ילדה רגישה מאוד-- איך אפשר לעזור לה?מעין חיים
ביתי בת 7 וחצי, ילדה רגישה, נעלבת ונפגעת גם מדברים קטנים. וכשזה קורה פשוט בורחת ומסתגרת- בוכה/כועסת, בחדר או במחבוא אחר.
אני אתן דוגמא: בשבת אחרי האוכל היא ביקשה חטיף והבאתי לה. ואז אחותי הגדולה לקחה חטיף אחר וחילקה למשפחה.זה חטיף שביתי לא מכירה אותו ורצתה לנסות אז ביקשה מאחותי קצת ואחותי אמרה לה שלה יש את שלה ובתגובה לכך ביתי הלכה לחדר בבכי.. אני לא ראיתי מה קרה, רק ראיתי שהלכה לחדר ובוכה. הלכתי אחריה ושאלתי מה קרה והיא הסבירה לי. כ"כ רציתי לתקן את המציאות שהיא תפסיק להתנהג ככה ולברוח מכל התמודדות.
אמרתי לה שמבינה אותה וגם שזה חבל שבגלל כזה דבר היא הולכת לחדר. היא המשיכה לבכות והסתגרה וגם כעסה. שיחררתי וחזרתי להיות עם כולם..
זה קורה הרבה פעמים שמשהו קטן פוגע בה והיא בורחת.
ואני לא יודעת איך לעזור לה להפסיק עם ההתנהגות הלא רצויה הזאת שעלולה לפגוע בה בהמשך בקשרים חברתים.
מבקשת עצה.. מה אפשר לעשות???
מכירה את זה...בת 30
נראה לי שבעיקר כדאי לעזור לה לבטא את הרגש שלה במילים או אפילו באופן אחר - ציור למשל.
נשמע שהיא נבלעת בתוך הרגש שמציף אותה ולא יודעת מה לעשות עם עצמה- אז בורחת.
נזיפה לא ממש תועיל, כמובן.
יותר הבנה- ללכת אליה, שלאט לאט תסביר מה היא מרגישה ואז לחשוב איתה איך היה יכול להיות אחרת ומה היא היתה מרויחה מזה. נניח- אם היתה נשארת ואומרת לדודה שלה שהיא רוצה לטעום את החטיף הזה כי היא לא מכירה אותו, אז יש סיכוי סביר שאכן היא היתה מקבלת טעימה ממנו.
אפשר גם להסביר לה שאחרים לא יודעים מה המחשבות שלה, ולכן צריך להגיד מה שחושבים, כדי שיהיו אותנו.
תודה..מעין חיים
נקודה למחשבה..
פשוט יש הרבה פעמים שהיא נפגעת מבת דודה שהיא פוגענית. ואין כ"כ מה לעשות מול זה כי הדיבורים לא מועילים איתה.
אולי היא פשוט התרגלה לזה משום שזאת התגובה שלה כלפיה?...
לפעמים גם שמסבירים למישהו אין הבנה והקשבה.
אולי זה הרגלבת 30
אבל ילדים הן חכמים וגמישים בדרך כלל.
אם יש ילדה מסוימת שפוגעת בה אז היא מן הסתם מבינה, גם רגשית, שזו רק היא.
ובכל מקרה- לגבי הילדה הפוגענית הייתי מרחיקה ממנה את הילדה באופן מודע, אפילו שזו בת דודה. לא יודעת אם שייך לשתף בזה את אם הילדה, אבל הילדה שלך צריכה להרגיש שאת מגנה עליה. כך נראה לי.
אם היא הסבירה לך,ד.

אז מה שהיה כדאי לעשות, זה לחבק אותה ולהגיד שבאמת לא נעים.

אחרי שהזדהית איתה, אפשר לחשוב הלאה.

זה שתאמרי שחבל שבגלל "דבר כזה" הולכת לחדר, כמובן לא יעזור בכלום. כי מבחינתה זו סיבה מספיקה. ענין של תחושה (לא חייבים כל פעם לרוץ אחריה, אבל אם כבר היית שם - אז בלי "תוכחה").

אם תרגיש חום והבנה - אפשר יהיה לחשוב הלאה.

ונראה שחסרים קצת נתונים, כדי להבין את ההתנהלות שלה.

הנה, כעת ראיתי שאת כותבת בהמשך שהיא נפגעת פעמים רבות ע"י בת דודה פוגענית. אז צריך לדאוג שהבת דודה הזו לא תתקרב אליה. זו אחריות שלך - אם פוגעת, לא מתקרבת.

אוקיי.. אז אני מבינה..מעין חיים
שאני צריכה להבין אותה במצב הפגוע ולא לשפוט.
בהקשר לבת דודה קצת בעיה להרחיק אותה ממנה כי הן נפגשות הרבה בגלל אילוצים שונים.
אז תהיי על יד. ותעירי מיד לבת דודה.ד.

ממש לא טוב שילד מתרגל שכאשר מישהו מגיע - הוא צריך "לצפות פגיעה".

זאת המציאות, אני לא תמיד לידה..מעין חיים
ונכון שזה לא טוב אבל אין לי כ"כ איך למנוע את זה.
אני גם הייתי ככה עם בדודה שליאליפלא

והייתי נפגעת מאוד מגיל ממש קטן. פשוט תרחיקי אותה או תחזקי אותה במילים טובות לפני שהיא מגיעה.

מבחינתה את אמא שלה והיא תשמח להשתתפות שלך בצערה או בקושי שלה מולה.

היא מתייחסת אליה יפה אז אין סיבה שהיא תקבל יחס אחר ממנה. בעניי אין צורך להצדיק אותה בשום צורה או לגנות את התגובה של ביתך... קשה לה והיא צודקת. אני מבינה את הפחד ממה יהיה אח"כ ביחסים חברתיים אבל יש אנשים שפשוט לא בנויים להישארות במצב חברתי שלא טוב להם וזה בסדר. מותר גם לברוח לפעמיםץ (לפעמים לא תמיד)

אין דבר כזה אין לי איך למנוע את זה.רוקדת בגשם =)אחרונה
אז שהילדה תהיה על ידך. או שתדע לבוא אליך מייד אם הבת דודה אומרת לה משהו, ואת תבואי ותתני לה על הראש. גם אלף פעמים, ובחומרה, ושתפחד ממך ולא תעז להתקרב לילדה כי היא לא תרצה להתעסק איתך.
את אמא. אם את יודעת שיש מישהו פוגעני כלפי הילד שלך זה לא משהו שאפשר פשוט להשלים איתו. זו האחריות שלך
^^^ בדיוק מה שרציתי לכתוב. מחזקת את הנאמר!!אליפלא

לרוב זה משתפר עם הגילאמא, ברוך ה'

היא עוד קטנה. יש ילדות כאלה. לא צריך ללחוץ אותה אלא לתת לה לגדול.

אפשר לעזור לה לשקף מה שהיא מרגישה ומדוע זה פגע בה כל כך, אבל לפעמים אין איך לעזור - פשוט לחכות בסבלנות שהיא תתבגר ותלמד להתמודד עם רגשות של כעס או אכזבה בצורה יותר בוגרת

תודה על העידוד.. וההרגעהמעין חיים
אין על מה..אמא, ברוך ה'

מנסיון , עם הבת המתוקה שלי, כמובן...

היתה נעלבת מכל דבר קטן עד לפני חצי שנה.. היום היא בת 9 ומשהו בה התבגר.

וגם אני הייתי כזו - נעלבתי ובכיתי מכל דבר עד איזה גיל 12 וממש זוכרת את היום בו החלטתי פשוט להפסיק להעלב..

הרגישות לסביבה נשארת - וזה החלק הטוב - אבל לדעת איך לא להתפרק מכל דבר שמישהו אומר או עושה - זה משהו שצריך להפנים אותו כחלק מההתבגרות.

וזה לא סותר שאם יש משהו ספציפי עם בת דודה - כדאי לטפל. אבל העלבות מדברים ש"לא צריך להעלב" מהם - אני מאמינה שזה יעבור.

אגב, אם היא תקבל גב חזק בילדות היא תהנה מרגישותאליפלא

חברתית מקסימה ותסתדר מצויין.

בהצלחה ובורכת בילדה רגישה מתנה!

אני הייתי תמיד רגישה בתור ילדההכל מהשם

הייתי נפגעת מאוד מהר... היום אני רואה את הרגישות כמתנה. זה מביא להבנת העולם הרגשי שלך ושל זולתך אבל צריך לשים לב לנתב את הרגישות כל הזמן למקום טוב, לחמלה על השני כי הרבה פעמים אנשים כאלה יכולים להיות מאוד לא נעימים לזולת... הורי כל הזמן אמרו לי שמידות ויחס לזולת זה הדבר הכי חשוב. נתנו מקום לרגש שלי, הבנה והכלה!! מאוד מאוד חשוב. שתדע שתמיד יהיה מי שיחבק אותה... ואחרי שנרגעת לנסות להבין למה בעצם אפשר לא להפגע, בדכ אנשים עושים דברים בלי מחשבה וכו... המסקנה מתוך הוידוי המבולבל שלי היא שבהווה להכיל, לחבק ולנתב למקום חיובי (לחשוב על השני,  לשמח את השני, לנסות לחשוב מה הוא מרגיש ולדעת לסלוח!!!) ולעתיד לשמוח במתנה הזאת...

איזו השגחה שקראתי את מה שכתבת.....ענת אדרת

כי הבת שלך שייכת לחמישית מהאכלוסיה, יחד איתי..... תוכלי לקרוא שני ספרים חשובים בנושא: "ילד רגיש מאד" וגם "אדם רגיש מאד", זה נושא חדש שלא מכירים, אבל נעשים על כך מחקרים, תוכלי לקרוא על החסרונות ובעיקר על היתרונות שהקב"ה חנן אותנו....... לא קל לבת שלך, אבל יש לה הרבה תכונות נהדרות שהיא קיבלה מה', ואני מאחלת לה שהיא תפרח ותצליח!

אכן גם אני אישה רגישה..מעין חיים
מכירה את הספר אדם רגיש מאוד יש לי אותו בבית.
גם אני הייתי נעלבת ומסתגרת שהיתי ילדה.
אבל אצלה זה יותר חזק.
ואני דואגת לה כי מפחדת שתהיה דחויה ולא תשתלב חברתית.
תודה רבה על כל העצות זה מאוד עוזר ומחזק!!@
הילדה הזאת אכן מיוחדתמעין חיים
אומנתית ויצירתית בצורה בלתי רגילה.
ילדה טובה ושמחה בכללי.
שרק לא תרגיש רע אם זה שהיא ככ רגישה!!הכל מהשם

המון המון הכלה!!

נו... אז זה חלק מהאופי שלה.ד.

לא לעשות מזה ענין. להבין, לחבק, לנחם - ולהמשיך הלאה. 

ולעבור אח"כ לעניינים משמחים יותר.

עם הזמן, תדע לעשות את התהליך הזה לעצמה.

ולא לחשוש "מה יהיה"..

סתם שאלה, היא שמאלית?עיניים תכולות
יכול להיות ש -כל זמן

יכול להיות שהיא לא תהיה הכי מקובלת בכיתה. כי בכ"ז - הרגישות... הורים לא יכולים לחסוך את כל הטראומות מילדיהם. אבל הכי חשוב זה לעזור להצמיח אותה לפחות במשפחה ולהרעיף עליה מחמאות כמה הרגישות והתבונה שלה נפלאים. זה ממש חשוב. גם איליין ארון מדברת על זה בספר שלה "אדם רגיש מאוד" שהאנשים הרגישים מאוד שפרחו בבגרותם היו בד"כ אלה שטיפחו את הרגישות שלהם בילדות.

בהצלחה!

..א"י לעמ'י
בתור אחת רגישה ..
אני אמנם בת 17 וחציי אבל השאלה למעלה קראה ליי ..
רגש זה דבר בריא מאוד. יש אנשים שבאמת היו מתים לדעת לבכות כזה מהר.
דבר ראשון. תשמחיי שיש לה את הרגש הזה!!
דבר שני. אני חושבת שכדאי לך לדבר איתה מתי שהיא לא בוכה .. ולהסביר לה שאם אומרים לה לא בצורה כמו ה"חטיף" אז היא לא צריכה לקחת ללב ככ..
אני גם הייתי נפגעת מזה בגיל שלי. אבל לא בוכה ..
כן , כי אני רגישה.
הבכי יעבור לה עם הזמן .. באמת.
היא לאט לאט תבין שלבכות תמיד זה לא עוזר. אבל לקחת דברים ללב ככה זה תהליך שצריך לדבר איתה עלזה. כי אם לא יגידו לה אתזה עכשיו היא תמשיך לקחת דברים ללב בכזאת רגישות..
רגש זה דבר טוב, תשמחי בזה!
בהצלחחה רבה!!
וואי זה ממש מזכיר לי אותי בתור ילדה..עיניים תכולות
הייתי נפגעת מהר ורגישה מאוד..לדוגמא- רציתי להצטרף לילדים ששיחקו באיזה משהו בשכונה, ואז הם אמרו לי שלא..אז ישר הייתי רצה משם ומתחילה לבכות..

ניראה לי שזה קשור לחוסר ביטחון עצמי..צורך להיות אהוב ורצוי..וכשאתה מרגיש שאתה לא, אז אתה מתערער..היא מפרשת התנהגויות של הסביבה בצורה שמחזקת את המחשבות שלה על עצמה שהיא לא טובה..

לדוגמא- זה שהבת דודה פוגעת בה- זה משדר לה שהיא לא טובה ולא אוהבים אותה..
זה שאחותך הביאה לכולם ממתק ולה לא- אז היא פחות טובה מכולם ולכן רק לה לא מביאים..

אז היא בוכה ועצובה- כי לא אוהבים אותה מבחינתה..ככה היא רואה את זה מהמבט שלה ומרגישה גם אם מהצד שלכם אתם לטובתה וצודקים..

אני חושבת שהיא צריכה לקבל מהסביבה ובמיוחד מהמשפחה המון אהבה שהיא טובה ורצויה ואהובה ומיוחדת ושאין כמוה בעולם..להחדיר לה יום יום שהיא פשוט וואוו!!! להגיד לה כמה אתם אוהבים אותה ואיך זכיתם בה!
ובע"ה היא תרגיש ביטחון בעצמה, במי שהיא, היא תאמין בזה שהיא טובה ורצויה ואהובה..ואז זה יגרום לה לא להתערער ממה שהסביבה חושבת עליה , לדוגמא מההתנהגות של בת הדודה כלפיה..ומזה שאחותך לא הסכימה לה- היא לא פחות שווה גם אם מביאים לכולם ממתק ולה לא..

שתפנים בצורה מוחלטת וחד משמעית שלא משנה מה אומרים לה , עושים לה..היא שמחה בעצמה וזה לא מוריד מהערך שלה!! היא טובה ואהובה! היא שיא המיוחדת

כשהיא תבין את זה- היא תשמח ולא תתרגש ותתפעל (מלשון להיות נפעלת) ממעשים של הסביבה כלפיה

הצלחה רבה..
יש מה שנקרא טיפול בהוראה מתקנת שזה גם טיפול בסיטואציותנוגהאדר22

של התמודדויות חברתיות

וואו, אני בדיוק מתמודדת עם זה עם הבת שליתמיד ממשיכה

קראתי בשקיקה את כל מה שענו לך. הבת שלי בת 9+ אבל ההתנהגות ממש דומה.

גם לי יש כמה תובנות משלי - 

בהתחלה זה היה מאד מפריע לי, נראה לי שבעומק אני פוחדת עליה, מה יהיה איתה איך היא תתמודד עם החברה ועם החיים כשהיא כזאת רגישה, בוכה מכל דבר קטן, לא מתמודדת, מיד בורחת לחדר שלה ובוכה.

זה היה ממש מתסכל אותי והייתי אומרת לה דברים כמו שאמרת - שהיא צריכה לדעת להתמודד, ןלא ללכת לבכות כי זה לא יעזור לה וכו וכו. כמובן שזה לא היה עוזר והייתי מרגישה רע עם עצמי שאני לא יודעת איך לעזור לה לצאת מזה

במשך הזמן והרבה שיחות על זה עם בעלי למדתי להבין, יש לה קושי, היא צריכה הבנה, קבלה, חום. אם יש לה חוסר בטחון עצמי, למדתי להבין שעם תמיכה, אהבה ותחושה שאנחנו עומדים מאחוריה - ככה ייבנה לה הבטחון העצמי. בלי דיבורים, בלי הסברים ובלי תוכחה, רק עם מעשים או דיבורים מחזקים שמראים לה את הטוב שבה עד שתאמין שהיא שווה ומוצלחת.

התחלתי לקחת סיטואציות קטנות למשל שראיתי שחברה רצתה לבוא לשחק איתה - העצמתי את זה ואמרתי לה - אני רואה ש X מחפשת את קרבתך, זה בגלל שאת ילדה טובה שנעים לשחק איתה! 

ככה אני מנסה להפיק תועלת מכל מני מצבים קטנים שאני רואה ולשקף לה אותם ע"י שאני מנסחת תכונה טובה שלה ובצורה כזאת היא רוכשת משקפיים חיוביות על עצמי. זה בעצם בונה לה דימוי עצמי חיובי.

האמת שהכתיבה פה עוזרת לי לקלוט שהיא בעצם ילדה עם אינטלגינציה רגשית מאד גבוהה ויכול להיות שזה כמו שכתבו פה שבגיל צעיר היא עדיין הולכת לבכות מכל דבר קטן ובתהליך ההתבגרות שלה היא תלמד להתמודד עם זה יותר טוב.

האמת ששמתי לב שבמצבים האלה שהיא הולכת לבכות - אם אני אומרת לה דברים כמו "זה טוב לבכות, זה משחרר" ואני לא נהיית מתוסכלת מזה. אז היא גומרת לבכות יותר מהר ויותר פנויה אחרי זה לשמוע דברים טובים על עצמה, או לנתח קצת ביחד את הסיטואציה שהיתה ולהגיע לתובנות

אני מקווה שבעזרת ה' נצליח לבנות לה דימוי עצמי חיובי ואז הרגישות הגבוהה הזאת תהיה מתנה נפלאה.

אני מודה לך שהצפת לי את זה

השרשור הזה והכתיבה פה עזרה לי להבין יותר טוב את התהליכים שאני עוברת איתה.

מתנצלת על הנצלו"ש

מקווה שגם הועלתי קצת.

הועלת הרבה.. טוב לשמוע על מישהו במצב דומהמעין חיים
אפשר ללמוד ולהזדהות.. תודה
יפה.בת 30
גם לי יש ילדה כזו והחכמתי ממה שכתבת.
יפה מאד.ד.

רגישות יתרRachel Gabbai
עבר עריכה על ידי Rachel Gabbai בתאריך כ"א בחשון תשע"ח 23:41

היה לי בעל כזה שהוא לא השאיר לי הרבה בררות רק להגיד "היה לי בעל כזה".

צריך לעזור להם בכל צורה כי, כשהם גדלים הם מאמנים שהשני רע ולא טוב,לכן הם צרכים לברוח.

הם מלאים בחרדות שמכרסמים אותם  מבפנים.

בתך, עוד צעירה ולכן את חייבת להעמיד את הבעיה מול עיניך ולעולם אל תגדי לה "אז מה" -"היא אמרה". לא ברור להם מה שברור לך. הם חייבים משענת תומכת מגיל צעיר. .שיחות, משחקים, בקבוצות שונות של ילדים. כדאי שלא תהיה להם חברה אחת טובה בגיל צעיר,  הם נהפכים לתלותים.פוחדים מהפרדה.  שמו לב זה לא עובר לבד.

עצות ממדריכת הוריםנופר לוטווין

הי

קחי את דבריי בערבון מוגבל כי אני לא מכירה את המקרה לעומקו, וחסרים לי פרטים.

1. אני מציעה לחשוב האם יש לה מודלינג של התמודדות כזו במצבים דומים... לפעמים הילדים מחקים את ההורים, או אחים גדולים מאד, ובלי לשים לב אנחנו משמשים להם דוגמא לאיך להתמודד, כשבעצם לא הינו רוצים שזה מה שהיא תעשה.

2. האם היא תמיד מתמודדת ככה, בכל מסגרת חברתית? אולי זה רק מול מבוגרים? האם גם בבי"ס? האם גם כשאנשים מהמעגל הקרוב אליה ביותר הם אלה שנעלבה מהם?

3.זה לא בהכרח רע שהיא בוחרת להרגע בחדר. ויתכן שהיא באמת רגישה. אז מה? למה זו בעיה? אולי זה יתרון? האם היא ילדה שמחה בדרך כלל? מאושרת? טוב לה חברתית? יש לה חברים?

4. מהפן ההתנהגותי - לפעמים ילדים עושים דברים קצת כי יוצא להם מזה משהו. לא באופן מודע, אבל אולי נעים לה שאת מחזרת אחריה לחדר כשהיא עצובה ומסתגרת. היתי בוחנת את הנושא של היחסים בינכם-  האם היא מקבלת ממך מספיק יחס גם מחו לסיטואציות האלה? יחס זה אומר זמן איכות, ללא הסחות דעת, בילוי משותף אחד על אחד וכו'. אם בכל פעם שהיא עולה לחדר את מקפידה לרוץ אחרי יתכן וזה הפך אצלה להיות דפוס חוזר שמניב לה רווח פסיכולוגי  - את חברת אמה. אם זה נכון - אפשר לתת לה את זה לא בדרך הזו. לספק את הצורך, תוך כדי שממגרים את ההתנהגות הלא רצויה. ואז להבא כשתעשה כזה דבר -אל תלכי אחריה. כשהיא תצא מהחדר אפשר להגיד לה "היה נראה לי שנעלבת, או שכעסת. כי ראיתי שעלית לחדר להרגע. את רוצה לדבר על זה ?". אם תסרב- הניחי לזה.

בהצלחה

גם אני החכמתי מדברייך... תודה.תמיד ממשיכה

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך