הריון ראשון, שבוע 13, אין לי מושג כלום מכלום. אבל עדיין לא רוצים לספר יותר מדי...
הייתי אתמול אצל הרופאה פעם ראשונה וקיבלתי ערימת הפניות שבלבלו אותי לחלוטין. הרופאה אמרה שאפשר לעשות בשבוע הקרוב שקיפות עורפית ומיד אחריה בדיקת דם (שהיא שייכת לבדיקת השקיפות) ובנוסף נתנה לי הפניה לעוד בדיקות דם שאשפר לעושת ביחד איתה. היא אמרה שאם לא נספיק לעשות שקיפות שנעשה אולטראסאונד (סקר שליש ראשון)
בכללי אנחנו לא בעניין לעשות הרבה בדיקות (נגיד סקירה מוקדמת מיד אמרנו שלא) ושקיפות עורפית גם החלטנו לא לעשות.
עכשיו שאלות ראשונות-
האולטראסאונד הנ"ל הוא לאותה מטרה של השקיפות עורפית או שזה משהו אחר?
אם לא עושים את השקיפות אז כשאלך לבדיקת דם צריך להביא גם את ההפניה לבדיקת דם של השקיפות או רק את האחרות?
ועוד שאלות-
היא נתנה לי הפניה לאחות "נא לבצע את הבדיקות/טיפולים הבאים: מעקב הריון" מה זה? (היא אמרה לי לבוא אליה כל חודש וחצי-חודשיים לביקורת, זה קשור אחד לשני?)
ומשהו אחרון- היא כתבה לי לקחת ויטמין B12, ויטמין D, ואומגה 3 ואמרה בע"פ כמה דברים - אני לא זוכרת מה התייחס לאיזה ויטמין. אחד הדברים שהוא בא בצורת טיפות שאפשר לקחת פעם בחודש בקבוקון שלם במקום כל יום. מה זה? ושיש משהו שנקרא פרנטל שכולל כמה ויטמינים ביחד וגם חומצה פולית כך שאם אקח את זה אוכל להפסיק לקחת חומצה פולית. מישהי יודעת מה מהנ"ל כולל הפרנטל הזה?
תודה רבה רבה! תבורכו!

)