מוטרדת, זקוקה לעצהמצפה.
היי, אני קוראת כאן כבר הרבה זמן, והחלטתי לנסות לשתף בנושא שמטריד אותי...
ב״ה אני בהריון ראשון, שבוע 22 ומאוד מתרגשת
אך הרופא המלווה שלי עשה לי ״שיחה״ בה הסביר שהוא לא מאמין שאוכל ללדת לידה טבעית בגלל שאני מאוד נמוכה ובכלל קטנה פיזית (1.50). מה גם שהעובר יחסית גדול ככה שמבחינתו זה מעלה את הסיכויים לקיסרי.
זה מדאיג ומעציב אותי... אשמח לדעת אם יש כאן נשים עם נתונים דומים שבכל זאת הצליחו ללדת לידה רגילה?
אני יודעת שמה שחשוב זה לצאת עם ידיים מלאות ובשלום מהלידה, אבל בכל זאת אני ממש רוצה לידה טבעית ...
תודה על כל עצה והתייחסות!
אנסה לעזור..בת 30
א. כל הערכת משקל היא הערכה בלבד. אם תעשי סקר תשמעי המון סיפורים על הערכות משקל מאוד מאוד רחוקות מהאמת.
ב. חמותי היא נמוכה וקטנה, והיא ילדה חמישה ילדים במשקל 4 קילו ויותר...
ג. אל תקבלי שום החלטה עדיין - יש לך עוד זמן. לכי לרופא או שניים נוספים לקבל עוד חוות דעת, חכי לראות מה הערכת המשקל בשבוע 32 ו38.
אני בשוק שככה אמר לך!עובדת השם
אני מאוד נמוכה ... בקושי 1.50 וב"ה יש לי כמה ילדים מלידות רגילות !!
בבקשב תמחקי מהראש את הדבר הזה.
לגבי הערכת משקל של התינוק תחכי להערכת משקל של שבועות מתקדמים יותר.. שום דבר לא ודאי.
בהצלחה ובשעה טובה!!
מוזר...שובשוב
אני לא גבוהה ממך בהרבה, 156 ורזה מאוד... גפרור
ואף פעם לא אמרו לי את זה
ילדתי בקלות
אבל היה לי משקל מתחת ל3 קילו.
אני יכולה לחשוב שאם אישה מאוד קטנה והעובר מאוד גדול, יש יותר סיכוי לקושי... אבל גם זה לא מוחלט, מכירה אישה קטנה עם תינוקות שמנים (4+) ויולדת וגינלי.

נראה לי גם קצת מוקדם לדעת מה יהיה גודל העובר בשבוע 22... זה עוד משתנה...

בכללי בהריון צריך לדעת לא לקבל כל דבר כתורה מסיני. כל מה שנשמע מוזר ללכת לשאול רופא נוסף. יש דעות מכאן עד אמריקה בגניקולוגיה...
וואו... ממש מוזר שאמר לך כך!מתואמת

אני גם נמוכה מאוד והייתי רזה כשהתחלתי את ההיריון הראשון - וילדתי רגיל ארבע פעמים, בלי בעיות בכלל... (אמנם משקלים סבירים ולא גדולים - אבל לא יודעת כמה זה משנה...)

אני יודעת שנלחצים מעובר גדול (מעל ארבעה קילו) בלי קשר לגודלה של האישה. אבל את רק בשבוע 22! איך אפשר כבר לדעת מה יהיה משקלו (המשוער) של העובר בלידה??

בקיצור, לדעתי תתייעצי עם רופא אחר... כי לא נשמע לי הגיוני מה שהוא אמר לך...

(ואתייג לך כאן מישהי, שנראה לי תוכל לעזור: 

@רק אמונה)

הוא אמר שלדעתו האגן מאוד צר ולא יתרחבמצפה.
ולכן התינוק לא יהיה מסוגל לעבור שם
אני לא במצב שלךמסגרות
אבל מכירה כמה נשים נמוכות וצרות שילדו לידה ראשונה רגילה ונקרעו בקרעים בדרגה 3 (כמעט עד פי הטבעת) ועברו שיקום פיזיותרפיה של שנה או שנים, אחכ ילדו כמובן רק בקיסרי.
אז לא הייתי שוללת את מה שהרופא אומר..
קרעים דרגה 3 זה לא מחייב קיסרי אחר כך.עונה חמה
מכירה מקרים מקרוב.
הרבה פעמים כן.חיוך גדול

לי קרהעדינה אבל בשטח
לא הייתי צריכה ב"ה לא פיזיותרפיה ולא קיסרי וזו היתה לידה אחרי קיסרי.. וגם לי אמרו שיחסית לעובר אני קטנה מידי . היה הזוי מבחינתי כי אני 1.62 ואגן אמנם מעט צר אבל לא באופן קיצוני.. בסוף התינוקת יצאה יפה.. אמנם היו לי כאבי עצמות חודשים אחרי הלידה ועצם הזנב עד היום כואבת מישיבה מרובה.. אבל ב"ה.. אחרי כשנתיים ילדתי שוב רגיל והיו פחות קרעים... ולפותחת--- אל תדאגי מעכשיו אבל קחי את הדברים של הרופא כדברי טעם ומקצועיות ותתפללי להשם שרצונו יעבור דרך הרופא והכל לטובה!
הוא עשה בדיקה פנימית/אולטראסאונד?מתואמת

יש כזה דבר אגן צר מדי ללידה רגילה, אבל נראה לי שזה נדיר, ונראה לי שאי אפשר לדעת את זה בוודאות עד שמנסים ללדת...

בכל אופן, זה ודאי לא קשור לגובה...

ממש נשמע לי שטויות מנסיוןיונתו
אני 1.54 מ' ורזה בהחלט(לפני ההריון עוד יותר...)וילדתי לפני חודש ב"ה
בשבוע 38 בביקורת אצל הרופא היתה הערכת משקל 3200 והיו די הרבה מי שפיר, מה שגרם לרופא לשלוח אותי לעשות העמסת סוכר של 100 כדי לשלול סכרת הריון(אחרי שעשיתי העמסת סוכר 50 בשבוע 24 שיצאה תקינה לחלוטין, בלי סיפורי סכרת במשפחה ובלי נטיה לסכרת...) שיצאה תקינה לגמרי ב"ה.
משבוע 40 הגעתי לביקורת כל יומיים שלושה, ובשבוע 41 הערכת משקל היתה כמעט 3700. הרופא (אחר) נתן לי הפניה לזירוז כי אמר שכבר עכשיו יהיה לי קשה ללדת לידה רגילה כי התינוק גדול ואני קטנה...
ממש לא רציתי לזרז והבנתי שזה ממש לא קשור למשקל של האמא וכמובן שלא לגובה..
חיכינו שיתפתח טבעי...
לא אלאה אותך, ילדתי בסוף בשבוע 42+1(!)
לידה רגילה לחלוטין בלי חתך אחד(!)
והערכות משקל היו ממש לא נכונות היא נולדה 3200 , וההיקף ראש שלה היה גדול ובכל זאת ב"ה לידה רגילה בלי חתכים..
מה שכן, הלידה היתה ארוווכככההה ולחיצות שלוש וחצי שעות...
מאחלת לך בהצלחה... המשך הריון תקין וקל בעז"ה
וואו סליחה על האורך..😅

^^עוד חוות דעתרק אמונה

בהחלט עדיף עוד חוות דעת!! רופא אחרנביעה
בהצלחה!!!
אצל כל אחת זה אחרת לגמרי!חביבית
אי אפשר לדעת עד הלידה.
הרבה פעמים הערכות המשקל טועות ובגדול! (אצלי ממש טעו).
וזה גם מאוד תלוי בבהרבה גורמים: התברגות של התינוק באגן, בגמישות של האגן, ועוד גורמים שהרופא לא יכול לדעת מראש..
מתחילים לידה וגינאלית ואי אפשר לדעת איך זה יסתיים, אבל אין טעם להפחדות מראש...
ושבוע 22 זה באמת מוקדם...

אני גם מאוד צרה (לובשת מידה 34לפני הריון), וילדתי 2 לידות רגילות. אין לך מה לדאוג מעכשיו!

בהצלחה! הריון קל ובריא!
אולי יעודד אותך(אבל לא אמרתי שהמקרה דומהרק אמונה

כי אף אחד לא אמר לי שהמבנה שלי צר אלא רק כי אני נמוכה ורזה)

ילדתי 4 קילו ו4וחצי קילו בלידה רגילה בביקור חולים

ללא סכרת

(ותאמת שרוב הבתי חולים מפחדת מזה אז כדאי להתיעץ טוב)

ודווקא אצלי הערכה היתה נכונה

אבל ילדתי אחרי התאריך אז אולי אם היו מזרזים קודם היה יותר קטן

תהיי מוכנה להכלאנונימי054
היי לא רוצה מבאס.. דיי קרובה לנתונים שלך אך לי הרופא לא אמר כלום באמת מידיעה שיש גם המון כמונו שילדו טבעי אך הגעתי ללידה ,3 ימים עם זירוז ללא התקדמות עד שהגעתי לפתיחה עשר כמובן עם פקיעת מים והכל יצאה לי הנשמה. 4 שעות פתיחה עשר לחיצות והכל והתינוק לא ירד אפילו לתעלה !!!לא כמובן שהובהלצי לניתוח חירום שגרם לי להישבר נפשית ולהתאוששות קשה מאוד... היום בהריון שני בהפרש קצר מהניתוח לא לוקחת סיכון לניתוח חירום זה הכי נורא בעולם. ניתוח מתוכנן עדיף לי יותר מאשר לסבול את הסבל הזה.לאחר ההתאוששות האחות אמרה לי התינוק גדול את קטנה הוא לא יכל לצאת ממך... מיותר לציין האכזבה שחשתי וכמה היה קשה לי להתחבר לתינוק... תקחי הכל בחשבון תכיני את עצמך להכל זה ייתן לך לידה אחרת לגמרי כי אני הייתי מופתעת לגמרי...
מכירה שני סיפורים כאלו. קרוב לצערי...בימבה גוק
אל תזלזלי בדברי הרופא, אבל כן היתי מציעה להתייעץ עם רופא מומחה... יש לי חברה עם סיפור דומה למי שמעליי של שעות של לידה ובסוף קיסרי ואמרו לה שהאגן קטן מידי... וכל האחרות שהגיבו ,הזהרו בדבריכן... רופאים אומרים לכל אחד בדרכ לפי הנתונים שלו בעיקר רופאים מומחים ,ולא כל מקרה שנראה דומה באמת דומה. .. יכול להיות שיהיה לה לידה שמחה קלה ורגילה ויכול להיות שחס וחלילה האגן באמת קטן וזה עלול להסתבך... בכל אופן , אם את רוצה אתן לך את המספר של חברה שלי ,שהיה לה סיפור כזה... בהצלחה
מעניין איך ילדו פעם נשים עם אגן צר כל כךעדינה אבל בשטח
מישהי יודעת?
פעם לצערנו היו נשים שמתו בלידתן...חיוך גדול

אם היה להן תינוק גדול אזl666

או שהוא יצא עם פריקת כתף ועוד בעיות, או לפי הלכה אם רואים שאי-אפשר להוציא אז הורגים אותו ומוציאים חלקים חלקים. 

רפואה של פעם לא הציעה שום פתרון . הכרתי מישהי מכפר קטן ממדינה אחת באסיה. הן כולן ילדו שם בבית עם מיילדת מקומית, להמון ילדים שם היו סיבוכים -או נקע בירך או פריקת כתף או יותר גרוע. 

היי יקירהאנונימית27
אני גובה 1.54 וקטנת מימדים ובכל בדיקה אמרו לי שהעובר גדול,וכולם היו בטוחים שזה נכון כי היתה לי בטן גדולה.
הרופא גם אמר לי להתכונן לקיסרי,והכנתי את עצמי מראש,למרות שממש לא רציתי.
ממש לפני הלידה עשו אולטרסאונד ואמרו שהעובר שוקל 3 קילו.
בסוף ילדתי טבעי והעובר יצא משקל 2400.
שום דבר לא ודאי.אל תילחצי.
בע"ה לידה קלה ובידיים מלאות.
ילדתי לפני שבועיים עם סיפור דומהאחת מהצפון
הרופא בשבוע 31 הכין אותי שכנראה נצטרך זירוז מכיוון שהעובר גדול ביחס אלי-אני גובה 1.53.
בשבוע 37 הערכת משקל היתה 3 קילו והרופא החליט לשלוח לזירוז.
הוא אמר שכל יום שאנחנו מחכים זה סיכון גבוה יותר לניתוח! הרופא שלי מנהל חדרי לידה וכל מי שהתייעצתי איתו אמר לי לסמוך עליו..
בסוף ילדתי בוואקום 3300.
לפי הבנתי כדאי להקשיב לרופא בייחוד אם הוא מומחה, אולי תציעי אופציה של זירוז כדי לא להגיע לניתוח.
וכן-יש קשר בין גובה למבנה אגן והרבה לא יודעים על זה, לרוחב צר יש פחות קשר..
לגבי הערכת משקל-נכון שיש טעויות, הרופא אומר לפי הנתונים שיש לו! אם כל הערכות משקל הראו אותה מגמה-אלו הנתונים ולפי זה צריך לפעול.
בהצלחה!
מסכימה איתך.Miti78
גם אני נמוכה ורזהלראות את האור
יש לי רק כמה סנטימטרים יותר ממך ורזה מאוד וב"ה ילדתי רגיל במשקל 3.7 ב"ה ! ( קרעים דרגה 2) אני מכירה מישהי שמנמנה שיש לה בעיה של אגן צר ואכן ילדה את כל ילדיה בקיסרי. אבל לא מחייב שלכל רזה יש אגן צר. אפשר להיות גם שמנה עם אגן צר.
ממליצה לך לקבל חוו"ד נוספצ כמו שאמרו לך.
מאחלת לך קודם כל תינוק בריא ושלם ובעז"ה לידה קלה!
מציעה לך מאד..בנחת...

לנסות לא לאכול סוכר. זה משפיע על הגודל של העובר ממש.

וסוכר זה כולל גם מאכלים שברכיבים שלהם יש סוכר, ואפילו אורז לבן וקמח לא מלא, וגם תפוחי אדמה (כמות של יותר מתפו"א שלם בערך).

זה רף קצת גבוה אבל ככל שתצליחי יותר יהיה יותר טוב.

הלוואי שיעזור.

לא מבינה בשאר מה ששאלת אבל באמת ברור שלשאול כמה רופאים כי זה ממש יכול להשתנות מאחד לשני.

זה בעיקר קשור לגודל שלה ושל בעלה...חיוך גדול

ואם בעלה גדול מה בדיוק יעזור לה להמנע מאוכל חוץ מלמנוע מהעובר נוטרינטים חיוניים?

סליחה אבל זו ממש טעות..בנחת...

מכירה מקרוב משקלים של אותה אישה בלידות, היו לה לא קטנים כולל מעל 4 אבל לא מעל 4.5, וכשהורידה סוכר היה שינוי בגודל התינוק שנולד. היה בערך כמו הכי קטן שנולד לה (כאשר מלידה ללידה המשקל הלך וגדל ופתאום היה קטן משמעותית)

תלוי אצל מי. תלוי בתפריט הקודם שלהחיוך גדול

ומאאאאאאוד תלוי בגנטיקה.

עובדה.

(להורי שטויות וסוכר משטויות זה תמיד טוב, אבל אורז וקמח קצת מיותר בעיני למרות שלא מזיק אף פעם לעבור למלא.)

החשש הוא שהיא תחשוב שזה באשמתה ובגלל מה שהיא אוכלת.

וזה לא נכון.

מסכימה מאד שחשוב שלא תרגיש אשמה, אבלבנחת...

אם במה שאני אומרת יש אופציה לשנות את המציאות שלה אז גם זה חשוב לא פחות.

ברור שיש דברים שתלויים בגנטיקה, ומה שאני אומרת זה שעל גבי זה תזונה יכולה מאד לשנות. אחרי הנתונים של הגנטיקה יש טווח של משחק שמשתנה גם עפ"י התזונה. 

לא נעים לי שאת מבטלת את מה שאני אומרת. אני מדברת מידיעה ומנסיון, מהיכרות מעמיקה עם הנושא.

עד כמה את מכירה את הנושא של סוכר? למי שבעניינים זה פשוט שזה קשור גם לאורז ולקמח לבן.

את כנראה לא מכירה אותי...חיוך גדול

ברור שאני יודעת שקמח מורכב מפחמימות ואילו קמח מלא מפחמימות מורכבות.

לא התכוונתי לבטל את דברייך לחלוטין רק להעמיד אותך בפרופורציה נכונה.

לאור העובדה שבמרבית המקרים העניין גנטי, יש חשיבות לשינוי תזונתי *באם הוא נדרש*  אך שלא תחליט עכשיו על דיאטות קיצוניות כשמתברר שהיא גם כך קטנה ורזה... וגם לא להעמיס מצפון כשככלות הכל זה בדרך כלל לא הסיבה.

וסליחה אם יצא שלא היה לך נעים מהתגובה,

זה בטח לא הייתה הכוונה שלי

מבינה את הכוונה שלךבנחת...

וכנראה חשוב באמת לשים בפרופורציה. וברור לכולנו שאף אחד לא יודע מראש מה באמת יכריע כאן. וברור שיש הרבה שלגמרי לא בשליטת הפותחת. 

ועדיין מדייקת, שכן יכול להיות שבדיוק התזונה היא זו שתכריע אם העובר יהיה קצת יותר גדול או קצת יותר קטן וזה מה שישפיע על אופי הלידה. 

וזו לא דיאטה קיצונית, צריך לשנות ראש ולהתרגל וזה הכל. לא גורע כלום מבחינה תזונתית מהאמא ומהעובר אלא רק מוסיף להם בריאות!!

ובמקרה הזה גם היה נראה שהגנטיקה ברורה, ובכ"זבנחת...

השינוי בסוכר השפיע. הוריד קרוב לקילו ממשקל התינוק.

באמת במקרה הזה מצד הבעל היו משקלים גדולים בלידות. מעל 4 קילו

אצלי זה גנטי באמת(אבל הבנתי שזה די במחלוקת.לא<? )רק אמונה

הייMiti78
מה שאמרו לך זה תקין. כשהעובר גדול יש סיכון שיפרוק כתף, שיתקע בתעלה חס ושלום. וכו'..
אני אישה לא נמוכה ולא קטנה וילדתי תינוקת במשקל 4.080 והיא פרקה כתף ובקושי הצלחתי להוציא אותה. הסכנה היא לעובר. אני חושבת שאם יש ספק אין ספק. אבל זו רק דעתי.לי אמרו הריון הבא קיסרי כנראה. מעקב הערכות משקל וכנראה קיסרי. מציעה לך לעקוב אחרי הערכות משקל וללכת להתייעצות בבהח בו אתה בוחרת ללדת.
ואני מכירה סיפורמתואמת

של מישהי שילדה עובר גדול והוא פרק את הכתף בלידה (והכול הסתדר אח"כ למיטב ידיעתי), ובלידה הבאה שהיה לה עובר גדול - לקחה רופא פרטי ללידה, והצליחה ללדת רגיל בלי שום נזק לתינוק ב"ה. 

להתייעץ עם עוד רופאאודי-ה
ובכל מקרה לברר אם אפשר לנסות ללדת רגיל ורק אם רואים שיש בעיה, לעשות ניתוח.
הקב"ה מחליט, לא הרופאים.פיגא

הרופאים שמחליטים עבור ריבונו של עולם מה נכון ומה יקרה, מעצבנים אותי כל פעם מחדש.

אולי הרופא אינו יודע, אבל האגן של אשה נפתח בזמן הלידה כדי לאפשר לידה בריאה ותקינה.  לא רק שהאגן נפתח, אלא אפילו קורה  שעצמות האגן חוזרות ויוצרות מבנה טיפה טיפה שונה ממה שהיו לפני שנפתחו.  (זאת אומרת שכשהם משתלבים חזרה ביחד, הם משתלבים צר יותר או רחב יותר)

משקל תינוק אינו דבר מחלט ולא ניתן לקבוע עכשיו, באמצע הריון, מה יהיה המשקל בזמן לידה.  בלידה האחרונה שלי קיבלתי 4 הערכות משקל. ארבע!  אחרי שכבר התקבלתי ללידה בבית החולים.  ההערכות נעשו על סמך  הרגשת הבטן. 

ארבע ק"ג, אולי יותר (ע"י רופא צעיר יחסית);  3.800 ק"ג, יתכן יותר (ע"י רופא שנמצא בתחום 5-8 שנים, לפחות, להערכתי);  לא יותר מ- 3.500 ק"ג  (רופא ותיק בתחום);  3.200-3.300 ק"ג (המיילדת!!!).  התינוקת נולדה 3.250 ק"ג.

בד"כ הרופא של קופת חולים לא נמצא איתך בלידה, אלא אם כן משלמים לו באופן פרטי.

בד"כ יש מילדת.  המיילדות, על פי רב, מאמינות ביכולת של היולדת ללדת.

לידה נרתיקית יכולה להיות תלויה גם בתנוחה של היולדת בזמן הלידה, וכמובן בעוד הרבה דברים.  מצד אחד, אל תתני לדברים של הרופא להחליט עבורך.  מאידך, נכון - כל לידה יכולה להיות לידה ניתוחית.  

הביטוי "תחשוב טוב יהיה טוב" הוא ביטוי שטוב לאמץ ביום יום, בוודאי בלידה.  ולדעת שהקב"ה מחליט.

הרי יש אינספור סיפורים על יולדות קטנות שילדו לידה טבעית תינוק גדול וגם סיפורים על נשים עם אגן רחב שילדו בלידה ניתוחית.  

יתכן שתרצי להחליף רופא לרופא שמעודד ותומך, לעומת רופא שמתהדר בהיותו "איש המציאות", מי שמכין את היולדת ל"מציאות הממשית" ולא נותן לה לשגות בחלומות שוא.

אם זו גישתו, הוא כנראה בחר בהתמחות לא מתאימה.

דווקא רופאים מיילדים אמורים לדעת שכל הריון ולידה הם ניסים, וכשמתרחש נס - הנס יכול להיות עצום.  למה להגביל את הנס?????

הרי יש כל כך הרבה סיבות שלידה תצטרך להיות ניתוחית, למה דווקא לבחור בסוג שכביכול מאשימה את היולדת???

בקיצור -  תאמיני בעצמך וביכולות שלך!  תוכלי לנסות דמיון מודרך - לראות את התינוק מחליק בבריאות החוצה, בקלות וביעילות.  הכל פתוח, הכל חלק.

בהצלחה!!!!

^^ מסכימה. וגם ממליצה לךיערת דבש

על דולה מיוחדת במינה

שיש לה שיטות מיוחדות איך לעזור לנשים ללדת רגיל

גם בלידות ויב"ק אחרי שאמרו לנשים שהאגן צר\מקומר ולא תוכלנה ללדת רגיל

ובעזרתה\בעזרת התלמידות שלה ילדו אח"כ ילדים ענקיים בלידה וגינלית.

גם אני אחת מהסיפורים האלה.

בלידה הראשונה שנגמרה בקיסרי אמרו שהאגן מקומר  ויהיה לי קשה ללדת רגיל.

בהריון השני הרופא שלי אמר שאם התינוק מעל 3.500  אז כדאי ללכת יש לקיסרי.

התיעצתי עם הדולה ההיא

ובסוף ילדתי בס"ד עם מילדת פרטית ודולה מעולה-שהיא תלמידה שלה, בלניאדו,

בלידה רגילה

תנוק במשקל-3.780 שהתינוקת הקודמת היתה 3.350!

אם תרצי אתן לך באישי פרטים ותוכלי להתיעץ אתה.

בהצלחה!

(לגבי מה שאמרו לך על האגן, זה כ"כ לא מדויק. אני עשיתי ברור האם ניתן לעשות בדיקה\צילום על האגן כדי לראות האם הוא צר והאם אני יכולה ללדת רגיל, ואמרו לי במפרוש שאין מה לעשות את זה, וזה שיטה מיושנת של פעם, כי כיום מבינים שהאגן מאוד משתנה ודינאמי בלידה,רצועות נמתחות, הוא מתרחב וכו'. כך שלפני שמנסים א"א כ"כ לדעת. וכאמור יש ב"ה שיטות ותרגילים שאפשר לעשות בלידה כדי לעזור לתינוק להתבסס באגן)

בטח שמכירה, כמה וכמהה''ב
בלתק, כשתתקרב הלידה תחשבי על לקחת דולהאבן חןאחרונה
אני לא רצה להמליץ על דולה בד"כ (אני העדפתי ללדת רק עם בעלי) אבל נשמע שתצטרכי אסרטיביות מול הצוות הרפואי. כי הגודל של התינוק ממש לא מכריח קיסרי. וחבל שילחיצו אותך סתם, את צריכה מישהי שתעודד אותך שאת יכולה ללדת אותו...
יש לכן רכיון לגורם חיצוני להתלבט איתו לגבי עלייהאוהבת את השבת

לכיתה א'?

אשמח לטיפים והמלצות... תודה רבה!!

מה נחשב חיצוני?השם שלי
יש פסיכולוג של הגן, שיכול לצפות בילד ולתת חוות דעת.
לא פסיכולוגית או גננת.אוהבת את השבת
באיזה חודש נולד?גלסגולכהה

היום יחסית קשה להשאיר בגן.

מצטרפת להמלצה להתייעץ עם הפסיכולוגית בגן ועם הגננת.

מתאים לך לפרט מה הקשיים שאת רואה? כי יש קשיים שיותר משאירים בגללם ויש כאלה שפחות.

הדבר היחיד שאני יודעתכורסא ירוקה
זה שאם משאירים בגן אפשר בכל שלב בשנה להעלות לכיתה א, ואם מעלים לכיתה א אין חזרה לאחור, אז אם זה שיקול מבחינתכם תשימו לב
תוך כדי הגן לעלות?אוהבת את השבת
במהלך השנה השניה של גן חובהכורסא ירוקה
אם מתחרטים שהשארתם אז אפשר לבקש להעלות באמצע שנה. אבל אם מעלים לכיתה א ואז מבינים שהילד לא היה בשל אי אפשר להחזיר לגן לעוד שנה
באמת? טוב לדעת מה שציינת.ממתקיתאחרונה

מצד שני להעלות באמצע שנה, או אפילו מעט לאחר תחילתה.
לא הכי מומלץ לא?
הם כבר מתקדמים עם אותיות, חוברות, הכרות חברות, פתאום להצטרף מבאס קצת.

היו לי על זה מלא התלבטויות עם כמה ילדיםרק שואלת שאלה

ב''ה משחה בבחירות שלי

שמחה עם מי 'העליתי מוקדם יחסית

ועם מי 'בחרתי להשאיר אפילו שהגננת לא תמכה. אבל בחשיבה שלנו ובהתיעצות עם אחרים השארנו וממש מבורך

כדאי להתיעץ עם מי שמכיר את הילד מהגן בנוסף לגננת ואולי הפסיכולוגית של הגן

או מטפלת בתחום

ובעיקר להקשיב לתחושת בטן האמהית שלך

מעניין. תודה, מה זאת אומרת מדריכה מהתחום?אוהבת את השבת
מוזמנות לקחת זמנים להתנתק מהמסכים זמן רנה

מי שזקוקה להסבר על השרשור תקראו בכרטיס האישי

תיוגיםזמן רנה

@לפניו ברננה! 

@שמש בשמיים 

@מצפה88 

@חשבתי שאני חזקה 

@מכחול 

@התלבטות טובה 

@בוקר אור 

@בארץ אהבתי 

@ואילו פינו 

@מישי 22 

@התייעצות הריון 

@השם שלי 

@שומשומונית 

@כבת שבעים 

@תודה לה'' 

@עוד מעט פסח 

@חולמת להצליח 

@פצלשהריון 

@אוהבת את השבת 

@אמ פי 5 

@שמ"פ 

@רקאני 

@שירה_11 

@תוהה לעצמי 

מי שרוצה תיוג כשנפתח שרשור חדש מוזמנת להצטרף ולהגיב ובעזרת ה' נתייג את כל מי שפעילה בשרשורים מי שמתוייגת כאן אבל לא רוצה תיוג תגידו לנו ונוריד מהרשימה

לוקחת לי מעכשיו לשעתייםשמש בשמיים
בהתחלה לא הצלחתי אז אחר כך התנתקתי לשעתייםשמש בשמיים

והיה סבבה, עשיתי דברים כמו לתלות כביסה לדבר בטלפון, לא הגעתי להרבה מדי מעבר...

הבעיה עם תינוק קטן שאני מושבתת מתי שהוא מחליט, אז המסך הוא פיתרון קל ונוח

תודההה על זה לוקחת עד 1 וחצי בע"האוהבת את השבת

מ11:50 בע"ה 

לא הצלחתי בכלל. מנסה שוב עד 2.אוהבת את השבת
בהצלחה אהובה! איך היה?שמש בשמיים
לוקחת בעז''ה אחהצ משעה 16-19שושנושי
בהצלחה! זה המון, אלופה!שמש בשמיים
אני לרוב גם ככה בלי הנייד, את יודעת - עם הילדיםשושנושיאחרונה
אנסה היום לשים על זה יותר דגש
פתרון למשחקים באמבטיהשירה_11

שרשור נוסף

ואת השלישי אני דוחה רק מסיבות עומס 😅.

יש לי כל מיני משחקים ברווזים, דלי וכפות כזה של חול שמונחות באמבטיה על המדף הזה שהוא חלק מהמאמבטיה מקווה שהבנתן

לא נוח לי המיקום מבולגן לי מידיי, וגם מצטבר שם מים שעומדים וזה יכול להיות לכלוך

בקיצור

יש רעיונות שלא חשבתי עליהם? 

** 

ושאלת בונוס

איך מנקים את השחור הזה שנהיה בחלק מהסיליקון שבאמבטיה? 

סלסלה מחוררת או שקית רשתאפונה
ולתלות על וו שנצמד בואקום לקיר
נכון. עדיף מקופסה שתתמלא גם במיםיעל מהדרום
אני עם סלסלה מחוררת, מניחה בשוליים (יש מדרגה כזאת)שושנושיאחרונה
וזה ממש נוח 
יש בעלי אקספרסשומשומ
סלסלות רשת כאלה עם סיליקון המוצמד לאמבטיה.

והשחור הזה זה עובש, אני מנקה עם אקונומיקה ..

שק רשת שנצמד לקמירה בוואקוםרק טוב!
יש באלי אקספרס. 
אני אוהבת את הפתרון הזהכתבתנו
Amazon.com: HomDSim Plastic Bath Tray, Bathtub Holder Non-Slip Telescopic Bathtub Caddy Adjustable Multifunction Storage Tub Shelf Bathtub Stand for Bathroom-White 86x14x10cm(34x5.5x4inch) : Home & Kitchen https://share.google/2lhYVkoC4V8oUAw5B

ניסיתי קצת לחפש בעלי קישור לכזה ולא מצאתי אבל בטוחה שיש

השחור יורד בקלות עם מסיר עובששמש בשמיים
ברווזים זה מאוד קלאסי כאילו אבל תכלס מתמלא עובשאוהבת את השבת

מאוד מהר מבפנים

אני לא השארתי שןם דבר מהסגנון הזה..

ממש. סתמתי את הפתח עם דבק חם וזה מחזיקקפיבארה

נכון זרקתי המה אבל הרוב זה דליים וזהשירה_11
מעקב הריון עודף- מהתאריך או יום אחרי?ואילו פינו

תזכירו לי...

לא זוכרת מה הרופאה אמרה.. 

יום אחרי. בהצלחה!יעל מהדרום
אני זוכרתoo

שתהיתי בזה גם

כי בהריון האחרון הגעתי פעם ראשונה לתאריך

אז החלטתי שהגיוני לחכות ליום למחרת

בסוף הלידה התחילה באותו יום

לי אמרו מהתאריךחרות

רציתי לבוא יום אחרי אבל התעקשו שההמלצה היא לבוא בתאריך

מוזר. אני תמיד מגיעה יום אחרייעל מהדרום
לק"י

ות'כלס זה לא נשמע לי כזה משנה🤷‍♀️

תודה!ואילו פינו
נקווה שלא נצטרך... 
בעז"ה שתהיה לידה קלה ומהירה, בעיתה ובזמנהיעל מהדרום

לק"י

ובידיים מלאות ובריאות!!

האמת אני הייתי בוחרת לפי היום שיותרשלומית.
מסתדר לי... לא נשמע לי כזה קריטי 
זה באמת מה שחשבתי.. אבלואילו פינו

בתאריך פחות נוח לי.. אבל אז השאלה האם צריך ללכת כל יומיים ואז עדיף בתאריך ויומיים אח"כ מבחינת ימי השבוע.. או יום אחרי התאריך ואז יוצא שצריך מעקב ביום שישי כי רווח מרביעי עד ראשון זה גדול מידי.. 

אז תלכי חמישי וראשון ...שלומית.
לדעתי זה עדיין סבבה 
צריך פעמיים בשבוע. באיזה יום התל"מ?יעל מהדרום
ואת יכולה לשחק עם זה קצתיעל מהדרום
לק"י

נניח אצל הבן הרביעי שלי נדמה לי שהייתי ביום ראשון במעקב, ושלישי היה ערב כיפור, אז הלכתי שוב בשני (וילדתי ברביעי. אם לא, אז הייתי הולכת בחמישי).

אמרו לי כל יומיים שלושהואילו פינו

התלמ היום..

חשבתי ללכת מחר ואז ברביעי.. אולי באמת אלך בחמישי פשוט.. 

כן. שני וחמישי זה בסדריעל מהדרום
לי אמרו מהתאריךמוריה 7אחרונה
אשמח לכל טיפ שיש לכן בנושא אסמטת העור / אטופיקשושנושי

אלוקום ואלידל לא ממש עוזרות ובימים האחרונים יש התפרצות בפנים, משהו שלא היה לנו עד כה.

התחלתי כמובן מייד למרוח אלוקום (בהתאם לחוד רפואית), ועדיין - אני חוששת שמפספסת משהו.

טיפ ראשון שקיבלתי הבוקר זה לקלח הרבה פחות כי מקלחות מייבשות את העור - זה נכון?

לעבור להשתמש בשמפו שקונים בבית מרקחת ושכחתי את שמו.

אשמח ממש לשמוע מניסיונכן. 

מתייגת את המומחית😉יעל מהדרום

לק"י

@אמהלה

יש שמן לאמבטיה וקרם של לה רוש פוזה. יקר, אבל טוב. (לפעמים יש מבצעים בכל מיני מקומות, למשל בשופרסל אונליין).

לנגב היטב, גם בקפלים (נראה לי שבפורום המליצו לנגב בטפיחות).

להלביש בגדים מ-100% כותנה.

(לשני ילדים שלנו היה בתור קטנים, וב"ה עבר. לקטן הנוכחי ולזה שלפניו יש יובש בגוף, אבל לא כמו שהיה לאחרים).

שמן אמבטיה של אמול ועוד חברהשושנושי

בלנאום, משהו כזה

אלה עשו לו פריחה מוזרה

אבדוק על השמפו שציינת 

שולחת חיבוקגלסגולכהה

מניסיון אישי מזג האוויר הנוכחי מאד מגביר התפרצות.

לשמפו קוראים לה רוש פוזה והוא נהדר.

אכן כדאי להמעיט במקלחות.

אצלנו עזר טיפול אלטרנטיבי בשם "ביקום".

מכירה את העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס? אם לא ממליצה לקרוא את החומרים שלהם.

לדעתי יש גם קבוצה בפייסבוק, אני לא נכנסתי אליה.

בריאות שלמה!

אני רואה באתר של סופר פארםשושנושי

סבונים של לה רוש פוזה אבל לא רואה משהו לשיער, שמים להם בשיער את הסבון של הגוף? או שאמור להיות אחד בנפרד?

הוא יקר אמאל'ה!!!! כיום הוא עם שמפו של פינוק חחח

קיבלתי המלצה לעוד שמפו, שקונים בבית מרקחת

לא זוכרת איך קוראים לו אנסה להיזכר

מעניין אם את מכירה ומה מביניהם טוב יותר

ליפיקאר - שמעת על זה? איזה עדיף?שושנושי
זה זה!גלסגולכהה

ליפיקאר הוא השמפו וסבון של חברת לה רוש פוזה.

זה שמן שקוף- צהבהב, אכן יקר.

ממליצה לא לסבן את כל הגוף אלא רק במקומות היותר מלוכלכים..

נקנה היום, תודה!שושנושיאחרונה
מחפשת המלצה לסבון וקרם פנים טבעי המתאים להנקהמולהבולה

או לא טבעי

אבל שמתאים להנקה

לא מכירה שיש הגבלה לשימוש בקרמים בהנקהפרח חדש

מומלץ לשים קרמים עפ מקדם הגנה

כי ההורמונים של הריון והנקה מגבירים פיגמנטציה בחשיפה לשמש

תודה 🙏יש לך המלצה?מולהבולה
לא... סליחה! זה מוצרים שאני שומעת עליהם פשוט...נפש חיה.
אני קונה של קליניק, אבל זה קצת יקרפרח חדש

יש גם יותר זולים

וגם טובים

שמעתי על גרניאר gernier גם מאוד מומלצים ויותר זולים

יש בסופר פארם מבחר גדול.

חשוב למרוח סרום טוב לפני הקרם

וכזה שמכיל ויטמין סי הבנתי שזה מאוד משפר את האיכות.

סרום לפני הקרם לחות?מולהבולה
כןפרח חדשאחרונה
אולי של ערוגות/ מיכל סבון טבעי (לא ניסיתי!)נפש חיה.
הרגליים בקושי מחזיקות אותי, למה זה קורה?מוריה 7

שלום יקרות

אשמח לשמוע אם יש לכן רעיון..

חצי שנה אחרי לידה ובתקופה האחרונה מרגישה שהרגליים בקושי סוחבות אותי, כל הליכה קצרה ניהית מסע כומתה, הולכת ממש לאט ובקושי ואחר כך צריכה להתאושש..

המאגרים שלי בסדר בסך הכל, אני אוכלת טוב, ישנה סביר (קמה בלילות..), רזה.

מה יכול לעזור לי בדבר הזה? זה ממש מקשה עליי.

תודה רבה 

עשית בדיקות דם מקיפות?אמאשוני

תפני לרופא, תתעקשי שיתנו לך בדיקות ויתייחסו אלייך ברצינות.

תשאלי אם יש תוספי תזונה שמומלץ לקחת.

חוץ מזה, פעילות גופנית ונעלי ספורט איכותיות.

יכול להיות גם שצורת ההליכה שלך לא נכונה.

את מניקה? איך נראית השגרה שלך?

תודה!!מוריה 7

שגרה מאוד עמוסה, אבל תמיד אני מאוד עמוסה ועכשיו החולשה הזו חדשה יחסית..

יכול להיות קשור לזה שאני עומדת הרבה בעבודה?

אני ממש מרגישה שמאז שיש לי קצת צניחת אגןדיאט ספרייט

(אני מרגישה את זה פיזית בבדיקות עד) קשה לי ללכת ולעמוד הרבה זמן.

עוד לא ניגשתי לבדוק, אבל זה כיוון ששווה מחשבה לדעתי. 

תודה רבה!!מוריה 7
יודעת איך אפשר לבדוק את זה?
מאגרים את מדברת גם על פריטין וכו'?יעל מהדרום
ניסית לקחת בי12זת הרבה פעמים לא רואים שחסראוהבת את השבתאחרונה
אבל מאוד עוזר לקחת
אין לי כוח לעוד דקה אחת להיות בהריון הזההריון ולידה

אפשר בבקשה ללדת? תינוק בריא ואמא בריאה ובלי טראומה בבקשה

כל הזמן מתקשרים לבדוק אם ילדתי וכבר לא עונה

אזלו בי כוחותיי

מרגישה כפויית טובה וחסרת סבלנות 

אבל מרגישה שזה כבר לא בשליטתי

וואי...איזה מעיק זה שמתקשרים כל הזמןיעל מהדרום

לק"י

בטח כשאת בעצמך על קוצים🤦‍♀️

באמת אל תעני להם.חשבתי שאני חזקה

רק למי שרוצה לשמוע מה שלומך ולא אם כבר ילדת..

תשמרי על הכוחות והאנרגיה הנפשית שלך.

לא מבינה מה הקטעבתאל1

להתקשר לבדוק אם ילדת...

הרי אחרי הלידה גם ככה מודיעים לכולם...

מבינה אותך.. באלי כבר ללדת..ואילו פינו

אמנם לא מתקשרים לברר כל הזמן אבל מבינה את החוסר כוחות..

והיום אני גם עם ילד חולה בבית אז כל מה שתיכננתי נגוז לו... (שהיה לו חום בבוקר, ועם נורופן מרגיש מצוין ומחפש שנעסיק אותו)🤦‍♀️

חיבוק, באמת מציק ומעצבן!!מוריה 7

אני תמיד אומרת תאריך משוער של שבועיים אחרי התאריך כדי לווסת קצת את הלחץ, אבל לא תמיד זה עוזר...

פשוט תסנני את כולם 

מסננת אבל עדיין כל כך קשה לי בעיקר בעצמיהריון ולידהאחרונה

קשוח לי ממש רק מחכה שפתאום תהיה ירידת מים או צירים

ולא משנה כמה אני מנסה להסיח את הדעת זה פשוט לא עובד

תודה שעניתן 

אולי יעניין אותך