טוב..הלהבה והברוש..

אז בהעתקה מופלאה מהפורום בעולם המקביל, אך הבוגר, הלא הוא צמ"ע.

אני אפתח פה בשרשור: מה עשית היום?

אז מה עשיתי היום:

קמתי מצעקות על האח שקם מאוחר מדי, חזרתי לשיון, אין תענוג גדול מזה.

המקדחה של השכנים העירה אותי, שחרית, לימוד,
סבתא.

ומאז אני כאן. 

אז מה אתם עשיתם היום? 

(מקווה שיומכם קצת (הרבה) יותר מנוצל משלי..)

תודה על השיר יהדות=דרך חיים

מממממ קמתי, קלטתי שאני עם כאב ראש מטורףיהדות=דרך חיים

שלחתי הודעה לחבר להגיד לו שהטיול מחוזל"ש, התפללתי

חזרתי למיטה כדי לנסות לשכוח מהכאב ראש, לא הצלחתי להרדם והגוף שלי נהיה רותח כזה, חזרתי לסלון דיברתי קצת עם חבר בטלפון, ומאז אני מבזבז את זמני פה בתקווה שעוד מעט יהיה לי כח ללמוד, אהה ולפני כמה דקות נזכרתי שיש שבת עוד כמה ימים, וזה אשכרה גרם לי להרגיש יותר טוב הידיעה שיש שבת  

קיצר אז ניראלי שעוד מעט אני אנסה ללמוד ואז אני אתייאש מהר ואוותר לעצמי כי כואב לי הראש, ואז אני אכריך את עצמי לאכול אפילו שאין לי תיאבון בכלל

רפו"ש.. יש אקמול בעולם..הלהבה והברוש..

תודה יהדות=דרך חיים

כשהייתי קטן עד איזה גיל 14 הייתי צריך לקחת כדור כל יום, קיצר מאז אני ממש לא מחבב כדורים ולוקח רק כשאני באמת חייב כן אני יודע שאני טפש, אבל פסיכולוגית לקחת כדור עושה לי רע במקום תחושת הקלה...

ב"ה 

בחיים שלי לא לקחתי אקמול..Solomon
לא לכולם אקמול עוזר.. רק אומרתאחת מהעם הנבחר
אתה תלך לשבת בישיבה התיכונית?ההוד וההדר

שמעתי שיש להם.

כרגע אני עדיין חולה ב"ה. אז אולי לביקוריהדות=דרך חיים

והבעיה היא שכל פעם שמר"ן רה"י שליט"א פוגש אותי הוא יושב עלי ממש כמה דקות ולוחץ עלי לחזור לישיבה... וזה פשוט לא נעים

גם עלייההוד וההדר

אבל ממש בקטנה.

אתה יודע, הלכתי למקום נורמלי, לא כמוך...

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח יהדות=דרך חיים

לא בגלל זה הוא חופר לי. הוא רוצה שאני יהיה בישיבה רק עד פורים ואז מבחינתו אני משוחרר, הוא אומר לי, "אתה צריך להבין יש לך פה שליחות!!! כשילד בכיתה ז' רואה שמינסט כמוך עם תפילה כמו שלך ומסירות נפש כמו שלך, אתה יודע מה זה עושה לו?!?! כל דבר ודבר שעושים בישיבה אם אתה שם או לא, זה הבדל שמים וארץ!! זה ממש דיני נפשות של הילדים האלה, אתה לא יכול לעשות לי את זה ולהשאיר אותי לבד" וכו ככה במשך איזה 5 דקות... 

עכשיו ברור שהוא מגזים, וממש כיף לקבל ממנו כאלה מחמאות כאלה, אבל מה אני אמור להגיד לו? אני מחייך חיוך מפודח ומחכה שיגמר השמוס...

כנראה שאני סתם דוס משעמםההוד וההדר

או שהוא כבר התייאש...

ניראלי זה סתם כי אני הייתי מאוד רועש בישיבה...יהדות=דרך חיים

וגם יש לזה תוצאות היה תקופה שהייתי היחיד בישיבה עם גארטל, היום יש לדעתי איזה 10 בחורים עם גארטל, פעם רק אני ו@המקדש היינו היחידים מכל הישיבה שעלו להר, היום יש כבר איזה 15 שעולים להר, אפילו על תכלת עשיתי הפצות, ולגבעות ניסיתי להפיץ וקיבלתי שיחות נזיפה מהורים של ילדים ומאז יותר נזהרתי  

נחמיה17

איך פתאום גארטל זה סממן דתי. (זה של חסידים. לליטאים אין שום עניין בזה).

עלייה להר בית אלהינו כנגד דברי הר"ר היא  חיזוק של הישיבה? זה ממש חד צדדי כל הסיפור הזה.

הקטע שברור שאתה אומר ככה בגלל שאצלם זה בא  מחוסר אכפתיות לנושאים הללו. אבל מעצבן שאת זה אתה  מביא כדוגמא. זה מאוד נתפס. אני רואה איך מסתכלים עליי לעומת אחד עם גארטל, ואני לא מבין. הוא לומד פחות ממני מתפלל פחות ממני ועדין מספיק שישים גארטל והוא דוגמא למופת?

מממממ למה?יהדות=דרך חיים

ערכתינחמיה17

נערךההוד וההדר

טעות

החזון שלי היה להפוך את התיכונית למקום חסידייהדות=דרך חיים

ובמובן כולשהו הצלחתי, היית יכול לראות בהפסקות נערים מנסים ללמוד ביחד ליקוטי מוהר"ן, לגבי גארטל אני לא שיכנעתי אף אחד ולא דיברתי עם אף אחד על זה, פשוט לבשתי בעצמי, ועם הזמן באו עוד ושאלו איפה קונים וכו... 

לגבי עלייה להר הבית, אפילו שהראש ישיבה מתנגד לעלייה ממש, תכלס גם לשיטתו יש יתרונות בזה. ילדים בכיתה ח' שאם לא זה הם היו משחקים פוקימון במחשב, פתאום נכנסים עם אידאלים מטורפים להבאת הגאולה! בוערים לנושא ממש!!! אתה קולט ילדים צוציקים מצטטים לך ראשונים ומקורות בנושא הזה, כי זה חשוב להם, איפה עוד תראה ילדים קדושים כ"כ שבתשעה באב באמת בוכים את נשמתם?!

לעניות דעתי חסידות זאת הדרך הכי אמיתית לעבודת ה', אז בוודאי שאני רוצה להפיץ כמה שיותר את תורת החסידות כדי שכמה שיותר יהודים יעבדו את ה'!  אז בתור מדריך לדוגמא הייתי נוהג להתוועד הרבה עם החניכים, (ובכלל בישיבה היה לנו התוועדות שבועית בכיתה שהיתה פיראטית ומצומצמת 

@אב"ג גם הצטרף אלינו כמה פעמים. החזון שלי היה לעורר כמה שיותר יהודים מתוך ישיבה שלא נחשבת הכי חזקה בעולם מבחינה דתית, לעורר שם את הציבור כמה שיותר לעבודתו יתברך..

נעע...נחמיה17

א- הגארטל הוא דוגמא שנתת בין אם כל העבוידה שלך בישיבה כונה לזה בין אם לא. זה די מראה באיזה אור אתה רואה אותו.

ב- הערצה שלך לחסידות דייקא נובעת בעיניי מחוסר הכרת העבוידה הכללית. ז"א בכללי אין הרבה הבדל בין החסידים לליטאים בתורה. רק הסר. שלליטאים יש סדר ולחסידים הכל מבולגן. קבלה אמונה מחשבה. לכן הדור כ"כ אוהב אותם.לוקח את מה שכיף (האמ, ניאו חסידות).

אני יכול לומר לך על עצמי שאני מרגיש מלא חיים ודבקות פעמים. ואני לא מגדיר את עצמי כעובד "לפי החסידות" (חסידות זו לא תורה זו אוירה. תורת החסידות זה חבד וזה מסובך עוד יותר שאין לי כח עכשיו)

היית פעם בהר המור בתשעה באב? בא נגיד-  שמי שרוצה קצת לזכות לקבל ממה זה אבילות על בית ישראל והר ה' כי נפלו בחרב- שילך לקריאת איכה בלילה. שישמע אברכים ורבנים מדברים על זה.

גם אני שמח בעבודת ה'.  מתמלא חיים ועוצמה. מתאבל על ירושלים. כוסף למקדש. ואני  לא מכת החסידים.

עוד ארחיב בזה.

נוער עובד ה' זה לאו דוקא נוער חסידי (אם לא  להיפך, נקודה למחשבה- איפה רואים התקדמות של חסידים בעבודת ה'?)

נ"ב- בברגעים אלןו אני כותב על חלקי בסניף היישוב. ממליץ לך לראות ולשים לב שאני לא מדבר בעיקר על התועדויות. ונכון שזו התקדמוחת אבל יש הבדל בין התקדמות לתכלית בלעדית.

"לעניות דעתי חסידות זאת הדרך הכי אמיתית לעבודת ה'" אני שמח שאתה קובע החלטה שרירותית כזו. החסידות החלה לני 300 שנה קצת פחות. עבודת ה' קיימת 5778 שנים.

נעעעעעע...יהדות=דרך חיים

א. יש מקום לחיצוניות, ובן אדם בוחר להחצין את עצמו לפי הערכים שהוא מזדהה איתם

ב. אני מכיר את העבודה הכללית, ולא תמיד הייתי חוסיד (בעברי היה לי אפילו תקופה קצרה של רמבמיסטיות) בחסידות יותר מבולגן, נו שווין תגדיר את זה ככה, בפונוביץ באופן רשמי לומדים רבע שעה ביום מוסר וכל שאר הזמן גמרא והלכה, בישיבות חסידיות נותנים יותר מקום גם לצד הרגשי (וכמובן שלא הוא מה שמנהל וכו...)  וכן זה בעיקר אווירה של האם אתה עובד את ה' או את השולחן ערוך, אחרי שאני לומד שעה חסידות התפילה שלי נראית שונה לגמרי מאשר אם ניגשתי ישר להתפלל בלי הכנה, וכנ"ל לגבי לימוד, כשהלימוד גמרא שלי בא אחרי לימוד חסידות אפילו קצר, זה מחייה אותו לגמרי! ולהגדיר את חב"ד כתורת החסידות? נכון ולא נכון, יש עוד הרבה אופנים חסידיים שאין אצל חבד, אבל עזוב לא קריטי.

ג. לא זכיתי להיות בהר המור בתשעה באב, אבל באופן כללי, באופן מאוד בולט הכאב על החורבן הרבה יותר גדול אצל ציבור העולים להר הבית. אתה יכול להתווכח אבל ככה אני רואה באופן מעשי על אנשים וחברים שעולים ולא עולים...

ד. אשרייך ב"ה 

ה. החסידות שמה לה לדגש את לית אתר פנוי מינה ה' יתברך נמצא בכל רגב ורגב מחיינו ומשתדלים באמת לחיות את ה' יתברך בכל דבר ודבר, ולרוב תפילה של חסידים היא הרבה יותר עוצמתית מתפילה של ליטאים, למה? כי נותנים מקום גדול לרגש (ולא שאני אומר שלילטווקים אין לב ברור שזה מוקצן)  

ו. התכלית הבילעדית שלי היה ליצור שבט של עובדי ה' שעיקר העיסוק שלהם ביום יום יהיה להביא את הגאולה, האם הצלחתי אולי חלקית. אבל לצערי לא היסתייע לי להיות הרבה בסניף בעבות כך שגרתי בגבעה באותה תקופה של ההדרכה... 

ז. וכן חד משמעית זכינו שבדורנו כבר התגלתה החסידות ויש לנו את הדרך המבוררת והאמיתית ביותר לעבודתו יתברך, זה לא שמי שלא חסיד לא עובד את ה'. אבל לולי החסידות אי אפשר להגיע לאותן הרמות...

נו באמת בשביל לראות אבילותSolomon
אל בית ה' אני יכול ללכת לשם כל השנה <צ>
שה' יכניס להם שמחה אמן.
יהדות=דרך חיים

השבוע אחרי הטיול הקטלני של חדר 7 

@אגל טל הציע שנלך לשמח בבתי אבות..

אז הצעתי לו שנלך לשמח בהר המור  

|בדיחה בדיחה אל תהרוג אותי נחמיה|

בשער''צ לא בבתי אבות...חולות
אבל היה הברקה במקום
תחשוב את כל הבדיחות שספרת בחיים על הר המורנחמיה17

אני ספרתי  פי  7.

אני נהנה לצחוק עליהם  לא פחות

יופי יופייהדות=דרך חיים

יואוו אני מתחרפנת מהקווניקיות שלךךךמתגעגעת...אחרונה

הדיבורים שלך מעלים לי פלאשבקים מהדיבורים של אבא שלי וזה משגע אותי!!!

מתפללת עליכם יומיום שמישו יבוא וינער אותכם...שיצעק לכם באוזן שתקומו מהתרדמת שלכם...

הרהמורניקיםחצי חיוך לך תבין...

#הכל הכל מתוך הערכה עצומה וברוח טובה. טויב??קורץ

ממשההוד וההדר

אגרויסע הצטרפותחצי חיוך

קמתי בבוקר..Solomon
חסידות לפני התפילה כמה שעות..
תפילה..
לימוד..
אוכל..
ועוד מעט זז לעבודה..
זה דבר של חבדניקים .Solomon
התכוונת בהעתקה מפורום לנ"ו..ברגוע

תודה על התיקון..הלהבה והברוש..

ב"ה קמתיחסידות
התפללתי. אכלתי. לימודים. קצת חברות. קצת אסמסים. ועכשיו הפסקה. שוכבת על הדשא. נושמת.
בחסדים עצומיםמתגעגעת...

קמתי מהצרחות של המדריכה (בוקר צחחחחחפטיש)

התארגנתי מילמלתי ברכות השחר בדרך לחדר אוכל

התפללתי

איחרתי לשיעור כי החלטתי שאני חייבת התבודדות

לימודיםלימודיםלימודים

מ ב ח ן

מכינה צ'ופרים ומדברת עם המדש"ית על הפעולה

ערב חדר

קצת חינה עם החברות

שחנש עם המחנכת

המדריכה

חברה

חמשושיתחופר

ולישוןןן

מה עשיתי אתמול...נחמיה17

קמתי באיזה 7:30....

והתפללתי שחרית. (איזור ה8:15)

במירון!

אצל ר' שמעון!!!

וככה אצל ר' שמעון עד איזור ה11:15.

נסיון ללכת לביהכנ"ס של מירון. לחזור כי עוד שניה מגיע האוטובוס. לראות את האוטובוס עובר מול פניי ובכך להפסיד את הרכבת של השעה הזו והבאה רק בעוד שעה.

לחזור לביהכנ"ס, לגלות שהוא נעול. עצבני. לנגן שלש דקות בחוץ ולהחליט בכ"ז להגיע  מוקדם לתחנת הרכבת כי עדיף מוקדם  ממאוחר.

לנסוע ברכבת!!!!! (זה כמו קסם, רק שזה לא איסור)

ללמוד שמו"ת (כמעט) כל הדרך, צריך גם פשוט להינות מהדרך.

לכתוב קצת ברכבת (חלום שמתגשם)

הביתה, מנחה-מעריב, ארוחת ערבבבית. ו... טוב. סיפור לא נעים עם יציאות. להשאר ער עד מאוחר בלילה. תיקון לאה. להמרח עם כל מיני לימודים מעניינים בויקיפדיה וכו'... ללכת לישון מאוחר ולהתלבט אם לבוא לסיבו"ש....

מי נמצא הלילה !!!   בכיפ'ל חארת'? יהושע בן נון!!!, כלב בן יפונה!!! ואתה?

אבל זה חלק מתהליך ארוך. שאולי באמת כדאי שאכתוב לו סיכום.

אהממ על היום אני אומרת..אחת מהעם הנבחר
קמתי,
התארגנתי,
ברכות השחר, ( לא הספקתי תפילה מלאה לצערי.. ואי חייב לזכור מינחהה )
אמא גררה אותי לרופא,
כולה צינון שטיפונת החמיר..
סופר,
בית מרקחת,
מקס סטוק,
בית,
כיפת ברזל,
וזהו בנתיים...

עכשיו אני אלך להתפלל מנחה

בת רווקה (לפני השידוכין והכל) זה החיים הכי קלים בעולםנחמיה17

מי שמע   על מניין? על סו"ז ק"ש?

על ביטול תורה?

על 3 תפילות ביום?

על תפילין?

על שמיה"ב?

חיים קלים!

תכלס.. קוראים לזה עצלות...אחת מהעם הנבחר
וזה גרוע.. ואני חולה אז זה עצלות מוכפלת..
אממשעות של אמת.
למדתי
התפתלתי מכאבי בטן
חזרתי הביתה
מקלחת
שירים במיטה
לפה.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך