לפני כמה זמן קניתי בעקבות מה שחבר שלי סיפר וקצת שלמדתי על זה ועל סיפור הפיתקא את הקמיע של רבי ישראל דב אודסר. קניתי את זה סתם מאיזה רכב של ננחים ששמחו בעיר... עכשיו לא יודעב עם זה קשור אבל כל השבוע הרגשתי רע, והייתה ירידה במצב הרוח שלי. וקרה כמה דברים והחלטתי לפתוח ולראות אם יש בתוך הקמיע באמת את מה שצריך להיות..... מה שמצאתי זה חתיכת קרטון קטנה של אריזת קורנפלקס עם עוד כמה בדים קטנים... פשוט מאכזב! אני אפילו לא יודע עם מי שקניתי מהם את הקמע יודעים שכל הקמעות שלהם בלוף....
פתחתי קמע של ברסלב (סבא ישראל) וגיליתי...noam0286
רבינו דיבר הרבה נגד קמעותאלעד
עשה טובה לעצמך - אל תקנה קמעות
תראה לי איפה רבי נחמן מתנגד לזהnoam0286
תוכל להראות לי היכן הוא מתנגד לזה? רבי נחמן כן? אני דווקא ראיתי שהוא אומר לכתוב על קלף אותיות אמת למציאת חן, ואמת להצלחה... נראלי אתה קצת לא בעניינים אחשלי
אף אחד מחסידי ברסלב הותיקים לא הלךetamary
לא הרוויץ, לא בנדר, לא שפירא, לא חשין, לא ליברמנטש, לא ווינגולד, לא מנדלאיל, לא אנשין , לא רוזן, לא אף אחד.
גם אם תמצא איזה ציטוט ותעוות אותו ותסלף ולא תבין אותו כמו שאתה לא מבין כלום בברסלב, לא תצליח להפוך את הקישקושים האלו שהמציאו כמה בטלנים תאווי בצע, לחלק מברסלב.
לא רק הוותיקיםאלעד
גם כיום, חוץ מהננחים (שמפיצים מין קמע של הסבא) אף אחד לא עוסק או נעזר בקמעות, ב"ה
אממ..
מקופלת.
המצאת הקמעות היא של נועה ירוןetamary
זה בכלל לא קשור לנועה ירוןפשוט להיות
סבא ישראל אמר בפירוש שטוב ללכת עם קמיעות כאלה
הוא לא אמר את זהetamaryאחרונה
יש ציטוט מעוות שהוצא כרגיל מהקשרו.
נועה המציאה את הקמעות האלו, כדי להכניס כסף לקרן.
ידוע וישן.
מסקנה- לא כל הנוצץ -זהבנפש חיה.
חבר'ה קצת לעשות סדר-פשוט להיות
קודם כל אשריך אחי!![]()
באמת סיפור מצער..עצוב לשמוע שככה עושים
אבל רק שתדע שרוב הקמיעות הם אמיתיים לגמרי.
בעניין הקמע-
זה לא סתם המצאה של מישו שרצה לעשות כסף
בכל מקרה כל הכסף שמרויחים ממכירת ספרי רבינו וקמעות
הולך ישר לקרן ר' ישראל דב אודסר להדפסת ספרי רבינו וכו'!
אפאחד מהמפיצים לא לוקח את הכסף לכיסו הפרטית,
באמת מצער לשמוע שיש גם כאלה אבל זה בוודאי בוודאי לא כולם..
והאמת שבאמת יש עניין ללכת עם קמע כזה כמו שקיבלנו מרבי ישראל
שטוב ללכת עם כזה קמע.-
"שמעתי שר' ישראל ביקש לעשות קמיעות
עם קלף עליו כתוב "נ נח" וכו' הכי קרוב לכתב של הפתק,
כי אי אפשר לעשות כמו הכתב של הפתק ממש (כך אמר),
ואמר אז לחבר שהיה מיועד לכתוב,לבקש על הקמיע שמונה עשרה שקל
למי שאין לו,ושלושים ושתיים למי שיש לו"
(לראות באב"י הנחל,קמיע)
וזה כבר בחירה של כל אחד אם ללכת
בדרכו של ר' ישראל שרבינו ממש כתב עליו בפתק "תלמידי היקר"
או שבוחרים לזלזל בו ובפתק שקיבל מרבינו הקדוש..
אשריכם ישראל הקדושים והטהורים!
לגמרי סתם המצאה והנושא אושרetamary
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!