וכן עניין התיקון הכללי, האם זה תחליף לתשובה?
אשמח אם מישהו יסביר לי בשפה פשוטהאריק מהדרום
וכן עניין התיקון הכללי, האם זה תחליף לתשובה?
שניהם תחליף לתשובהetamary
לגבי ההסבר, לא ניתן לספק אותו "בלי קבלה ובלי בחינות" כמו שלא ניתן להסביר את אופן פעולת המכונית בלי פיזיקה וכימיה.
מה שכן אפשר להגיד זה שבחסידות ברסלב יצאו מתוך הנחה שרבי נחמן היה בעל כוחות רוחניים אדירים שבאמצעותם יכול היה לבצע שינויים בעולם הרוחני ובמקרים מסויימים לבטל את המנגנונים של שכר ועונש ולגרום לאותו דבר שמכונה בית דין של מעלה לפעול על פי רצונו בלבד.
ועוד דבר שצריך לדעת ולהבין הוא שכל ההנחות האלו קיימות אך ורק בברסלב ויכול מאוד להיות שכל מי שלא בברסלב יחלוק על חלק מהן או על כולן.
עוד דבר שרצוי לדעת זה שהעליה לרגל באומן יכולה להתבצע בכל השנה ולאו דווקא בראש השנה.
עכשיו אני לא אתן לך הסבר אבל אני אפרט לך את שני התהליכים השונים כי יש בזה הרבה בלבולים.
א. עליה לרגל לאומן לציון של רבי נחמן - רבי נחמן הבטיח שהוא יציל מהגהנום את כל מי שיעלה להשתטח על הקבר שלו באומן. מה זה אומר? מי שנידון לגנוב ולא משנה על מה, גם על רצח או על עבודה זרה , לא משנה, אם הגיע לאומן בכוונה בשביל הציון של רבי נחמן, אזי רבי נחמן הבטיח להציל אותו מהגנים. יכול לקבל עונשים אחרים גלגול וכן הלאה.
ב. תיקון הכללי הוא מתקן. מה הוא מתקן? הוא מתקן איסור שנקרא נשגז. מה זה נשגז? זה ראשי תיבות נידה שפחה גויה זונה. אדם שאסור לו לבעל אחת מאלו ( בלי להכנס לדיון הלכתי כי זונה אסורה רק לכהן וממזר מותר בשפחה) והוא בעל אחת מאלו באופן אסור (בלי להכנס דיון הלכתי נוסף) אזי אם הוא טובל במקווה ואומר עשרה פרקי תהלים מסויימים , הרי הוא תיקן את העבירה שלו וכאילו לא עשה שום עבירה.
אבל זה לא עובד בלי טבילה.
עד כאן הסבר.
אבל איך זה שיש בכלל תחליף לתשובה?אריק מהדרום
אין בעיהetamary
שוב , מה שעניתי לך בהתחלה הוא החשוב.
זה קיים וזה נכון רק בברסלב.
לפי שיטות אחרות, ייתכן שזה לא אפשרי. בברסלב זה לגמרי מציאותי.
אז זה מה שאני שואלאריק מהדרום
כי בברסלב העיקר היא התקשרות לצדיקetamary
לכן ברסלב מאורגנת ככה שאפשר לחטוא ושוב לחטוא ושוב לחטוא , כאשר ידוע שהחטאים נמחלים ונעלמים בזכות הקשר עם הצדיק.
לכן אני שב ואומר לך, מה שקורה בברסלב שונה לחלוטין מכל דבר אחר שאתה מכיר.
בברסלב אין חטא אובייקטיבי או מצווה אובייקטיבית או מוסר אובייקטיבי.
בברסלב הכל נשפט לפי הפרספקטיבה של הקשר לצדיק.
ואני מבין לגמרי שאנשים שרגילים ליהדות הרבנית , ימצאו בברסלב הרבה מאוד דברים שיראו להם מעוותים ומפלצתיים.
אוי ואבוי..אתה טועה בענק!!מבקש אמונה
דווקא אתה טועה.etamary
כל ניסיון להציג את ברסלב כמשהו שדומה או מזכיר או נראה כמו היהדות הדתית, הוא סילוף ואחיזת עיניים.
למזלימבקש אמונה
למזלו של אריק הוא שאל שאלהetamary
הצדיק שולט בכל העולםתקוות עולמים
הוא פועל בכל המישורים, ויש לו את הכוחות לשנות את המציאות לפי רצונו.
כמו שכבר אמרו פה בצורה נכונה, מה שחשוב בברסלב זה הקשר עם הצדיק. הצדיק פועל על כל אחד שמקושר אליו בצורה שונה, והוא יוצר עבורו מצבים ומציאות ותנאים שיתאימו לתפקיד שהוא צריך לשחק.
אין פה נכון ולא נכון, מוסרי ולא מוסרי, צריך ולא צריך, הצדיק פועל על כל אינדיבידואל בצורה שונה ומיוחדת.
מה שחשוב זו עבודת האלוהים, פילוס הדרך. זה מה שחשוב בברסלב. אפשר לקרוא לזה בהרבה שמות, אבל הכוונה היא זהה. אפשר לקרוא לזה 'בירור עצות לעבודת הבורא' אפשר לקרוא לזה גם אחרת.
הצדיק מנסה לסדר ולאזן את העולם, להמשיך את כולם לאלוהות, לאמת, לטוב, איך שלא תרצו לקרוא לזה.
כשאדם מקושר לצדיק, הכל אחרת. כשאדם שמקושר לצדיק משקר ומוליך שולל, זה לא דומה לאדם שלא מקושר לצדיק שמשקר ומוליך שולל.
את כל העניין הזה רבי נחמן הסתיר במעשייה של בן המלך ובת הקיסר', וזה רמוז גם במה שאמר דוד המלך ' רבו משערות ראשי שנאי חנם עצמו מצמיתי איבי שקר אשר לא גזלתי אז אשיב'.
מסופר על בת הקיסר ועל המסעות שלה, שבהם היא משקרת וגונבת, ושורפת לאנשים את המוח.
והמעשייה הזאת חיה גם היום. בת הקיסר היא אדם שמקורב לצדיק, והוא מרעיל את עצמו בכל העניינים של העולם הזה, בקריירה, בכסף, בכבוד, בהצלחה, בכל מיני דברים, רק בכדי שבסוף הוא יוכל להחזיר לכולם את כל מה שהוא לקח, ולהטיב עם כל העולם כולו. כמו שאמרו כבר חז"ל 'בשביל יחיד שעשה תשובה מוחלין לכל העולם כולו'.
מטבע הדברים , אנשים שמקרובים לצדיק יש להם תכונות נשיות. הם עדינים, הם רכים, הם כנועים, הם לא מתאימים לעולם הזה, אין להם ממש מה לעשות פה. הם בזויים, הם מנוצלים, הם מושפלים, לא מבינים אותם וטועים בהם, פוגעים בהם וחושדים בהם לחינם ועל מה שאין בהם.
זה המתכון הבטוח לעוני , לאומללות, לסבל. לכן העצה שרבי נחמן פה היא שבהתחלה צריך ללכת בדרך הגברית. צריך לכבוש, צריך לקחת, צריך לשקר ולהוליך שולל. אדם צריך להתלכלך ולהרעיל את עצמו בכל מאבקי האגו ומאבקי הכוחניות של העולם הזה. זה לא לחטוא, לפחות לא באמת. הדברים נעשים מתוך כוונה פנימית מאד מסוימ. האיכות היא שונה, מאשר מעשיהם של סתם שקרנים ואנשים אלימים ולא הגונים.
זה פשוט שלב ותהליך שצריך לעבור. כמו שאברהם ירד למצרים, לשפלות, לזוהמה, כי זה היה הכרחי.
אחרי זה מחזירים את הכל , לכל העולם, כמו שעשתה בת הקיסר. יש דברים שצריכים להעשות, לפעמים האדם בוחר להצלב בכוונה , כדי שבסוף הדברים יתגלו, ויובן מה שאמר דוד המלך:
רַבּ֤וּ ׀ מִשַּׂעֲר֣וֹת רֹאשִׁי֮ שֹׂנְאַ֢י חִ֫נָּ֥ם
עָצְמ֣וּ מַ֭צְמִיתַי אֹיְבַ֣י שֶׁ֑קֶר
אֲשֶׁ֥ר לֹֽא־גָ֝זַ֗לְתִּי אָ֣ז אָשִֽׁיב
אני גם מאוד אוהב את המעשיה הזוetamary
הלוואי שמישהו היה עושה ממנה סרט או לפחות סרט מצוייר.
היא נגד האידיאולוגיה של הרבה מאד אנשיםתקוות עולמים
לא רק של המחזירים בתשובה.
בת הקיסר לא מתבכיינת, היא לא תולה את עצמה ומשליכה את האחריות מעצמה על רבנים , על צדיקים, ועל כתבי קודש רקובים.
זה מה שמלמדים היום אנשים, תתפללו, תעשו התבודדות, תלמדו תורה. וזה מה שהם עושים, והחיים שלהם אומללים, רקובים, לא מתקדמים לשום מקום. אפס תנועה, אפס צמיחה.
זה מה מה שהמעשייה הזאת מלמדת. אדם יכול להפוך את עצמו לייעוד. לא בתפילות, לא בהתבודדות, לא בכל הזבל של המחזירים בתשובה. הכל תלוי רק בשחרור שלו מכל הפסולת והרעל שהוא ספג.
בסוף מבינים שאין שום אלוהים, אין שום צדיק. אתה אלוהים, אתה הצדיק. אף אחד לא מקשיב לתפילות שלך, אף אחד לא מקשיב להתבודדות שלך. אתה מדבר אל עצמך, אתה היחידי שמקשיב.
אנשים היו רוצים להיות כמו בת הקיסר. היא גונבת, היא לוקחת, היא משיגה, היא מאבדת. היא חיה חיים טבעיים, ובריאים, ונורמליים, והיא רוצחת את מי שעומד בדרכה.
האנושות חולה, אנשים חולים מאד, חיים בצורה לא שפויה. במיוחד ככל שהם יותר תרבותיים ויותר אינטלקטואליים. בדרך כלל ככל שהחברה יותר תרבותית ויותר אינטלקטואלית, ככה אנשים סובלים מעצירות. הסממן הגופני הזה הוא בסך הכל סממן נפשי, לכך שאנשים מדחיקים, מדחיקים כל כך הרבה רגשות, כל כך הרבה סבל.
החברה מטילה מומים ונכויות באדם, מעוותת אותו, גורמת לו לאבד קשר עם השטף הטבעי והבריא של החיים. הקולות של החברה חיים בתוך האדם, והם מונעים ממנו לחיות בצורה מלאה, להנות מהחיים. זה מותר, זה אסור, זה מיני, זה מגוחך, זה יפה, זה מכוער. כל כך הרבה הגדרות והגבלות , כל כך הרבה דרישות וציפיות , שהם לא יותר מהמצאות של אנשים.
האדם מדחיק, האדם מרגיש בושה ואשמה. הפחד והחשש מן האחר הוא תמיד שם. עד שהאדם מבין שאין באמת אחרים, אין אף אחד. כולנו לבד, כולנו זרים, לגמרי לבד. כמו במעשיה, יבואו אלוהים, יבואו צדיקים, אבל הם מתחזים. האדם נולד ריק, והאדם מת ריק, והרוצה לחיות ימית את עצמו.
כמו שאמרה ליאת, היהדות, החסידות, אלוהים, אלו רק תחנות. אלו רק אמצעים וסיבות, לא יותר מכך. בסוף אדם רואה מעבר לערפילים, מעבר לתאוות , מעבר למחשבות, מעבר לרעיונות ולמילים, מעבר לשתיקה. לא ברור מי אנחנו , ולמה בכלל אנחנו פה, והנה אנחנו עומדים מול הלהבה הנצחית של הקיום.
זה די ברור שאם יש אלוהים, הוא לא טוב בתכניות. אז אנחנו לא צריכים להיות כפופים לתכניות המטומטמות שלו, לא קליפות ולא ניצוצות, הכל שטויות.
בת הקיסר היא האדם האמיתיetamary
כיוון שקיימים אצלה שני תהליכים,
היא גם עושה מה שהיא רוצה , גונבת, מתחפשת, משקרת ורוצחת
זה מצד אחד
מצד שני, הפעולות שלה מביאות לגאולה.
היא התיקון של השני למלכות.
היא מנצחת במקום שהוא מפסיד.
איך נגמר המעשה הראשון, אבדת בת מלך?
וְאֵיךְ שֶׁהוֹצִיאָה לא סִפֵּר
וּבַסּוֹף הוֹצִיאָהּ
אז שואלים למה באמת לא כתוב איך הוציא ומסבירים שזה בגלל שלא רצו לתת לרבנים לסלף את זה כמו שסילפו דברים אחרים ולכן כותבים שישנו פיתרון אבל לא כותבים מהו.
אבל כאן, כותבים ותראה שמה שעושה בת הקיסר בסוף, היא לא רק לוקחת את מה שהיא רוצה, אלא שהמעשים שלה מביאים אותה למצב שהיא פותרת את כל הבעיות.
יש כאן גם פעולה חופשית, שמתעלמת מהמוסר ומהחוקים, אבל באמצעות הפעולה הזו, מגיעה הישועה גם לאנשים מסביב.
הצדיק הוא רק תחנהליאת0
אם תזכור את זה, מספיק.
היהדות היא תחנה, החסידות היא תחנה, הצדיק הוא תחנה, העולם של הצדיק הוא תחנה.
תחנות חולפות ביעף, אתה רכבת, רכבת דוהרת אל הלהבה הניצחית של הקיום.
שאלה טובה
מבקש אמונה
העיקרון הוא, שאין דבר כזה תחליף לתשובה!!!
מה שכן, יש דבר כזה שמקלים על האדם את אופן התשובה.
כמו לדוגמא "תקנת השבים" לעניין גזל. אבל הבסיס חייב להשאר...
וכן לעניין זה שבאים לצדיק, כתוב (בזוהר כמדומני) שאדם שחוזר בתשובה מקבל סיוע מנשמות של צדיקים
אבל שוב, זה לא מבטל את מה שהאדם עצמו חייב לעשות.
איך ר' נחמן פעם אמר למישהו "אתה בלעדי לא יכול, אבל גם אני בלעדיך לא יכול"
להסביר איך בדיוק זה עובד, צריך עוד תגובה (ארוכה) בפני עצמה
(ולעיין לפני כדי שלא לכתוב טעויות)
ברור שזה לא תחליף לתשובהברגוע
על הרבה עברות תשובה לבד לא מכפרת לגמרי, בפרט על פגם הברית, ולכן צריך "תיקון נוסף".
כמו שבקבלה מופיע כמה תעניות צריך על כל חטא.
ר' נחמן הורה לחסידים שלו לקיים את כל השו"ע מהתחלה על הסוף.
ובתפילות שאחרי התיקון הכללי מופיע ווידוי על החטאים, ואני חושב שגם שאר חלקי התשובה.
כל כך הרבה טעויות בהודעה אחתליאת0
הוא אמר ללמוד את השולחן ערוך. זה נכון שברסלבים היום לא לומדים וגם לא מקיימים אבל זה לא קשור.
יש הבדל עצום בין ללמוד לבין לקיים ומי שטוען שאמרו לקיים, טועה ומטעה.
לגבי התיקון הכללי, הוא לא יצא בזמן רבי נחמן ולא יצא בזמן רבי נתן. הפעם הראשונה שהספר הזה יצא לאור הייתה כ23 שנים אחרי שאפילו רבי נתן נפטר, כך שאין שום קשר בין מה שכתוב שם לבין מה שאמרו רבי נחמן ורבי נתן.
הקשקושים והשטויות שכתובים אחרי התיקון הכללי, כמובן לא היו שם בהוצאות הראשונות. גם הקטע הזה של "הריני מקשר" לא היה שם.
ככה שעכשיו ברור לך שאתה לא יודע כלום בברסלב אז אולי תפסיק להעמיד פנים שאתה מבין.
אוקיברגוע
לגבי ההמשך, לא אמרתי שר' נחמן בעצמו הוסיף אותם לתיקון, אלא רק הבאתי הוכחה שתלמידיו לא הבינו אותו שהתיקון מגיע במקום תשובה.
ליאת זה פצלש של etamaryבת 30
ראש סמרטוטיetamary
זה שאת מדברת שטויות זה בגלל שככה זה אצל חוזרים בתשובה
שטו?בת 30
אוהבים?
חוזרת בתשובה?
דבר ברור, אולי אני אבין אותך.
עד כמה שאני זוכראריק מהדרום
יש מצוות וידוי ביום כיפורברגוע
שניכם לא מבינים את המטרה של ברסלבליאת0
המטרה של נחמן מברסלב הייתה עבודת השם.
עבודת השם היא לא פלפול תלמודי.
נחמן מברסלב היה אדמו"ר במשך עשרים שנה והשיטות שהוא עבד בהן אחרי חמש שנים של אדמורות, לא היו בדיוק אותן השיטות שעליהן הוא דיבר לפני מותו, או בשנותיו האחרונות.
בתחילת דרכו הוא הטיף לתלמידיו לבצע וידויים, לכן הם כונו "וידויניקרס". השיטה הזו הייתה ידועה ואופיינית בחסידות ברסלב , בזמן שנתן מנמירוב פגש לראשונה את רבי נחמן בשנת 1802.
התיקון הכללי נקבע על ידי רבי נחמן רק בשנת 1806.
אמנם הוא הזכיר את הדבר קודם, אבל גילה במפורש את עשרת הפרקים שמשתמשים בהם היום , רק בשנותיו האחרונות.
כלומר מדובר כאן על שתי שיטות שונות, ששייכות לשתי תקופות אחרות בתקופת רבי נחמן.
חוץ מזה, כבר אמרו כאן דבר נכון, שהתיקון הכללי , הוא לא באמת "כללי" אלא נוגע לעבירות נשג"ז.
בכל אופן, מה שצריך לזכור, והוא הדבר הכי חשוב, שרבי נחמן עסק בבניית סדר החיים של החסידים שלו. הוא רצה שהחסידים תמיד יהיו עסוקים בעבודת השם, לכן שתי השיטות פעלו בעת ובעונה אחת. גם וידוי וגם תיקון הכללי.
כמובן, שברגע שרבי נחמן נפטר, הוידוי הפך להיות לא רלוונטי.
כבר אי אפשר היה להתוודות לפני הצדיק כפשוטו ולכן החשיבות של "התיקון הכללי" הלכה וגדלה מהרגע שרבי נחמן נפטר.
עדיין יש בין חסידי ברסלב כאלו שעושים מין "וידוי", בעיקר בשעה שעולים להשטתח על הציון באומן, אבל מדובר בטקס טכני ואין לו חשיבות רבה, או פופולאריות.
להסביר את ברסלב לבנישים????etamary
אבל כתוב !
אבל כתוב!
אבל יש מצווה !
נקרעתי ליאת מתוקית.
באמת אצלך.... אין יאוש בעולם בכלל.
למה אתה מדבר עם עצמך?מבקש אמונה
נסיון משונה לתת לעצמך גיבוי...בת 30
אין דבר כזה תחליף לתשובה לשום רב!!!!!!!!רוזנתלאחרונה
האמת הפשוטהחולה רוח
היא כמו שלימד אותנו התלמיד הגדול ר' נתן.
העניין של ראש השנה זה לקיים את דברי רבינו בשיא התמימות. בלי לערב את
השכל המדומיין והפגום שלנו. אלא פשוט לציית את רבינו.
ודווקא בגלל שזה נשמע חסר כל הגיון וכ"כ קשה לסוע בראש השנה-זה "הנסיון העשירי" והכי קשה לקיום בברסלב. זה עיקר ההתקשרות לצדיק הגדול שמרפא את כולנו
רק שרבי נחמן אף פעם לא אמר כזה דברetamary
מה הוא לא אמר?חולה רוח
הוא לא אמר לבוא אליו בראש השנה אחרי שימותetamary
זה הדבר החמוד .
זה לא תועד בשום מקום.
יש מאות הוראות שרבי נחמן נתן והן מתועדות ורשומות בספרים כבר מאות שנים ואף אחד לא אכפת מהן.
משתינים עליהן בקשת .
ודווקא הוראה שהוא לא נתן אף פעם,שהיא סתם המצאה של סוכני הנסיעות, עליה עושים "מסירות נפש"
מדהים איזה בבונים יש בעולם.
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!