מי משלם?חלל הפנוי
מקרה שקרא לחבר:
יצאו לדייט ראשון, בגלל הקור נכנסו לבית קפה. הוא הזמין שתייה והיא הזמינה אוכל.
החשבון מגיע היא ישר באה ואמרה אני אשלם טיפ.
המנה שלה עליה כפול 3 מהשתייה שלו.
הבחור לא אדם קמצן בכלל בלשון המעטה. ( למרות שאין לו כסף ואין לו תמיכה כספית מההורים, מפרנס את עצמו מהתיכון, ועובד כרגע מעט, רק מה שצריך)
הוא תכנן לשלם בעל מקרה( כי כך נהוג) אבל ציפה שהיא לפחות תגיד חצי חצי, בכל זאת היא אכלה עכשיו ארוחת ערב והוא סה"כ שתה מים חמים עם נענע.
( הם לא המשיכו... לא בגלל זה)
זה פתח דיון אצלנו בין החבר'ה על בכל כל עניין המוסכמות הזאת שיש. וכו' ...
לפי דעתכם, האם הוא התנהגה בסדר? האם היא הייתה צריכה על עצמה? חצי חצי? להציע לפחות? משהו?
לא לא אם היא ממש הזמינה אוכלזוהרת בטורקיז
בוודאישצריך לשלם.
קרה לי שבאתי מורעבת לפגישה,הבטן שלי עשתה את קפיצת הליוויתן.
ואמרתי לי מראש שאני ממש רעבה ושאני מזמינה אוכל (בקטע שאני משלמת עלי)
לא. חוצפנית.איוושה
זו הסיבה שבדייט הראשון אני תמיד מציעה לשלם... (כן מצפה להיות מסורבת, כחלק מהמוסכמה) רצון טוב צריך להראות, הבחור לא חייב לי כלום.

ועוד לנהוג בכזה חוסר רגישות? מי מזמין מנה כל כך יקרה כשהצד השני רק שותה תה? (מי בכלל אוכל כשהצד השני רק שותה.. הזוי לדעתי.. אבל זה כבר נושא לדיון אחר) הרי ברור שאם הבחור משלם, צריך להתחשב בכיס שלו. הוא צריך עכשיו להתרושש בגללי? השתגענו?

לא לעניין בכלל.
לא. היא ניצלה אותו...סוסה אדומה
אני גם לא מבינה איך היא לא התביישה לאכול כשהוא רק שותה, וגם אם היא מציעה לשלם חצי חצי זה לא פייר.
בקיצור, היה בא לה ארוחת ערב, אז היא קבעה דייט. (וגם אם לא במודע, אז שמי שעושה דבר כזה, שתדע שזה מה שזה).
אני חושבת שעד שבחור לא מציע לשלם והוא באמת מעוניין לשלם, אין שום סיבה שמישהי תבנה על זה.

אני בכלל חושבת שהמנהג לשלם דווקא בדייט ראשון ואח"כ כבר לא, זה מנהג הפוך לגמרי.
בהתחלה בודקים, אם הוא מעוניין בה, שיבקש לשלם עליה.
נדיר מאוד שהסכמתי בדייטים ראשונים שישלמו עלי.
ללא ספק היא לא בסדראיש השקים
סחטיין עליה..פגישה ראשונה כבר טחנה?!😱!!מירב!!
תיראי..אני עדיין חושבת שבחור צריך לשלם.
אבל מינמוס הייתה צריכה להציע לשלם על עצמה.

מה אני יגיד..חסר הזויים והזויות?😝
למה בחור צריך לשלם 60 שקל לבחורהאיש השקים
בפגישה ראשונה?
וואו היא לא אמיתית!! לא לעיניין בכללToot
חוסר חשומה ממדרגה ראשונה
לדעתיToot
היתה צריכה להתעקש לשלם.
אם היתה מזמינה משהו לשתות אז סבבה להענות לבקשתו לשלם, אבל אוכל- אחותי, דייט ראשון..
חחח ממש חשומה!😆!!מירב!!
בדיוק! זה הביטוי שחיפשתי תפוח יונתן

אני סוברת שראוי יותר שגבר ישלם,אופטימיות
אבל - ווואו !! חתיכת עזות פנים יש לה!!
אני לא מבינה איך אפשר לאכול גם בדייט ראשון, הרי מגיעים להכיר! אוכלים בבית ומגיעים לדבר עם בחור. שותים משהו נחמד וזהו..ולהציב מראש עובדה שהיא משלמת טיפ?! - לא נתפס לי.

נראה לי שעד פגישה 6 לא הזמנתי ממש אוכל.
אני לא רואה בזה חוסר נימוס. היא בסה"כ ציפתה שהגברחסדי הים
ישלם, כי זה מה שנהוג.
הוא גם יכול לסרב, ולהגיד לה שהוא רוצה חצי חצי.

לי גם הייתה בחורה שחגגה עלי. שילמתי בשמחה.
טוב נו, נשמע לי הזוי.רחפת..
מי בכלל מסוגל לאכול בפגישה ראשונה..רחפת..
בקושי אפשר לנשום..
ברור שהיא לא חכמה במיוחדצריך עיון

אבל לא הייתי יוצא בהצהרות אחרי דייט אחד, בטח בנושא כזה שמה שהיא לא תעשה יכול להתפרש לא טוב

תלוי מה היתה המטרה שלהתפוח יונתן

אם היא הבינה במהלך הפגישה שהיא לא מעוניינת אבל לא נעים לה לחתוך. יכול להיות שהיא עשתה את זה בכוונה כדי לגרום לו לחתוך בעצמו. אז זה כן חכם, רק לא יפה.

זה לא חכם כי זו עבירהרחפת..
וכי הוא לא יציע לה שום חבר שלו..
לא חשבתי על זה כאופציהצריך עיון

זה ממש מגעיל

בחורה נצלנית וחסרת בושהאוריה,
לא הייתי ממשיך לפגישה שניה.

אולי היא היתה רעבה וזה היה חד פעמיפלאש
סבבה, אז שתשלם על עצמה...קוד אבל פתוח
זה תלויפלאש
גם מה היה ביניהם. אולי שישלם דווקא בגלל שהיא אכלה וזה דייט יוצא מהרגיל.. (בהנחה שהם התחברו ממש).
באופן כללי חושב שגבר צריך לשלם בפגישה ראשונה. אם זה לא משהו כמו שתיה וכו' אז אפשר שהגבר ישלם או גם חצי חצי (תלוי בו).
אם הייתי יודע שזה לא הכיווןקוד אבל פתוח
הייתי אומר לה, בצורה נעימה כמובן, שתשלם על עצמה...
אשקול להזמין לגלידה את האדם השלישי שיפתח היום שירשור בנושאמור ולבונה
זה כ"כ מצחיק ששירשור אחד בא בטענות
כאשר בנות מראות נכונות לשלם- זה פוגע בגברים ואף גורם להם לשנות את הדפוס פעולה.
ומנגד, שירשור שמבקר את ההתנהלות הזאת שבבנות לעיתים אנוסות לה (או לפחות מרגישות ככה) ומתוך כך מתנהלות.

מעניין אותי לדעת בכנות מה הפריע לו.
שהוא שילם עליה פי 3 מעליו? נשמע לי שזה פרמטר קטנוני להיתפס עליו. אם הוא גם היה מזמין אוכל זה היה לגיטימי?
שהיא הזמינה אוכל? ואם היא רעבה אז היא תמנע מעצמה לאכול כי זה לא בנורמה לאכול בדייט ראשון?
בעיניי זה דווקא מגניב שהיא פעלה ככה.
העובדה שהיא לא הציע לשלם על עצמה? בהנחה שהוא גם ככה לא היה רוצה לשלם עליה, הייתי מבינה את התחושות שלו ומצפה שהוא גם ירמוז לה שהוא פחות בקטע, גם במצב הנתון אני יכולה להבין את התחושה הראשונית - אבל דוגרי זה קצת לרצות שהיא תשחק את המשחק... וזה נראה לי מיותר.
בגלל שזאת נורמה כ"כ מורכבת לא הייתי מייחסת לה בכלל חשיבות.
כי באמת במצב כזה כל דבר ירגיש לא הכי כיף, בין אם לבת ובין אם לבן (גם להציע לשלם ולהיתקל בסירוב זה לא נעים. תאמין לי).

אולי שבוע שעבר היא יצאה לדייט ובעקבות מקרה דומה הבחור נתן לה הרצאה כמה זה מוריד ומבאס גברים, והכי טוב יהיה לתת לבחור את ההרגשה שהוא ג'נטלמן ושהוא ישלם ובמקרה הכי קיצוני שתאמר שהיא תשים טיפ.
ואז.. שבוע לאחר מכן, יש דייט והבחורה מיישמת את מה שהיא הבינה כדרך אופטימלית להתנהל מול גברים בדייט (ולא, אני לא בגישה הזאת וחושבת שהייתי פועלת אחרת) כך שיהיו מרוצים.

בכל אופן, גברים חביבים ומתוקים זה באמת הדבר שאני הכי שונאת בדייטים.
כי לא משנה איך אתנהל יש סיכוי שזה יפגע במישהו מאיתנו
ולכן, אולי כדאי שנאמץ עין טובה ונבין שאנחנו לא מבינים מה הניע אותה לפעול כך,
ולכן זה לא מחייב שהבחורה הזאת נצלנית ו/או ברוטלית?
את תזמיני והוא ישלם?צריך עיון
אני רק אשקול להזמין ;) אבל אם אחליט שכן אז כמובן שאשלם..מור ולבונה
או לפחות אציע לשלם
או....איוושה
שהיא פשוט גסת רוח וחסרת נימוסים.
לא כל האנשים כל כך מורכבים, לפעמים המציאות פשוטה. כן לא, שחור לבן.
האמת שהיא השטן בהתגלמותו ומה זה אומר שחשבו לשדך לו אותה?מור ולבונה
אני פחות מתחברת לגישה של המחשבות הללו.. אבל מי שכן וזה עושה לו טוב אז בכיף, אני לא אעצור בעדו
אולי כך ואולי כךלשמח
לא צריך להגזיםאיוושה
את מנסה להקצין כדי להעביר נקודה, ודווקא ההקצנה הזאת חוטאת לאמת
כמובן שהקצנתי.מור ולבונה
אם כבר אנשים של כן לא שחור לבן יפעלו כך.
יש נורמה שהגבר משלם? תפאדל.
אנשים מורכבים היו מגיבים אחרת.
לא להגזים..אופטימיות
חסרת נימוסים- זה כן
שטן בהתגלמותו- זו הקצנה

שורה תחתונה- מה שמציק פה זה שהיא הזמינה בדייט ראשון אוכל וקבעה שמשלמת טיפ. קצת עדינות ונימוסים..

*וישמצב שלא היה לה נעים לדבר על זה ולכן משהו שם התפקשש, מחוסר ביטחון לדבר על זה. אי אפשר לדעת.
ואולי ההפך הוא הנכון?מור ולבונה
נימוסים = נורמות התנהגותיות המעידות על השתייכות למעמד או לקבוצה חברתית מסוימת.
ואולי בחברה בה היא מסתובבת להציע לגבר להתחלק זה לא מנומס? או לתת לגבר לשלם עלייך זה הדבג הכי מנומס מצידך?
שלא תטעי, אני לא מסכימה איתה אבל חושבת שמתוך פעולה אחת (כל שכן פעולה שגם ככה גורמת להרבה מחשבות ותהיות) להסיק שאין לה נימוסים זה קצת חוטא לאמת.
אויש נו, מור ולבונה,איוושה
אני לא קונה את זה.
ואולי ואולי ואולי ואולי...
ספקולציות.
על סמך מה נקבע רושם אם לא על בסיס הפעולות שפועל האדם? נראה לך הגיוני לראות התנהגות מסויימת ולהסיק את ההפך כי "אולי"?
הבחורה התנהגה בחוסר נימוס ומפה אני מסיקה שהיא לא מנומסת. סה טו
היא לא הסיקה את ההפך אלא העלתה אפשרותצריך עיון
אף אחד לא אמר לשלוף טבעת באותו רגע, אבל הגיוני לתת עוד צ'אנס
לא אמרנו שלא לתת צ'אנס.אופטימיות
אמרנו שזו לא התנהגות נימוסית.
אתה חושב אחרת?
ברור לי שזה לא נראה טובצריך עיון
אבל אני יכול להבין שזה מגיע ממערכת נימוסים אחרת
צריך לזכור שנימוסים זו מוסכמה חברתית, הגיוני שיהיו הבדלים בין חברות שונות.
נכון, זה יכול להגיע ממער' נימוסים שונה.אופטימיות
אבל יש עדינות..לא מזמינים אוכל אוכל בדייט ראשון וגם קובעים שמשלמים רק טיפ. עדיף לשתוק.
תגיד, מישהו אמר לו לשלוף טבעת?איוושה
הוא שאל לדעתנו, האם זה בסדר שהיא נהגה ככה. אתה חושב שזו התנהגות ראויה? מאמינה שלא, וככה גם רוב מוחץ של המגיבים. הוא יכול להמשיך לצאת איתה, אנחנו המלצנו שלא? זה עדיין לא הופך את המעשים שלה לתקינים, וזה בדיוק מה שכתבנו כאן. זה הכל
כבר ראינו שאת מסיקה מסקנות מהר מידי על אנשים..!!מירב!!
לדעתי את טועה לגבי ההסקות הפזיזות שלך.
את הרי לא יודעת ולא מכירה את הבחורה.
ואם היא נפגשה איתו אחרי יום שדקה לא יצא לה לשבת ולהכניס משהו לפה?!
מפה להגיד ולהגדיר את הבחורה כלא מנומסת.די שיטחי לחשוב זאת מכלום ושום דבר שאת יודעת עליה.
אמרתי לך.נסי להתסכל טיפה בהסתכלות חיוביות על כל דבר ,ולא בשלילי.
אני לא יודעת מה נפלת עלי גברת,איוושה
אבל תפסיקי לצוד אותי. אני מקווה שיש לך דברים טובים יותר לעשות מאשר לשבת ולעקוב אחרי ההודעות שלי. גם במידה ולא, אני מציעה לך לא להעיר הערות לגופו של אדם, ואם יש לך דעה - לשמור אותה לעצמך.
היא פזיזה בגלל הסימני קריאה..מאגמה
אני לא מוכרת כלום, אלא רק אומרת את דעותיימור ולבונה
ולכן זה משמח אותי שלא מסכימים.
את צודקת, הרושם נוצר ע"י פעולות (ברבים) ולכן אלמד על האדם לפי *המעשים* שלו ולא אסיק מפעולה בודדת מסקנה שתשפיע עלי ועל הדרך בה אביט על האדם מעתה והלאה.

ספקולציות, יש כמעט אם לא בכל התגובות כאן.
את יודעת את העובדה ומתוך כך משערת שאם.. אז..
אני לא נכנסת להגדרות מילוניותאופטימיות
אני מדברת באופן כללי, שההתנהגות הזו של לאכול בדייט ראשון תוך קביעה שמשלמת טיפ, והתשלום על חשבונו- מעידה על חוסר נימוס בעיני.
צריך תעוזה בשביל זה.

אני במגמה ההפוכה ממך, שגבר ישלם עלי.
ובחברה שלי גם כן, זה לא מקובל שבחורה תשלם.
אך עדיין- יש נימוס.. לא אתגלח על זה.
בהנחה ובחברה שלה לא נימוסי שהיא תשלם, מה שקורה כאן זה פרדוקס, השימוש ב'נימוס הזה' באופן כזה- יוצר חוסר נימוסים.
גם אם היא הזמינה אוכל בדייט ראשון, שזו פאדיחה בפני עצמה- עדיף שתשתוק ולא תקבע מי ישלם מה. אם הוא יציע- מצויין. לשלם טיפ כשאת מזמינה אוכל אוכל- זה עלוב בעיני.

עושה לי לא טוב לדבר על זה.
לא אוהבת ולא מבינה בכלל איך אנשים לא מתביישים לדבר על זה, ועוד בדייט😬
למה? כי זה לא בנורמה.מור ולבונה
ואם לא הייתה נורמה שהבחור משלם זה היה לך גם מוזר.
אני לא חסידה של נורמות וגם לא של קיטלוגים ולכן יתכן שמכאן הפער בדעות ובצורת חשיבה השונה.
דבר כזה לא יכול לחצות נורמותפלאש
אם הם ממש התחברו אז מובן
אפשר בבקשה הסבר? לא הצלחתי להבין..מור ולבונה
אני לא דן אותהדוד=)

יכול להיות שהיא פחדה רצח להתחיל לדבר על זה. זה לא נושא נעים בכלל לחלק מהאנשים, יש אנשים שיעדיפו להוציא 100 שקל מהכיס מאשר להוציא מילה אחת בנושא.

אבל באופן כללי, אם הם היו מדברים בינהם בשפה מושתפת היא היית צריכה להגיד לו שהיא משלמת על המנה שלה.

לא עושה ביג דיל... פגישה ראשונה, לך תדע איזה פחדים היו לה.

אני מדגיש ( אחרי קריאת התגובות)חלל הפנוי
הבעיה היא לא הייתה שאכלה, אדרבה שתאכל, למה שתצום? הבעיה הייתה שהיא החליטה מראש שהיא לא משלמת ורק נותנת טיפ.
אתה לא צריך להדגישאוריה,
זו הבנת הנקרא פשוטה.
ישנן תגובות שנכתבות מתוך מועקה או אג'נדה מסויימת.
לפעמים קשה להבין אבל פה זה שקוף
הקדשתי לשאלה הזאת מחשבה בשבת והגעתי למסקנה.מור ולבונה
מכיר את שיטת אפרת? אירוע פרשנות רגש ותגובה?
בגדול, שיטה זו סוברת שלכל אירוע במציאות אנחנו נותנים פרשנות וזו משפיעה על הרגש וכן על התגובה שלנו על המתרחש.
האירוע שלנו: דייט ראשון. עם הגעת החשבון הבחורה מצהירה כי היא משלמת את הטיפ.
פרשנות א: הבחורה הזאת לא בסדר והיא מנצלת אותי. זה ישר שם את הבחור בצד המנוצל..(גם אם זה בתת מודע) וזה כבר הרבה פחות כיף.
רגש א: תחושה של סלידה, אולי אפילו כעס או מירמור שהיא מתנהגת ככה ושאני מאפשר את זה.
תוצאה: שילם ויצא בהרגשה שדפקו אותו.

אותו אירוע
פרשנות ב: לבחורה זה כנראה ממש מובן שהגבר משלם, עד שהיא אפילו לא הרגישה צורך להיות עם מעט טקט ולתת לי להציע (מה שככל הנראה היה קורה בכל אופן). [במאמר מוסגר, אולי מבחינתה היא יצאה מלכה שהציע לשלם את הטיפ?]
רגש: אישית, הייתי מרחמת על בחורה כזאת שאין לה מודעות חברתית.
תגובה: הבחור שילם ויוצא שמח שברור לו כיצד ראוי לנהוג.

בסוף, אחרי כל האירועים שאנחנו עוברים התחושה שנצרבת לנו כתוצאה מכך תלווה אותנו (יתכן שהבחורה יום אחרי בכלל שכחה או יותר מכך, מעולם לא הבינה שנהגה בצורה לא נחמדה)
ובידנו הבחירה כיצד לפרש את הסיטואציה וכיצד נרגיש ותגיב בעקבות כך.
אני לא חושבת שצריך להיות נאיבים,
וזה ברור לכל הדעות שההתנהגות הזאת לא הולמת ולא מכבדת אבל שאנחנו לפחות נצא עם תחושה טובה.

"הוי דן את כל האדם לכף זכות" זה בדיוק במקרים כאלו, במצבים בהם לא ברור אם הכוונה הייתה מתוך כוונה להרע או להטיב.

2 עולמות שוניםronensimian

ישנם 2 עולמות - עולמם העסקים ועולם המוסכמות החברתית. 
אתה שואל שאלה שמתגשת בין הערכים האלה וזה בעייתי.
אני אתן דוגמא - 

נניח שאתה אוכל ארוחה אצל ההורים - כולם נהנים ואוכלים מכל טוב.

בסוף הארוחה אתה רוצה להביע את הנאתך כל כך שאתה מכריז בקול "אמא, 

מאוד נהניתי מהארוחה" ואז מוציא 1000 ש"ח מהכיס לתת לה כאות להערכתך. 
עולם העסקים יראה בזה דבר הגיוני לגמרי,

עולם המוסכמות החברתיות יראה בזה עלבון צורם.

לכן, 

כשמדובר בעולם הדייטים - מדובר בעולם החברתי, בו נהוג שהגבר משלם.

אם היא אפילו לא הציעה להתחלק - אני הייתי רואה בזה סיום מערכת היחסים ותו לא. 

בהצלחה 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

רונן סימיאן - מנחה לכלכלת המשפחה.

סולה - הדרכה לכלכלה נבונה | בית

https://www.facebook.com/Sula.ronen/

למה שאני ארצה לשלם על בחורה שאני לא מכיר עדיין?קוד אבל פתוח
וגם אם כן, חלק מהמוסכמה החברתית היא שהיא לא מזמינה הרבה
אני הייתי רואה בהצעה חוסר כבוד לרצונו מעליב וצורם ותו לאהשרוט
חחח נשמעת שנוררית...הדוכס מירוסלב

הבחורה משלמת. זה גורם לבחורה להיות מושקעת יותרמעדיף לא לספר.

וכך יהיה לה קשה יותר לעבור לבחור הבא.

בנות - פעם קרה לכן שנפגשתם עם מישהו והרגשתם משיכה חזקה כלפי הבחור? קמתם למחרת, התחושה החזקה נשארת... אתן לא מתראות עם הבחור ולא נפגשות איתו. אתם מרגישים כל יום את המשיכה. אחרי שבועיים - אתן כבר לא מרגישות את המשיכה הזאת? מפני שכבר עבר מספיק זמן, ולא הייתן מושקעות באופן רציני בבחור(לדוגמה השקעה רגשית) לכן היה לכן קל לעבור הלאה...

מצד שני, אם זה היה חבר שלכם שנפרדתם אחרי לדוגמה שנה... אז הרגשות הללו לא חלפו תוך שבועיים, נכון? אתן יודעים למה? כי הייתן מושקעות.

זה לא אומר שגברים צריכים לשלם על הבחורה ויהיה לה קשה יותר לעזוב. מה שקורה פה הוא שאתם משקיעים בה ולא מקבלים שום השקעה ממנה בחזרה. אז למה שלכימיה יהיה אכפת מכך ששילמתם עליה? היא תמשיך הלאה ברגע שיימאס לה מהבחור אם הוא לא גורם לבחורה להיות מושקעת בקשר, או שהיא תמשיך הלאה ברגע שהיא תמצא בחור שיספק לה את מה שהיא צריכה באמת, ולא מה שלמדנו מהחברה שהבחורה צריכה.

יפה. זה יסוד חשוב לדייטים ולחיים בכללאוריה,
כשרק צד אחד משקיע ודואג, רק הוא נקשר.
נגזר מ"אהבה=נתינה"
רעיון מעניין! אקח לתשומת ליביהדוכס מירוסלב

בעזרת השם. בהצלחה וכל טובמעדיף לא לספר.אחרונה
אני חושבת שאנשים פה מתבלבלים קצתסוסה אדומה
אין פה שום קשר למוסכמה חברתית, וגם אם כן, אדם בוחר עם איזו קונבנציה להזדהות.

אדם מפעיל שיקול דעת ביחס לכללים שהוא מסכים איתם, וביחס לאלו שלא.
וכל בחירה מעידה על משהו.

לפעמים אנשים הופכים מוסכמה לאידאל בלי לחשוב. וגם זה אומר עליהם משהו.
אבל, אם יש מוסכמה שנוגדת את ערכי המוסר, וכחברה שדוגלת בהם, איזו הצדקה יש לה ללכת בעיניים עצומות אחריה?

אז אולי יש הגיון בזה שגבר משלם על בחורה (וגם שם צריך להפעיל שיקול דעת ולחשוב ממה הכלל הזה נובע בכלל).
אז בואו נסכים שגבר הוא הצד ה"משפיע" בקשר, ולכן גם* בשלבי החיזור הוא משפיע על בחורה שמעניינת אותו וזה מתבטא בלשלם עליה הבית קפה למשל. (* ברור ששלבי החיזור הם רק דוגמית למה שאח"כ. ולכן קצת פחות הגיוני שגבר ישלם על אישה בדייט ואח"כ כנשואים אישתו תפרנס אותו אבל זה כבר נושא אחר).

וגם אם נסכים שגבר הוא משפיע, אישה צריכה לזכור שזה נתון להחלטתו האם כמה ואיך. וגם בלי להבין את זה בשכל, יש דברים שמרגישים אותם מצפונית.

פה, היתה בחורה שהיה לה נוח עם המוסכמה המקובלת (בעולם החילוני- אני אשאיר טיפ) מעניין למה.........
היא לא חיכתה שהוא יציע לה להזמין אוכל, היא פשוט הזמינה ואנסה אותו להשפיע עליה - אני אשאיר טיפ. וזה, מגעיל. ולא מעניין שקיימת מוסכמה כזאת.
לא כל מוסכמה הופכת ללגיטימית בגלל שהיא כזאת. וגם אם כן, האופן הזה מעיד עליה לגמרי.

אני במקום הבחור הייתי בוחרת להביך אותה (ולא מפחדת מצדקנים שינסו להוכיח אותי) בשביל החינוך.
"אני משאירה טיפ" - "אה, האמת שאני מוציא על בחורה רק כשאני בטוח שאני מעוניין בה ...".

מי אמר לך שאת משאירה טיפ?
אולי רציתי להוציא עליך, אבל כי אני רוצה ולא כי אני חייב.
ואם אני חייב, אז לא רוצה. תתמודדי.
אתה מעלה שאלה אבל הסיפור בהכרח יטה תשובות..ג'ון
ואם הם היו ממשיכים ומתחתנים, מה היית אתה או כל אחד אחר אומר על הסיפור? "וואו איזה חמודים איך היא לא התביישה ממנו כבר בדייט הראשון ואיזה גבר הוא שהוא ככה זרם..."
מי חתך? נראה לי שהוא.
השאלה עצמה היא אישית, אתה מרגיש שאתה רוצה תתן, אתה לא מרגיש אל תתן.
לא נעים לך? תקנה בקופיקס. בלי ציניות. אתה תתייחס לזה בטבעיות אז גם הצד השני יראה את זה ככה.
פשוט לחיות, אנשים. לא לתייג, לא לחשב כל הזמן איך אני נראה.
"את הכי יפה כשנוח לך, טבע נאות" נכון לכל המגדרים וטבע נאות זה לא רק כפכפים..
בעיני היא היתה צריכה לשלם.אביגיל.
זה כבר מעבר לקפה/תה של נימוס בסיסי (למרות שאישית גם על אלה ראוי בעיני שהבחורה תשלם על עצמה).
מכתב לבעלי.אמה לעם קדוש

סוג של חדשה פה פצלש לניק ישן

אולי יעלו עליי פה כמה בנות, נראה לי שהכתיבה שלי אולי תסגיר.

אם יש מישהי כזו, אשמח שתכתוב לי באישי.

פהאמה לעם קדוש

איש שלי

אהוב אחד

זה יום העצמאות

מצאתי לי פינת טבע פה

לכאורה, זה מה שחיפשתי בדיוק.

חורשה, שקט, אוויר נעים.

ועדיין, משהו בי לא מוצא מנוחה.

אני רוצה אותך, ובו זמנית אני מלאת פחדים מההליכה לקראתך.

אני יודעת שיש בי הרבה. יש בי מה לתת, יש בי אור. אני בטוחה בזה.

רק שבכלי העולם הזה, עוד לא למדתי ככ איך להנביע אותו, את האור הזה.

והבוץ דבק במעיינותיי, והסחף גובר עליי.

אני במערבולת פנימית, מרגישה שאין לי קרקע בטוחה להישען עליה.

לא מרגישה שאני יודעת,  לא מרגישה אולי כמעט בכלל..

אני לא יודעת מה יש שם, ברגש, שאני רוקדת איתו במין ריקוד של רצוא ושוב..

אני רוצה להרגיש, אני רצה אחרי ההרגש, מחפשת את הקו הדק הזה של רגש אמיתי שינבוט בי, ובו זמנית אני ככ בורחת ממנו. ככ מפחדת להתמסר אליו באמת.

אני רוצה אותי.

אני רוצה אותי בגדלות.

אני לא רוצה להיות נחסרת ככ בחסרונך..

אני לא רוצה להגיע אליך מתוך הריק,  מתוך הכלום, מתוך האין..

אני רוצה להלך בעולם בקומה זקופה, להיות עושה לי בית בתוכי. פינה של מלכות.

אני רוצה לזכור שיש בי.

אני לא חסרה. אני לא שבורה, אני לא אבודה.

אני רוצה ללמוד לאהוב את עצמי גם ככה. על כל חלקיי.

אני רוצה להצליח להתקלף... להגיע על הגרעין ההוא, שהוא אני, לחבק אותו שם ולשאוב ממנו כח.

ושם, בקודש הקודשים, חתום בחותמו של כהן גדול

מונח, הרצון שלי.

❤️קפיץ

קראתי. אין לי מילים מעבר

מדהיםזיויק
בעזרת ה' בקרוב
תזכי להקים בית נאמן בישראל!intuscrepidam
ריגשת אותיאביעד מילוא

ולא קל לגרום לי להתרגש

מאוד יפה וכל כך מוכר...ואגב,נחלתאחרונה

מה משנה אם מזהים אותך או  לא?  אף אחד לא מכיר אף אחד כאן, ממילא.....

מרגשת שאת ❤נגמרו לי השמות

וואו יקרה איך כתבת את הלב שלך

כמה מרגשת את

כמה אור וכמה אהבה יש בך ויש בך לתת

ב"ה שתמצאו אחד את השנייה במהרה ובמתיקות שלמה 🙏❤

הוא בטוח יזכה בך

רגש - מתי הוא אמור לבוא?יובללל

מעביר שאלה מחבר שאין לו חשבון בפורום (:

אני יוצא עם מישהי כבר 8,9 פגישות (לא סגור על זמן כי זה תוך כדי צבא), וממש נחמד לי איתה. יש ביננו התאמה לדעתי כמעט בהכל ממה שדיברנו עליו עד עכשיו. השקפה, תורניות, תרבות וכו. יש לנו צחוקים ביחד, וכשנפגשים יכולים לשבת 4-5 שעות בכיף לגמרי ואפילו יותר. הקטע הוא שאני לא מרגיש. (או שאני לא יודע אם אני מרגיש?). היא הראשונה שאני יוצא איתה (מאז התיכון כן?(;), ולכן אני לא יודע מה אמורים להרגיש. אבל המצב הוא שאין לי "פרפרים בבטן" או משהו כזה. פשוט ממש נחמד לי להיות ולבלות איתה. טוב לי איתה סה"כ בשגרה. אבל אין משהו מעבר, אין רגש כזה חזק כמו שדמיינתי שיהיה לי כשאהיה בקשר. וזה מתחיל להפחיד אותי. האם אני פוגע בנו בזה שאני ממשיך למרות זה? זה משהו שמשתנה? מה אמורים בכלל להרגיש אחרי זמן כזה?

בסוגריים אני אגיד שיש פער קטן שהפריע לי מההתחלה וזה שהיא טיפה יותר גבוהה ממני, וזה הרתיע אותי בהתחלה. אבל אני מתחיל לחשוב שאולי יש לזה קשר על משיכה ורגש?

ממש אודה לעזרתכם!!!

נשמע שיש לך הרבה דמיונותintuscrepidam

ואתם לא מעמיקים את הקשר בכך שכל פגישה שלכם זה צחוקים וכיף ונמנעים מלהעמיק את הקשר. לא ברור אם החלטת שאתה רוצה להתחתן, בטח שלא ברור אם החלטת להתחתן איתה, ומתוך כך אתה חוזר לתירוץ הגובה ששמרת לך מראש, שלא השתנה מאז שהתחלתם להיפגש.

הייתי שמח לנסות לסייע לך אם תענה איפה אתה עומד ביחס לכל מה שאמרתי, אולי הכל הבל, רק אתה יודע.

מענייןיובללל
מה שאתה אומר.  אשמח לשמוע יותר, יש משהו בזה
תענה על מה שכתבתיintuscrepidam
בהמשך לדבריךנקדימון
אני הייתי ממליץ על כרטיסי שיח. זה עושה פלאים.
אוקיייובללל

החלטתי שאני רוצה להתחתן- כן. אני רוצה את זה מאוד, צמא לזוגיות ואהבה. אבל, לא יודע מה זה כי בחיים לא הייתי בדבר כזה.

לגבי להתחתן איתה, כמו שאמרתי המון דברים מתאימים לי, כיף ונחמד לי איתה אבל אין רגש.

ועניין הגובה, מההתחלה זה היה קשה לי זה נכון. לפעמים מפריע יותר ולפעמים פחות. עכשיו נראלי שזה פחות, אבל מפחד שבשכל שלי זה עדיין נתפס כמשהו פחות מושך אולי.

(היא דרך אגב סבבה עם הפרשי הגבהים ממה שאני שומע ממנה)

תרחיב בבקשהintuscrepidam

למה אתה רוצה להתחתן?

למה אתה צמא לזוגיות ואהבה?

אם אתה לא יודע מה זה אז למה אתה רוצה את זה? ולמה אתה רוצה משהו שאתה לא יודע?

מה זה אומר שאין רגש?

למה זה מפריע לך שהיא גבוהה ממך?

למה אתה מפחד ממה שאולי יש לך בשכל? ולמה שלא תבדוק בשכל שלך ותעדכן אותי?

אם נפגשים אחת לתקופהארץ השוקולד

קשה שרגש יווצר, שינסה למצוא דרך להיפגש בתדירות גבוהה יותר.

אם נפגשים רק אחת לתקופה ויש כיף, כדאי לנסות להעביר שלב ולהיפגש יותר, אחרת, חבל לדעתי על הקשר כי יהיה קשה לבנות אותו.

(אני הפסקתי קשר על דבר כזה אחרי שהבנתי לאחר מספר חודשים שאם עדיין נפגשים רק אחת לשבוע ולא יותר רגש כבר לא יבוא ולא נוכל לבנות משהו יחד כי כל פעם זה להיזכר מה קורה אצל האחר.)

ממה שאני מבין ממנויובללל
זה לפחות פעם בשבוע, אבל קשר רציף בטלפון ובsms
צריך יותר מפעם בשבוע כדי ליצור רגש לדעתיארץ השוקולד
יש מצב שהיא פשוט "ידידה"משה

ויש מצב שהקשר שלהם פשוט משעמם.. 

הראשון, להיפרד. לא מתאים.

השני - לעשות דברים ביחד.  ללכת לקניות. לעשות הליכה. ללכת לבנות משהו ביחד (להתנדב ווטאבר). לא עוד "דייט".

אתה נמשך אליה?הפי

זה מאוד פשוט כן או לא

( אצל גברים זה שונה מנשים גברים עד דייט 3 יכולים להגיד אם יש משיכה או לא אבל נשים זה שונה מאוד)

אנא חפש באתר של ....גרון (שכחתי שם פרטי)נחלתאחרונה

הוא יועץ נישואין וממה שאני קוראת אצלו, הוא טוב. אפילו מאוד.

הוא מדבר על נושאים רבים, ובין השאר גם על הדילמה הזו.

גם באתר "השדכן", יש טיפים טובים.

בהצלחה.

בנותכְּקֶדֶם
באיזה משחת שיניים אתן משתמשות?

והאם הינכן זוכרות לצחצח גם בלילה?

כמו כן אנאכְּקֶדֶם
לא לשתות יותר מדיי קפה או תה

ובייחוד לא קולה!!!

כמה דרישות כפרה. מסכנות הבנות.אונמר
אני קראתיחתול זמני

שעדיף להימנע ממשחות שיניים מלבינות. ייתכן שהן מלבינות אבל הן משפשפות את האימייל (במיוחד פחם וכיו"ב).

פרדונטקס טוב לחניכיים אם יש בעיות חניכיים / חניכיים רגישות וכיו"ב.

סנסודיין repair (אם מכיל NOVAMIN) טוב לשיניים רגישות ה־NOVAMIN ממלא סדקים מיקרוסקופיים באופן דומה לאימייל או משהו כזה. מומלץ בחום זה גם נותן תחושה חלקה לשיניים.

חוץ מזה כמעט כולם אותו דבר. זה שיש מיליון סוגים בסוף כמעט כולם אותו דבר וכמעט אותם מרכיבים, זה confusion marketing. גם למשל בסנסודיין: יש כמה משחות עם כל־מיני כיתובים שונים אבל אם להסתכל על הרכיבים, זה בדיוק אותו דבר (ומחירים שונים...)

מומלץ להשתמש במברשות רכות. היעילות היא אותה יעילות אלא שהרכות פחות פוגעות בחניכיים / משפשפות את האימייל. אני אישית ממליץ על curaprox, ה־ultrasoft מדהים וגם די עמיד בהשוואה להרבה מתחרים.

צודק אחי, יש הרבה בנות שנראה שאכלו פופקורןintuscrepidam

ובאו לפגישה.

אבל אפשר לשנות את זה אחרי האירוסין. תזמין אותה לשיננית או הלבנה.

בניםאנימהאחרונה
מה שהוא אמר
מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
תראו מה זהחצילים
באמת מוזר לחשוב כמה שנים הייתי פעיל פה
בדוק אה?חצילים

שיהיה ברור

לא עברתי לנשואים טריים

אני לא בוגד

וגם אם כן, ובכל זאת שמך לא שכחנונוגע, לא נוגע
איזה משמח לשמוע את זהחצילים

באמת

שמע המקום הזה בלב שלי אין מה לעשות

מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb

קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.

אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו

זה לא קשור לחתונהחצילים
אני פשוט לא הרבה בפלאפון מאז שלקחתי את החיים שלי ברצינות ובתחלתי לשחק פוקר בכל מיני מקומות מפוקפקים עם תריס
חחחחחadvfb
מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1
תובנות, מסקנות,חצילים

געגועים לאנשים שעברתי איתם פה לא מעט

ותמיד לדעת שמי אני בכלל

זה חשוב

אשה נוספתאריק מהדרום
חחח הצתת הריגוש התכוונתראומה1
עוד לאחצילים

אצלינו נוהגים אחרי 4 שנים

עם המקלחת של סוף תשעת הימים

הנושא מעניין כשלעצמוadvfb
גם אנחנו... ד"שהרמוניה
דש חמה אפילוחצילים
אהלן, מה שלומך?ארץ השוקולד
ישתבח שמו לעדחצילים

אברך כמו שחלמתי שנים

שמח בחלקי הטוב

מה איתך אח?

מדהיםזיויק
זכות
ממש! ברוך ה'חצילים

זה זכות מעל הטבע

אני אין לי מעצמי כלום על זה

ארץ השוקולד
בסדר ב"ה
וואו קפצתי לפה וזוכרת אותךנערת טבע
חיים שכאלה נהיה פהזיויק
😁
נערת טבעאחרונה
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
מרגש 
חחח עדיין לאLavender

אבל זה סופי ב"ה

תודה!

האם היא יפה???חתול זמני

(סתם)

האמת שלאLavender

וזה בכלל לא מעניין אותו

הוא אמר מזמן שזה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותו באשתו...

חחחחחחחחחחחחחחחח וואי אל תגידי לה אבל.חתול זמני
חחח סומכת עליו שיגיד לה שהיא האישה הכי יפה בעולםLavender

היא יודעת שהוא שרוף עליה...

וואי, לא ציפיתי שזה יהיה התגובה שלך ל המשוגע היחידי
חח למה לא?Lavender

אחים לא בהכרח דומים

כע ברור, אבל כאילו את אחותול המשוגע היחידי

את אמורה לפרגן ולהרים, : כן בטח!!! מהממממת!!!!! 🥰😍

משו כזה

חחח אבל אם גם הוא בראש כזה אז הכל טוב

אה חחח אין כמו כנותLavender

היא מהממת באופי שלה והכל טפו חמסה וב"ה

ולפני שהכיר אותה הוא בכלל לא היה בעניין של בנות או חתונה

והוא רוצה ואוהב אותה מלכתחילה אז אני לא רואה בזה בעיה לומר שהיא לא הכי יפה בעולם...(גם לא יפה באופן כללי, חביבה עם חן יהודי)

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

תאמת שיש לי הערכה לזה,

ברור שצריך משיכה חיצונית גם,

אבל הפנימית זה הדבר שבסוף הכי מחבר. (לענ"ד)

חן חןLavender

בסוף זה גם עניין של אופי ומאד אינדיבידואלי לכל אחד

דייי לא, זה לא יפהאני:)))))

כאילו, את יכולה להגיד לנו ולאנשים אחרים אבל לא לאחיך

חחח כי לו זה לא מפריעLavender

אבל אני גאה לספר לכם שאני נותנת צ'אנס ויוצאת גם עם הבחורים שהם לגמרי קלאסיים מבחינה חיצונית

אין דבר כזה מישהו שלא אכפת לו מהמראה של אשתואני:)))))

תעשי רק דברים שאת שלמה איתם(:

כנראה שסף ה"אכפת" שלו במקום שונה לחלוטיןLavender

וחשוב לו מישהי שנראית נורמלי ולא מכוערת.

ואין לו עניין דווקא בבחורה "חתיכה".

אני עושה דברים שיש להם פוטנציאל שאהיה שלימה איתם😉

נכוןאני:)))))

בעיניו היא יפה, אל תגידי לו שהיא לא.

כאילו, זה לא נחמד, והוא עלול בסוף להאמין לך.

בעיניו היא חמודה ככל הנראהLavender

לא יודעת אם "יפה" בהגדרת הוליווד

ברור שלא אגיד לו, אני אחות טובה אחרי הכל

..אני:)))))

נכון, יפה

(❁´◡`❁)Lavenderאחרונה
שאלה 1212121212

היי

אם מישהו/י כאן מכיר/ה באופן אישי-

אשמח לחוות דעת לגבי מאמנת לחתונה בשם יעל אמיתי.

אפשר לענות גם בפרטי

תודה רבה

רק מזהירה מפניות של אנשים לא חיוביים.אונמראחרונה

תסנני מה שמתאים לך..

בהצלחה!

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
אשריך דוד שלי!
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14

אולי יעניין אותך