ואוווו חודש תשיעי!! חודש מרגש ומלחיץ כאחד. תשתדלי להנות מכל רגע, הריון ראשון זה התרגשות שחולפת! אף רגע בהריונות הבאים לא ישווה להתרגשות של הפעם הראשונה
אם את חרדה- אני ממליצה לך לקרוא את הספר "ליד ה' "- ספר השקפה שאותי אישית חיזק מאוד! מתאר איך הלידה זה רגע ענק, איך את קרובה לאלוקים ברגעים האלו.
המון תינוקות נולדים בחורף. דווקא חורף לדעתי הוא זמן טוב, את יושבת בבית המוסק, עם התינוק החדש, בחוץ גשמים סופות ורעמים. מטריות מתעופפות באוויר, אנשים קופאים מקור. ולך חם. שקט ונעים. אידיאלי למדי. 
ותמיד אפשר להלביש גופיה נוספת לתינוק, ולחמם מעט את החדר-כמובן בגבול המותר.
בקשר לקניות, בתור בת לאמא מרוקאית מדורי דורות שמעתי על הכלל שאסור לקנות דברים לפני הלידה לתינוק.. (במחילה מכל המרוקאיות- בואו נודה שיש המון מיתוסים שעוברים אצלנו מדור לדור..
)
בואי נחשוב תכלס, כשתלדי- מי יקנה לך גופיות? חולצות? סוודרים? אוברולים? גרביונים וכו'?
טיטולים עוד מילא, אבל איך תוכלי להיות בטוחה שאמא/ בעלך יקנו דברים יפים שאת אוהבת? אחרי הכל ילד ראשון רוצים שיהיה הכי מושלם...
אני גם פחדתי לקנות דברים(בעקבות סבתא, פחות בעקבות אמא) וכשעברתי את התאריך וראיתי שהעוברית שלי לא רוצה לצאת.. נשברתי ונסעתי לקניון עם אמא, מילאנו שקיות ענק (על חשבון אמא!
) וחזרנו עייפות אך מרוצות. יומיים אחרי זה ילדתי אגב. (שבוע 42+2 אולי הקניות הועילו במשהו..)
ואני חושבת שהצעד הזה עזר לי מאוד! קניתי מה שאהבתי, לא נצרכתי לצאת מהבית עם הקטנה לקניות (נולדה בחורף).
בקשר לזוגיות- הפחד הוא מוכר, ילד ראשון, לא מכירים את ההרגשה. עכשיו זה רק אני והוא, מה יקרה כשיהיה עוד תינוק קטן ביננו? האם נאהב כמו היום?
אז ככה, ילד משפיע בהחלט על הזוגיות. אך ע"פ רוב לטובה ממש! ילד זה אהבה מטורפת שאי אפשר לדמיין. תחשבי אותך ואת בעלך לבד. אוחזים ידים, אוהבים. ופתאום מישהו קושר אותך בקשר חזק, אהבה אחת גדולה שמחברת אתכם יחד למשפחה אחת.
אבל, הימים הראשונים אחרי הלידה לא קלים, את עוברת טלטלה וההורמונים שלך משתוללים, אני רק יכולה לייעץ לך שתזכרי את בעלך בכל הבועה הזאת. תזכרי שיש לך בן זוג שלא כ"כ חווה את כל זה, ותחזירי לו אהבה לפחות כמו לפני הלידה.
לבעלי לפני הלידה היו כל מיני חששות, הוא פחד שאני לא אזכור אותו, שאני אהיה עסוקה בתינוקת כל היום ולא אסתכל עליו, כמובן שהבטחתי לו שמה פתאום, אבל די הבנתי אותו, אחרי הכל יש לו רק אותי ופתאום נכנס עוד בונבון למשפחה....
עצה נוספת- אל תזניחי את עצמך בימים האלו, הכי נוח להיות בבית עם פיג'מה כל היום, אבל לבעל זה לא כ"כ כיף לראות אותך ככה, הוא יהנה יותר לראות את אשתו שמחה ורעננה, ולא מפוג'מת. כמובן רק אם את מסוגלת.
אז תזכרי אותו, תדאגי לו והכל יהיה מדהים!
תהני מהרגעים המהממים האלו!!
המון הצלחה והמון מזל טוב! 
וסורי שיצא ארוך כ"כ.