ים של דמעותחותם-צורי
היה אחד, קדוש עליון, ר' יצחק מוורקא. חבר ורע לר מנחם מנדל מקוצק, ויהי היום, ור' יצחק הסתלק לבית עולמו.
בנו ר' מנדלה, ידע שאבא שלו נפטר, אבל כמו צדיק שהוא בן של צדיק הוא ידע שגם בעולם האמת אבא שלו חי ופועל, והוא תמה למה לא שומעים ממנו משהו מזה...
אז הוא בא לר' מ"מ מקוצק ואמר לו- רבי! אני דואג לאבא שלי הוא לא נגלה לי עדיין בחלום...
אמר לו ר מ"מ, האמת שגם אני חיכיתי לאבא שלך, כל כך תמהתי מכך שהוא אינו דבר איתי עדיין שלא היה לי ברירה אלא לעלות אליו..
ועשיתי עליית נשמה, הגעתי להיכל של הבעש"ט הקדוש; המגיד כל קדושי עליון, שאלתי אותם- ראיתם את ר' איצק'ל והם אמרו לי, הוא היה פה, אבל המשיך...
המשכתי להיכל של הראשונים, רשי, רמבם, וגם שם שאלתי, ראיתם אולי את ר יצחק? ואמרו לי גם, ר איצקל היה פה אבל המשיך...
המשכתי להיכל של הסבוראים, של האמוראים, התנאים כל גדולי עולם, דוד המלך משה אהרון יוסף האבות והאמהות הקדושים, ובכל מקום אמרו לי,
ר' איצקל? הוא היה פה, אבל לא הסכים לעצור, הוא המשיך והמשיך...
עברתי את כל ההיכלות הנוראים-הוסיף לספר ר מנחם מנדל- ובסופם הגעתי ליער חשוך חשוך, נכנסתי אליו למרות הפחד הגדול שהוא משרה, הלכתי בו שעות רבות יער נורא מלא מזיקים ושדים, לקראת קצהו התחלתי לשמוע גלים התקרבתי, והנה אני רואה ים.
גועש, סוער, גלים עד לב השמיים, זועקים, מתפרצים, מתגעגעים שואגים... ועל אבן קטנה באמצע הים אני רואה את ר' יצחק עומד ללא מורא. צעקתי אליו- ר' איצקל! מה אתה עושה שם? ומה זה היה הים הנורא?
ר' איצקל הפנה אלי את מבטו ואמר לי- אתה רואה את הים הזה? זה ים של דמעות עמך בית ישראל...
געוואלד, רצו להכניס אותי לגן עדן לכל ההיכלות הקדושים, אמרתי לכל המלאכים שאני לא אשב בגן עדן ולא אהנה מזיו השכינה, עד שהקב"ה יקיים מה שהבטיח, "ומחה ה' דמעה מעל כל פנים"...
סיפור אמיתי?נחל

זה עשה לי אעאע כזה בלב.

גאד. תודה עלזה.

בטח אמיתי. של ר' שלמהחותם-צורי
יפה, תודהנחל
כפרהעליכחותם-צורי
י ערסנחל
נודר, לאחותם-צורי
באמאשלך?נחל
בספר החבקוקחותם-צורי
יא רבינחלאחרונה
..משתדלת יותר

גלים גלים גלים של צמרמורות.

זה שכתוב מדיבור או שכתבת מאיך שאתה זוכר?שִׁירָה

אשריך..חולות
אחד הסיפורים החסידיים האהובים עלי...
אכן געוואלדחותם-צורי
סליחה על כל השגיאות.חותם-צורי
על כל הפשעים תכסה אהבה,
ורוצים עוד כאלה?
כי בא לי שתכירו...
אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס

חייב דחוף.

נסיון פעילקפיץ

נסיון פעילקיבוצניקית

(בייניש)

..קיבוצניקית
(בינייש)
הצליח?זיויקאחרונה
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון

הרבה התחיל כאן.

כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים

מסגרת שונה לתקשורת.

לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.

ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.

נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.

או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.

ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.

מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.

קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...

רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.

בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.

אין סוף. בסוף זה רק אני.

(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
בס"ד

שלום בנצי 👋)

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מישהו?האר"י פוטראחרונה

אולי יעניין אותך