ערב טוב לכותבי הפורום ולקוראיוd.i.d
כבר עבר זמן רב מאז שכתבתי כאן. לפני שאציג את עצמי למי שאינו מכירנו, אסביר באספקט חדש, על מה שיש לי.
כילדים, עוברים עלינו דברים רבים שעלולים לגרום לקושי רגשי או נפשי כשנגדל- למשל להיות מנודים חברתית ולסבול הצקות, אלימות מילולית ואלימות פיזית, חרמות והשפלות.
יש ילדים הסובלים מאלימות ביתית מצד ההורים- אלימות פיזית ואלימות מילולית שכוללות השפלות והשמצות, חוסר במקום מוגן ויציב, כאב, האשמות ועוד.
ויש כמובן את הילדים שנפגעו מעבירות מין. אדם גגול מהם חילל את גופם וניצל אותם לטובתו האישית לעיתים תוך גרימת כאב, איומים, ומניפולציות.

שלושת המצבים האלה לרוב יגרמו לפגיעה נפשית חמורה. אבל מה עם היה ילד שחווה את כל המצבים האלה בו זמנית לאורך זמן ופעמים אינספור?
ובכן, ילד כזה ייפגע כל כך עמוק וקשה בנפשו עד שהיא תיקרע, תתבקע. הנפש הבודדה, באין לה ולו מסגרת תומכת אחת, תיצור לו מין הקרע הזה ידידים שתפקידם להגן עליה בזמן הפגיעה. נפש כזאת נקראת נפש מפוצלת. ובמונח המקצועי להפרעה כזאת קוראים הפרעת זהות דיסוציאטיבית. D.i.d.

אתם מבינים? זאת לא הייתה הפרעה, זאת הייתה הצלה. בלי חלקי הנפש שהתפצלו מתוכו ונחלצו לעזרתי, לא הייתי בחיים. לא הייתי שורדת את מה שקרה לי. אבל כיום, כמבוגרת, המציאות של אשיות מפוצלת פוגעת לי בתפקוד ולכןמוגדרת הפרעה שעליי להתמודד עימה ולטפל בה. במקרים נדירים ניתן היה אפילו לעשות פעולה הפוכה לטראומות ולאחד את הנפש מחדש לאישיות אחת.

אך כרגע זה עדיין מצבי הקבוע- נעה בין אישיות אחת לאחר ומשתנה ברגע שמסתמנת סכנה ונקראים לעזרתי (באופן לא נשלט) הפיצולים שלי. אני צריכה לשכנע את הנפש שאני כבר בטוחה, שאני מוגנת וחזקה מספיק, ושיש אנשים האוהבים אותי וטובים אליי, שאין עוד צורך במנגנון המיוחד הזה. אבל מה שלקח שנים ליצור ייקח עוד יותר שנים לשנות. העבחדה העצמית היא אינסופית ואלפי שקלים מוצאים על טיפול נפשי.

ואז אני קוראת על אשה שאחרים משוכנעים כי היא שקרנית בגלל שיש לה כנראה איזו הפרעה נפשית וליבי נחמץ. האינם יודעים מהי הפרעה נפשית? החושבים הם כי נפש פגועה משמע נפש מרשעת? האם יחשבו אנשים בחיי, אם ידעו כי אני עצמי חולה, שאין לסמוך על שיקול דעתי? שאין להאמין לי?
זה שם אותי בסכנה גדולה ובפחד- אני עלולה להיפגע קשות ולהיות אפילו פגיעה במיוחד בגלל מצבי הנפשי, אבל לא אוכל לדווח ולספר על כך שנפגעתי כיוון שלא יאמינו לי. האם אני הפקר? זבל אנושי? האם מישהו מאמין לי ולשכמותי? יש לי זכות קיום? דיבור? ביטוי?

אתם- חברי הפורום- מה אתם חושבים עליי? על ההסברים היפים והסיפורים והנתונים- אתם מאמינים לי שהם נכונים?
דידי.
מאמינים יקרה.רחפת..

מאמינים ו(לא ) מאמינים כמה ראיית הטוב יש לך! ברוך ה'!

גאים שאת חלק מהחברה שלנו.

חולקת איתנו מהעוצמות שבך.

מהכוחות המיוחדים שיש רק לך. 

תודה לך אהובה.

שתדעי רק טוב, אושר ושמחה!

אמן. תודה לך.d.i.d
מאמינים. בוודאי.פסידונית
ואת גיבורה אמיתית.
גיבורה? מדוע?d.i.d
ותודה על האמון.
אבל האם רק לי מאמינים כי אני כותבת פה? או שהמידע הזה ישפיע על הדרך בה תשפטו חולי נפש אחרים?
בחורה חזקה!יש לך תמיכת ענק מאיתנו ומהקב"ה ששומר עליך תמיד!!❤!!מירב!!
תודה לך.d.i.d
הקדוש ברוך הוא שומר עליי ומלווה אותי בכל רגע ובכל צעד בחיי. ואני בטוחה כי הוא כואב בכאבי ומייחל לתיקון המעוות. אך החובה לשנות מוטלת על בני האדם.
באמת לאמתן תורה
פשוט...
ממש טוב גם שאת יודעת לתאר את התחושות ולהסביר, כי לפעמים באמת הסטיגמה על דברים מסויימים יכולה להכריע את השיפוט של החברה על אותו בן אדם למרות שזה לא צודק...

נראה לי שעצם המודעות בנקודות כאלה מביאה הרבה ברכה, ואני חושב שיש היום יכולת להכיל מורכבויות ולהבין שגם מה שנחשב אולי בעיה, עדיין לא מגדיר את הבן אדם שמולי לבעייתי אלא שיש פה התמודדות....

נראה לי גם שבחברה דתית כמו הפורום הזה ג''כ יש אנשים בוגרים שלא בוחנים את המציאות בצורה רדודה ככה שיש אמון ב''ה..👍
אבל האם תסייעו בידי להפיץ את הבשורה?d.i.d
האם מהיום כאשר תשמע אמירות המגדירות פגועי נפש כמסוכנים ושקרנים שלא ניתן לתת בהם אמון- תצא להגנתינו?
תסביר מדוע זה מוטעה ופוגעני?

והייתי רוצה להאמין שמספיק להיות דתיים בוגרים בכדי לא לשפוט, אך לצערי המציאות מראה שלא כך.
כן בע''ה נהיה מליצי יושר, ונכון הרבה פעמים להיות דתי זה לאמתן תורה
מספיק... ודרושה עבודה רוחנית
למה לא להאמין?...ד.

דברים מדברים בעד עצמם. אדם שנפגע בגלל "מצב נפשי", אי אפשר להאמין לו?.. חס ושלום.

השאלה שלי נבעה בעקבות דברים שראיתיd.i.d
ראיתי שנכתבו דברים קשים מאוד ושיפוטיים מאוד כלפי נפגעות עם קשיים נפשיים. זאת מציאות קיימת לצערי הרב ולכאבי.
וכל אמירה והערב וביקורת כלפי נפגעות שכמותי מרגישה עבורי כמו חץ הנשלח ישירות לליבי. כמו ביקורת אישית כלפיי. כמו רעל הרוצח את ליבי באיטיות.
חס ושלום.ד.

חיזקי ואימצי.

בדיוק ההיפך: כמה יש להעריך אדם שהצליח ומצליח לעלותוך קשיים כאלה, ולבנות חיים שיש בהם תוכן ועשיה ואהבה ואמון.

כל הכבוד!

כאשר אדם שעשה מעשים רעים מתוייג כחולה בנפשוd.i.d
הסטיגמה מעמיקה ומקבלת הד. בכל פעם שמשתמשים בהפרעות נפשיות כגנאי היא תמשיך.
ובמקום לקבל תמיכה וטיפול נפגעים יקבלו בושה, אשמה, ונידוי.
כתבת כאן על נקודה חשובהחיה רוז
מי שסובל מקושי נפשי יכול באותם סיכויים של מי שלא סובל להיות אדם נפלא או פושע.

אי אפשר לברוח מאלה שמבצעים פשעים בגלל המחלה הנפשית. אבל בתי המשפט והתקשורת מעצימים את את זה. כל בעיה נפשית קלה היא כבר סיבה לענישה פחותה. גם במעשים מזעזעים. מה שגורם לסלידה בקרב הציבור ולהרגשה של הצגה גם כן...

אם בתי המשפט והתקשורת לא היו ממהרים לתייג סובלים מקושי נפשי כחסרי אפשרות בחירה, יתכן וההסתכלות של הציבור היתה מעט יותר חיובית.

יתכן.. זו לא הסיבה היחידה.. ברור שיש גם דעות קדומות ועוד כל מיני...
מה שכתבת אינו נכוןd.i.d
יש מצב שנקרא בלתי כשיר להעמדה לדין. זה מצב של בעיה שכלית או נפשית שמונעת מהנאשם לעמוד למשפט מפני שאינו מסוגל להבין את ההליך המשפטי בשל מוגבלותו. אני לא יודעת מה ההשלכות לכך אבל אין זה נכון להניח שעל כל הפרעה נפשית ניתנת הקלה במשפט. רוב ההפרעות והמחלות הנפשיות אינן גורמות להזיות ועיוות המצאיות. אלה ספורות ועם טיפול מתאים ניתן לחיות גם איתן ולנהל חיים תקינים.

ואני מסכימה שהתיוג מזיק ומכליל ופוגע. לכן אני כותבת אליכם ומסבירה ומבקשת שתפיצו.
יתכן שהרושם הזה מתקבל בגלל התקשורת..חיה רוז
אני חושבתחיהל'ה
שאת בחורה ממש אינטליגנטית ומיוחדת,
כנה ואמיצה,
שמבינה את המציאות המורכבת שהיא חיה בה, ומסתכלת לה בעיניים ללא פחד,
וגם יודעת להתבטא בצורה כל כך יפה ולהסביר לשאר העם מה זה אומר.

אני מאמינה לך כיוון שהכרתי ילדים שחוו התעללות, נשים שחוו הטרדות, יצא לי להיות מוטרדת בעצמי כמה פעמים, ואני מכירה גם לצערי אדם שפגע בילדים קטנים - לאחר שנפגע בעצמו.
המקרים האלו לצערנו שכיחים בכל חברה, לחצי מגזרים, ומפילים הרבה חללים..

אז כן, אני מאמינה לך.
וגם מאמינה בך!!
אני חושבת שיש לך כוחות אדירים אם ה' ניסה אותך בזה,
ושאת בכלל גדולה מהחיים שיש לך אומץ לעמוד מול זה ולהסביר לנו בשפה כזאת ברורה..

ה' ישמח אותך
חיבוק
תודה לך. נשמע שאת עושה עבודת קודש.d.i.d
הלוואי ולא היו נאמרים ונכתבים דברים מרושעים כל כך כלפי אנשים במצבי.
אני אכן עושה עבודת קודש, אבל לא בתחום הזהחיהל'ה
אני באמת מכירה אישית כל מיני אנשים עם סיפורים..
אבל לא עובדת בזה, אם הבנת ככה.

ה' אוהב אותך אהבה אין סופית
שבוע טוב
אשמח לקוראים נוספים ופידבק נוסף.d.i.d
למרבה הבאסה, שני הצדדים יכולים להיות נכוניםמשה

אני חושב שאת מתייחסת לפרשה שהתפרסמה באחרונה על אדם חף מפשע שהועמד לדין על לא-עוול בכפו, והנילון התראיין וסיפר שלדעתו העניין קשור למצבה הנפשי של הנתבעת.

אף אחד לא חושב שDID = שקרנית, אבל יש לנו כאן הוכחה ברורה לכך שצריך לבדוק יותר תלונות מהסוג הזה.

וכל זה לא צריך להפחית כהוא-זה מהצורך להעריך ולתמוך במי שסובלים מההפרעה הזו ודומותיה. זה לא קשור בכלל.

איני מתייחסת למקרה משפטי מסויים חלילהd.i.d
אבל אכן בעקבות פרשה מסויימת נחשפתי לתגובות רבות המתייגות פגועי נפש כשקרנים וממציאנים שלא בצדק. והעובדה (שלא ידעתי אודותיה) שהתראיין אדם ואמר כי אשה שיקרה והעלילה מפני שהיא לוקה בנפשה היא בדיוק מה שאני כותבת עליו.
אם היא אכן סובלת ממחלה נפשית הרי שזה אינו רלוונטי לאמיתות תלונתה. ואם הוא רק מניח שהיא סובלת ממחלה נפשית כיוון ששיקרה- הרי שזה עוול בל יתואר לכל קהילת המתמודדים עם מחלות נפש.
השקר והמחלה אינם קשורים זה בזה! אני חולה מאוד אך אינני כלל וכלל. אין קשר בין הדברים.

ואנשים סוברים בטעותם שיש קשר, בדיוק בגלל טענות שכאלה. תלונה או לא, זה לא רלוונטי.התמיכה הקהילתית פוחתת אוטומטית מתוך מסקנה שאנו מסוכנים ובלתי אמינים מעצם היותנו פגועים.
לצערנו,ד.

אשה (וכמובן לא רק אשה),

יכולה לשקר ולהעליל לא רק אם היא "חולת נפש" רשמית..

יתכן כמובן מצב שחולי נפשי מסויים, גם יגרום לשקר ולהעליל.  הרי יש דבר שנקרא למשל "תסמונת מינכהאוזן", שממציאים דמיונות. לא דווקא בהקשר של עלילה. זה לא אומר שכל מה שמישהי כזו תגיד יהיה עלילה, כמובן. אבל זה אומר שיתכן שהיא תגיד דבר שלא היה.

מכל מקום, זה לא קשור לכל בעיה נפשית..

אכן.. נשים משקרות המון בנושא הזה..חיה רוזאחרונה
כל סוגי הנשים..
יצא לי להכיר מקרובחרותיק
כמה בחורות נהדרות, שבין השאר מתמודדות עם מחלות נפש מסוגים שונים.
אני ממש מבינה את התחושה המאד פגועה שיש לך מכך שכל מתמודד עם מחלת נפש מתויג כמעט אוטומטית בצורה רעה.

אני חושבת שהנטיה להאשים חולי נפש בשקרנות, נובעת מידע חלקי ביותר
לגבי מחלת נפש אחת או שתיים שחלק מהתסמינים שלהם הם שקרים.
או יותר נכון סילוף האמת.
מי שלא מכיר מקרוב, עושה סלט מכל המידע הזה וזה מה שקורה.

אז את ואני וכל מי שכמונו מכיר ויודע את האמת,
צריכים כמה שיותר להסביר וליידע ולקוות שתהיה לזה השפעה.
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך