הענין של רבנו הוא רבי ותלמידים. כל החסידים - גדולים וקטנים, אין גדולים ואין קטנים, כולנו חברים. (ישראל סבא.)
כְּשֶׁשְּׁנַיִם מְדַבְּרִים יַחַד בְּיִרְאַת שָׁמַיִם, אֲזַי כְּשֶׁאֶחָד מֵאִיר לַחֲבֵרוֹ בְּאֵיזֶה דִבּוּר, נֶחֱשָׁב חֲבֵרוֹ אֶצְלוֹ בְּחִינַת תַּלְמִיד וְלִפְעָמִים נַעֲשֶׂה לְהֶפֶךְ, דְּהַיְנוּ כְּשֶׁאַחַר-כָּךְ הוּא מְקַבֵּל מֵחֲבֵרוֹ אֵיזֶה דִבּוּר, אֲזַי נַעֲשֶׂה הוּא בִּבְחִינַת תַּלְמִיד לְגַבֵּי חֲבֵרוֹ. וְצָרִיךְ כָּל אָדָם לִזָּהֵר, לְהִשְׁתַּדֵּל וְלַעֲסֹק בָּזֶה, כִּי "לא תֹהוּ בְרָאָהּ לָשֶׁבֶת יְצָרָהּ" כִּי צָרִיךְ כָּל אֶחָד לַעֲסֹק בְּיִשּׁוּבוֹ שֶׁל עוֹלָם. (לקוטי מוהר"ן תנינא ז)
סיפר ר' ישראל (סבא) על הקשר שלו עם רבי ישראל קרדונר: אני כל כונתי לא היה בשביל לתת כבוד לרבי ישראל, כל כונתי היה לחפש אולי אני אמצא איזה אור, אולי הוא יכול להאיר בי איזה אור - איך לעבוד השם באמת, זה העיקר.
וגם-כן הוא - אותו הדבר. וזה היה הענין שלנו.
הוא לא חיפש להתעלות עלי, הענין שלו היה רק בשביל שאולי הוא יצליח להאיר בי איזה ניצוץ מרבנו הקדוש, שיהיה לי טובה בעולם הזה ובעולם הבא. זה היה עיקר כונתינו ועיקר הקשר שלנו. בשביל זה הצלחנו. (ישראל סבא לחפש האמת)
מי זה חבר טוב – חבר שמקרב אותי לצדיק. (רבי ישראל בר אודסר)
הַחֲבֵרִים הַמְקורָבִים לְצַדִּיקֵי אֱמֶת וְאוֹחֲזִים אֶת עַצְמָם בָּהֶם, רָאוּי שֶׁיְּחַזְּקוּ זֶה אֶת זֶה וִיעוֹרְרוּ זֶה אֶת זֶה.
וְעִקַּר הַהִתְחַזְּקוּת הוּא בְּגודֶל כּחַ הַצַּדִּיק הָאֱמֶת שֶׁהוּא גָּדוֹל כָּל כָּךְ עַד שֶׁיָּכוֹל לְהַעֲלוֹת גַּם נַפְשׁוֹ הַפְּגוּמָה בְּיוֹתֵר וְלא יָצְאָה עֲדַיִן מֵחֹל אֶל הַקּדֶשׁ אֲפִלּוּ כְּחוּט הַשַּׂעֲרָה, גַּם אוֹתוֹ יָכוֹל הַצַּדִּיק לְהַעֲלוֹת וּלְחַדְּשׁוֹ לְטוֹבָה בְּגודֶל כּחוֹ, וְזֶה עִקַּר הַהִתְחַזְּקוּת שֶׁל כָּל אֶחָד.
אֲנַחְנוּ צְרִיכִים לִשְׁמֹר עַצְמֵנוּ מְאֹד שֶׁלֹּא תִּפָּגֵם הָאַהֲבָה חַס-וְשָׁלוֹם אֲפִלּוּ כְּחוּט הַשְּׂעָרָה, כִּי רָאוּי לָנוּ לֶאֱהֹב עַצְמֵנוּ בְּיֵתֶר שְׂאֵת וְיֵתֶר עֹז מֵחֲמַת שֶׁזָּכִינוּ שֶׁיִּהְיֶה לָנוּ אֵיזֶה חֵלֶק בַּפִּרְסוּם וְהִתְגַּלּוּת אוֹר הַצַּדִּיק הָאֱמֶת בָּעוֹלָם, אֲשֶׁר בָּזֶה תָּלוּי תִּקּוּן הָעוֹלָם בִּשְׁלֵמוּת:
(ישראל סבא למעלה מהטבע)
מעלת הקיבוץ של ישראל האוחזין עצמן בהצדיק האמת באהבה ואחדות גדול, ובתכלית השלום האמיתי, וממשיכין על עצמן בכל עת הארת הדעת הקדוש שלו, ומתקבצין ומתועדין בכל עת לדבר זה עם זה ביראת שמים, ומהארת הדעת הקדוש שעוסק הצדיק הנ"ל להאיר בהם, הקיבוץ הזה הוא יקר ונעלה מאוד. ועל ידי זה הקיבוץ תיהיה הגאולה במהרה בימינו ויבוא משיח ויתקן הכל בשלמות.
(אב"י הנחל א)