מה אתם חושבים על תואר בפילוסופיה?aipaipai
חשבתי ללמוד פילוסופיה באוניברסיטה מישהו עשה זאת?
למרות שבהגדרה זה יביא למחשבות על הקיום של ה' וכל השאלות הגדולות וכו'
עזוב את זה... פרקטית, מה תעשה עם זה?איוושה

לא לומדים תואר סתם. מכוונים לאנשהו.

יש לך שאיפה כלשהי?

כן, ללמד.aipaipai
בתיכונים או באקדמיה?איוושה

(לא סתם שואלת, זה חשוב)

אני הייתי שואף לאקדמיהaipaipai
למרות שבתיכונים לדעתי ממש חשוב ללמד ואני לא פוסל
אז קח בחשבון שהוראה במוסדות להשכלה גבוהה היא יעד רחוק,איוושה

מאוד מאוד רחוק. דרוש לזה מינימום תואר שני עם תזה, שלא לדבר על דוקטורט.

ככה שאם בא לך להתפרנס מתישהו בדרך, זו לא דרך יעילה במיוחד...

ולגבי הוראה בתיכונים, זה נפלא אבל אל תשכח שאין הרבה מורים לפילוסופיה. זה לא מבוקש כמו הוראת אנגלית או מתמטיקה, ככה שגם שם לא בטוח שיהיה לך קל למצוא עבודה בתחום.

הכל שיקולים שצריך לחשוב עליהם לפניהם שבוחרים מסלול לימודים...

אני לא צריך בית גדול aipaipai
אין שום קשראיוושה

בגיל שלך צריך להתחיל לחשוב על העתיד.

חבל מאוד שתעשה תואר, מרתק ככל שיהיה, ואז תסיים את הלימודים ותגלה שאופס! אין לך מה לעשות איתו.

זו אחת מהבעיות הגדולות של האקדמיה היום - סטודנטים נפלטים לשוק העבודה אחרי שנים ארוכות של לימודים מאומצים בלי יכולות ממשיות או תואר מעשי שאיתו אפשר למצוא עבודה.

אתה מדבר מנקודת מבט חמודה אך נאיבית מאוד; מציעה לך לשקול את צעדיך היטב, שלא תתאכזב חלילה.

(אם לא היו לי שיקולים כלכליים הייתי בטח הולכת ללמוד הסטוריה של עמ"י, או מדעי המדינה. אחד מהשיקולים שלי בהחלטה ללכת ללמוד חינוך הוא השיקול הכלכלי... ואני שמחה בהחלטה שלי ויודעת שפעלתי נכון.)

אני חולק עלייךaipaipai
אני בהחלט מבין מאיפה את מגיעה עם האמירות שלך, אבל אני לא רוצה לחיות על טיס אוטומטי
אם אתה בטוח בעצמך - לך על זה איוושה
תואר שני עם תזה או דוקטורט?סתם 1...
לפני פוסט דוקטורט ועדיף בחול אף אחד לא יסתכל עליך. גם אם יתנו לך משרת מרצה למספר שנים זה יהיה משרת מרצה מן החוץ. גם את המשרה הזו יחליפו כשיגיע אחד עם פוסט דוקטורט יותר מרשים...

מה שקורה באקדמיה מהבחינהנהזו כיום זה תחנת רכבת. לא עבודה ולא תנאים והעבודה לא פשוטה בכלל.
ותק? חלום רחוק מאוד בלי לדבר על הגיל שזה מגיע...
לא מדוייק, במכללות אפשר ללמד עם תואר שני למיטב ידיעתיאיוושה

וגם שם יש דרגות שונות.סתם 1...
אבל את צודקת שהתנאים שונים לחלוטין.
בכל אופן ביקוש למרצים במקצועות הרוח כמו פילוסופיה או מחשבת ישראל הוא לבודדים ספורים למכללה.
גם אם אפשרי, נדיר למצוא מורים בלי דוקטורטבוז
בפרט במקצועות האלה, שלאנשים עם דוקטורט אין מה לעשות חוץ מללמד ואז הם כמובן בחירה מועדפת
צודקת מאודאיוושה

אין פילוסופיה במכללות.....44444
בשביל להתפרנס ממדעי הרוח לרוב תצטרך יותר מתואר אחדאריק מהדרום
אבל אם זה מתאים לך לחקור ולהרצות בפילוסופיה אז שיהיה בהצלחה.
אחד התלמידים של הרש"ר הירש שלח לו מכתב שבו נכתב כי הוא כותב דוקטורט בפילוסופיה והוא רוצה להפסיק מפני שהוא חושש שהחקירה תביא אותו לכפירה.
הרש"ר הירש הורה לו לסיים את הדוקטורט אחרת הוא כל חייו יחיה בספק.
מיותר מיותר מיותרררררבוז
בלי להיכנס לכך שבוודאי יהיו שם דברי כפירה,
אין לך מה לעשות עם זה! לא חבל על הכסף?
מעניין אותך פילוסופיה? תלמד עצמאי.
ומה עם ללמוד מה שמעניין אותו ומה שימצא את עצמו?אריק מהדרום
לא הכל זה כסף.
אולי זה סתם כי אני לא אוהבת מוסדותבוז
אני מאד אוהבת פילוסופיה, ולכן למדתי עצמאי גם.
אני לא חושבת שצריך דווקא לשלם הון עתק ולשבת על כיסא בשביל ללמוד מה שמעניין אותך לחיים.
בשביל פילוסופיה צריך בעיקר ראש פתוח, חומר על הנושא, ואיזה חבר שמוכן להקשיב לחפירות על מהות החיים.

צודק שלא הכל זה כסף. אבל צריך לצאת מהתפיסה שלימודים נעשים אך ורק באקדמיה.
בפרט אם לא יוצא מזה כלום אחר כך.
אין תחליף בסופו של דבר בלימוד ממוסד.סתם 1...
לפחות להתחלה. לרכישת כלים, שפה ועוד.
לרב סולובייציק היה דוקטורט בפילוסופיה ולרב קאפח אפילו לא תואר ראשון ושניהם היו מומחים אדירים בתחומים הללו.
אתה סותר את עצמך.בוז
אם לאחד עם דוקטורט היתה רמה של אחד בלי תואר ראשון... זה נוגד את מה שכתבת בכותרת.
מסכימה שכלים אקדמאים הם חשובים, אבל לא הכרחיים.
ידעתי שמישהו יעיר על זה ועל זה אומרסתם 1...
שלא כל אחד הוא הרב קאפח ויכולות כאלו. וגם יכולות נפשיות של ללמוד לבד ולהיות שווה קודם כל בעיני עצמך.
לכי לבדוק כמה לומדים תארים מתקדמים בשביל להיקרא או להיחשב בעיני אחרים ובעיני עצמם...

ככה אני גם מבין את מה שהביא אריק בשם הרשר הירש לתלמידו.
לא כל אחד הוא הרב הנזיר שלאחר שהשלים את כתיבת הדוקטורט שלו בפילוסופיה החליט שהוא לא מגיש אותו ומגיע לארץ (מובא בכתב ידו ביומניו).

אדם יבדוק את עצמו ויכולותיו. חוץ מזה שהרב קאפח היה מעורה מאוד בעולם האקדמי גם ללא תארים וקיבל פרסים ותארים אקדמיים למפרע על הישיגיות המיוחדים.
רוב תלמידיו הגדולים וממשיכי דרכו כן בעלי תארים כאלה ואחרים
תואר זה גם עוזר לשידוך לפעמיםאריק מהדרום
טוב זה כבר מצחיק. להוציא תואר בשביל שידוך?בוז
יש אנשים שעושים דברים אחריםאריק מהדרום
כמו להרשם לישיבה במשך שנים.
אפילו דיפלומה לא יוצא מזה.
(למעט פטורים בבר אילן, במכון לב, ואלפי מקומות עבודה תורניים שהסעיף הזה בקורות החיים רלוונטי).
היי היי תקנון פהנפש חיה.
הוא התחיל 😤בוז
אבל אותך ראיתי...נפש חיה.
לא קשור לנושא השירשורחן,
אבל מאמצת את התגובה שלך בתור מורה..
אחלה תשובה
טוב אני מרימה ידיים.בוז
מאד מומלץ לעשות תואר בפילוסופיה,
מכל הבחינות-
פרקטית, כלכלית, יהודית ואפילו שידוכית

נוצחתי

(אני אפילו לא אגיד אמרתי לכם)
חחחחaipaipai
חזק ביותר
צודקת חלקיתaipaipai
לימודים לא מחייבים אקדמיה אבל הוראה כן
אז תואר בפילוסופיה עם התמחות בהוראה?בוז
נשמע יותר מעשי. אבל כמו שאוושה אמרה, לא מקצוע הוראה מבוקש.

אבל בהצלחה, אני לא הולכת לשכנע אותך שעדיף שלא...
הכל תכלס עניין של סייעתא דשמייא. אז בהצלחה.
אתה בטוח שזה יוביל למחשבות על ד'סתם 1...
והשאלות הגדולות?
אולי כדאי קודם לברר האם הכייוון הוא יותר מחשבת ישראל, היסטוריה, תושב"ע, או באמת פילוסופיה ואני טועה...
פילוסופיה כלליתaipaipai
אני חושבת שמשה רט עשה את זה.וכתב ספר.נפש חיה.
ממליץ לך להתייעץ עם מישהו שלמד.לך דומיה תהילה
שזה חופראיש השקים
להימנע מלימוד שיכול להביא לערעור האמונה בקב"ה!אופטימיות
(בהנחה שהלימוד אכן נוגע לתורה הקדושה שלנו)

והנה הכתובת לשאלות על פילוסופיה: @ע מ .
אבלaipaipai
זה ברגע שהאמונה חודלת אותך מללמוד דברים אחרים זה לדעתי לא טוב
אני לא יודע למה תוייגתיע מ
בכל אופן, אני אישית בעד ללמוד למקצוע מה שצריך ואת שאר הדברים שמעניינים אותך ללמוד לבד.
חבל על הכסף, על הזמן, על טפטוף בלתי נמנע ואולי אף בלתי מודע מהעולם של המרצים לראש שלך, על מחוייבות לדעתם ברמת המבחנים, ועל האווירה האקדמית.
מה חסר בלימוד עצמאי?
אמנם הכל היום נגיש אבל בכל זאת אין שוםסתם 1...
אפשרות ללמוד לבד נושאים, גם ממדעי הרוח העיוניים, ללא סדר ומרצים לרמת המבוא. (אפילו היסטוריה).
אתה לא תצא מזה והכל יהיה מבולגן.

אולי דרך ספרים של האוניברסיטה הפתוחה ועדיין יש דברים, במיוחד בתחום מורכב כמו פילוסופיה, שלא ניתן ללמוד ללא שפה משותפת בעל פה.
ואין ידע נגיש ברמת המבוא?ע מ
אני לא יודע איך נראית הפילוסופיה מבפנים, אבל אתה בטוח שאי אפשר לקנות את השפה מתוך הספרים?
או ספרי מבוא בפילוסופיה?
מיותר כמעט לחלוטין. ולא מומלץ עפ גדולי ישראלבסדר גמור
יש גדולי ישראל ויש גדולי ישראל.אריק מהדרום
למדתי קורס בפילוסופיה היה דיי מעניןאושרקה
ואני לא חושבת שזה יכול להביא למחשבות קיום ה' למי שיש אמונה חזקה ובמקום טוב מבחינה דתית זה יכול להיות תואר מענין רק שאין עבודה בזה אחרי התואר
מממ.......44444
לא פרקטי בעליל.....
בהנחה שאי"ה אתה רוצה להקים משפחה ושיהיו לך ילדים אז צריך לקחת בחשבון שצריך לפרנס אותם (ולא, לא סומכים על עבודה של אישה גם אם היא למדה מקצוע עם פונטציאל השתכרות גבוה!!!).

במקצוע הנ"ל גם תעודת הוראה לא תעזור כי בתיכונים לא מלמדים פילוסופיה. בדתי מלמדים מחשבת ישראל ואז כבר עדיף ללמוד מחשבת ישראל במכללה להוראה.
הבעיה שגם יש עודף מורים בתחום.
מה שלדעתי הכי פרקטי וייתן לך את האפשרות הכי קרובה ללימוד פילוסופיה זה לימוד במכללה להוראה מחשבת ישראל בנוסף למקצוע אחר. אם מדעים מתאים לך אז מצויין כי יש חוסר גדול מאד של מורים למדעים. אם לא, תחשוב על תחום אחר ובכלל תשקול מגורים לא באזור ירושלים ויו"ש כדי שתהיה לך עבודה.....
כל זאת בהנחה שאתה אוהב הוראה.
לגבי הוראה באקדמיה בכלל לא הייתי בונה על זה....

אם הוראה לא מתאימה לך לדעתי תלמד מקצוע פרקטי יותר ופילוסופיה תוכל ללמוד מהצד בלי החלק המעצבן של האקדמיה: לחץ, זמנים, מבחנים וכד'.....
אם כבר פילוסופיה, לא עדיף מחשבת ישראל או לימוד בישיבה?44444
אני חושב שזה מבורך..מדבר טרופי
כל אדם חייב לשאול את השאלות הללו, בהתאם לרמת העומק שהוא מסוגל לחשוב ללמוד ולבדוק.

הכי חשוב זה לדעת ש..
הדבר היחיד שוודאי בעולם הזה - זה שאי אפשר להגיע לוודאות מוחלטת בשום דבר
חוץ מהספק 😁aipaipaiאחרונה
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך