לא פחות מאחרי לידה ואפילו לפעמים יותר.
אני גרה בישוב, יש פה ועדת חסד ב"ה וועדת יולדות.
אני בסוף תשיעי, עם צירים שלא מתקדמים ללידה כרגע, סימפיוליזיס, צינון ו2 ילדים קטנים.
היום הודעתי בעבודה שאני לא באה לעבודה (הם כבר "נו? ילדת? את בבית חולים? אז למה שלא תבואי?") כי אני מצוננת כולי.
בעלי עובד מחוץ לישוב במרחק שעה+נסעה מה שאומר שהוא יוצא מוקדם וחוזר מאוחר..
כרגע אין מצב להתחשבות אצלם- כל עוד לא ילדתי הוא צריך להגיע כרגיל. והוא במצב רגיש כרגע, וחשוב שלא יהיו שם בעיות.. והוא מנסה לעזור אבל כמה כבר אפשר להספיק כשהוא מגיע מאוחר וצריך לישון מוקדם כדי לצאת מוקדם מחר?
מדי פעם אני נעזרת בנערות פה בתשלום אח"צ אבל לא תמיד קל למצוא (לא ישוב גדול, כל יום יש סניף\חב"ב\נוער\בגרויות\סתם כולן קבעו לפיצה ואפחת לא רוצה לא להגיע) מה גם שיש פה כמה שנורא מתפדחות מזה שאני בבית ולא רוצות להגיע. (כשאני מזמינה אותן לשמור על הילדים בלעדי הן מגיעות)
אז פניתי לועדת יולדות ובקשתי עזרה, כמה שזה היה קשה לי לפנות...
הרי המטרה של ועדת יולדות זה להקל על יולדות!
ומה אמרו לי?
העזרה היא למי שילדה כבר. לא לנשים בהריון.
אחרי שאני אלד בעלי יהיה בבית בעז"ה. הוא כבר דיבר עם הבוס שלו ויקח שבוע מחלה.
אחרי שאני אלד חמותי תהיה פה כמה ימים ותעזור. (היא כבר הודיעה לי וב"ה אנחנו בקשר טוב)
מה כבר ביקשתי? עזרה בלמצוא ביביסיטר. מוכנה לשלם לה! רק תעזרו לי למצוא. כבר אין לי כוח לטלפונים הללו וזה חלק ממה שהם מפרסמים שעוזרים ליולדות. ומישהי שתוכל לעזור לי עם כביסות קצת ניקיון וכאלו כי אני לא מצליחה להגיע לזה, קורסת כל ערב...
וגם עזרה בארוחה לימים הקרובים כי אני חולה ועם צירים.
בא לי כבר ללדת למרות שעוד לא התאריך רק בגלל זה....
וקשה לי לפנות פרטי. 3 השכנות שאני הכי בקשר איתן גם ילדו בזמן האחרון (בכלל היה פה בייבי בום בישוב אז יש תחושה כזו של "מה את מתמסכנת? כולן מתמודדות עם לפני או אחרי לידה..") ולא נעים לי לבקש מהן עזרה במיוחד כשלא ממש עזרתי להן לפני ואחרי הלידה שלהן (כי הייתי בסוף הריון כאובה ובקושי לבית שלי הצלחתי לעשות)
ועוד אחת כבר נעזרתי בה כמה פעמים שכבר לא נעים לי יותר.

תודה רבה!