שלום,
בעקבות השרשור הזה וניסיון אישי,
אני מבקשת מחברות וחברי הפורום להתגייס ולעשות מצווה חשובה.
<אולי אפשר גם לבקש ממנהלי הפורום לנעוץ?>
# כל הנכתב כאן מתייחס הן לנשים והן לגברים.
מכירים מישהו שמבפנים הוא זהב טהור, אבל שוכח לפעמים מהקליפה החיצונית שלו?
זה מאוד לא נעים לומר את זה כבן/בת הזוג הפוטנציאלי. הרי לבן אדם יש משפחה וחברים שאמורים לדאוג לו, לא?
אז זהו, שעובדה שזה קורה. ואני מאמינה שהרבה קטעים כאלה אפשר לפתור בצורה פשוטה.
וזו הצעתי לאומה:
תכתבו/ תדפיסו פתק, בצורה אנונימית, משהו בנוסח כזה:
אחי היקר, אני מאוד אוהב ומעריך אותך. זה לא נעים להעיר על משהו כזה, אבל יותר לא נעים להמשיך להתנהל בצורה כזו. מתוך דאגה כנה ואמתית, אני מבקש להסב את תשומת ליבך לעניין מסוים.
*וכאן לתאר בכמה מילים את הבעיה* **דוגמה למטה
אם אתם בכלל לארג'ים, אפשר להשאיר את הפתק עם כרטיס מתנה בסכום מינימלי לסופר פארם. או לחנות בגדים. או למה שצריך. שיבין שאתם רציניים. לא אומרת לשים סכום גבוה, אלא יותר משהו סמלי. [אני רואה את זה בתור צדקה].
הנקודה היא שתסבו את תשומת ליבו לבעייה. ותציעו לו גם דרך לטפל בזה.
בבקשה, תסתכלו מסביבכם. ואל תעצרו -פעם בתקופה, תראו, אולי תוכלו לסייע לבחורי ובחורות ישראל [נכון, זה רלוונטי במיוחד אם אתם נמצאים בתנאי פנימייה, אבל גם אם לא, תעשו השתדלות.].
זה דבר כל כך פעוט, אבל יכולים להיות לזה השלכות מרחיקות לכת.
בעיניי זו הדרך הכי נעימה לעשות את זה. אבל בשביל שזה יעבוד, אני בונה על זה שאחד מכם מכיר את האדם המדובר. אבל מסתבר שזה לא רק אדם אחד ספציפי, אז אני רואה את זה בבחינת שלח לחמך על פני המים.
(כמובן שאני פתוחה להצעות נוספות)
לכו בכוחכם זה והושיעו את ישראל.
**
לדוגמה: {יצא לי לצאת עם בחור, ונראה שכל הארון שלו מורכב משתי חולצות קרועות}
אתה נוהג ללבוש את אותן החולצות, וגם הן ראו ימים טובים יותר. אולי כדאי לחדש את הארון. ייתכן שאתה לא רואה בזה בעייה, אבל לפעמים כשלובשים את אותה החולצה כמה ימים בלי לכבס, זה עלול להפריע לסביבה הקרובה. זה חשוב במיוחד כשאתה חושב ברצינות על הקמת בית, כי אדם שלא משקיע בעצמו יכול להתפרש אצל אחרים כאדם שלא מוכן להשקיע באחר. יש בשבועות הקרובים מכירת סוף שנה, מוכרים שם חולצות יפות וטובות במחיר טוב. אפשר להגיע לשם בעזרת קו X [אם יש בעייה כספית, אפשר לכתוב משהו על קנייה מחו"ל או בחנות יד שנייה.]