את מצהירה שראית כמה דקירות וגופות בעינייך, ובכל זאת את ממשיכה לעבוד בסביבה כזו.
לא ראיתי שכתבת שאת לא רוצה ללכת לעבודה, או חושבת לעזוב, את בסך הכל פוחדת על עצמך.
אני לא הייתי קורא לזה פחד, אלא זהירות! לצערי גם נחשפתי למראות כמו שתיארת, ואחרי זה משך שנים רבות פחדתי להיכנס לאותה שכונה, או לשמוע עליה, בכל פעם התמונה היתה צפה מול העיניים מחדש.
בתור יהודים יש בנו רגישות למעשים כאלה, הלב שלנו לא בנוי לראות דם ורציחות מול העיניים, וזה הכי טבעי שנזדעזע מלחשוב על כך.
וכשאת באה ועובדת במקום שבסביבתה יש אנשים שהרצח והדם הוא מנת חלקם, והדבר שהכי יספק אותם זה לראות אותך מוטלת על הריצפה, אז הכי מתבקש שכשאת הולכת ברחוב, את תהי במודעות של סכנת חיים.
זה לא אומר לא להסתובב ברחוב, או לפחד מכל אחד, גם כשראיתי את מה שכתבתי פה למעלה, זה לא גרם לי לפחד להסתובב בארץ ישראל, או באיזורים עויינים, זו הארץ שלנו, ושום דבר לא ימנע מאיתנו את הישיבה בביתינו הבלעדי!
אבל זה כן אומר שאת תהי תמיד זהירה יותר, וכשאת הולכת ושמה לב שמישהו מהצדדים שלך, את תשתדלי להתרחק, ומידי פעם להפנות מבטים לצדדים.
להגיד ״אני לא מפחדת״ ולהסתובב בראש מורם בלי לבחון את השטח, זה חוסר זהירות מתבקשת, כן צריכים להיזהר, לא בגלל שאני מפחדת, אלא כי סביבי יש כאלה שמחפשים לראות דם יהודי, ואת זה לא ניתן להם!
וכשאני רואה אחת כמוך שלמרות כל מה שראתה, ממשיכה לעבוד בסביבה כזו, זה הכי מחזק ואומר אותנו לא ישברו! אנחנו כאן בשביל להישאר! בזכותך - ובזכות רבים כמותך!
לגבי טראמפ:
אני אישית לא רואה שום צורך או עניין בהכרזה שלו, או בהעברת השגרירות, כשאני יודע ובטוח שהבית שלי הוא שלי, לא יעניין אותי שאחרים יכריזו גם כן שזה שלי, הזכות שלנו היא עם טראמפ, ובלעדי טראמפ אותו דבר.
עם זאת מאחר והוא התחייב לפני הבחירות, וזה (אולי) אחד הדברים שמשכו לו הרבה מצביעים, ראוי ונכון שיעמוד בדיבורו, ולא יתקפל בפני לחצים כאלה ואחרים.
בנוסף אם זה מעצבן אירגוני שמאל, או את שאר אומות העולם, זה מבורך, ולכן אני בעד.
היי חזקה! המשיכי להאמין בדרך!
ותזכרי - להיזהר צריכים! לפחד אסור!
״מי שמאמין - לא מפחד״