אתמול בשיעור של הרב ארוש היה תמונה של רבנו...(אח שלי ראה את זה..)
אמרו שהוא פשוט עם פעות לבנות זקן ערוך..צדיק..קיצר..וגם מוכרים תמונות..התקשרתי לברר..וזה עולה 500 שקל ויש בעוד יותר כסף!קיצר מטוורף!אין 'ה פשוט טווב!!!!
אתמול בשיעור של הרב ארוש היה תמונה של רבנו...(אח שלי ראה את זה..)
אמרו שהוא פשוט עם פעות לבנות זקן ערוך..צדיק..קיצר..וגם מוכרים תמונות..התקשרתי לברר..וזה עולה 500 שקל ויש בעוד יותר כסף!קיצר מטוורף!אין 'ה פשוט טווב!!!!
בס"ד בר"ה
אז חבר שלי ראה אותי ואמר לי שמעת מה קרה?? אמרתי לו: מה קרה? הוא אמר לי שאיזה אחד התפלל בציון של רבינו שיתגלה אליו ואז רבינו התגלה לאותו אחד ואז ההוא צייר את רבינו!!!!!
בע"ה ית'
קשה להיתנתק ממנה..
בעזרת ה' יתברך! איזה טוב ה'!!! אני אוהב אותך ה'!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נ נח נחמ נחמן מאומן!!! -לבית המקדש!!
אחי ימות המשיח ממש! יום רביעי בע"ה אני מגיע לירושלים. ניהיה בקשר! אשריך! (יש דף פוליו מוכן כתוב וחתום...)
לא לשאלה שלך, לנושא..
איך פיתאום מצאו אותה?
הזוי לגמרי...איפה אפשר ליראות ת'תמונה?
בע"ה ית'
גי'נגי- ביקשתי ממנו שיוריד את הכיפה שאני יוכל ליראות,-הוא לא הוריד.. מנעשה? (:
ציור!!.
תיזרקו את השכל כבר..
לידיעת כולם! -5 שמות ראשונים שישלחו אלי במסר"ש אני יעתיק לדף שיעובר בע"ה ית' שבוע הבא לרב ברלנד שליט"א.. בלי נדר!!
רק שתדעו שמדובר במישהי שחלמה אותו ואז ציירה...
רבנו מתגלה בחלום לכל אחד לפי הבחינה שלו..
ואגב רבנו אמר (כתוב בחיי מוהר"ן) שמי שיזכה יראה אותו בחלום בדמות זקן... עם שיער לבן וכו'
לכן אני בטוח שמדובר במשהו לא רציני בכלל אבל בכל זאת אני מוכן להשיג עבורכם בחינם (רק כדי שלא יעבדו עלינו ויקחו לכם 500 שקל..)
איך רבינו עם זקן לבן?
הוא נפטר בגיל 38!!
מישו פה היה בשיעור של הרב ארוש ביום רביעי ושמע את הסיפור של האיש??
זה בכלל לא אישה שציירה אותו זה איזה רב אחד שעשה מלא תעניות וצומות כדי לזכות לראות את רבינו..
בכל מקרה, הם מסריטים את כל השיעורים נכון? אז מי שרוצה יכול לראות את השיעור נראה לי..
אז מה בכלל השאלות שלך "שירו למלך", לכי לפורום של רבנו הרוש מבית ישראל. כאן זה פורום של ברסלב, של רבי נחמן מברסלב. שיש לו ספר חיי מוהר"ן שככה הוא כתב
ולגבי מהשכותב א. מ. נ. (ר"ת אני מאמין נאיבי) שאותו אחד התענה וכו' ועכשיו הוא רוצה להתעשר (500 שקל על תמונה) אז מה שראינו מהחיי מוהר"ן מראה בהדיא שהוא סתם אחד.. כי הרי מי שיזכה יראה את רבנו בדמות אדם זקן ולא בדמות אדם צעיר, נמצא שעם כל התעניות שלו הוא לא זכה...
אבל מאחר ואני לא מכיר אותו אני לא רוצה לדבר סתם,
אבל תזהרו לא להסחף יותר מידי לעניינים של אמיתיים.
ומי שכבר רוצה להוציא כסף שיוציא עבור הדפסת ספרי רבנו והפתץ אורו בעולם. או אפילו מתנה לאימא ואבא או לאשה והילדים, ואם יש כסף מיותר אפשר לתת לאנשים שאין להם לתת לאשה והילדים וכו' וחוץ מזה כסף להפצה צריך תמיד.
בכל אופן אני לא ממציא המצאות
ואם זה חשוב לך בגלל שאתה חושב לקנות את התמונה, אז אני מוכן לחפש את המקור תמורת חצי סכום של התמונה...
אני לא מצליח אפילו להזיז את האצבע כדי להכויח לכם שהם נגד רבנו. מי שרוצה שיאמין ומי שלא שיאמין להם... ושיכין 500 שקל על תמונה הזויה, ובשביל ברכה 10,000 שקל או דולר...
יש ברכהה פשוטה בחינם
להגיד בפה
נ נח נחמ נחמן מאומן
בס"ד בר"ה
אתה מתעסק פה עם קדושי עליון....מאיפה לך כתפיים רחבות כ"כ לצאת על רבנים כאלה?? אני לא מאמין שאתה יודע מי צדיק ומי לא אז לפחות תשתוק ואל תעשה רע לעצמך!!!!
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!