סקרררקראנץ שוקולד

אז ככה..

אם נניח מחר בבוקר באים אליכם ואומרים לכם שמעכשיו אתם אוכלים את האוכל שלכם רק לפי מטבח מסויים איזה מטבח אתם חושבים שהייתם בוחרים?

 

1. איטלקי.

2. אסיאתי.

3. הודי.

4. פרסי.

5. מרוקאי.

6. הונגרי.

7. פולני.

8. בוכרי.

9. גאורגי.

10. עיראקי.

11. תוניסאי.

12 אחר.

 

לבחור רק מטבח אחד, מי שיבחר יותר יפסל וקולו ילך למיחזוריתשטן

 

 אני את המרוקאי.

העיקר שיהיה המון בשרדי"מ
המטבח ההודי הכי לא עשיר בבשר..קראנץ שוקולד


תפרט מה אומר כל מטבחט'

כי אסיאתי מבחינתי אומר תמנון ברוטב סויה, אז לא שטן

 

 

אז ככהקראנץ שוקולד

בגדול..
1. איטלקי למשל זה כל הפסטות לסוגיהן(לזניות רביולי וכו) ריזוטו, פיצות פוקצ'ות, טירמיסו ועוד.. 

2. אסיאתי, זה כולל סושי, פאד תאי, מוקפצים למינהם, אגרולים, דים סאם ועוד..

3. המטבח ההודי אולי פחות מוכר אבל הוא בנוי הרבה על קארי וחומוס..

4. פרסי כנ"ל, המון אורז בתצורות שונות..

5. מרוקאי, זה מטבוחה חושף שיניים קוסקוס, דגים חריפים ברוטב אדום, ועוד שלל תבישלי קדירה..

6. הונגרי.. ממ גולש חושב

7. פולני  גפילטע, רגל קרושה, קניידלעך קרפעלך ועוד כמה לך..

8. בוכרי, אושפלאו, סמסה, חצ'פורי, חינקלי ועוד..

9. דומה לבוכרי עם עוד כמה תוספות..

10. עיראקי, קובות למינהם,(מבושלות ומטוגנות)  במיה, סמבוסק...

11. תוניסאי, מפרום, פריקסה, גם קוסקוס(מחלוקת אחרונים בים המרוקאים לתוניסאים) נפסקה הלכה לשיטת המרוקאים מוציא לשון, חריימה ועוד..

 אם יש אי דיוקים מוזמנים לתקן, נשתדל לא לתקן חושף שיניים

אממט'

לא יכולה לבחור. 

 

לא אוהבת חריף או פיקנטי מידי אז המטבחים המזרחיים יורדים.

אני אמנם אשכנזיה אבל האוכל הפולני שתיארת פה לא מושך בכלל.

 

הייתי רוצה את האיטלקי אבל הכל שם מוקרם ואני לא אוכלת חלבי.

 

אז אולי ההודי. 

 

המטבח ההודייוני
הוא בד"כ חריף אש
ברמה של בוכים בשירותים אח"כ
גם הצפון אפריקאי והאתיופי..קראנץ שוקולד

יש להודים לביבות שנקראות בטטה ווארה, ממש טעימות.. מעבר לזה לא יצא לי לטעום אוכל שלהם..מסמיק-מוציא-לשון

נעלבתי...קר...

קודם כל מהיכרות אישית המטבח ההודי מבוסס על קטניות , ירקות והמון אורז...

יש גם שימוש בקמח חומוס 

המטבח ההודי הוא טעים ממש אבל גילוי נאות אני משוחדת

חוצמזה הבטטה ווארה זה באמת אחד הדברים הטעימים אבל יש כ"כ הרבה דברים טעימים סביב החגים שממש כיף לחכות לחג ולמאכל שלו

לגבי החריפות - תמיד ניתן לשלוט ברמת החריפות

ולגבי תבלינים יש תבלינים מיוחדים אבל לא כולם מתחברים. יש כאלה שלא יכולים לסבול את הריח...

אם אתה אומר אתה יודעט'
בקיצור @קראנץ שוקולד - המטבח המעורבב-אשכנזי שלי הכי שווה 😋
ומה עם המטבח ההונגרי?שוקולד לבן

פיקנטי אבל ברמה סבירה

 

המטבח ההודי מאופיין בתבלינים מיוחדים (כדוגמת קארי) ולא כל אחד אוהב אותו

הונגריאנונימיות

גולש

שניצל

קפוסטה שלושקוש

בלינצ'ס

רקוט קרומפלי

זרבו

פפריקש- תבשיל עוף עם תפו"א

ועוד....

שלושקוש?אורה2x
חשבתי שזה קפוסטה ואז ממציאים איזה קוצ'קוצ' או משהו..
איטלקי נראה לימטילדה
אם היו מבטלים לי את כל האלרגיות על הדרך....
איטלקי זה הרבה יותר מפסטות ופיצות!סתם אחת
ואני בוחרת איטלקי כמובן 😆
ברור.. בכל העדות זה הרבה יותרקראנץ שוקולד
פשוט לקחתי את המוכר והטוב
שלא יחשבו בטעות שאני מסתפקת בחלבי סתם אחת
אה יש את הבולונזקראנץ שוקולד
ויש גם כדורי בשר כרלה שהם שמים עם ספגטי לא זוכר איך נקראים😌
ובולונז זה החיים! 😍סתם אחת
אבל גם לא רק.. יש להם בשר שווה ממש
התלבטות קשה... נראה לי מרוקאיחילזון 123

אבל התלבטתי בין מרוקאי לתוניסאי ולעיראקי שהם די דומים נראה לי

פולני בלי הגאלע (רגל קרושה)ירושלמית טרייה
אתה לא פולני, נכון?
כי רואים שאתה מכיר רק את הדברים שנחשבים מגעילים בעיני חובבי המטבח המזרחי.

אני רבע פולניה אז מעדיפה להישאר באזור, וחוץ מזה, יש לי הרגשה שזה המטבח הכי דיאטטי פה..

איך אפשר לאכול ערימות של אורז ובשר? נהיה לי יבש בבטן רק מלחשוב על זה.
נכון קראנץ שוקולד

ואורז צריך לדעת להכין, תאכלי פעם אורז בוכרי אוטנטי או פרסי, אושפלאו או מקלובה או אורז עם עשבי תיבול של הפרסים או ריזוטו ותראי כמה שזה רחוק מלהיות יבש.. טעים פחד..

ריזוטו תמיד נראה לי כמו אורז שלא הצליח אז דחפו אותו לפשטידה.ירושלמית טרייה
אבל אני מודה שלא טעמתי מעולם!
אני אוהבת אורז, במיוחד לבן טעים רק עם מלח, אבל בינינו, זה פחמימות ועוד פחמימות..
פחמימות זה הכי טעיםיעל מהדרום
וואי זה טעים ממשקראנץ שוקולד
האורז הכי טעים לדעתי.. במיוחד בגירסה החלבית עם המון פרמז'ן😋
מה באמת אוכלים פולנים?יעל מהדרום
הם לא אוכלים, הם יושבים לבד בחושךירושלמית טרייה
באמת אני פשוט לא יודעת, אני יכולה לרשום פה כל מיני דברים שסבתא שלי ע"ה הייתה מבשלת, ואמא שלי, אבל מכיוון שזה כל כך בסיסי אצלי אני לא יודעת מה נקרא במיוחד פולני ומה סתם אוכל..

סתם לדוגמא, תוספת כזאת של בצל מטוגן, קישוא מגורד גס פלוס טיפה מים ומלח, ואח"כ מוסיפים ביצה ומקשקשים אותה עד שיש פירורים קטנים כאלה, זה נקרא פולני? אני אפילו לא יודעת מה שמות המאכלים..

בצל עם ביצה קשה וכבד מגורדים בפומפיה, זה סלט כבד, או שיש לזה שם מיוחד??

בקיצור, נראה לי שהפולנים לא טרחו לשווק את האוכל שלהם, לפחות לא במשפחה שלי. או שלא השתמשו בשמות ביידיש אלא בעברית ולכן אין שמות לאוכל.
כנראה בגלל(חוסר )היידישרק אמונה


גפילטע פיש מתוק 😵סתם אחת
באמת? אצלנו הגעפילטע עם מלח ופלפלירושלמית טרייה
מעניין. מתוק זה מגעיל ממש.
אולי גם אצל הפולנים יש כמה גרסאות..
בעיקרון אני יודעת שפולני הוא מתוק והונגרי חריףסתם אחת
שתיהם דוחים בעיניי 🙊
קראתי ספר חמוד ממש על עיירה של פעםשוקולד לבן

אחד המשפטים שם היה שהגבול בין פולים לליטא עובר במקום שבו מכניסים סוכר לגפילטע פיש

(כלומר פולנים הכניסו סוכר וליטאים לא) 

אז אולי את ליטאית

חלילה וחס! אין לי אפילו חלקיק ליטאי!!ירושלמית טרייה
חלילה וחס?מה רע בליטאים?!!מירב!!
למה חס וחלילה?שוקולד לבן

היהדות הליטאית הצמיחה יהודים טובים ויקרים ודורות של רבנים גדולים

מה הבעיה להיות ליטאית? ואולי הסבים רבים (+) שלך היו מהגבול של ליטא שמתישהו הפך לפולני

קצת בצחוק.. אבל עם שביב אמתירושלמית טרייה
ליטאים אמיתיים לא שרים זמירות בשולחן שבת, הם אומרים אותם. וגם בתפילה לא יודעים לשיר. ולא יודעים לשתות אלכוהול..

והאמת היא שרוב המשפחות הליטאיות של ימינו הם בעצם חסידים שהתקלקלו. כי בליטא הייתה התבוללות חזקה הרבה יותר מאשר בפולין. יש מעט משפחות חרדיות שהן ממוצא ליטאי ממש. הרבה פחות מחסידי.

ואיפה השמחה איפה??
אבל שאף אחד לא יעלב, אל תקחו אותי כבד..ירושלמית טרייה
יש כל מיניסיהרא.

קרעפלך, קשה מפלעצלאך (כוסמת ואטריות), מאכלי חגים טובים; בובאלעך (סוג של פנקייק מקמח מצה) בורשט (סוג של מיץ-מרק סלק - אותי זה ממש דוחה!), 'חול' בחמין ועוד ועוד

מרוקאיייאמונה ואומנות
וכל האלה שלא אוהבים חריף אפשר לאכול אוכל מרוקאי ממש טעים בלי חריף
מרוקאי-עיראקיהפואנטה
תודה על ההסבר מה כל מטבח אומר;)
תוניסאי.מוריה
והקוסקוס הוא שלנו!!!

אוכל ילדות.
קוסקוס. פקילה. דביך. פריקסה. ספינג'ה. כפיתות. משייר. קעיקות.



שלנוווווו😤קראנץ שוקולד
💪 מרוקאים לשלטון וכל השאר סתם צנון😋
הויכוח שלא ייגמר..מוריה
ועכשיו אני מבינה למה כתבת את הקוסקוס אצל המרוקאים. (זועף)

ולפי היידוע לי חריימה זה של המרוקאים.
התוניסאים קוראים לזה חריימה המרוקאים פשוט קוראיםקראנץ שוקולד

לזה דג מרוקאי(עם פלפלים ורוטב אדום) מוציא לשון

טוב. חריימה זה של טריפוליטיים.מוריה
של התוניסאים זה כנראה חריימי.
כמו הצ'רצ'י והטרשי.
והמטבוחה והמרמומה והמרדומה.
אחחחח כמה פשטות יש במרוקאים!!מירב!!
כאלה אנחנו קראנץ שוקולד


ועל הצניעות השופעת בכללל אין מה לדבר😅😅😅!!מירב!!
אמרת צניעות אמרת מרוקאים 😔קראנץ שוקולד
ארגנטינאי. ....בנדא מצוי!!
סתם בוכרי....
הונגרי-אלג'רילב אמיץ

ושכחת את התימנים פטיש

אופסססס 🙊קראנץ שוקולד
למרות שאין להם כזה מטבח עשיר..
נראה לי שאתה עלול להסתבך פה...חילזון 123


מה??? תימני יש מלאסיהרא.

זחוק, ג'חנון, סלוף, לחוח, ז'לביה, פתות, מרק תימני ועוד המון.

אפילו שאני אשכנזיה נעלבתי בשם כל שכני התימנים שמביאים לי מהאוכל המפנק שלהם (או מוכרים לי אותו בהון תועפות, בכל זאת תימנים...) 

עשיר הכוונה למגווןקראנץ שוקולד
מבחינת חומרי גלם ותבלינים ואיכות.. רוב המאכלים מבוססי בצק.. זה עובדתי וגם התימנים יודעים את זה.. יש לי לא מעט חברים תימנים
קרעת אותי עם המוכרים.. ירושלמית טרייה
זה לא בצחוק, יש אצלנו בשכונהסיהרא.

כמה דוכנים/חנויות של תימנים שמוכרים אוכל תימני לשבת (וצוחקים שרק אשכנזים קונים אצלם כי תימני בחיים לא ישלם כ"כ הרבה על מה שהוא/סבא שלו יודעים להכין...)

ברור שפרסיהלוי מא
אוכל טריפולטאי!מחייכת =)
טוניסאי ברור!חיוך על הפנים

למרות שגאורגי גם משובח הייתה בחירה קשה...

תוניסאי (בכל זאת זה האוכל שלנו)יעל מהדרום
לק"י

ואם להיות מקורית, אז איטלקי (זה פסטות, פיצות וכאלה, נכון?)
צרפתיReminder

אני לא צרפתיה אבל האוכל שלהם ממש טוב

או בלקניReminder


תני דוגמאות למאכלים צרפתים, חוץ מהעוגיות למיניהןיעל מהדרום
לק"י

וגבינות מעופשות
צפרדעים 😝🐸ט'
אממ, אומנם רחוק מלהיות כשר,לב אמיץ

אבל המטבח הצרפתי לא סתם יש לו מוניטין: קדירות מעניינות, מאפים עם בשר, דגים עשויים היטב, מרקים,

ולא נשכח פטריות כמהין!

יינות.

 

בישול מוקפד ויצירתי עם חומרי גלם משובחים. 

 

רחוק מאיתנו שנות אור מבחינת כשרות, אבל אי אפשר לבטל.

 

והבגט? הקרואסון? הבריוש? אנשים חיים על זה..

שאלתי כי בעלי צרפתי, אבל אצלם אוכלים אוכל די ישראלייעל מהדרום
לק"י

רציתי לדעת אם הפסדתי משהו.

לא נשמע שכן..
ויינות דוקא מביאים אצלם כשמתארחים, אבל אני בכלל לא אוהבת.
Alors אכן לא הפסדת כלום לב אמיץ

יש לנו שפע ומגוון פה בישראל ב"ה.

וגם סביר להניח שהסגנון וחומרי הגלם לא מתאימים לאקלים ולמזג הישראלי.

 

גם סופלה גבינה זה נראה לי צרפתיחילזון 123


וכל הקונדיטוריה הצרפתית!סתם אחת
אמממ...יש לי נטייה ללכת למרוקאי חח אבל אבחר "באיטלקי"😅!!מירב!!
תימני binbin
סופסוף מצאתי מישהי שענתה את התשובה הכי נכונה😁mp3
תימני!!!
אין על האוכל התימני!binbin
זום, קובנה, ג'חנון (שמלא עדות אחרות בוחרות לאכול בשבת בבוקר), מלאווח, עסיד ומרק, סלוף, לחוח, סחוג וחילבה ,זלביה, מעסובה..וסמנה חחח הכי מגוון וייחודי בינתיים!
כתבו פה פסטות שניצל וסוגי בשר שכולם אוכלים גם ככה
איטלקי!שוקולד לבן
אבל כשר, כן?
פיצה, פסטות למיניהם ובשרי בנפרד..
פרסיקול דממה
(אני פרסית אז אולי זה לא נחשב )
איטלקי, בגלל הפיצהמיתרי זהב


חסר כאן המטבח הים תיכוני אין על השכונה שלנוטל מזרחי


ישראלי?בוז
שילוב של הכל עם נגיעות של מה שיש בסופר
מה עם ירושלמי?יוני
אמריקאי גם סבבה

ירושלמי? איזה אוכל ירושלמי יש?קראנץ שוקולד


הירושלמים היו עניים מאד. לא נראה לי שיש מה ללמוד מהם באוכלירושלמית טרייה
באמת, בירושלים לא יודעים לאכול, בגדול.
מה אכלו? אפילו מהדג מלוח אכלו את הזנב.
מעורב ירושלמי עשוי מהחלקים הפנימיים שאף אחד לא רצה, שהיו הכי זולים.
אבל הוא במקרה די טעים..
תפו"א ירושלמי זה אחד הדברים הדוחים בעיני..
אבל בגדול הם באמת לא אכלו הרבה, ואם אכלו, רק מה שהיה הכי זול.
איך התהפכו היוצרותקראנץ שוקולד
היום חלקי פנים עולים מאד יקר ונחשבים למעדן ברוב המקומות😮
בהרבה מאכלים התהפכו היוצרותשוקולד לבן

לחם מלא לעומת לחם לבן, דגים לפני 40 דנה היו יותר זולים מעופות והיום ההפך, ממתקים היום לעומת פעם

יש מה ללמודלהכין מכלום אוכל.או מכל דבר שיש.רק אמונהאחרונה

קישקא

וכו'

גאלע

אבל אני לא בטוחה שזה ירושלמי כי זה מעורבב

הונגרי עם ירושלמי

לשים בצל בכל דבר

אי מיציבלה

ומלא אטריות במרק 

מצריאורה2x
עבר עריכה על ידי אורה2x בתאריך ג' בכסלו תשע"ח 22:00
זלבייה
לחמניית שורק
אורייבה
דייסת אורז
סופריטו
מעמול
עוגת סולת, בסבוסה
ולא זוכרת עוד
מרוקאיג'נדס
מכירה לא מעט תבשילים משם אז אסתדר...
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך