נהייתי יותר מידי כהניסטית..אחת מהעם הנבחר
ה' ישמור..לא עלינו..Solomon
למה ככה? |תוהה לעצמו|אחת מהעם הנבחר
סתם שלא תיצאי בסוף קיצונית. .Solomon
לא עלינו
חס ושלוםאחת מהעם הנבחר
אני רק קצת יותר משנה בארגון הטרור היהודי להב"ה...

( ואי זה חונק אותי כשרושמים ככה בתשקורת )
ככה קוראים לזה באמת בתשקורת?!בימאית דמיונות

לצערנו..אחת מהעם הנבחר
בערוץ 2 ראיתי כמה פעמים..
ווהו-או....אבל הם לא עושים עד כדי כך בלאגן..בימאית דמיונות

אנחנו בכללי חבר'ה רגועיםאחת מהעם הנבחר
תכלס..Solomon
עכשיו הזמן לתקן ולהיות יהודיסטיתאורות מאופל
הייתי ממליץ לחבר'ה כמוך לקרוא את החוברת "מגילת מלחמה ושלום" של הנזיר זצ"ל ולו רק כדי לוודא שהם לוחמים מלחמת קודש באמת.
ממ אני קוראת ומתעניינתאחת מהעם הנבחר
בעוד צדדים חוץ מכהנא.. יענו אני גם קוראת חוברות של מורא מקדש ומפלגות שהן לא משהו.. ומדברת עם אנשים נורא שונים ממני וכו מתוך נקודת מבט של להבין.. וזה רק מיצב את הדעה שלי עוד יותר.
אחרת איך אפשר להיות בטוח בדעה שלך אם אתה לא בודק מה עוד יש..?

איפה אפשר להשיג תחוברת הזאת? ועל מה היא בדיוק?
א. אולי כדאי שתגדירי מה זה להיות כהניסטית..אורות מאופל
לחקות את הרב כהנא?
עשית תואר ראשון ושני?
למדת אנגלית רהוטה כדי לדבר עם התקשורת בחו"ל? הוסמכת לרבנות?

ב. אולי כדאי שתגדירי מה המאפיינים הייחודיים של כהניסטיות. לומר, שלהגדיר כהניסטים כחובשי כיפה זה נכון, אבל זה לא סממן ייחודי.

ג. ניתן להשיג את החוברת דרך מכון "נזר דוד", ומן הסתם קיים לרכישה בישיבת בית א-ל. החוברת מדברת על המלחמה וערכה, והשלום וערכו. כל מלחמה, וכל שלום.
כהניסט זה מי שממשיך את דרכו של הרב כהנא.אחת מהעם הנבחר
בסדר הנכנו מסתדרים..Solomon
תודה אל העצה..
כן?אורות מאופל
לאור העובדה שלמעט יצירת תעסוקה לנוער נושר, שלוקח את הקוצים שמעיבים על בסיסו ותוקע אותם בעין של החברה הישראלית וקורא לזה אידיאלים, שמקיים הפגנות משולחות רסן ומתמלא תאוות רצח נוסח ילדים שמכורים למשחקי יריות בכל פינוי, הכהניסטים ונוער הגבעות לא הצליחו לייצר כלום. שום דבר. אפס מאופס. שום האחזות *אמיתית* בקרקע, שום שינוי *אמיתי* בשיח ובחברה הישראלית, שום השפעה על המערכת הפוליטית הישראלית.
ובטח ובטח, שום גידול בתורה.
נירא לי שאני פשוט לא יגיבSolomon
כי זה סתם יוביל לשנאת אחים..
אבל רק שאלה אחת..Solomon
איך הגעתה למסקנות האלו??
ממה ששמעתה בתקשורת?
לא, הייתי שם.אורות מאופל
וואלה נירא חי שהם כול מי שהיהSolomon
בגבעות ברמת היה שם אז הינו איזה מליון אנשים..
נכון, ומזל שלא..אורות מאופל
למעט הרבה יהודים שמתו מקדחתיהדות=דרך חיים

תלמידי הגר"א לא הצליחו ליישם שום יישוב מעשי בארץ הקודש, שום שינוי אפס מאופס,  ושום השפעה על המערכת הפוליטית בישראל. פייי והם עוד קראו לזה אידאלים וואי וואי וואי רחמנא ליצלן

לאור העובדה שככל הנראה לא יצא לך לדבר עם שום גבעון בגובה העיניים אלא רק מהתפיסה החיה בסרט שלך, אני מאחל לך טיפונת מהאידאלים שיש לבחורים הקדושים האלו שמוסרים את הנפש שלהם על א"י, יש לך מחלוקות איתנו?! לגיטימי, אבל אם הרב קוק הלך למושבות של אפיקורסים וחיזק אותם על א"י מן הראוי שגם אתה לפחות תנסה לבוא לגבעה לראות את האווירה ו"לחזק" אותנו. ותכלס ניראלי שיותר אתה צריך חיזוק מאיתנו, כי לפי הדיבור המתנשא והחי בסרט שלך אתה בטח בייניש שמעולם לא יצא קצת מאזור הנוחות שלו בשביל עם ישראל, כי פשוט נח לך לשבת בישיבה בתוך הבועה שלך ולזרוק הערות מהצד כאילו אתה מבין משו.

"ובטח ובטח, שום גידול בתורה," ואפילו אם תגיד שבגבעות לא לומדים הרבה תורה (שקר אבל נניח) אז אני אגיד שבגבעות קברו את המאמר ואתה קברת את הדור

משעשע.אורות מאופל
קודם כל, בהנחה והקביעה שלך נכונה לגבי תלמידי הגרא, ובהנחה והציניות שלך מוצדקת, הרי שאין שום טעם במפעל הגבעות. בשביל מה להקים גבעות, הרי תלמידי הגרא לא עשו את זה, ויעלה על הדעת שהם פחות אידיאליסטים וכו וכו.
דבר שני, לא מכיר מישהו שסופר את עליית תלמידי הגרא כחלק מהתחיה הלאומית. זאת אכן היתה עלייה קטנה שנכשלה ברמה הלאומית והמדינית. וכמובן שאת מצוות יישוב הארץ הם קיימו, אבל לאו דווקא בהידור (למ"ד שיש מצווה על היחידים, ולמ"ד שאותה מצווה על היחידים נוהגת כשאין שום גוף ממלכתי יהודי-ישראלי)
אני מעריך מאוד את נוער הגבעות על שהם הצליחו, או ממניעים אישיים, או משאריות של מוסר, או מחינוך מהבית, לנתב את האופי משולח הרסן שלהם לכיוון שהם חושבים אותו לאידיאליסטי במקום לכיוון כיכר החתולות כמו הרבה בני נוער אחרים. זה בודאי לא נותן לגיטימציה למה שהם עושים או מכריח עידוד של התופעה.
האפיקורסים האלה באמת מסרו את הנפש על ארץ ישראל. במובן הפשוט של המילה. צר לי לנפץ את האשלייה, אבל יש גדרים הלכתיים (מושג לא ידוע בגבעות, אני יודע) למסירות נפש, ולא להתקלח שבוע, או לא להיות במסגרת לימודית ולפתח את הספוג שבתוך הראש, או להיעצר או להרביץ ליהודים שעובדים במשטרה, זה לא מסירות נפש. ואותם אפיקורסים קיימו את מצוות יישוב הארץ פי אלף מכל נוער הגבעות ביחד, גם בעוד 500 שנה. ובטח שלא קיבלו את הרב זצל כ"מתנשא" "חי בסרט" וכו וכו. מעבר לזה, אני לא מתיימר להיות אוהב ישראל כמו הרב זצל.
האמירה האחרונה שלך רק מוכיחה את הריקנות האידיאולוגית של הגבעות. אני, לומד התורה, זה שלא יוצא מאזור הנוחות שלו בשביל עם ישראל, ואתה, המשחק בבוץ, כן? זה בודאי חלק מהתפישה, "אנחנו נראה ללומדי התורה מה זה אידיאלים, מה הם מבינים בכלל באידיאלים ועם ישראל, הם סתם יושבים כל היום ולומדים בצורה אגואיסטית" לולא שהיה כאן זילזול בקדושי ישראל אולי לא היה צורך להגיב בחריפות, אבל ההיגיון העקום והסר טעם הזה, מעמיד את הגבעות במערומיהן. ממש עמא דקבילו אורייתא ולא חכימו. ככה זה כשהופכים קשיי למידה לאידיאל.
משועשע בחזרה יהדות=דרך חייםאחרונה

העיניין בגבעות הוא קודם כל בינינו לבין ה', אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו להביא את הגאולה, ה' רוצה שניישב את הארץ, אז אנחנו עושים כל שביכולתנו, לא כ"כ מעניין אותי הצלחות בשטח, בעיקר מעניין אותי לעשות רצון ה'.

בגבעות יש מסירות נפש במובן הפשוט של המילה, מאיפה אתה קובע שלציונים היה ולנו אין? אני לא יודע, לאור כך שלא עשית לילות שלג במערות ועברת ימים ללא אכילה, אתה לא יותר מידי מייבין בזה. ואתה נשמע מקו מאוד מסויים אז תעיין בספר לאמונת עתנו חלק ג, בקטע שהוא מדבר בו על מסירות נפש ותגיד לי במה אנחנו לא עומדים  

"להרביץ ליהודים שעובדים במשטרה"? הצחקת אותי, הלוואי והיית צודק במקרה הזה, לצערנו רק ה' ישלם לרשעים האלה את גמולם לנו זה לא מתאפשר.

מאיפה העובדה שהם קיימו את מצוות יישוב הארץ יותר? סתם כי זה מסתדר לך אם כך שאתה לא יכול להעריך יהודים שמשקיעים את כל נשמתם בשביל יישוב הארץ? הרב זצ"ל באמת לא היה מתנשא חי בסרט, אתה כן.

אני לומד תורה מבוקר עד לילה בישיבה, אולי זה יאכזב אותך אבל גם בתקופה שגרתי בגבעה המשכתי ללמוד בישיבה ולמעשה הייתי מגיע לשם רק בלילות ושבתות כדי להמשיך את לימוד התורה, דילגתי על השמינית כדי ללמוד בישיבה גבוהה, לטעון שיש לי קושי למידה שהפכתי לאידאל זה חמוד. הכל תלוי לאיפה מכוון לימוד התורה שלך, אם אתה לומד אלף פסקאות של הרב זצ"ל שמדברות על א"י ואתה לא תצא מהבית שלך למחות על פינוי (אתה לא חייב לזרוק בלוקים על הימח"ש גם אם תצאו עם שלטים לרחובות זה משו, אומנם קטן ולא מועיל אבל לפחות תראו מעט אכפתיות, או רגש כולשו זה יהיה חידוש) זה תלמוד שלא מביא לידי מעשה, מסופר שהרצ"יה אמר שאם לא יודעים לסגור את הגמרא כשצריך אז עדיף לא לפתוח אותה. לא ביקשתי ממך עכשיו לעזוב את הישיבה ולגור בגבעה, תבוא שבתות, משמרים בימי חמישי... תשקיע קצת למען יישוב הארץ, ואולי אפילו תופתע ותגלה שגם בגבעות לימוד תורה, וחברה רציניים. אם תרצה לבוא לבקר אתה מוזמן לשלוח לי הודעה באישי

*הרב הנזיר....פשוט יהודייי
שמעתי גדולים ועצומים משנינו שקראו לו כך.אורות מאופל
זה היה הכינוי שלו. רק זה. הנזיר. גדול מרבן שמו.
רק חשוב לזכוריהדות=דרך חיים

שעבודת ה' בונים מאהבת ישראל לא משנאת ישמעאל, כמובן שהמאבק חשוב וצריך לפעול נגד האוייב, אבל צריך לזכור מה העיקר ומה הטפל, אשריך לגמרי על הפעילות!

חבר'ה, בבקשה שמרו על הדיון.ענבל
בס"ד

כולכם פועלים בסופו של דבר לשם עשיית טוב ואת זה אל תשכחו.
רק בבקשה, תרבות דיון. לא מתחשק לי להיות השוטר הרע כשבנצי לא נמצא פה כדי למלא את התפקיד ( @בן ציון ).

ꭥ סטטיסטיקהקפיץ

מעניין אם זה עובד

סטטיסטיקת הודעות
קפיץ: 6
ההוא גברא: 152
ינאעל העולם: 2
בעל ענווה: 1
ההוא חפצא: 2
נפש חיה.: 14
טיפה של אור: 37
ירא ורך לבב: 22
אמת מארץ תצמח.: 2
אלגאוי: 15
תולעת השני: 14
מחכהלבניןהמקדש: 3
חתול לילה: 3
נגרינסקי: 6
על הר ה' ששמם: 16
תמרושקה: 5
נחמיה17: 3
משתדלת יותר: 63
מתיישב בנשמה: 36
חלילית אלט: 11
מ"ג: 20
בימאית דמיונות: 88
בינייש פתוח: 1
פשטות.: 6
כפכף פוזל: 83
מיתרי זהב: 1
פנים אחרות.: 23
סניורה: 22
פיצוחית: 38
yes123: 10
ניגונא: 4
Solomon: 44
עמירם: 4
שפיות: 8
שקיעה: 11
ביחד ננצח: 377
אחיתופל: 6
מדענית: 28
קמנו ונתעודד: 8
מלכישוע: 9
זריחה: 14
חיספינאי בנשמה.: 73
מישהי בנערות: 8
שולם עלייכם: 5
נערה ארצישראלית: 1
מאן דאמר: 11
חוני המעגל פינות: 19
קול דממה: 8
כי אין פיסבוק: 18
אביגיל~!: 15
ריבתות: 2
הלב והמעין.: 21
אין קדוש כה: 45
דלת זכוכית: 1
משה אבואב: 2
95200: 1
בוערתלארץישראל: 8
נחל: 4
ציון חמדתי: 1
אחת מהעם הנבחר: 35
מישהי=): 1
פרפר לבן.: 1
מתנחלת גאה!: 3
Outdoor light: 37
ספינר: 6
היוששש: 73
שיח סוד: 1
יעל: 3
מעריצה.: 2
זמרת מיוחדת: 1
wanted: 1
פיצלוש: 3
הברווזה שבאגם: 7
שחר אורן: 11
אי לעם ישראל: 2
הברוש הסטלן: 5
נערת טבע: 1
חירטוטא דלעילא: 1
רוקדת בגשם: 117
פוסעת: 4
~אורטל~: 1
שעות של אמת.: 4
חולות: 6
סתרי המדרגה: 12
שושנה בין החוחים: 2
נער מתבגרר: 11
הלהבה והברוש..: 1
א"י השלמה: 10
דרשתי קרבתך!!!!: 3
אני והאני: 75
אניייי: 8
פריד: 1
לעשות רצונך!: 76
יחידי: 6
אוהבת את כוולם: 79
בריו: 3
אליה2: 1
חסידות: 1
לא נשברים!: 34
אורות מאופל: 9
בלוק: 1
הגיגים בע"מ: 5
ביהמ"ק: 1
אהבת ישראל!!: 58
מהלך בדרך...: 5
אש קודש: 2
גלים.: 28
אוהבת לעזור...: 5
רץ לשום מקום: 87
סבלה: 93
תמיד בבטחה: 2
תפוז סיני: 2
נצח: 15
ghgh: 70
משתלמת: 8
ירא שמים!: 8
אור שחור: 60
הייתי חוזרת: 26
שווים: 13
ריעות.: 5
נושם ובועט: 11
אקונה מטטה: 7
מתגעגעת...: 4
רוצה מעבר: 1
שטרודל: 1
אח בדם של כולם: 2
הנורמלית האחרונה: 1
סריוס בלק: 1
סבבה והכל אבל: 1
(אהבת עולם): 1
באתי לחלום: 1
מיכל318: 8
פלפלחריף: 44
פרפר בכלוב: 1
גבר עד הקבר: 132
אני הממי...: 42
דרישת אמת!: 6
נקומה נא: 38
על חוף מבטחים: 14
פשוט אמת.: 7
מדבר הלב.: 2
ארצ'יבלד: 1
טל מורי: 4
רוקמת חלום: 1
יהודי אמיתי!: 3
כיפת ברזל-סרוגה: 9
בוער לארץ השלמה: 1
חיים של: 1
קיש תפוא: 2
שִׁירָה: 11
~אניגמה~: 12
הוד444: 74
ל666667: 1
מתנחלת אמיתית: 57
שקד מהצפון: 5
חסרת טאקט: 17
ילדה של אבא: 2
לחם מלא: 1
פלונטר 1: 1
צבע לחיים: 1
שפרינצא בוזגלו: 3
רודף אהבה בימים: 1
עזרה ויעוץ: 1
בת סוד: 1
מבולבלת מאדדדד: 2
תילי חורבות: 1
אני77: 1
איגנוטוס פברל: 8
דודלה: 1
פטל.: 1
simple man: 4
רוח סערה: 3
יונתן יהלום: 2
25808: 1
בן-ציון: 2
ג'יני ויזלי: 1
ךלטי: 1
moriya123: 1
ester10: 1
היהודי ממזרח: 2
מחפש אמת: 6
אניעצמי: 1
זית שמן ודבש: 2
פועל במה: 13
עברי אנכי: 1
חיה בסרט מצויר: 1
טוב נו..: 3
המעופף: 1
yonatan123: 3
Hillel Guershon: 1
דוס אחי: 2
yoyovivi321: 1
תיכוניסט: 1
חו'צי: 1
הסוכן הנרי: 1
HNHNHNJVF: 1
תהילה עזרא: 1
דוד בן משה: 1
וולטרון: 1
ggggggggggggg: 1
אוראלססס: 1
קיבוצניקית: 3
זיויק: 2
האר"י פוטר: 2
ענבל: 1
ליידי מאדם מיס: 1
מחכה לחורף: 1
מוריה19: 1
חמדמדה: 5
נוצת זהב: 4
נופריייי: 2
בלאגאניס'ט: 2
מאיר סביליה1: 1
טיפות של אור: 2
סופי פוסטר: 1
סיכום: 3252 הודעות
מגניב, זה באמת בוט??ל המשוגע היחידיאחרונה
נסיון פעילקפיץ
נסיון לא פעילקפיץאחרונה
אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס

חייב דחוף.

נסיון פעילקפיץ

נסיון פעילקיבוצניקית

(בייניש)

..קיבוצניקית
(בינייש)
הצליח?זיויקאחרונה
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון

הרבה התחיל כאן.

כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים

מסגרת שונה לתקשורת.

לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.

ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.

נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.

או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.

ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.

מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.

קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...

רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.

בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.

אין סוף. בסוף זה רק אני.

(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
בס"ד

שלום בנצי 👋)

אולי יעניין אותך