חמותי החילונית ואני...עוד היום

היי כולם

אשמח לעצתכם בנושא:

ב"ה אני נשואה לחוזר בתשובה חמי וחמותי מקסימים אנשים טובים מרבים לתת לנו ובכלל יש להם אנרגיה טובה

אממה? חילונים ישתבח שמו!

ואנחנו? דוסים חסידים ישתבח שמו!

ובקיצור נקודות הקונפליקט באות לידי ביטוי במקומות הבילוי שאנחנו לא מרשים להם לקחת את הילדים 

בגדים מסוימים ועוד שיגועים כאלה ואחרים של דוסים 

אציין דבר נוסף הם  מאוד משפחתיים ורוצים להפגש כל הזמן וגם גרים קרוב יחסית 

ואנחנו צריכים להמציא מקומות שאפשר לקחת אותם כשהם באים לבקר אחרצ

אנחנו גם הנכדים הראשונים 

אז איך לחיות ביחד באהבה ובלי פחד?

איך להוסיף אהבה ולשמור על גבולות ההלכה?

אשמח לשיתוף בנושא לעצות מועילות איך לשמור על עצמנו ביחד איתם 

ובכלל יתקבלו בברכה

תודה

נושא מוכר וכואבאופטימיתת
מנסים ללכת בלי הטיפות וכמה שאפשר לומר בחיוך ובנימה נעימה גם דברים לא נעימים..
למשל אנחנו גם לא מרשים ללכת לקניונים מבחינת צניעות ותרבות שלא מתאימה לנו, אני מנסה להציג את זה שאנחנו לא שייכים למקומות כאלו ושהם הרוויחו נכדים חסכנים.
משתדלים לקחת אותם לקנות להם פיצה או לפיקניק ביער שגם יצא פעם או פעמיים.
הנושא הזה עולה מחדש בכל קיץ שאנחנו נמנעים מלהגיע בכלל למפגשים משפחתיים אבל בחורף משתדלים לגשר על הפערים.

הרבה הרבה הצלחה שתהיה לכם זה באמת נושא מורכב ורגיש.
בקיץ יש ל"ג בעומר, פארקי מים נפרדים לציבור החרדיסודית
סבתא יכולה לקחת לשם נכדה, סבא יכול נכד
כל הכבוד לך, וכמה רעיונותרפואה שלמה
ראשית, מכיוון שהם גרים קרוב אליכם, אולי תוכלו להזמין אותם לסעודות שבת? מניחה שהם מתחשבים ולא מדליקים/ מכבים אור, נכון?
ככה אתם גם נותנים חום ואהבה וגם לא הכל "תחת השגחתכם". הם רוצים להנות בחברתכם. אם שבת קשה, אז יש חול המועד וחנוכה ופורים וראשי חודשים, ולא חסרות סיבות למסיבות..

שנית, שווה להשקיע כמה אחרי צהרים, ולמפות את הסביבה הקרובה והפחות קרובה - איפה יש גינות יפות שאפשר לבקש מסבתא אוהבת לקחת לשם את הנכדים כי הם מאד אוהבים את הגינה? ( ולצייד אותם באוכל). היא תתן אוכל אחר בניגוד לרצונכם? לא נראה לי. בקשי מבעלך לדבר איתם בפתיחות וכנות.

שלישית, בנוגע לבגדים, לא הייתי ממקדת את השיחה על צניעות אלא על *טעם*. גם חילונים יודעים שעל טעם וריח אין להתווכח. אפשר להחזיר לחנות ולבחור משהו מתאים יותר. האמת, אני הייתי הולכת וטורחת ומחפשת חולצה תואמת לשמלה חסרת שרוולים וכד' ולא מחליפה. שווה להתאמץ להראות ששמחים במה שמביאים. אם זה מקושקש אז מבקשים בעדינות בגדים חלקים או אפילו מחנויות מסויימות. הכי פשוט מחנויות מסויימות!!!
נורמלי ונכון בשיחה מלב אל לב - לבקש.

הכי חשוב זה להודות שוב ושוב מכל הלב, ובאמת לשמוח שיש אנרגיות טובות.

דבר אחרון, הילדים יגדלו וידעו שסבא וסבתא אלו לא שומרים תורה ומצוות, ובעצמם ישגיחו על מה שיאכלו.
אני במצב דומהבת הרים

ההורים של בעלי חילונים אבל גרים בחו"ל. אין לי מתכון לתת לך, רק להגיד שכשהתחתנו התייעצנו עם רב לגבי נושאים שעלולים לעלות כשנבקר אותם כגון כשרות, והוא אמר לנו שהרבה הלכות (למשל בתחום הכשרות) הן מדרבנן בעוד כיבוד הורים הוא מדאורייתא. זה נתן לנו כיוון מאוד חשוב ביחסים שלנו איתם.

אני ממליצה להתייעץ עם רב שמומחה לבעלי תשובה.

מה שכן, לאחר שנולדו הילדים התחילו להיות לנו אי-נעימויות למשל לגבי מקומות בילוי ועל זה אני לא מוכנה להתפשר. היה להם ויכוח נוקב עם בעלי לגבי כניסה לבריכה השכונתית המעורבת. עמדנו על שלנו למרות מורת רוחם.

חייבת לשאולאופטימיתת
הרב הנ"ל בעצם אמר לכם שעדיף לאכול לא כשר ולא לפגוע בהורים?
ממש לא!בת הרים

בכשרות יש רמות, יש מלכתחילה ויש בדיעבד. הקו שלנו בבית הורי בעלי הוא לקולא ולא לחומרא.

אל תקחי את דבריי כפסק הלכה. זו הייתה דוגמה לכיוון, לא הלכה למעשה. *חובה* להתייעץ עם רב.

את יכולה בבקשה לתת דוגמא לקולא?אופטימיתת
אנחנו שנינו חוזרים בתשובה וחוץ ממים נזהרים מאוד מכל דבר מאכל ושתייה שם, הרבה פעמים אני רואה שזה פוגע ובלי ברירה משלימה עם הגזירה. לא התייעצנו ספציפית בעניין האוכל עם הרב שלנו אבל באופן כללי כן מודע לריחוק שנוצר בעקבות החזרה בתשובה שלנו או כמו שההורים של בעלי מיטיבים להגיד בעקבות זה שאצלנו "הכל אסור". הוא הסביר שבחזרה בתשובה המצב מוכרח להיות ככה.

לא דוגמא לקולא אבל מרגישה צורך להתייחסרפואה שלמה
אני עובדת עם צוות שרובו חילוני / מסורתי, ולפעמים הם רוצים שנאכל ארוחה משותפת.

לכולם ברור, שהכלים חייבים להיות חד פעמיים, שירקות אפשר לקנות רק משופרסל או רשתות כשרות שהרבנות משגיחה עליהן, (אם כי בשמיטה ולאחריה יותר מסובך), שאם קונים לחם אז עם הכשר ושכל הממרחים חייבים להיות כשרים וחלביים.

אני כל הזמן מסרבת להצעות "לטעום משהו" שבושל בבתים שלהם, ובכל זאת יש איזשהו "סטטוס קוו" -
לא מצפים ממני לאכול מה שלא כשר אבל כן מצפים ממני כשכמתחשבים בי, וקונים אוכל כשר, אוכל עם כולם מצלחות וסכום ח"פ.

נכון שהבאתי סכין כשרה ועוד כמה כלים מהבית, ואני בוחרת בשתיקה מה לאכול ומה לא, אבל
*נושא הכשרות לא כזה זר לחילונים*.

אני דתיה מבית ויודעת הלכות כשרות,
וזה כן עוזר כשיודעים מה ההלכה ומה חומרה.

אז סלט עם עלים לא עושים, אבל בהחלט אפשר לשבת באווירה טובה ולאכול יחד לפעמים כשצריך אם יש הבנות משני הצדדים.

אין לכם אפשרות להגיע להבנות עם ההורים?
נניח לקנות במקום כשר שמקובל עליכם, ופשוט להנות מארוחה משותפת?
מעדיפה לתת דוגמה לסוגיות עיקריותבת הרים

אצל הורי בעלי אמא שלו מבשלת את הארוחות העיקריות. אין לה שמץ של מושג בכשרות. אנחנו לא נמנעים מהארוחות הללו. יש לנו כלים נפרדים אבל התנור שלה טרף. לפני שאנחנו באים היא מפעילה אותו על ניקוי עצמי (חום לוהט) ומבשלת בכלים כפולים לפי הוראת הרב שלנו. יש המווווון בעיות תוך כדי והרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמנו בקשר רציף עם הרב המקומי לאורך השהות שלנו שם. 

לדוגמה, פעם ההורים שלו שמו את הכלים הכשרים שלנו במדיח עם הכלים הטרפים שלהם. כמובן שפנינו לרב אבל לא זוכרת מה היה הפסק בסוף.

שמץ מושג?רפואה שלמה
היא מפרידה בין בשר וחלב בארוחות האלו, נכון?
וקונה בשר משחיטה כשרה?
תרו"מ כנראה אתם מפרישים ( גם אני לפעמים בעבודה עבור כולם)
אבל שמץ יש לה.
ראיתי עכשיו חו"ל. אתם טסים לבקר?רפואה שלמה
נוסעיםבת הרים

כמובן שהיא מבשלת לנו אוכל כשר אבל כשנכנסים למטבח לא כשר פתאום מבינים כמה ידע צריך בשביל לנהל מטבח כשר וכמה בעיות יכולות לצוץ.

לדוגמה: בזמן הבישול היא מניחה את הכף על השיש שלה, לקראת שבת היא מבשלת ביום שישי אבל לפעמים הבישול מסתיים אחרי הדלקת נרות והיא מכבה את הגז, שימוש במיקרוגל, שימוש בטוסטר לחימום לחם וכו' וכו'.

כמובן שאני תמיד אסירת תודה על עצם ההשתדלות הלא פשוטה שלה וגם אומרת לה את זה.

כל הכבוד על ההתאמצות, גם מצידכםרפואה שלמה
גם מצידה, וגם, מצד הרב מקומי...
נשמע לא פשוט בכלל !
אבל בטוחה שהיא שמחה כשאתם באים.
דוגמאות שעולות- לא מספיק בקיאה אבל בכללי:ציירת ענניםאחרונה

חימום בתנור על טיימר מלפני שבת- לתוך שבת

מקרר משוכלל של היום שיש בו איזה טרמוסטט- שכן מותר בדיעבד להשתמש בו בשבת

ירקות עלים (לא הכל... בכפוף להתבוננות שלנו)- מאחר והיא קונה מה שנראה לה יפה, שוטפת

להכין טחינה בשבת בשינוי

לאכול חלה מקמח שלא נופה

אני מניחה שיש דוגמאות יותר טובות, אני לא הכי שולטת...

* כשבעלי התחזק/חזר בתשובה, לקחו איזה שלוש שנים של התנגשויות והבנות בין הצדדים עד שחמותי למדה יותר והפנימה הלכות שקשורות למטבח

את לא צריכה לדאוג שהם יאהבו אתכם, כי הם אוהבים אתכם!אמילי.
הרצון שלהם ליהיות במחיצתכם מדבר בעד עצמו.
באים.. טורחים.. קונים... מוכיח שגם אתם נותנים להם הרגשה שהם רצויים ואהובים.

מנסיון בסופו של עניין המשפחה מקבלת אותנו כמו שאנחנו למרות שהם לא מבינים ולא יבינו.
עד היום באירועים מציינים בפניי את העובדה שזה כשר למרות שיש ספק רב לגבי הכשרות.
במצבים כאלו כמו שהזכירו כבר לפני בעיקר להזמין.
זה חוסך הרבה אי נעימות לשני הצדדים.
והאי נעימות הזמנית תחסוך לך בעתיד הרבה בעיות בחינוך הילדים כל זמן שהם קטנים את לא רואה את ההשלכות של כל סוגי הבילויים והנהנתנות שלא לרוח חכמים ...
חברה שלי מתמודדת עם ילדה שהתבגרה ורוצה ליהיות כמו הדודה הלא דתיה שלה בהרבה מובנים...
תחשבי יותר קדימה ואולי זה יעזור לך לקבל החלטות נכונות מה טוב ונכון.
בהצלחה.

תנסו ליצור קשר עם ארגון התקשרות ממושב גמזומושיקו

הם עוזרים בדיוק בקונפליקטים כאלו

תודה לכולם ממש!עוד היום

עצוב

מנסים לבוא לקראת בדברים מסוימים....אבני חן

למשל עם אוכלים ביחד אז אפשר להגיד שאתם תקנו את הבשר (הכשרות שלכם ...).

ואם זה לא מתאפשר זה לבקש בשר כשר רגיל.(לא מהדרין , חלק ....).

שיקנו חד פעמים .

נושא הבגדים למשל: לבקש שישתדלו עד הברך /מרפק ....(צניעות מינימלית, לא חייב "צניעות קפדנית")

לזרום בנושא זה. ואותו דבר אם יש ציורים /תמונות שלא לרוחכם .... אם זה לא קריטי אז לנסות לזרום.

מנסה להביא דוגמאות מהמשפחה שלי.

אמנם אצלנו ההורים (בשני הכיונים דתיים). אבל בכל זאת יש רמות שונות.

אמא שלי קונה בגדים לבת שלי שלא כל כך מתאימים לנו מבחינת הצניעות.

אז אני מבקשת חצאיות קצת יותר ארוכות שהוי יותר קרוב לאמצע הרגל (בין הברך לקרסול), מעיין 3/4.

ובחולצות מעדיפה 3/4 ולכן אני אומרת שאני אקנה אותן....

במיוחד בקיץ שרוב החניות מוכרים חולצות "גגונים" - קצת אחרי הכתף,כמעט גופיה.

אם יוצא לה לקנות חולצות רגילות עד המרפק אז אני זורמת ....

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך