חבר'ה,כל מי שרוצה לטוס לאומן-קראתיך

הר' ארוש אמר שכל מי שרוצה לטוס שיטוס לפני פסח כי בפסח אנחנו ניגאל...בע"ה!

אז תזדרזו.....

אוך.. ואני בניתי על ט"ו באב... ;(mama

מה נעשה??

יאללה גאולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אבא!!!!!!!!! רוצים אותך!!!!!!!!!!! בוא כבר.....

יש כרתיסים בחינם?נח נחמן מאומן

אני מבקשפונפון

באתרים אחרים של ברסלב יש הרבה בלבולים על כל מיני הכרזות של רבנים שקבעו מתי יבוא משיח. כמובן נגד דעת רבנו שאמר שדווקא ביום שמדברים שמשיח יבוא הוא לא יבוא באותו היום!

וצר לי להיות תמיד העוין כלפי הרבנים, אבל מאידך אי אפשר לשתוק, כי הם מעכבים את הגאולה.

למשל ההכרזה הזו שלנסוע לאומן בניסן (כמובן רק דרך מעיינות החיים שבחזקת הרבנים הללו ואם לא הם יקללו אותו) לפני שתבוא הגאולה... זה ממש מבעס את השכל!

אני נמצא כאן כבר כמה חודשים ויש כמה פרחים נפלאים שאני שמח להשקות אותם וגם להינות מריחם הנפלא, אבל מאידך כל שניה צץ איזה מושפע שמשפיעים עליו שקרנים - אז אשמח לשתוק כשמחרפים אותי אבל לשתוק כשמדברים נגד הצדיק בשם הצדיק?

סבא ישראל אמר "אין לנו שום קשר איתם" לגבי השקרנים שמסתירים את האמת, ואני שמח להכריז זאת בפורוםפ הזה שאין לנו שום קשר עם ההכרזות על בא המשיח.

נשמה לפי דבריך הבנתינ נח זה הכל

בס"ד בר"ה

שדיברת על הרב ארוש אז חס ושלום שאחרים גם לא יבינו כמוני חזור בך מדבריך כי חס ושלום לנו לדבר על צדיק נורא שכזה

בעד דברי "פונפון"!ד.לוי

פונפון אתה אדם שצריך לעשות תיקון לנשמה שלך ...matan2

אתה פגעת בהמון יהודים בעם ישראל [אחד מהם זה אני]ויש פה בפורום עוד שנפגעו ממך...

כל הפונפון וכל הנחמניות שלך היא לא שווה כלום,,כל הפאות והזקן שלך לא שווים בגרוש אם זה אהבת ישראל שלך...

לא שווה כלום אם זה הדרך ארץ שלך....

פשוט בושה ותתבישששש!!!!

קראתיך כנס/י דחוףף!!matan2

א' כל מתי שמעת את הרב ארוש אומר שלפני פסח המשיח צריך להגיעה???

והאם שמעת באוזניםם שלך שהוא אמר "שהמשיח בא לפני פסח"???

אהבת ישראל זה ואהבת לרעך כמוךפונפון

אני לא מוכן להיות יפה נפש ואוהב ישראל ולהכשיל אחרים

מי שמזיק צריך להודיע שהוא מזיק

ומעכשיו אין סיבה לדבר יותר. כי אם אני אמשיך לדבר אז זה סתם דיבורים רעים.

אשריך מתן,

קראתיך מתי הוא אמר את זה? לא שמעתי.מתנחל גאה.

בע"ה ית'

אני יודע שהוא רמז על י"ד ניסן שזה זמן גדול לגאולה וכדאי להיתאמץ מאוד מאוד ביום זה-כי הגאולה תבוא בע"ה..

אני שמעתי באוזניים שלי ש:sara139

שה' ארוש אמר שהיה רק פעמיים ליקוי חמה בי"ד בניסן וכל פעם שהיה היה גם גאולה לעמ"י והשנה יוצא שיהיה ליקוי חמה בי"ד בניסן... ולכן...

ואגב- מה זה ליקוי חמה?? |מתפדאח|

ה' הוא המלך!מכאל 2 3

ב"ה ית' בר"ה

ערב טוב

לכול הם ישראל

א הרב  שלום ארוש לא ימצא את הזה אם ליקוי החמה זה כבר לפני 3 חודשים דברו על זה(בארך)

ב' פונפון צודק 100% בזמן של רבי נתן אמרו שהמשיח צריך לבוא באותו שנה

אמר מורנו ורבנו הקדוש רבי נתן שמשיח לא יבוא למה כי אמרו באיזה שנה הוא יבוא!

ה' מלך ה' מלך ה' ימלוך לעולםמכאל 2 3

ב"ה ית' בר"ה

אני ישמח בחסדי ה' לשמוע בדיוק מה הרב שלום ארוש אמר !

הוא לא אמר שהמשיח יבוא בי"ד הוא אמר שזה זמן לגאולהמתנחל גאה.

בע"ה ית'

רציתי לישאול אותו השיעור-לא הצלחתי-היו כ"כ הרבה אנשים-והגעתי באיחור של 10 דקות..

אם אני לא טועה כתוב ששלושה דברים באים בהיסח הדעת, אישה, משיח, ולא זוכר את השלישי..-(נישמח אם מישהו יזכיר לי ) וכתוב תיפח רוחם של מחשבי קיצים.. אנחנו מאמינים באמונה שלמה בביאת המשיח. זה אחד העיקרים.

הבעש"ט אומר- שפירש את נעים זמירות ישראל -"קרבה אל נפשי גאלה" שאדם צריך להיתפלל על גאולה פרטית, להכשיר את עצמו לקראת הגאולה הכללית, 
"קרבה אל נפשי גאלה"- היא תפילה של גאולה פרטית של הנפש מגלות היצר הרע, וכשיגאל כול אחד פרטית אז תיהיה אחר כך גאולה כללית- ויבוא משיח במהרה בימינו!!!, - ''וידעו אותו מקטנם ועד גודלם-לעשות הכול לשמו יתברך בלבד!!''

הבעש"ט גם כותב ב''כתר שם טוב'' תפילה לבוא הגואל, זה ארוך אז אין לי כוח להעתיק, אם יגידו פה שרוצים נעתיק בהיזדמנות.. 

משיח אישה ועקרב. נראה לי.יאירו
....יהודי_פשוט

כפי שזכור  לי  טוב  זה

עקרב,נחש ומשיח

רבי נתן זצוק"ל  נותן על זה בפירוש בלקוטי הלכות על אותו מדרש

מחברה ששמעה אותו אומר..אז זה לא הנפצות או משו...קראתיך
כן נכון, -מתנחל גאה.אחרונה

בע"ה ית'

נס.. חזרתי לישיבה והחברותא שלידי למדו את זה בגמרא.. קפצתי ישר.. עקרב,לא זוכר-(אוףףף),ומציאה, -(מציאה זאת אישה..) אבל גם משיח,-אני חייב למצוא איפה ראיתי את זה בע"ה ית'.

יפה מאוד!אזמרה...

-הדברים מהבעל שם טוב, על הגאולה הפרטית והכללית.

(נראה לי... שגם מציאה באה בהסח הדעת... או אבידה...)

דווקא נשמח להתפלל מהתפילה של הבעל שם טוב על הגאולה...!

1)"פתאום יבוא אל היכלו"-המשיח יבוא פתאום, בהפתעה...

2)"אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח, ואף על פי שיתמהמה אחכה לו

בכל יום שיבוא"!

3) "היום אם בקולו תשמעו"!-

הרמב"ם אומר, שכל אחד צריך לראות עצמו- כאחד שמחזיק את העולם!

מעשה שלילי שלו- יביא חורבן, וירחיק את הגאולה,

ומעשה טוב- יושיע את העולם, ויביא היום את הגאולה!

ואין פה מה להכניס חכמות... ככה ה' רוצה שנחיה...(ראו לעיל...)

שנזכה כולנו במהרה לאורו... לגאולה שלמה!

היום...!

אמן..אשרייך!קראתיך
מומלץ לקרוא הכל בסבלנות...להתגלות המשיח!אזמרה...

הרב אריה ליפו שליט"א, אמר לנו אתמול בשיעור- באולפנה:

בזוהר כתוב, שרגלי המשיח עומדות על הר הזיתים, וכשרגלי ישראל יגיעו לרגלים שלו- אז הוא יתגלה!

ומה יגרום שהרגליים שלנו יהיו במצב הזה....

קפיצות וריקודים...!

בזכות שמחה, ריקודים והמחאת כף- אפשר להביא את המשיח!

הוא הזכיר... שרק בשביל זה שווה לנו להיות בשמחה...

בשביל הגאולה!

הוא  לימד גם תורה בליקוטי מוהר"ן (כ"ה אולי, מי שיודע שיזכיר לנו...),

שבה ר' נחמן מביא משל:

כמו שהאנשים במעגל ריקודים, מכריחים מישהו מסכן ששיושב בצד- להצטרף אליהם,

ככה אנחנו צריכים למשוך את היגון והאנחה- לתוך השמחה

הרב תיאר לנו תחרות... בה רצים על הסוסים- הששון והשמחה..

והם כמובן הכי חזקים...- אז הם משיגים!  - "ששון ושימחה ישיגו".

רואים את זה היגון והאנחה.. ובורחים מהזירה... -"ונסו יגון ואנחה"...

ומה, הששון והשמחה יתנו להם להשאר לבד?

לאאא... הם רצים אחריהם.. לשמח גם אותם...

וברוך ה'- הם שוב משיגים... ומעלים אותם על הסוס הדוהר...

-"ששון ושמחה ישיגו" !

שנזכה, שהששון והשמחה בלב- ישיגו את היגון והאנחה,

אך ירוממו גם אותם אל האור!

ושנזכה למשוך איתנו עוד יהודים אל השמחה!

תודה, הרב אריה! שימחת אותנו עד כלות הנפש!

יפה רחל שלהבתיה..ממש זווכרת פש..יקירה
(:אזמרה...

מתוקה את...

התורה הזאת, על "להפך את היגון והאנחה לתוך השמחה"-

היא בליקוטי מוהר"ן תנינא  כ"ג. כדאי מאוד לעיין!

אשריכם!

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך