חברה שלי אומרת שהיא לא מאמינה באלוקים והיא שואלת שאלות בזילזול על רבנים (כמו : אם חז''ל היו כל כך חכמים למה הם לא המציאו את המנורה וכל מיניי שאלות כאלה) מה אני יענה לה??????
איך ךהסביר לה שיש אלוקים היא רוצה הוחכות
חברה שלי אומרת שהיא לא מאמינה באלוקים והיא שואלת שאלות בזילזול על רבנים (כמו : אם חז''ל היו כל כך חכמים למה הם לא המציאו את המנורה וכל מיניי שאלות כאלה) מה אני יענה לה??????
איך ךהסביר לה שיש אלוקים היא רוצה הוחכות

דבר ראשון תרגעי את לא צריכה להילחץ מזה.
לעניות דעתי אני חושבת שזה קצת גדול עלייך, לא הכל אפשר לקחת על עצמנו,
וזה יכול גם להשפיע עלייך לא טוב.
תפני אותה לאיזה רב או משהו בסגנון, או שתשאלי במקומה ותביאי לה תשובה ברורה, יסודית ומעמיקה.
(למרות שאני לא חושבת שזה עניין של שאלה ותשובה, זה תהליך ומסע שהיא צריכה לעבור).
תתני לה לחפש ולברר ותהי שם בשבילה בתור חברה...
המון בהצלחה וסיעתא דשמיא!
יש לי גם חברות כאלו, ממש לא מאמינות, שלא לומר אטאיסטיות
ואני לא מגזימה...
הן גם טוענות כל מיני טענות, על איך הקב"ה קיים אם לא רואים אותו, ואיך יודעים שבאמת היה הר סיני ועוד כל מיני שאלות,
יש דברים שאני כן עונה ומסבירה להן, מתוך ספרי אמונה ודברים שאני יודעת
לא תמיד זה עוזר..
ובאמת כמו שאמרו עדיף שידברו עם הרב של האולפנה, או מורה או איש חינוך
בכללי הנושא הזה מאוד בוער ומצריך דיבור ובירור ולא תמיד באפשרותנו החברות להסביר הכל, שגם לנו לפעמים אין תשובות
אל תתרגשי מזה, יש בנות שמראש לא מוכנות לשמוע הסברים ורק מתרצות כל היום ומתנגדות מראש...
זהו נשמה כל הכבוד שזה חשוב לך!!![]()
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד