם... יש אנשים שמתאים להם אריאל ויש אנשים שמתאים להם בנ"ע ושתי התנועות האלו חשובות ממש ואי אפשר כיום לוותר על אף אחת!!

אהבת אחים- זה מה שאנחנו צריכים, לא חיבור תנועות, ברגע שבאמת נאהב 1 ת'שני בלי קשר לתנועות נוער- אז כבר זה לא ישנה...

בצלב"א ולאהבת אחים אמיתית!! 

מור יקירתימיכל הפג"זית

רק שתדעי שכמעט כל שבת יוצא להתווכח על זה עם הקומונרית של בנ"ע אצלנו

תחשבי שאם היינו מתאחדים עם בנ"ע כל החניכות הקטנות שפחות מבינות מה זה "תורת חיים בעז" וכל מה שמעניין אותן זה להיות חלק מהחברה- לא יגדלו לאותן בנות מלאות כמו שהן יגדלו אצלנו (וזה לא מתוך גאווה אלא ראית המציאות) אין מה לעשות אבל אצל ח'ברה קטנים שעושים מצוות כי זה מה שצריך- ולא מתוך עומק, הבנה ואהבה כמו אצל ח'ברה בוגרים- אז להיות צדיק זה לא משהו ויותר כיף להידמות לח'ברה

אני רואה איך אצלנו בשכונה בנות שהיו בהתחלה באריאל ועברו לבנ"ע פשוט אחרות מבנות שמההתחלה היו בנ"ע וזה לא שאין לנו ח'ברה איכותיים בבנ"ע! יש שם ח'ברה ממש מדהימים שמשפיעים על הסניף כולו! פשוט זה לא אותו דבר...

אני חושבת שבאמת- בשבטים הקטנים זה ממש חשוב לאן הולכים!! וגם בשבטים הגדולים יותר (למרות שקצת פחות) ובהדרכה\ קומונה- זה ממש תלוי בבנ"א- אם הוא יהיה משפיע יותר או מושפע יותר...

בקיצור מור- פשוט תהיי גאה בתנועה שלך ותזכרי שהיא באמת משפיעה על הסביבה (לא רק על בנ"ע) ושזה חשוב שתהיה בחירה לא רק בבי"ס אלא גם בתנועות- שכל אחד ילך לאן שמתאים לו!  

בצלב"א- התנועה והמקדש!   

ועוד משהו...מיכל הפג"זית
אמנם כשמוציאים מישהו מהבוץ מתלכלכים אבל תמיד צריך להיזהר לא ליפול בעצמך לבוץ... (חוצמזה שבנ"ע זה ממש רחוק מבוץ... אני מתכוונת כאן בכלליות לנושא של להשפיע בלי להיות יותר מדי מושפע)
קראתי תודה רבהמור
הי מור!רחלקה

תשמעי, גם לי יוצא הרבה להתוכח על בנ"ע- R.E.L (כל יום 5- בערך שעתיים- אולי שעה וחצי...או משו כזה...)

והגעתי למסקנה שאריאל טוב לאריאלניקים ובנ"ע מתאים לבני- עקיבאים. אנחנו רצינו להיות בתוך בנ"ע ולהשפיע מבפנים אבל הם לא רצו אותנו. מסקנה: אל תדחף למקומות שאתה לא רצוי בהם- אי לכך ובהתאם לזאת אנחנו יצאנו לבחוץ על מנת להשפיע מבחוץ.

(סורי על הביטויים הגבוהים- אני אחרי שיעור הבעה...)

מור שלום!אנונימי (פותח)

אני חושבת שבאמת ילדים קטנים צריכים להיות באריאל ולהיתחנך לפי החינוך שמתוונה אריאל אך כשאנו גדולים אנו צריכים ללכת "ולהפיץ את האורשמה" כי אנשים זקוקים לזה  אני מכירה המון בנות שיתחנכו על בירכי אריאל וכשהם גדלו הם נהיו מדריות וקומנריות בבני-עקיבא

אז למה ;אנחנו לא פועלים ?חב"ב!?שירוש
חב"ב עושה וממשיך לעשות........מור
ככה זה כשלרכזות אין זמן....רחלקה
לענת-נועה

חוצפה!

איפה הבת את הידיעה הטיפשית הזו!? את עוקבת אחרי הלו"ז של סדר החיים שלהם!?

אז דעי לך! שהם ממש פועלות בתנועה! (אני יודעת על מ"ס נושאים אחד שהם עוסקים בהם מקרוב-1 מהם זה שבט נצח!)

ועוד הם פעילות בגרעין וגם שם הם עושים מלאכתם נאמנה!  

להבה אני ממליצה לך לחשב פעמים לפני שאת מפיצה ידיעות שגויות ומחפישות-בקיצור אומרת לשון הרע- כידוע דבר נורא!!!

-סליחה אם המילים היו יותר מידי נוקוות.

הרכזות חב"ב באמת קורעות את עצמן!!!!מור
רק רציתי לומר משפטאנונימי (פותח)אחרונה

אני חושב שהאנשים פה לא באו בראש נכון(ואני לא מדבר על עצם העניין)

א. מה זה וויכוח, אסור לבוא בגישה הזו,(וכל האמירות של תגידי לה ובואי תראי שאנחנו מצליחים גם בלעדיכם)

זה לא רלוונטי,צריך לבוא בראש של איך אנחנו(כולם) באים לתקן ולרומם את עמ"י......

בלי לעשות התחשבנויות מי הורס למי וכמה.

ב. החזון איש כותב בספרו שאם אדם למשל פותח חנות מכולת מול חנות קיימת כבר 40 שנה ובידוע את הפרנסה של השני אז מותר להפיץ עליו דברים ולומר עלי כל מיני דברים (כדי שלא יבואו לקנות אצלו).

והוא הביא שם שאם מדובר בשתי תלמודי תורה שאחד גוזל מהשני אז הדין לא כזה מכיוון שלימוד תורה הוא בלי חשבון ולא עושים פה חשבונות............

בקיצור, אל תריבו אתם אחים , תבואו בגישה תראו שע"י זה תשנו מלא...

בהצלחה...

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך