מהציבור שלנו וההתנהלות שהיתה בפינוי גוש קטיף ימית עמונה ועוד הרבה....
לפני שסוקלים אותי על ההשוואה
בתכלס זה אותו דבר כל ציבור והאידיאלים שלו
והאידיאל שלהם זה זה
ואנחנו על א"י )בעיקר) גם נלחמנו חסמנו נעצרנו והפגנו....
בס"ד
אם אתה רוצה שכולם ישנאו אותך ויקללו אותך אז תפאדל [אגב, לחסום כבישים באישור זה גם לא דבר כזה כיף לאזרחי ישראל. אבל זה יותר נסבל].
אני רואה בזה מחאה ומחאה לא חייבת להיות אלימה או פוגעת ברמות כאלה.
סתם מחאה לא אלימה כמעט אף פעם לא משנה כלום, מחאות אלימות עובדות יותר. זה מעצבן, זה מבאס שזה ככה, אבל פשוט זה ככה
וגורם לשנאה
נער מתבגררמשהו מסוים וגם אנחנו וגם הם חושבים\ חשבנו שזה יעזור ויגרום לאנשים לשים לב למה שקורה
איזה חסמנו...
בעיקר היה את יש לנו אהבה והיא תנצח.
החומצות הן סתם שמועה.
היה זורק בלוקים וחומצות על הפושעים לא היו מצליחים לפנות את גוש קטיף, אבל כל המאבק היה רקוב מהשורש
ואני מכבד את החלטתם.
ומכאן והלאה לגבי נהלי פסיבי אקטיבי כל אחד כפי הוראת רבותיו...
אבל היה מאבק.
יש פה איזה חילוני ששונא חרדים?
בס"ד
הבדל עצום בין להיאבק על אופיה של המדינה, לא על אינטרס אישי שלי -לצורך הדוגמה אני לא גרתי ובעמונה ולא הייתי מושקע שם בשקל- לבין לדרוש בבריונות זכויות יתר חסרות צידוק ולשבש את חיי השגרה של אנשים כדי להגיד "אל תתעסקו איתי".
חסימת כבישים לגיטימית אם היא למטרה טובה חשובה וכללית!
לדעתנו (או לפחות לדעתי) לסרב אפילו לבוא לצו ראשון כדי לקבל פטור
זה לא אידאל גדול. ולכן אני גם נגד החסימות כבישים שלהם.
האמת שאני לא לגמרי בעד חסימות כבישים גם למטרות טובות,
לא על כל פינוי צריך לחסום כבישים.
אבל על דברים גדולים כמו ההתנתקות, אני חושב שכן.
בס"ד
ההבדל בין אמת לשקר הוא הבדל עקרוני מאוד ובכלל לא תלוי בשאלה האם אני מסכים. ב"ה יצא שאני מסכים עם האמת
("יצא"...
)
הכלי של חסימות כבישים הוא לגיטימי לדעתי במינון נכון ולמאבק חשוב
לסרב פקודה זה דבר טוב?
תלוי מה הפקודה
אני לא יוצא נגד חסימות כבישים באופן עקרוני
אני יוצא נגד חסימות כבישים למטרה לא נכונה (לדעתי)
וואי איזה צחוקים היה בהפגנה הזותי

נתקענו בירושלים מ5 עד 8

לא הבנתיי

בס"ד
את לא מבינה מול מה היה המאבק
גם אני ממש חשבתי על זה... הלכתי לסיבוב שערים עם מלא ציוד וחברות (מהמרכזית עד הרובעעע
) וראיתי אותם. עומדים מפגינים וראיתי ישר חילול ה'! ולא משנה על מה הם הפגינו ובאיזה דרך-חילונים שראו אותם ושההפגנה עיכבה אותם-צעקו. שנאו. קיללו. מבחינתם החרדים מייצגים את ה' והתורה-ואם הם מתנהגים ככה אז זה בושה והתורה היא נוראית (ח"ו)...
וחשבתי על זה ממש...גמנחנו נראים ככה בהפגנות. פינויים... הגבול בין הנכון לחילול ה' הוא גבול דקיקקקק! זה מדאיג ממש...
זה לא חילול ה'?!
אבל באותו רגע זה החילול ה' שקפץ לי...
יש לי בעיה עם גיוס של לומדי תורה באמת ולא אלו שבאים לזרוק דברים ולעשות קרחנות בכבישים...
אין ברירה, בשביל שמחאה תעבוד היא צריכה הרבה רעש, הרבה באלגן וחסימת כבישים בסך הכל זה דבר פסיבי יחסית, אם הם באמת רוצים למנוע הם יצטרכו לפעול בדרכים אפילו יותר אקטיביות, השאלה היא האם המחאה היא נשארת בגדר "מחאה" או על מנת באמת לשנות משו, כדי להצליח לשנות צריך לשבור את הכללים, כי בינינו, שרשרת אנושית לגוש קטיף זה חמוד וזה "מחאה" מאוד חמודה, אבל אם כל האלפים שהיו בשרשרת היו עומדים רעולי פנים עם אבנים וצמבר"ים על הגגות הפינוי היה נמנע...
הם לא מוחים נגד הגיוס. מוחים נגד עריק שנלקח למעצר. בהוראת רבם.
מנגד שאר החרדים מוציאים פטור. וסיימו עם זה. וכשצריך מפגינים בהסדר עם המשטרה.
בעקיפין על הגיוס כיוון שאם לא הגיוס לא היה עריק וכו
והוא אמר שבתור אחד שחסם כבישים הם היו חוסמים ואחרי כמה דקות היו מעיפים אותם ואתמול הם חסמו בערך לשבע שעות....(מרגיש חנון
)
חוני המעגל פינות
חוני המעגל פינותאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד