מורים בבי"ס ממלכתיפיט פט וטו.

מחפשת מורים שמלמדים בבי"ס ממלכתי, להתייעצות קטנה. יש בקהל כאלה?????חושב

אני מלמד בתיכון ממלכתיאנונימי (2)
מה השאלה?
השאלה היא...פיט פט וטו.

המליצו לי ללמד בבי"ס יסודי חילוני, חלק מהצוות דתי. הלחיצו אותי שזה מסובך למורה דתיה ללמד בבי"ס חילוני. השאלה היא מה ההאתגרים שיכולים להיות לי שם ועד כמה זה שונה ובמה שונה מבית ספר דתי?

מה שאני מתמודדאנונימי (2)
צניעות
כשרות
שפת דיבור
תכנים (לדוגמה תנ"ך)
וכו'

ויחד עם זה הרבה יותר טוב לי שם.
מפתיע לראות שהילדים בחילוני מחונכים ורגועים יותראנונימי (2)
יש יותר משמעת כי יש יותר הקפדה על זה..פרפר לבן
ממה שאני ראיתי בבתי הספר הדתיים וראיתי כמה-
בונים על זה שהחינוך באהבה וברכות יעשה את העבודה.
ולא לכולם זה מתאים..

אגב גם עמידה מול הורים היא אחרת לדעתי..
בדתי נותנים הרבה יותר מקום להורה להחליט החלטות שקשורות לביהס ובחילוני פחות...
אני שמתי לב לזה בהשוואה של בי"ס על הרצף הדתי.....44444
וכן הצוות.
דווקא בבתי ספר הדוסים יותר הרבה פחות קשוחים, נותנים הרבה יותר מקום לתלמיד וגם להורה.
גם אצל צוות ההוראה באון פרטני רואים את זה.
הרבה פעמים דווקא מורות או גננות דוסיות יותר רכות ועדינות ממורות הרבה פחות דוסיות שדי מחזיקות קצר.
לדעתי, זה דווקא נובע מדור. המורות הדוסיות לרב צעירות יותר ורכות יותר כחלק מתפיסה חינוכית.
בנוסף, מורות דוסיות, היום, מאד מושפעות מחסידות, ברסלב וכד'.... שמאד מדגישות את החוויה הרוחנית ואת החינוך תוך אהבה ולא יראה.
אבל אפשר גם אהבה וגם יראה.פרפר לבן
אפשר לחבק ולאהוב ועדיין לתת גבולות ברורים.
מותר וצריך לכעוס כשצריך.

אני מרגישה שמוותרים מידי בבתי הספר הדתיים.
נגיד אם ילד ישתמש באלימות ידברו איתו שאסור וזהו.
אצלנו ילד כזה יבין שאם הוא משתמש באלימות אנחנו לא נכיל את זה
נוכל לעבוד איתו על איך נגיב נכון בפעם אחרת אבל יהיה מענה (השעיה לכיתה מקבילה לשעה/יום או במקרים חמורים וחוזרים הביתה).
אני חושבת כמוך, ציינתי מצב שנתקלתי בו.44444
בעלי למד בחילוני לפני 30 שנהאנונימי (3)
זה לא מה שהוא מספר... ועוד זה היה מזמן כשהנוער החילוני היה נחשב יותר איכותי ולמדו שם הרבה יותר תכנים יהודיים מהיום.
הוא אומר שהם היו מצפצפים על המורים. כשמורה היה נכנס הם היו יושבים עם הגב אליו ולא מתייחסים בכלל וכו. הוא אמר שהמשמעת היתה על הפנים.
ברור שזה תלוי בית ספר. כמו שלא ניתן להכליל על חילוני, כך לא ניתן להכליל על דתיים.
זה היום ככה.בשנה הראשונה הייתי בהלם תרבותמשיח עכשיו!
בתיכון!! המצב ביסודי שאת זה שאלו אחרת לחלוטין.פרפר לבן
לא שאלו דווקא על יסודי.משיח עכשיו!
ואני למדתי ביסודי ממלכתי ואכן לא היו יותר מדי בעיות. אבל זה דור אחר. וממה שאני רואה עכשיו גם ביסודי (לפחות בבתי הספר שראיתי בתל אביב) המצב נורא.
הוא (היא?) שאל על זה שהציעו עבודה ביסודי חילוני.פרפר לבן
תיכונים אכן הבעיה היא גדולה.
כשכתבתי על בעלי התכוונתי ליסודי!!אנונימי (3)
הוא למד עד ז-ח בחילוני ואחר כך עבר לישיבה תיכונית.
ממה היית בהלם? לא הבנתיאנונימי (3)
מההתנהגותמשיח עכשיו!
אני מלמדת בחילוני ולפני כן לימדתי בממ"דמורה606

לא מהאולפנות האיכותיות אבל נחשב ממד.

ותכלס משמעת לא היה הצד החזק שם ואני נמצאת בחילוני בגלל ששם יש משמעת הרבה יותר טובה.

לא שאין תלמידים בעייתיים ובעייניי השילוב הזה של בנים/בנות הוא הכי הרסני שיכול להיות אבל מבחינת משמעת בכיתה הבי"ס תופס אותם קצר ולא מפיל  הכל על המורה כפי שהיה בממד.

יש כללים ממש ברורים- תלמיד שמתחצף עף הביתה וחוזר עם ההורים, תלמיד שמרביץ גם. לא עוברים על שום דבר לסדר היום ומטפלים בכל חריגה. כמובן יש יותר ויש פחות אבל באופן כללי המחנכת והמנהל עוזרות בכל בעית משמעת לעומת בי"ס הקודם שהייתי מעבירה מקרים ולא ממש היו עושים עם זה משהו רציני והחוצפות שם היו מעל לכל ביקורת. אבל שוב זה ממש לא אומר כלום על הכלל, זה מה שקרה אצלי

ולגבי החסרונות- אצלנו יש הרבה צוות דתי אבל אני נחשבת ממש דוסית (חיצונית לפחות) וזה כן קצת מקטלג אותי ומרגיש לי עוף מוזר לפעמים. גם לגבי העיניין של הנגיעה זה לא פשוט וצריך ממש להיזהר במיוחד שלצערי יש לא מעט צוות דתי שלא מקפיד על זה. לגבי שימוש במכשירים אני לא משתמשת. בקיצור לפעמים כן מתחשק לי לחזור ללמד בדתי כדי להרגיש יותר מחוברת. מצד שני יותר טוב לי שם מבחינת המשמעת (וקצת קשה לי עם משמעת באופן כללי ככה שזה פרט מאד חשוב עבורי). ויש פה כמובן גם את העיניין של השליחות- לא שאני מנסה להחזיר בתשובה אבל אני כן חושבת שכשנוצר החיכוך כן יש יותר קירוב.

ושוב זאת שאלה באמת מורכבת שכוללת המון מרכיבים שגם תלויים באישיות שלך, אני אישית התייעצתי הרבה לפני בראש ובראשונה עם הרב שלנו.

בהצלחה רבה עם מה שתחליטי!

אני שומעת שכולכן אומרות על המשמעתאודי-ה
שבבתי ספר חילונים היא יותר טובה.
אני רואה שבביה"ס בישוב כן אוכפים וכן מתייחסים לחוצפה ומכות בחומרה.
אולי זה בגלל שזה בי"ס די חדש (6 שנים) וההתנהלות יותר טובה. אין לי מושג. אבל אני חושבת שזה ממש תלוי מקום וזו הכללה לומר שבממ"ד לא אוכפים. ואולי גם שונה בי"ס ממ"ד בעיר מבי"ס בישוב.
ברור שזה תלוי מקוםמורה606אחרונה

אבל לתחושתי (וזאת תחושתי בלבד אבל מהיכרות עם כמה מוסדות חינוך מ-2 הסוגים) יש שאיפה בממ"ד (ואולי זה נובע מכך שגם ככה יש הרבה מורות דתיות ויש הרבה אופץיות) שתפקיד כל מורה הוא בראש ובראשונה להטיל משמעת ומורה שלא יודע להחזיק כיתה לא יכול להמשיך בבי"ס (אלא אם יש לו קביעות/אין מורה אחר וכו) לעומת זאת בחילוני להרגשתי יותר התייחסו לכמה אני מקצועית מבחינת החומר, דרכי העברה, גישה לתלמידים וכו ונתנו לי יותר כלים להתמודד עם משמעת גם בכך שיש הרבה כוח עזר שעוזר לי ולא חושבים שתפקידי הוא רק להיות גננת (כמובן שהקצנתי אבל רק לשם ההמחשה..)

אני פעם בדקתי אופציה כזאתפה לקצת
לא התאים לי להתחיל יום עם הילדים בלי תפילה
לשחרר אותם לאוכל בלי נט"י
לחלק להם משהו ושיאכלו בלי ברכה

וזה בנוסף להתמודדויות שהאנונימי כתב
אני לא חושבת שמומלץ להיכנס לזה לכתחילה
ובכל מקרה, אני הייתי עושה שאלת רב
להפך, זו שליחות אדירהשוברת גלים
אני שם באמת מתוך שליחות
הם רואים אותי מברכת לפני נטילת ידיים,ברכת המזון וכו
אני מלמדת אותם מושגי יסוד (ובהמשך גם עומק בע"ה )
שלא בהכרח היה להם ממי ללמוד..

פעם הייתי בבית ספר ממלכתי יסודיחוזרת
לא בדיוק כמורה. קצת מילויי מקום ובעיקר הוצאתי תלמידים לשיעורים פרטיים/קבוצות קטנות
תנך ביסודי- זה בעיקר היה לקרוא את הפסוקים. אז הלהבתי את התלמידים על זה. השאר היה סבבה. לימדתי בעיקר קריאה. מתמטיקה. מולדת ושאר המקצועות חול. היו עוד דתיות/מסורתיות בצוות. מה שלי הפריע שהתלמידים בכתה ו היו מגיעים ונוגעים בי. היה לי כלל שאף אחד/ת לא נוגע/ת בי כי זה לא נעים לי. וזהו. אחרי פעמיים של אי נעימות זה עבר

היו ילדים שקיללו (גם בכתה א. מהקללות היותר גרועות) והצוות התייחס לזה מאוד בחומרה- כמו כל אלימות אחרת. ולמדתי להחליק דברים שבציבור הדתי יחשבו מיני קללות (כמו לעזאזל ודומיו)

בסך הכל- היה טוב. אין לי התנגדות ללמד במקום כזה...
עכשיו ראיתי את השאלה.. מסובך זה לא.פרפר לבן
אני מלמדת כבר 5 שנים בבית ספר חילוני.

אנשים מכבדים לחלוטין.

מבחינת כשרות-
כפיות של קפה תה וסוכר מיועדות רק לזה.
כוסות מביאה חדפ.

מיקרו מחממת בכמה כיסויים.

תכנים-
כרגע מורה למתמטיקה אבל כשהייתי מחנכת לימדתי תורה ויהדות. כמובן בשטחיות ולא מעמיק עם פרושים.

האוירה אולי יותר קלילה אבל יש גבולות.
צניעות-יש קוד לבוש למורים. (לא תראה מורה עם מיני וגופיית ספגטי.) והתלמידים יש להם חולצות בי"ס ומכנסיים באורך נורמלי.

מבחינת כבוד ושבת-
מאוד מכבדים אותי.
לא מתקשרים ולא שולחים לי מיילים והודעות בשבת.
מכבדים את זה שאני דתיה.
אני מלמדת בבית ספר ממלכתי. מה השאלה?פרפר לבן
הנסיון שלי הוא לא בתור מורה אלא בתור בת שרות/ מלגה44444
לדעתי יש הבדל בין יסודי לתיכון.
ביסודי הבעיתיות היא יותר בעתיות קלאסית במקום עבודה עם צוות חילוני. לגבי התכנים זה תלוי מקצוע ומקום ספצפי.
תיכון הרבה הרבה יותר מאתגר.
לדעתי זה תלוי במספר הדתיים בצוות.
למשל באחד המקומות שעשיתי בהם שר"ל היה בהגדרה מסגרת ממלכתית לא דתית אבל רב הצוות היה דתי על כל הרצף...... כך שלא היתה התמודדות מיוחדת. אפילו לא כשרות.
אני .בתיכון.משיח עכשיו!
מאתגר בקטנה.
נגיד כשאני רוצה להגיד משהו על עה
ץיהדות אני חוששת שיחשבו שאני רוצה להחזיר אותם בתשובה.
לדעתי בעייתי מאדy101
בנוסף למה שכתבו כאן:לפתוח את היום בלי תפילה, לראות ילדים אוכלים בלי נטילת ידים וברכה.
כל פעם שאת מביאה ממתק לראות אותם אוכלים בלי ברכה. לי זה מאד הפריע.
בנוסף לזה יש מנסיוני בעיות צניעות חמורות לא ברמה היומיומית של מורה עם גופיה.
אלא הרבה מעבר כמו מופעים שונים למשל ריקוד של בנות בבגד גוף מינימלי. תכנים בעייתיים ואסורים שמורות אחרות בצוות מלמדות את הילדים והם מספרים לך את זה בשיעור שלך. לדוגמא מה שאני שמעתי " המורה x אמרה שאפשר לאכול חזיר אם רוצים" וכדומה
וגם אם תחשבי בקטע של לקרב. אי אפשר לקרב ילדים כשאת כמורה אחת אפילו מחנכת שמנסה ללמד אותם ערכים יהודיים היא ממש קטנה. מול כל הסביבה החילונית שהם חיים בה שיותר משמעותית עבורה כמו הורים משפחה וחברים.
לדעתי לא מומלץ בהצלחה !
תודה לכולםפיט פט וטו.

עזרתם לי!!!

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך