אבא, "הסידור שלי נפל ונקרע" בני, קח 1 לירה ולך לתופרו אצל קשיש השכונה, כבר תראה על הדלת כתוב "כדורי".
רגע בני היקר, חבל גם על הגמרא העתיקה, היא מונחת הרבה זמן ומחכה למקומה בגניזה, במקום זאת קח אותה אל כורך הספרים, הוא יתקן אותה ויניחה בארון בית המדרש.
שלום, זה משפחת כדורי? כן ענה הקשיש וליטף במבטו את הילד, ספרים הבאת? בא כנס, שים אותם כאן ותבוא מחר זה יהיה בע"ה מוכן.
אבל, אני חייב את הסידור למחר לחיידר, ביקש הילד. טוב, שב כאן, קח מיני מתיקה ובינתיים אכרוך את סידורך הטהור.
לקח הקשיש פטיש ומסמר ונעץ בשולי הסידור, מתח חוט מכאן הוציא משם וחיזק ברצועות בד מאויירות. מרח דבק ולחש כל העת פרקי זוהר וקבלה.
סיים הקשיש את מלאכתו חייך אל הילד ואמר: "הא לך סידור, קחנו והתפלל מתוכו, כרכתי לך מילים ואותיות אך את היוצא מהן איש לא יוכל לכרוך".
ביקשו מלאכי שמים את כורך הספרים שישוב אל צור מחצבתו, בורא העולם אמר: מה בצע בדמו ברידתו אל שחת? השאירו אותו שינגן לי מזה העולם פרקי שירה וקבלה, ילמד זכות על שארי בני בגלות המר וירפא אותם מכאבם.
מלאכי שמים נאבקו, אנחנו חייבים את סידור התפילה הזה כאן לידנו, נשמתו תצפצף כציפור בגן העדן בשעת חצות הלילה יחד עם קדושי עליון. התחננו עם וביקשו, אל תשאירנו מבלי רועה נאמן, לחשו פרק תהילים ונתנו 1 לירה לצדקה.
ניצחו אראלים את המצוקים, כרכו את גופו בחוטים וצינוריות הנשמה, הכניסו צינורית מכאן ומתחו משם, הטיבו את אחיזתם בתכריך בוץ לבן ואספו אליהם את נשמתו הטהורה.
מלאכי שמים: הא לכם סידור תפילה, כרכתם את גופו הטהור ואותנו פזורים השארתם, כרכתם מילים ואותיות אך את היוצא מהן מלאך לא יוכל לכרוך.
נתחזק ונתאמץ בדרכו, נחייך לכל אדם את חיוכו הניצחי. נברך כל אדם גם אם ברכתינו הדיוט, נשפיל את גאוות ליבנו, נעסוק בכריכה ולא בפיזור, נתאמץ בלימוד תורה ונייחל לגאולה.
כנסו אל הסקר ולחשו דבר למען נשמתו הטהורה של כורך הספרים מירושלים.