א. יש מקום לחיצוניות, ובן אדם בוחר להחצין את עצמו לפי הערכים שהוא מזדהה איתם
ב. אני מכיר את העבודה הכללית, ולא תמיד הייתי חוסיד (בעברי היה לי אפילו תקופה קצרה של רמבמיסטיות) בחסידות יותר מבולגן, נו שווין תגדיר את זה ככה, בפונוביץ באופן רשמי לומדים רבע שעה ביום מוסר וכל שאר הזמן גמרא והלכה, בישיבות חסידיות נותנים יותר מקום גם לצד הרגשי (וכמובן שלא הוא מה שמנהל וכו...) וכן זה בעיקר אווירה של האם אתה עובד את ה' או את השולחן ערוך, אחרי שאני לומד שעה חסידות התפילה שלי נראית שונה לגמרי מאשר אם ניגשתי ישר להתפלל בלי הכנה, וכנ"ל לגבי לימוד, כשהלימוד גמרא שלי בא אחרי לימוד חסידות אפילו קצר, זה מחייה אותו לגמרי! ולהגדיר את חב"ד כתורת החסידות? נכון ולא נכון, יש עוד הרבה אופנים חסידיים שאין אצל חבד, אבל עזוב לא קריטי.
ג. לא זכיתי להיות בהר המור בתשעה באב, אבל באופן כללי, באופן מאוד בולט הכאב על החורבן הרבה יותר גדול אצל ציבור העולים להר הבית. אתה יכול להתווכח אבל ככה אני רואה באופן מעשי על אנשים וחברים שעולים ולא עולים...
ד. אשרייך ב"ה
ה. החסידות שמה לה לדגש את לית אתר פנוי מינה ה' יתברך נמצא בכל רגב ורגב מחיינו ומשתדלים באמת לחיות את ה' יתברך בכל דבר ודבר, ולרוב תפילה של חסידים היא הרבה יותר עוצמתית מתפילה של ליטאים, למה? כי נותנים מקום גדול לרגש (ולא שאני אומר שלילטווקים אין לב ברור שזה מוקצן)
ו. התכלית הבילעדית שלי היה ליצור שבט של עובדי ה' שעיקר העיסוק שלהם ביום יום יהיה להביא את הגאולה, האם הצלחתי אולי חלקית. אבל לצערי לא היסתייע לי להיות הרבה בסניף בעבות כך שגרתי בגבעה באותה תקופה של ההדרכה...
ז. וכן חד משמעית זכינו שבדורנו כבר התגלתה החסידות ויש לנו את הדרך המבוררת והאמיתית ביותר לעבודתו יתברך, זה לא שמי שלא חסיד לא עובד את ה'. אבל לולי החסידות אי אפשר להגיע לאותן הרמות...