חברה שלי רצתה להעביר בשבת פעולה בנושא תנועת אריאל. היא מדריכה של שבט די צעיר. [לא ביקשתי ממנה רשות להגיד מי היא, לכן אני רק אגיד שהיא מדריכה של גיל באיזור ג'-ו']
ניסיתי לעזור לה לבנות את הפעולה, כאשר אחד ממטרותינו היו שהחניכות לא יצאו מהפעולה ויגידו שבנ"ע דפוקים!
חיפשנו מטודות בשביל שלא כל הפעולה תהיה דיונים ורציני מידי[בכ"ז ילדות קטנות] ולשם כך התייעצנו עם כמה אנשים שקשורים לתנועה. מישהי שדיברנו איתה אמרה לנו שלדעתה זה בעייתי להעביר פעולה כזאת לבנות בגיל הזה.
אני מאוד התנגדתי למה שהיא אמרה ואמרתי שלדעתי זה בעייתי שחניכים\ות בתנועה שלנו לא יודעים עד בערך כיתה ח' [במקרה הטוב] מה האידיאלים של התנועה שלהם. נכון שיש כמה פעולות לגיל הצעיר ונושא ח"א של שורשים זה תנועת אריאל, אבל בד"כ החניכים לא קולטים בדיוק מה האידיאלים של התנועה.
רציתי לשאול- מה דעתכם?
האם אפשר להעביר פעולות ברמה גבוהה לחניכים\ות צעירים\ות? [הרעיון שאני חשבתי שחשוב להעביר זה הקטע של דרך חיים ללא פשרות וחיים ע"פ התורה]
אם כן- איך אפשר להעביר זאת בצורה שהם יקלטו? [ושוב- בלי להזכיר מילה על בנ"ע! בלי להגיד אנחנו עושים ככה לעומת בנ"ע ש...]
תודה.
] העבירה להן [שמעתי ממנה..] זה אחלה דבר, והם הפנימו טוב מאוד.
חשוב מאוד שקודם כל נגבש שבט ושיהיה לו כיף אני חושבת שאם יהיה לבנות כיף בסניף הם לא יעזבו אותו ולא רק בגלל פילוסופיות