והנה הסיפור
בערב היו לי צירונים לא כואבים, כמו שהיו לי כל השבועיים האחרונים. כבר עברתי את התאריך ב4 ימים, וכבר הורדתי ציפיות והגעתי למסקנה שאין לי מושג מתי זה יקרה...
הלכתי לישון לשעה ואז התעוררתי כי בעלי חזר הביתה, דיברנו קצת וחזרתי לישון, איך שנשכבתי במיטה הרגשתי מים זורמים, קמתי מהר ואמרתי לבעלי שהתחילה ירידת מים... הוא ארגן דברים לילדים למחק ואני נכנסתי להתקלח מהר. הייתי מאד לחוצה כי שמעתי שהצירים כואבים יותר בירידת מים (מה שהתברר אצלי כלא נכון) ופחדתי שהלידה תתקדם לאט כמו אחת הלידות שלי שהתחילה בדיוק כך...
העברנו את הילדים לשכנים והזמנו אמבולנס. כל הנסיעה תזמנו צירים, כל 5 דקות, צירים לא כואבים.
הגענו לקבלה, אמרתי שעדיין אין טעם לבדוק פתיחה כי הצירים לא כואבים, אז עשו מוניטור ונתנו לי להסתובב בחדר המתנה...
לאט לאט הצירים התחזקו, עשיתי כל פעם תרגיל אחר לפי מה שהדולה הציעה ועבר טוב. עד שהצירים התחזקו יותר וביקשתי להיכנס לאחד התאים בקבלה, שלא כל האנשים שעוברים בחדר המתנה יראו אותי...
כל זה לקח בערך 4 שעות, ואז עשיתי עוד מוניטור והתחילו צירים ממש חזקים ובתדירות גבוהה, ביקשתי שיבדקו פתיחה והיה רק 3.5, התאכזבתי מאד, חשבתי שעם צירים כאלו אני כבר יותר קרובה...
התחלתי לחשוב על אפידורל, ואמרו לי שבכל מקרה קודם צריך להיכנס לחדר לידה.. בשלב הזה הרגשתי תחושת ייאוש וממש בכיתי בכל ציר...
ואז המיילדת אמרה שיש סיכוי שזה יתקדם מהר כי זו לא לידה ראשונה, ונזכרתי בסיפור לידה של יפעת1 שאצלה פתאום התקדם מהר, זה עודד אותי ובכל ציר התחלתי להרפות, הרגשתי שמשהו זז למטה, ובכל ציר הרגשתי לחץ למטה, שעבר כשהציר עבר.
הדולה הציעה שאכנס למקלחת, וזה מה שתכננתי לעשות, הלכתי לחדר לידה ובאמצע הדרך למקלחת תקף אותי קוצר נשימה, נזכרתי שבלידה הקודמת זה גם קרה לי, כשהייתי קרובה ללידה... ואז כשהגיע ציר התכופפתי לכריעה על הרצפה, אמרו לי לעלות למיטה, ולנשום עמוק ואז הקוצר נשימה עבר לאט לאט...
רצו לעשות מוניטור אבל לא הייתי מסוגלת לשכב על הגב בצירים, והרגשתי לחץ ושהלידה קרובה... המיילדת המקסימה לא התעקשה על הגב וניסתי להחזיק את המוניטור כשאני יושבת על הברכיים ומחזיקה בראש המיטה שהורם למעלה. לא הצליחו כ"כ לראות את הדופק של העובר והמיילדת ניסתה שוב ושוב...
אמרתי שאני מרגישה לחץ, בשקו והפתיחה 7, המיילדת אמרה עוד לא ללחוץ שלא יעשה בצקת, כמה דק׳ אח"כ (נראה לי) הרגשתי שבציר התינוק נלחץ לי לבד... אמרתי להם שהתינוק נלחץ לבד.. בדקו פתיחה ואמרו שאני יכולה ללחוץ. עדיין המוניטור לא הראה טוב והמיילדת רצתה שאעבור לגב, אמרתי שאני לא יכולה והיא קצת נלחצה, ואמרה "אז תוציאי אותו" רצתה שאלחץ, אבל אמרתי לה שאני מחכה לציר, הרגשתי שבלי הציר יהיה לי הרבה יותר קשה. ואכן הגיע עוד ציר שדחף את התינוק ואני גם השתדלתי ללחוץ איתו, ולהקשיב לגוף מתי נכון לי ללחוץ. נראה לי שהיו עוד כמה צירים כאלו, לא זוכרת בדיוק, רק זוכרת שכאב מאד כשהתינוק יצא ובשלב מסויים המיילדת אמרה לי לנשום ולא הבנתי מה היא רוצה והדולה הסבירה לי שהראש כמעט בחוץ והיא רוצה לשמור על הפרינאום, אז הבנתי שזה שלב ההכתרה. עוד כמה צירים/לחיצות/ לא ממש זוכרת רק זוכרת שמאד כאב והרגשתי שאני נמתחת וכאילו נקרעת ואז שמעתי קול של תינוק בוכה... הייתי כל כך מותשת מהכאב, שלקח לי זמן להסתובב ולבקש שישימו אותו עלי...
סה"כ מפתיחה 3.5 עד הלידה עברה בערך חצי שעה... וכמובן שלא הספקתי אפידורל....
הודו לה׳ כי טוב!!
תודה רבה לבורא עולם על ההשגחה הפרטית וכל החסד!
רציתי להודות גם ליפעת שהסיפור שלה עזר לי בלידה

ולצוות המיילדות המקסימות שממש הלכו איתי בכל מה שרציתי, הסכימו שאשאר עם הבגדים שלי בלידה, החזיקו את המוניטור עלי ונתנו לי ללדת בתנוחה שנוחה לי למרות שנלחצו שהמוניטור לא הראה טוב...

)