עבר עריכה על ידי !~אהרלה~!נתניה בתאריך כ"ג אדר תשס"ט 17:09
"יום יבוא ויגידו להן "יא דוסיות"... "
הצחיק אותי המשפט..
הן יכולות לענות שני דברים:
1. ממש לא.
2. כן. ואז?!
אם היא מרגישה דוסה. היא תגיד בגאווה כן, וממילא לא תתביש בזה.
אם היא לא מרגישה דוסה, היא תגיד בגאווה, לא. וממילא לא תתביש.
למה להכניס להן לראש את ההגדרות מהן דוסות ומי הן לא?!
אי אפשר להוציא חוברת "מיהו דוס?" אין שום הגדרה כזאת! לכן, לא תוכלי ללמד אותן מזה!
הדבר היחידי שתעשי בזה, זה להכניס להן לראש סטיגמות מוטעות, (בדרך כלל ע"פ מראה חיצוני) והרבה שינאת חינם.
אין מה ל"התגאות בדוסיות" זה לא שייך... מה? הן תבואנה לחברות שלהן מבנ"ע, ויגידו להן: "אנחנו טובות ממכם!" כן?! ככה?!
זה מה שאת רוצה להכניס להן לראש?!
אין פה מה "לטפח את ההכרה שלהן" זה פשוט לא שייך. שיהיו מה שהן, בלי הצורך לבא להתגאות בזה על מישהן אחרות.
סיימת: "כן אריאלניקים- אנחנו ניקראים דוסים בפי רוב העם! ואנחנו יכולים להיתגאות בזה!.."
אממ... מה אכפת לי איך קוראים לי העם?! אני גאה שאני אריאלניק, לא גאה שאני דוס. אני לא דוס!
אני ל-א דוס! אני אפילו לא יודע מזה דוס!! בשבילי דוס זה מישהו מושללם! אני לא כזה!
איך בוחנים דוסיוּת?! מה? ציצית תכלת? אני הולך עם ציתיתכלת! אז אני דוס.
רגע, מה עם תפילות?? דוס = תפילת 18 שלו זה חצי שעה. אההה.... אוףף אז אני לא דוס... בעסה...
אמממ...שנייה! ומה עם גודל הכיפה?! יש לי כיפה גדולה!! יששש!! אני דוס!!! איזה כייף!
הא, רגע, אבל מה עם זקן?! לדוסים יש זקן! אני (ביינתים) לא מגדל זקן! אוף! שוב בעסה! אני לא דוס!
לסיכום: דוס = מושג בעיתי שלא ניתן להגדירו. וכל בנאדם שיגדיר אותו, יטעה ביחס למישהו אחר.
אין טעם, "לטפח את ההכרה" "להכניס להן לראש" הגדרה שמשתנת מאדם לאדם, וחברה לחברה.
זה רק יביא למחלוקות, ומריבות, גם בייניהן, גם בין האחיות שלהן (פתאום הם יכולות להחליט שהחצאית של האחות/אמא
קצרה מידי...כמה באלגן זה יעשה..."כן! אבל המדריכה אמרה לי שצריך 8 סנט' מתחת לברך! אז את ל-א דוסית!")
והרבה שנאת חינם בכללי, כלפי שאר עמ"י.
עדיף שתרבי בפעולות על אהבת עמ"י. במקום לקטלג אותם לכל מיני סוגים.
(ולא אל תגידי לי "לא! אני מלמדת אותן מזה דוסות, אבל אני גם מלמדת אותן לאהוב את האחרות..." זה לא קיים.)