בסיס במטבחרק אמונה

1.מהם הכלים הבסיסים במטבח ובבישול?

2. טיפים למתחילים...

וכל מה שתוכלו לעזור בנושאי בישול וניהול מטבח.

 

תודה

קודם כל-לטגן בצל קראנץ שוקולד
ממ תוכלי למקד יותר?
כלים בסיסיים?אוכל טעים ומתובל טוב.מהיר הכנה ובריא?רק אמונה


כליםקראנץ שוקולד
סירים בשריים וחלביים..
מחבתות+סיר לטיגון עמוק..
כף מחוררת לטיגון
כפות עץ.
משטח צלייה/גריל, מלקחיים..
פומפייה(אפשר לקנות סלייסר)
בקשר לאוכל ממליץ לבדוק מתכונים, לנסות ולפי זה לראות אם להמשיך איתם או לא, בפרט שאוכל זה עניין של טעם, כל אחד מתחבר לטעמים שונים ותיבול שונה.. אפשר לנסות את הבלוג של ניקי ב..
תודה ושאלהרק אמונה

יסר לטיגון עמוק..
כף מחוררת לטיגון
כפות עץ.
משטח צלייה/גריל, מלקחיים..
פומפייה(אפשר לקנות סלייסר)

מה התפקיד של זה ולמה זה בסיס?

 

לא צריכה מתכונים אלא יותר הכוונה מה כל דבר שאני שמה יעשה

טיגון השריה והשימוש בכלים

בצל נגיד התחדש לי שהוא נותן טעם מתקתק..

אני מבשלת כבר 3 שנים-רק שכנראה בדרכים עקיפות וארוכות

מה השאלה בדיוק?ש.א הלוי
מה את לא יודעת לעשות?
מה בדיוק צריכה הסברים?


כפות עץ - נוחות מאוד לשימוש, לא שורטות את הסירים, ובד"כ ארוכות יותר מכף רגילה
לשים לב שצריך לייבש אותן הייטב ואם הן עומודות במתקן של הסכו"ם ונרטבות ומתייבשות שוב ושוב יכול להיות עובש (מניסיון עצוב) העברתי אותן למתקן ייבוש הרגיל

מלקחיים- נוחים לטיגון מאשר מזלג, אני משתמשת בהם גם כדי להפוך קציצות שאני אופה בתנור.

כף מחוררת לטיגון- לצ'יפס, בצל, כמות גדולה של חתיכות קטנות שצריך להוציא מהשמן (מלקחיים זה נגיד לשניצלים)


את ממש בכיווןרק אמונה

לא ידעתי את כל זה

(ומה נגיד הבעיה שהסיר ישרט?)

 

זה בעצם דברים שאני רוצה ללמוד:

מה ייעל את השהיה במטבח שלי...ויהפוך אותה לטובה יותר

נגיד מה התועלת בגירוד/חתיכות קטנות

מה התועלת והתפקיד באש קטנה -בינונית-גבוהה

מה הענין לכסות?ומתי זה מתאים

במה צריך להוסיף נוזלים ובמה לא?

מה המינימום זמן שצריך לכל אוכל בגדול...

וכן בענין הכלים מה עוד יעזור לי בבית והוא לא מותרות וקישקושים.

(נגיד כלי להוציא  ולהפוך חביתה וכלים חשמלים שצריך)

 

 

גירוד זה לרוב לקציצות/לביבותקראנץ שוקולד

קיצוץ דק זה או לסלט או לבישול אחיד ומהיר יותר של חומר הגלם, אש קטנה טובה למוצרים הדורשים בישול ארוך, אם תעשי על אש גבוהה זה יישרף ולא יתבשל כמו שצריך בטיגון למשל מחממים את השמן ומטגנים על אש בינונית כדי שלא יקרה מצב שהמאכל יצא מוכן מבחוץ ונא מבפנים..

 

זמני בישול- עד שמרגישים שהמאכל טעים וראוי לאכילה, למשל בבשר זה מאד משתנה, יש סוגים שמספיק להם בישול קצר ויש כאלה שדורשים שעות על הגז, ירק עד שמתרכך אותו דבר פתיתים, פסטה זה טיפה שונה(יש הוראות על השקיות)

בקשר לכלים רצוי לקנות ממחה לתפ"א לפירה או אם יש מכונת בשר זה עוד יותר טוב, בלנדר מוט/מעבד מזון, קרשי חיתוך, סכינים, חשוב לקנות סכינים חדות לירק ובשר, סכין חדה מורידה את הסיכוי לפציעה במטבח..

תבניות אפייה פיירקס, שימושיות מאד..

עם פומפיה אפשר לגרר ירקותקראנץ שוקולד

גבינות או לפרוס ירקות לפרוסות, יש כל מיני מצבים.. וכן גרידות לימון, תפוז, אגוז מוסקט ועוד..

 

משטח צלייה-הכנה של בשרים כמו המבורגרים, חזה עוף פרגית וכו' כמו כן אפשר גם ירקות, בצל.. 

 

מלקחיים כמו שהלוי הסבירה כמו כן זה מעולה לעל האש..

בקשר לבצל וכאלה, חשוב לדעת שבכל ירק כל שכן פרי יש סוכרים גם בכאלה שבמבט ראשוני נראים שלא כמו בצל, נראה חריף ואכן הוא כזה עד שמבשלים אותו, ברגע שבצל נחשף לחום-צלייה, טיגון, בישול הסוכרים שבו עוברים תהליך של כרמליזציה וכל החריפות שבו נעלמת והוא נהפך למתוק לעיתים מתוק מאד.. יש גם קינוחים עם ריבת בצל.. כמו כן תבלינים רצוי לעיתים לפתוח אותם עם מעט שמן בסיר ולא להוסיף אותם אחרי, מכיוון שבשמן הטעמים יוצאים החוצה ומודגשים יותר.. עשבי תיבול לרוב מוסיפים לקראת סוף הבישול, כמובן שיש כל מיני צורות של בישול וזה תלוי מה רוצים להכין למשל בהקפצה בניגוד לבישול הירקות שומרים על פריכות מסויימת ולא נהיים מושיים..
בכ"א אם יש שאלות יותר ספציפיות נשמח לנסות לעזור..

תודה רבהרק אמונה

שאלה:באמת איך מקפיצים?ירקות.. עוף

מה הכלים הנדרשים?ואיך צריך לחתוך?

אוהו תורה שלימה קראנץ שוקולד

בעיקרון צריך ווק, החיתוך הוא לגפרורים(רצועות דקות) ומקפיצים לפי שלבים ךפי דרגות הקושי של הירקות.. יש מתכונים מפורטים ברשת..

תודהרק אמונה

מה זה ווק?מבולבל

מניחה שגזר יקח יותר זמן מתפוחי אדמה וקישואים 

בצדק?

ומה לגבי הכיסוי מתי הוא נצרך?

ואיזה בשר הוא בבישול קצר ואיזה כלים הוא צריך?

פעם ניסיתי להכין סטיק אנטריקוט ויצא לי כמו סולית נעל

 

פסטה אני יודעת להכין כמובן ועוד דברים..

 

למה משמש המקל בלנדר?

(גלידות ומרקים טחונים ומה עוד?)

ושוב תודה רבה

(אם יש אתר שיש בו את סודות הבישול למתחילים או ספר אשמח להמלצה(בונוס אם תיפץח לי בחסימת רימון...)

 

מכיוון שווק זו מחבת עמוקה שתופסת חצי ארון אפשר לחיות בלעדיהירושלמית טרייה

אני עושה ירקות מוקפצים בסיר רחב ושטוח. אפשר גם במחבת רחבה אבל נראה לי שבסיר השמן מהטיגון פחות משפריץ החוצה והכיריים פחות מתלכלכות.

 

נראה לי שאת צריכה לשנות את השאלה שלך.

תעשי הפוך:

תאספי לעצמך מתכונים שאת אוהבת, גם כאלה שאת כבר עושה זמן רב וגם כאלה שראית/טעמת ובא לך לדעת להכין.

ולכל מתכון תבקשי הוראות מפורטות -

מה הסיר/מחבת/תבנית הכי מתאימים, מה סגנון החיתוך (למשל, גם בטיגון בצל לפעמים מתאים יותר רצועות, לפעמים קוביות גדולות ולפעמים קצוץ הכי דק שאפשר)).

 

חבל לאגור כלים להכנת מאכלים שאולי לא תכיני כמעט. ואולי תגלי שאת או בעלך בכלל לא אוהבים ירקות מוקפצים??

 

ובנוסף, צריך להיות במטבח עם מיהו בעל ניסיון, וחלק תלמדי מהניסיון שלך.

מסכימה מאוד ש.א הלוי
את רוב הדברים אני מכינה עם סיר/מחבת פשוטים ומזלג/כף רגילים
הסםר מהמטבח באהבה של רות סירקיס הוא ספר יסוד מעולה.ירושלמית טרייה


היה תקלה אז שלח לי פעמייםש.א הלוי
...
יצא ארוךךך ומבולגן... נקווה שקצת יעזור לךש.א הלוי
בשר בקר זה סיפור שלם
יש מספרים (ושמות) לכל חתיכה ולכל אחד מתאים בישול אחר לגמרי
מספר 5 (וגם 6) הוא מעולה לצלי ולבישול ארוך אבל לא ארוך מידי (נגיד 3 שעות על אש קטנה, אפשר גם פחות אנחנו פשוט אוהבים ממש רך ואת הבצל ממש ריבה)
מספר 8 מעולה לחמין ותבשילי קדירה
יש עוד המטן כמובן , כבר לא זוכרת
היו פה כמה שרשורים בנושא

סטייקים זה בכלל עניין בפני עצמו
ומנגל זה אחרת לגמרי.

חלקי עוף - הולכים נהדר עם הכל כמעט

חזה עוף: בישול קצר כי נוטה להתייבש, אוהב לספוג טעמים במרינדה כמה שעות לפני הבישול/טיגון אבל לא באמת חובה.
כרעיים - בישול מעט ארוך יותר, בסיר יותר מהיר מאשר בתנור אבל הטעם שונה אפשר לתת טיגון קצר כשמכינים בסיר.
כנפיים - בישול קצר יותר מהכרעים, ארוך יותר מחזה עוף, גם אוהבת לספוג טעמים לפני הבישול אבל לא חובה,
גרונות - מעולה למרק (עדיף בתכלס גרונות הודו למרק מבחינת טעם)
עוף טחון(זה בעצם חזה עוך טחון) - אחלה לקציצות, כדאי לשלב עם הודו טחון מבחינת ערך תזונתי
אפשר להכין בסיר או לטגן
מעולה גם למילוי בורקסים וכו' - אני נותנת טיגון קל לפני שאני שמה בבורקס/לחמניה ממלואת
עוף שלם- נהדר בתנור, אפשר למלא באורז או בדברים אחרים

לא מתעסקת עם חלקים פנימיים. (יודעת שהם בריאים וכו' וכו' אבל לא בשבילי)

בשר כבש/טלה- בישול קצר יותר מבקר בד"כ ותיבול אחר, אפשר לתת לו לילה במשרה (מרינדה) כדי לספוג טעמים הטעם שלו שונה והוא יקר יותר לרוב.


כדאי סכין שונה ונפרדת לחיתוך ירקות וחיתוך בשר כי הם לשימוש שונה
וסכין ירקות בד"כ נשחקת מהר יותר
לנו לבשר יש ארוכה, קצת רחבה ולהב חלק
ולירקות - יש לנו להב משוננת והיא קצרה יותר (לי נוח יותר המשוננת מאשר להב חלק, של ויקטוריונוס- משהו כזה, חברה משוויץ לא יקר מידי וטוב מספיק לשימוש ביתי )
לירקות עלים- עדיף להב חלק או מספרים
ללחם זה יותר מסור קטן (סכין של לחם, נראה לי שכולם מכירים)
אם מפלטים דגים בבית - סכין צרה ומעט ארוכה, מעט גמישה, להב חד


תבלינים - אני עצלנית, קונה את התערובות של התבלינים: גריל עוף/דג, תבלין לעל האש, וכאלה- ומתבלת איתם.
מקסימום מוסיפה קצת פפריקה או כורכום אם אני רוצה צבע אדום/צהוב חזק יותר.
והאמת שעיקר התיבול אצלנו זה ירקות שונים, שום, בצל, ירקות עלים והטעם של האוכל עצמו.

כלי להוצאת חביתה - לי נוח עם כף עץ, אבל בתכלס גם מזלג עובד נהדר ויש תרווד שמיועד לכך.



למה לא לשרוט את הסירים- יש כאלה שיש להם ציפויים שונים (אישית לא אוהבת אותם ומעדיפה את הרגילים) ואם הציפוי נשרט זה לא בריא ופוגע בסיר, וסירים כאלה גם צריך לשטוף עם סקוצ' עדין ואי אפשר עם ברזלית
בכללי - כף עץ שלא שורטת את הסיר תשמור עליו לאורך זמן, יותר קל לערבב איתה והיא פחות "חותכת" את האוכל (למשל במוקפץ כף מתכת יכולה לפגוע בירקות שכבר מוכנים אם מפעילים קצת כוח בטעות)
אפשר גם כפות סיליקון אבל אני ראיתי לא מעט שהקצה נמס מעט ולא בא לי לאכול סיליקון. (גם כאלה איכותיות מאוד.)


אני אוהבת לבשל פשוט ולא מסובך במיוחד כך שרוב הדברים אצלי בתנור/בסיר ובלי הרבה שלבים או דברים מסובכים (אא"כ יש אורחיםד)
ובד"כ אני שמה מים גם אם לא כתוב במתכון כי יש לי נטייה לשכוח מהדברים ואז זה נשרף

מכסה- בד"כ מזרז בישול אבל גם משפיע על הבישול והמרקם בגלל האדים ש" נשארים" בסיר
פחות מתאים למוקפץ שצריך להיות מעט קשה וקריספי
יזרז טיגון ואידוי של בצל ושום

לנו יש מעבד מזון (משהו פשוט ממש שקיבלנו לחתונה ואם היה תלוי בי הייתי משקיעה יותר וקונה איכותי יותר אבל בנתיים אין תקציב לזה ) ואיתו אני מגרדת ירקות לקציצות וכו' כי אני מכינה בד"כ כמות כפולה ואין לי כוח לגרד בפופמיה.

ווק זו מחבת עמוקה ורחבה יותר בחלק העליון שמיועדת למוקפצים בעיקר (ובישול אסייתי בכללי)

זה תרווד



זו ווק


וואי איזה משקיענית!אנישוש
תודה על מה שכתבת עזר גמלי
תודהה.כיף שיש אותךרק אמונה


כל הכבוד על התגובה המושקעת נהנתי גם..גלית


ראיתי כבר שענו לך אילו כלים ומתכונים לעשותחדשונת
(ש.א הלוי ממש פירטה יפה עם תמונות!)

ממליצה לך להיכנס לאתר של ניקי ב כמו שכבר כתבו, ושל בצק אלים - לא כל המתכונים אצלה כשרים!! וחלק קצת קשים אבל היא מסבירה בצורה טובה ממש איך לעשות ובאילו חומרים להשתמש וגם מה לא להשתמש (היא מנסה את המתכונים מספר פעמים לפני שהיא מעלה), אף פעם לא הכנתי מתכון שלה, אבל קראתי מתכונים והם טובים מבחינת הפירוט.
יש את חן במטבח - יש לה אתר וסרטונים ביוטיוב, היא גם מסבירה טוב ומכינה בסיסי פחות או יותר, וגם מציינת מה כדאי ומה לא לפי הניסיון שלה.
וגם באתר של אסם יש כמה דברים נחמדים.

בהצלחה!
תודה רבה לכולכםרק אמונה

ירושלמית את צודקת רק שבכל זאת רציתי לדעת מה הנורמה

של הכלים והציוד והבישולים

אולי זה השאלה.

מה הכי בסיסי באוכל ובציוד

נגיד אני הולכת לחנות של כלים מה עכשיו אני אקנה.

כנל במכולת ובמכשירי חשמל.

 

מומלץ מאוד!!הכל מהשם

להחזיק טוסטר בשרי (פסים) אפשר להכין ככ הרבה דברים טעימים ובריאים במהירות ובקלות!!

חזה עוף, קציצות, יקרות, פסטרמות, אפילו כנפיים אחרי אפיה קצרה אני שמה שם גם, שניצלים,

אפשר פיתות עם רוטב ובשר טחון  בפנים, נקנינקיות וכל מה שבא!!!

מומלץ ביותר!!!

חוץ מזה-תבלינים טובים

מחבתות וסירים איכותיים

כפות גדולות

קופסאות אכסון

כפות עץ (לא טוב לערבב בסיר/מחבת עם כף ברזל כי היא מקלפת את הציפוי וזה מסוכן)

וסכינים טובות!!

בהצלחה!

הכי חשוב: תעוזה! גם אם נכשלים שוב ושוב...

תודה על הכל ובמיוחד המשפט האחרון.חשוברק אמונה


קצת טיפים ששלחו לי, זה לא ערוךש.א הלוי
הכל כתוב למטה ממסופר
אני לא משתמשת בטיפים האלו לרוב ויוצא נהדר, צריך לנסות אותם לראות אם הם נכונים


20171205104043.docx
יש לנו ובחיים לא בשימושאנישוש
למעט פעם בשנה שבעלי מכין טוסט פסארמה.. איך מכינים כל מה שכתבת??
התחלה.זה ממגזין פוקוסרק אמונה
וואי שווה תודה!!אנישוש
בבקשה-הכל מהשם

חזה עוף/פרגיות/המבורגר אפשר פשוט לפזר על זה תבלינים ולהכין

את החזה והפרגית אם רוצים יותר עסיסי ופחות יבש אני משרה אותם קודם בשמן זית, שום ורוטב טריאקי או בכל משרה אחר לפי מה שבה אפשר אפילו רק שמן ותבלינים זה יוצא יותר עסיסי...

כנפיים אני אופה מכוסה, מורחת על זה או חרדל ודבש (כף חרדל על חצי כוס דבש..) או דאק סוס ורוטב צילי (חצי דאק רבע צילי) או כל דבר אחר (אגב התיבולים האלה מושלמים על עוף סתם ככה בתנור...יוצא טעיםםם מאוד וזה שניה להכין!...) כשהעוף מוכן לאכילה מבחינת רכות אני צולה אותו כמה דקות טובות בטוסטר לקבל פריכות.

ירקות -תפוא, בצל, קישואים, חצילים, פלפלים, בטטות, ומה שבא עם/בלי תיבול פשוט לשים עד שזה מוכן...

קציצות זה פשוט כל תערובת רגילה של קציצות במקום לטגן מכינים שם...

לשים לב-כדאי מאוד לנקות את הטוסטר עם סמרטוט רטוב כשהוא חם מאוד (בזהירות) אחכ קשה לנקות...

בתאבון!!

..רק אמונה

@ט' ענית לי בתמונה בראשי כבר צוחק

אם מישהו ירשום לי מה כל אחד מהם עושה יהיה הכי טוב

קורץ

ופעם אחת שלחת  קישור לכתבה על שימוש בטורבו בתנור(בנשואות) זה היה כתבה טובה

אבל האתר ההוא חסום לי.

מחפשת עוד בלוגים בסגנון

ותודה

אז אולי נעשה שרשור בצל מטוגן? ככה נכסה את רוב המטבח..ירושלמית טרייה

רק אמונה, אם את חושבת שזה יהיה מועיל אני משאירה לך לפתוח.

שכל אחד יכתוב איזה מאכלים הוא מכין שמתחילים בטיגון בצל.

ואז לפרט איך מכינים כולל חיתוך בצל מומלץ וטיגון מומלץ.

זה באמת מכסה את רוב המטבח כמו שאמר קראנץ'.. לפחות אצלי..

 

דרך אגב, הידעתם?

שעועית ירוקה הולכת טוב עם שום, שעועית לבנה עם בצל. אלה היו שישים שניות על שעועית קפואה.

קצת סודה לשתייה מזרזת טיגון של בצלש.א הלוי
אבל צריך לשים ממש מעט ממנה שלא תתן טעם לוואי (פחות מקמצוץ)
אני ראיתי שגם מעט מלח מזרז.מוריה
לא שמעתי על זה אף פעםהודיה60


אני תמיד עושה את זה כשיש לי כמות גדולה של בצל לטגןש.א הלוי
זה גם עוזר לנטרל חמיצות של רסק עגבניות משימורים- ושוב, צריך כמות ממש קטנה.
ננסה.. תודההודיה60


5 שניות, אבל תודהגפן36
חוץ מקינוחים ועוגות ב95% ממה שאני מכינהט'
מתחיל בבצל מטוגן 😋
תודה על השרשור, קבלתי כמה טיפים טוביםהודיה60

במיוחד העניין של מלקחיים, שווה לנסות

שמחה(ומקווה שלא היה נשמע ממני שאני אנלפבתית חח)רק אמונה


1. מחבת טובהגפן36
פרווה חלבי בשרי
קערה נוחה כנ"ל
סירים קטנים

2. תקני ירקות קפואים- אפונה, תירס, שעועית
להכין מהם אוכל אח''כ זה בדיחה, ובין מאוד בריאים
תשקיעי בתבלינים. תכלס זה מה שהופך את האוכל לטעים
תחזיקי בבית דרך קבע חומרי גלם בריאים. יותר קל לבשל כשיש ממה (מדברת על קטניות, בצל, שום, טחינה, גזר, בטטה, דלורית, גמבה.. אם את שנה לב שיש משהו שמתקלקל אצלכם אז לא לקנות אם את לא רואה שתשתמשי, כמובן)

אל תלכי בתור התחלה על הבישולים הקשים! יש מלא מתכונים פשוטים ומזינים

דברים נוספים - לגזר לוקח הרבה זמן להתרכך כנ''ל לתפו''א. יש זני תפו''א שלא מתאימים לאפיה.
תודה לךרק אמונה

כל ההתענינות כאן בזכותך

פתאום שמתי לב שכל מה שכתבתי כבר כתבוגפן36
אבל כבר הגבת לי....
בכל אופן אם תרצי רעיונות לאוכל פשוט אז בכיף,

ולא יודעת אם כתבו לך - אבל צריך מושלם מבחינת אוכל, כי יש מלא מרקים, נורא מזינים וטעימים
עשית את זה קל וברור.תודהרק אמונה


*צריך=חורףגפן36
שאלה על כלים חשמליים.מה יש לכם בבית?רק אמונה


תנור ש.א הלוי
מערבל בטון - מיקסר (הזה של הבצקים והקצפות) אבל כי אני אוהבת אפייה וקינוחים שצריכים הקצפה
בתכלס אצל ההורים שלי יש רק אחד ידני והסתדרתי מעולה.
להכין בצק ביד זה לא מסובך כ"כ וזה לגמרי מספיק לכל מה שצריך.

מעבד מזון שקיבלנו לחתונה - משתמשת בו רק עבור גירוד ירקות לקציצות וכאלה
וכשאני מכינה בצק פריך והמיקסר תפוס או לא נקי או אין לי כוח להוציא אותו. (מטבח קטן, המיקסר יותר כבד מהמעבד מזון)

קומקום

טוסטר של וופל בלגי מרמי לוי כי אנחנו אוהבים וופל ואין פה באזור אז זה פינוק נחמד.

טוסטר אובן בשרי - כי לא היה לנו תנור אז היה אותו והוא מעולה אז אני ממשיכה להשתמש בו והתנור נשאר לי פרווה-חלבי. (אופים לחם בבית אז זה יעיל)

מקרר, מיקרוגל

וזהו.
יש איזה סיר חשמלי אחד אבל הוא לפסח (סתם כי לא היה לי בו שימוש לרגיל)

בגלל שהמטבח קטן רוב הדברים לא נמצאים במקומות נגישים אלא בארונות שונים או בחדר שירות
בתכלס רק התנור, מיקרוגל,מקרר וקומקום נגישים תמיד.
מקרר ט'
תנור אפיה.
קומקום.
מיחם לשבת.
מעבד מזון לגרד ירקות ולטחון סלטים/מרקים.
מיקסר בשימוש כמעט יומיומי להכנת עוגות ולחמים.
סיר חשמלי בשימוש קבוע לצ'ונט של שבת (מאוד נח כשלא משתמשים בפלטה).
פלטה חשמלית בשימוש רק בשיא החורף, בד''כ לליל שבת משאירים בתנור אחרי חימום של האוכל וזה מספיק.
טוסטר כזה שנסגר על הלחם, בשימוש נדיר.
מחבת חשמלית ענקית עדיין סגורה באריזה כבר כמעט עשור.

שמעתי כבר על הענין לעשות צולנט בסיר חשמלי במה זה תורם ?גלית


מכינים בסיר רגיל ומעבירים לחשמלי, ככה אני עושהט'

חוסך לי להעמיד פלטה. את כל מה שרוצים חם לליל שבת אני מחממת דקה לפני הדלקת נרות ומשאירה בתנור חם סגור עד לסעודה (עפ"י הלכה צריך שהכלים/סירים לא יגעו בדפנות התנור) = אין צורך בפלטה לאוכל של ליל שבת.

 

לשבת ביום המאכל החם היחיד אצלנו זה החמין שעומד על השיש בסיר חשמלי ויוצא מעולה וטעים.

 

 

תנור חם סגור הכוונה עובד על חום נמוך עם טרמוסטט, או מכובה?ירושלמית טרייה


מכובה לגמריט'
אם אפיתי בשרי לשבת אז גם ככה התנור כבר חם ואם לא אז מחממת לטמפרטורה בינונית ומחממת את הסירים לפני ומכניסה אותם רותחים לתנור החם רגע לפני שבת.

אצלי לא מרגישה טרחה בלהעמיד פלטה... אבל לגבי הסיר חמיןגליתאחרונה

אני מתלבטת אם לקנות את זה משהי אמרה לי שהיא עושה את החמין בסיר חשמלי בבישול איטי מיום חמישי בבוקר  כי זה יוצא יותר טעים את חושבת?

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך