בנות:זה נאום הגבר.נצח
אני כותב לבנות אבל אשמח לשמוע אם בנים מזדהים איתי.
אני רוצה לשאול אתכם שאלה בנות יקרות. למה אתן חושבות שכל גבר הוא פושע? למה אתם מתייחסות אל בנים כאל מפגע רע שמתכנן תככים ומזימות להפיל אתכם בפח? למה אתם מרשות לעצמכן לפגוע בשם ההתגוננות המיוצרת הזו?
אם אחוז הפשיעה אצל גברים גבוה יותר, ונשים הן פחות חזקות פיזית, זה לא הופך כל גבר לאיום.
אני כותב מתוך הלב שלי, אולי די להתייחס בחשדנות המופלגת הזו לכל מילה? לא כל בן חושב רק איך להרע לבנות. די זה לא הכיוון. אתם איבדתם את זה מזמן. מילא אם זה באמת מוצדק , אבל אני נפגע פעם אחר פעם מבנות שחושבות שאם הן בנות אז מותר להן להגיד כל מה שהן חושבות. אני גם בנאדם הלו. גם לי יש רגשות. אני לא מזמן הייתי ילד. אני בוכה בדיוק כמוכן. חווה דברים ורגשות כמו כל אחד. זה שיש גברים רעים לא הופך אפחד לאדם רע. זה אומר שצריך להיזהר. לא לפגוע. הסיכוי שאני אפגע מגבר שווה כמעט לסיכויי שאתן תיפגעו. ואני לא חשדן שאחרי כל מילה אני פוגע. לא.
זה נמאס לי הסיפור הזה. מצטער אם אני מאשים יותר מדי. אני פגוע. אני כועס. אני לא מבין. אשמח אם מישהי תיקח לתשומת ליבה את העובדה שגם גברים הן בני אדם.
משהו בקטנה, לא קראתי הכלשחר.
לפני שאתה שואל למה בנות מכלילות, שים לב שאתה גם מכליל. מי אמר שכל בת חושבת שכל גבר הוא.. וכן הלאה?
את צודקת.נצח
אבל באמת אחוז גבוה מאוד מהבנות הם אכן ככה.
המשחר.
אתה אומר את זה מידיעה או מזה שרק את הקול הזה אתה שומע?
גם וגםנצח
א. עיניין של חינוך תיקשורתיחוני המעגל פינות
ב. בחלק מבתי הספר הדתיים לבנות נותנים שיחות הפחדה על בנים כדי שלא תהיינה חברויות
אז על הב. הזה אני מדבר!נצח
איך ישכנעו אותן שלא יהיה להן חבר?חוני המעגל פינות
עם טיעונים הגיוניים?

אם ענית כן, כנראה שלא התראת הרבה עם בנות
בנות זה יצור של רגש ...
איזה דבילי זה. יואו.נצח
מה אתה רוצה שיעשו?חוני המעגל פינות
איך אתה היית גורם לכך של200 תלמידות שלך יהיו כמה שפחות חברים בנים ...
לא הייתי הופך את הגבר למפלצת זה ברור לי.נצח
אחרת איך הם יתחתנו? עם נשים?
אני ממש לא חושבת שמזהירים אותנו כדי שלא יהיו לנו חברים!אש קודש
באמת!! זה מגוחך! בחיאת! מזהירים אותנו כדי לשמור עלינו!! וזה חשובב ונצרך! אין לך מושג כמה דברים נמנעו מלקרות בגלל ההדרכה הזאת!! הבעיה היא שיש כאלה שמגזימות ולפעמים זה עלול לפגוע כמו עכשיו.. אבל אין כאן מקום להאשים את המוסדות! הם רוצי רק בטובתינו!! וכל אחת והמקום שאליו היא לוקחת את זה..
את לא מאוד מכירה את הדרך הניהולית ...חוני המעגל פינות
את באמת חושבת?נצח
המוסדות לא נראה לך מגזימים? הבחורה ששאלתי אותה אם היא צריכה עזרה לא הייתה נראית הכי דוסית. אני חושב שזו הגזמה מיותרת לחלוטין.
צודק! אבל המוסדות מחוייבים..אש קודש
זה נכון לבוא בטענות לבחורה.. לא למוסד..
אוקי. אז פניתי לבחורות כאן..נצח
והבנתי שהמוסדות אשמים בכל..
אני לא חושבת.. ואני בחורה כאן;)אש קודש
אבל עזוב.. זה סתם חוזר על עצמו כל הזמן.. אמרתי את דעתי בעניין..
כאילו המוסדות לא מחנכים גם על אהבת ישראל?...נצח
מההה בבצפר שלי ממש לא איזה חארטהא"י לעמ'י
באיזה כיתה את? אולי לא טעמת מספיק..נצח
שמיניסטית. 17 וחצי. טעמתי מספיק עכשיו?א"י לעמ'י
אז אצלכם בבצפר סתם מתייחסים ככה לבנים?נצח
לא מתייחסים בכלל.א"י לעמ'י
המון בנות בשכבה שלי עם חבר.
ככה שלמה התייחסו בכלל?
ויש לי המון להגיד בקשר לזה.
אם אתה רוצה באישי..
אז אצלכן בעצם המצב יותר גרוע...לישועתך קיויתי
גרוע? למה ?א"י לעמ'י
כי להמון בנות אצלכן יש חבר...לישועתך קיויתי
ולמה אתה חושב שזה גרוע?א"י לעמ'י
כי זה מנוגד להלכה...לישועתך קיויתי
כי הסיכוי שהם שומרים על ההלכה אפסי (החברים)חוני המעגל פינות
ואי למה להגיד סתם דברים שאתם לא יודעים?!א"י לעמ'י
למהה?!
חברה שלי נפרדה מחבר שלה אחרי שנתיים כי הם נפלו בשמירת נגיעה.
נכון אז חלק מהן לא שומרות נגיעה . אבל יש כאלה שכן.
למה להכליל סתם? ולומר סתם?!
את הרגע כתבת שהם בעצם לא שומרים נגיעה...לישועתך קיויתי
אין בעיה עם הכללות
הן אולי לא, הוא בטוח כןחוני המעגל פינות
בהסתכלויות אסורות
בקלות ראש
בהירהורים
אז גם לצאת הרבה דמן למטרת חתונה זב בעיהא"י לעמ'י
ללא ספק, אם כי לפעמים אין ברירהלישועתך קיויתי
רוב מי שהוא עם חבר/ה נכשל.נצח
זו עובדה.
אני ממש לא בעד חבר.נצח
וזה לא אומר כלום. גם בנות פחות חזקות מתנהגות כאילו הן מאויימות
מהה?!?!?!?א"י לעמ'י
אמרתי חלק ראי לעייל...חוני המעגל פינות
בסדר .. אצלנו זה ממש לא ככהא"י לעמ'י
אני בהחלט מאמיןחוני המעגל פינות
אצלנו מתייחסים לבנים כרגיל.א"י לעמ'י
לא שהם מטרידים או משו ..
אולי ויכוח שעלה בכיתה ..
רק זה שהיצר של הבנים חזק יותא משל הבנות.
ובכך זה גם הסתיים.
הוכחה ניצחתנצח
אם לא אומרים כלום בביס משמע שבאמת אין שום סכנה ובשאר בתי הספר סתם מפחידים כדי שלא יתחברו חלילה לבנים..

ממש לא נכוןלישועתך קיויתי
למה לא?נצח
זו לא הוכחה ניצחתלישועתך קיויתי
גם בבתי ספר חילונים לא מדברים כך על בנים, זה אומר שהם בסדר והשאר טועים?
לא הם בסדר והשאר טועים אלא אין סכנה ככנצח
מדברים בכיתה ג, יש שיעורי רביהחוני המעגל פינות
שחלק גדול מהם הוא על סכנת האונס
א. פשיטאלישועתך קיויתי
ב. ברצינות?
אני מבין עכשיו כמה זה רציני.נצח
גם אחותי אמרה לי שזה אכן כך. כל ההפחדה המטופשת הזו.
אני יגיד לך מה אני חושבת..אש קודש
אני מסכימה איתך שבנים הם בני אדם לכל דבר! ולא מגיע להם יחס כזה! ורובם לא רוצים להרע.. אבל מכיוון שיש חלק גדול! הוא לא הרוב אבל הוא גדול של גברים שכן באים להרע ולפגוע.. (כמעט תמיד זה מאומללות!) לפעמים גברים יכולים להיות חסרי אונים ברמות שאישה לא יכולה לדמיין אפילו.
ולמרות זאת הם צריכים לעבוד על זה! ולהבין שאישה תשמח שיכבדו אותה! ולא יישתמשו בה ויזרקו! אישה היא לא כלי! כמו שגבר הוא אדם עם רגשות! ולדעת שהצעד הכי קטן שלהם עלול לפגוע ולגרום לנזק בלטי הפיך! אישה שנפגע לא שוכחת לעולם! וזה חרוט עמוק בנשמה ומלווה אותה בכל דבר הכי קטן שהיא עושה! (מניסיון לצערי..)
מכיוון שההשלכות הם ככ גדולות. מגיל אפס מזהירים אותנו מהמון המון דברים! כל מילה כל נגיעה כל הסתכלות שלא במקום.. מזהירים אותנו מכל דבר!! כי הדברים הגדולים מתחילים בקטנה! בת שפוגעת מילולית, זה לא בסדר מסכימה איתך! אבל המקום של השמירה, הדריכות.. הוא מובן!! אף אישה לא רוצה שייפגעו בה! צריך להעיר בנועם ולדעת שגם בנים הם בני אדם! לא פחות מנשים! ובעלי רגש! ופגיעים.. וכו.. ואת כל זה גברים צריכים לדעת עלינו.. ואני רוצה לומר לך- אל תפגע! אל תיקח ללב! היא/הן בסך הכל התגוננה/ו.. היא כנראה עשתה את זה בצורה לא יפה.. אבל חבל לך להפגע מזה!
נשים ברובן מעירות בעדינות! (עד שהחוסר נעימות הופך למעשים ואז אנחנו מודרכות לפעול בדרכים קשות...)
ההתגוננות נראית לי טבעית! אבל אני מסכימה איתך שגם להתגוננות יש דרך!

ערב מקסים!
אני באמת מבין את המקום שלך.נצח
ואני רוצה לספר לך שגם לנו מספרים ומדריכים אותנו בנושא. אבל אתן פשוט טועות! אין לנו שום כוונה חלילה, אני חי עם אימא ואחיות ויודע בדיוק מזה בנות. ואני מאמין שגם לבנות יש אחים ואבא אז הם יודעות מזה בנים. אז אולי די מהחשש המוגזם והלא צודק הזה? את צודקת שאני לא צריך להיפגע אבל זה ממש פוגע לפעמים. אתה בקטע טוב רואה בחורה בוכה בתחנה מרכזית שואל אותה אם היא צריכה עזרה משהו כסף. אני לא אצטט לך מה היא ענתה. היא הייתה ממש פוגעת וזה כי אני גבר ולא אישה. זה מוגזם. וזה לא פעם ראשונה.
צודק!אש קודש
אתה התנהגת בצורה הכי יפה ואכפתית! כל הכבוד!👏 מכאן זה בעיה שלה! רוב הבנות היו עונות לך בנועם שהן לא צריכות עזרה.. או מסבירות איך אתה יכול לעזור.
העיקר שאתה יודע שהיית בסדר ושהתגובה שלה לא מוצדקת!אש קודש
צודקת. אבל זה מעצבן..נצח
נכון!אש קודש
במיוחד כשאתה באמת שאלת ממקום של נכונות לעזור.. היא לא מבינה את זה וזה בעיה שלה! לה יהיה קשה יותר להתמודד בחיים.. אין מה לעשות.. כשבנאדם לא רוצה לקבל עזרה מבערך חצי מאוכלוסיית העולם יהיה לו קשה..
אתה את שלך עשית!
אל תפגע וכו..
חבל לך!
בסוף מה שהוא כתב הוא אמר..אש קודש
הסבראש קודש
תפתחי את ההודעה שבה תייגתי אותך..
יופי! עכשיו תלחצי על "בתגובה אל" ותסתכלי על השורות האחרונות.. הוא כותב שם מה קרה..
הבנתיא"י לעמ'י
אחלה!אש קודש
אמלהה!!! איזו מגעילההההה!! איכ.א"י לעמ'י
אני יכולה לכתוב באישי מהצד שלי. לא ככ באלי כאן.
וואו. מה קרה ככ ?א"י לעמ'י
ברור שלא.רוקדת בגשם
אבל תדמיין שאתה רואה חברה שלך. אגב, אתה בת כרגע. בנים רגישות יותר.
ואתה יודע שהיא עברה הטרדה וניסיון אונס. ושהיא מדחיקה אץ זה.
ואתה רואה אותה נשברת. לאט לאט.
לא כל הבנות עברו הטרדה יפ?נצח
אחת לשלוש..אש קודש
וואו. את בטוחה?נצח
אבל השתיים האחרות.. אמורות להיות בסדר.נצח
לא תמיד.. והן צריכות לנקות באמצעי זהירות!אש קודש
אבל יש אמצעי זהירות ויש תקיפת כל גבר פוטנציאלי!נצח
חח.. נכון.. מסכימה לגמרי!אש קודש
ושוב אומרת שאין לנו שמץ מה עבר עליה בחיים.. ולכן אני לפחות לא שופטת..
זה הרשמי.מגדלור באפלה
בפועל, זה לגמרי אחת מאחת, ברמות כאלו ואחרות.
זה נכון..אש קודש
עברו או מכירות שעברו-ראה לי ש98.רוקדת בגשם
לא הבנתי, היית בת פעם?מגדלור באפלה
יצא לך להיות בת לכמה דקות?
יצא לך ללכת עם התחושה שברגע שתסובב את הגב, ברגע שתאבד קצת את המיקוד ליד האדם הלא נכון, הוא יוכל לשלוח אלייך יד?

תן לי לספר לך איך זה.
זה קצת כמו להסתובב עם ארנק מלא בכסף, רק שהוא נמצא עלייך, במקום שבו כולם יכולים לראות ויכולים לקחת. הרוב לא יגעו, אבל תמיד יהיו את האלה שאולי. וכמעט אין לך מה לעשות עם זה, ואין לך שום מושג ממי זה יכול לבוא.

זה לדעת שהאדם שמולי יכול לעשות לי משהו הרבה, הרבה יותר גרוע מלהוריד אותי באגרוף או לתת לי מכות אמיתיות, וזה אפילו לא הולך להיות כזה קשה לו.

אני לא אומרת שכל הגברים פוגעים, ממש ממש לא. אני גם נגד הגישה שמחדירים לבנות בגילי שלבנים אין כלום בראש חוץ מיצרים, ושזה חזק מהם אז מה לעשות.
(והנפגעת אף פעם, אף פעם לא אשמה במקרה).
אבל אני לגמרי מבינה את הבנות שמסתובבות עם קצת אימה בלב, כמובן עד גבול מסויים.
כשאני חושבת על זה..אש קודש
יכול להיות שאותה בחורה שענתה בצורה לא מתאימה.. נפגעה בעבר.. ואז יש מצב שאנחנו לא יכולים לשפוט אותה.. אחרי שבחורה נפגעת- היא נחרדת מכל דבר שקרוב! שאפילו רק מזכיר משהו שדומה.. זה זוועה! אני חושבת שכדאי שלא נשפוט.. ושבשבילנו גם נדע לא להפגע מזה.. כי אנחנו לא יכולים לדעת מה עבר על בנאדם.. ואם אותה בחורה עברה בעבר הטרדה או אונס התגובה שלה היא הכי לגיטימית בעולם!

כדאי לא להפגע..
לא בטוחה שהבנתי את הכוונה שלך...מגדלור באפלה
יכולה להסביר שוב?
הסבר..אש קודש
הבחורה שענתה לו בצורה לא יפה ממבט ראשון הייתה נראית לי לא בסדר מגזימה וכו.. אבל אח"כ חשבתי על זה.. ואמרתי שוואלה יש מצב שיש דברים שאנחנו לא יודעים.. ועדיף שלא נשפוט.. יש מצב שהיא עברה דברים קשים ולכן התגובה שלה לגבי כל פנייה של בן היא קיצונית.. וזה הגיוני..
צריך לעשות הפרדה בין האישי לפרטי.מגדלור באפלה
אישה שעברה פגיעה מינית כלשהי שהשאירה בה טראומה, טבעי שהאמון שלה בגברים יתערער- ושתהיה יותר חשדנית ועם קושי להיפתח ולסמוך עליהם.
אבל אותה אישה צריכה גם לעשות הפרדה בין המקרה האישי שלה ורגשותיה הפרטיים- לבין שאר האנשים, ולהבין שהקושי שלה לא בהכרח גורם לכך שכל הנשים לא צריכות לסמוך על גברים.
באותה המידה שאם אישה נבגדה ע"י בן זוג שלה, הגיוני שיהיה לה קושי לסמוך על גבר שוב ולבנות מערכת יחסית נכונה. אבל זה לא אומר שכל הגברים בוגדים, ושצריך להתרחק מהם. זה אומר *שיש* כאלה, שקרוב לוודאי שזה לא כולם.
נכון!אש קודש
אבל כאן פשוט בכמה הודעות יצאתי נגד אותה בחורה.. בלי לחשוב פעמיים.. ולא הרגיש לי נעים.. אזז.. אמרתי שכדאי שלא נשפוט.. וברור שכל נפגעת צריכה לעשות הפרדה וכו..
אני מנסה להבין. נראלי אבל שאת קצת מגזימה.נצח
זו מדינת חוק. אם לא מסתובבים בליילה הכל בסדר לא?
והפחד הזה מכל גבר ואני למשל כולהה בן17. יואו זה משגע!
אם אתה חושב שהטרדות מיניות נעשות רק בלילות חשוכים,מגדלור באפלה
בסמטאות צרות או מאחורי דלתות סגורות-
אז אני מבינה את חוסר ההבנה הכללי שלך.
הטרדות סה לא אונסנצח
נכוןמגדלור באפלה
אונס זה פגיעה מינית חמורה.
אבל הטרדות מיניות נפוצות בהרבה, בכל מקום.
בהחלט קורה בכל מקום!אש קודש
..אש קודש
על בשרי חויתי מספר הטרדות לאור יום ולא בסמטאות חשוכות.. לא מאחלת לאף אחד את ההרגשה..
אני מצטער לשמוע. לא ידעתי שזה עד כדי כך קיים.נצח
זה בסדר.. גם אני לא חשבתי עד שזה קרה..אש קודש
זיויקאחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך