היום בתפילה, כשברכתי את ברכת המינים, חשבתי על כל הגויים שמאמינים באלוקים אבל לא בדרך הנכונה - כי התלבטתי אם עליהם מכוון הכתוב "וכל אויביך מהרה יכרתו". כי בתכל'ס - הם מבחינתם שליחים של השם ולא אוייבים שלו, מבחינתם הם לא הולכים נגדו אלא איתו. אני יודעת ומאמינה שהם טועים, ובגדול, אבל השאלה שעלתה לי מתוך הירהור זה היא כזאת:
לכל אדם באשר הוא אדם יש צורך פנימי במטרה עליונה שתכוון אותו בחייו. ולכל אדם יש דחף פנימי לרוחניות, ולאידיאליזם. יש כאלה שאצלהם זה יותר בולט, ויש כאלה שזה ממש מודחק אצלהם, אבל תסכימו איתי שזה קיים - אחרת איך אפשר להסביר את זה שמיליוני אנשים לוקחים עליהם כל מיני מנהגים מוזרים, שלא מעט פעמים מקשים עליהם את החיים? אני תמיד האמנתי שזה אחד הייחודים של האדם על פני הבהמה - שהוא צריך שיהיה לו לא רק איך לחיות, אלא גם למען מה לחיות. איזושהיא מטרה שאליה מכוונים חייו ומעשיו. וגם - שלכל אדם יש שאיפה לרוחניות. משהו שלא נתקלנו בו עד היום בבהמות...

בכל מקרה - אם כל זה נכון, ואני אישית מאמינה שהוא נכון, איך זה שליהדות כל מה שיש להציע לגויים זה שבע מצוות בני נוח? זה לא מכיל בתוכו שום חוויה רוחנית, וזה לא נותן להם מטרה נעלית לחיות למענה! אז פלא שהם הגו להם דתות חדשות...?
ככה לפחות זה נראה בעיני...
אשמח לתגובות בעניין.