הילדה לא מפסיקה לבכותorennatan

שלום, הילדה שלי כבת שנה וחודשיים, הבעייה היא שהיא כל הזמן בוכה בבית, היא כל הזמן רוצה על הידיים..

היא גם קמה כמעט כל לילה ובוכה בצרחות עד שלא מביאים אותה לישון במיטה איתנו היא לא נרגעת.

לדוגמא, אתמול בערב חזרתי הביתה שיחקתי איתה קצת ואז עשיתי כל מני סידורים, הבעיה שהיא כל היום רוצה על הידיים, ואם לא מרימים אותה אז היא מתחיל ממש בצווחות, בשבע היא עשתה מקלחת ובשבע וחצי אשתי שמה אותה במיטה והיא לא הפסיקה לבכות, באתי הרמתי אותה הרגעתי אותה, וכשהחזרתי אותה למיטה היא התחילה להשתגע צווחה וצרחה ובכתה עד שהיא כבר התחילה להשתעל, זה ממש מפחיד אותי שמהבכי היא תחנק או משהו, כי היא כבר ממש התחילה להשתעל, אני לא יודע מה לעשות, והיא עושה את זה בזמן שהיא לא רעבה, היא לא צמאה לא כואב לה כלום למיטב ידעתי, היא מרגישה טוב.

אולי היא פשוט מפונקת מידי? איך אני עוצר את זה? אם היא רוצה על הידיים ואני לא מרים אותה היא מתחילה לבכות, אתה אומר טוב היא תפסיק בשלב מסויים ותרגע, אבל לא זה רק הולך ומתגבר עד שהיא כבר נחנקת עם עצמה, אז מה אני אמור לעשות? 

תודה

זה משהו קבוע או רק בימים האחרונים?בת 30
זה בא והולךorennatan
אבל בימים האחרונים זה קבוע, אני מרגיש גם שההתנהגות שלה באה מהגן, מאיפה זה כבר יכול לבוא. איך אני יכול לשלוט על זה. יש לילות שקטים ויש לילות קשים, אבל העובדה שכשהיא חוזרת מהגן ואשתי מכינה לה או לעצמה לאכול והיא משגעת אותה כי היא רוצה רק על הידיים זה קבוע, וכשאני חוזר מהעבודה זה ניהיה יותר גרוע כי היא קשורה אלי מאוד מאוד רוצה רק אותי, מספיק שאני נעלם לה מהעין כי הלכתי להתקלח או משהו אחר, מתחיל בכי היסטרי. ואני מנסה להסביר לה שהכל בסדר שאבא לא בורח ושאי אפשר כל היום על הידיים, אבל כנראה היא עדיין לא בגיל שהיא באמת מבינה ויכולה ליישם
גם אצלי כשהילדים נאלצים להיפרד ממני יותרבארץ אהבתי
אז כשאנחנו שוב יחד הם יותר צריכים אותי צמודה אליהם. אני לא חושבת שזה משהו ש'למדו' בגן, אלא הם צריכים לפצות את עצמם על הזמן של הפרידה.
בגיל הזה אצלי באמת היה קשה לעסוק בדברים אחרים בזמן שאני עם הילדים. או שהם על הידיים, או שאני משחקת איתם באופן צמוד.
מה שכן עזר לי כשהייתי צריכה להספיק לעשות דברים זה שימוש במנשא, שגיליתי רק בילד השני. קניתי מנשא מעולה שאפשר לקשור על הגב (בגיל הזה מתאימים מנשאי ילקוט, יש הרבה סוגים שמתאימים לפעוטות), ואז הילדון היה על הגב ואני יכולתי לעבוד במטבח, והוא היה מרוצה כי היה מספיק צמוד אלי (אני מניחה שזה לא פתרון שיתאים לכל אחד, ולפעמים גם קשה להתחיל בגיל כזה גם מבחינת ההתרגלות למשקל הנשיאה וגם מבחינת הילדון שלא רגיל לזה.בכל מקרה, לי זה היה שיפור רציני באיכות החיים...).
ומה שכתבת לגבי הלילה- אני לא יודעת איך היא נרדמה עד עכשיו, אבל אצלי בגיל הזה אף פעם לא ניסיתי לתת להם להירדם לבד בלעדי. מבינה שיש גישות שונות בנושא, אבל גם אם הציפיות היא שתירדם לבד, להשאיר אותה לבכות עד שתתייאש זו לא ממש שיטה, ועדיף לחפש גישה שתעזור לה ללמוד את זה בהדרגה ובעזרתכם. בטח יש אחרים שיוכלו יותר להועיל בזה.
הדרך היחידה ללמד אותה..!!מירב!!
זה פשוט לא להתייחס לבכי.
ילדה בת שנה וחודשיים היא חכמה ומבינה כבר סימני חולשה של הורים,ומתי יישברו וירימו אותה.

תנו לה לבכות לא ייקרה כלום,היא בסופו של דבר תתייאש ותפסיק.
תסבירו לה שאין על הידיים,והידיים כואבות,ואם היא רוצה חיבוק תביאו לה על הריצפה.שתראה ותבין שחיבוק היא מקבלת.

אפשר מידי פעם אם הבכי ממש לא מפסיק ולא נחלש..לרדת אליה ולהביא חיבוק וללטף.
שתבין שאמא ואבא פה,אבל ללא הרמה לידיים.
זה יקח זמן כי הילדה התרגלה לידיים משום מה(רוצים לא רוצים..זה מצב הרגל שהיה כנראה)
ולא חושבת שזה קשור לגן כי אני מאמינה שהגננות לא מושעממות להרים אותה יום שלם.
זה פינוק שקלטה שברגע שצורחת אתם נעמדים דום להרים אותה בכדי לעצור את הבכי.וזו הטעות.
שהיא קלטה שרק עם צרחות אתם תרימו אותה
וכך עושה ,ממשיכה,ותמשיך לעשות אם לא תעשו לזה סוף ותפסיקו להתרגש ממנה.

הרבה מילים חמות,הרבה ליטופים בגובה העיניים,הרבה חיבוקים ונשיקות בגובה העיניים של הילדה אבל,לא להרים אותה.
וכנ"ל הפעולות האלו בלילה,
התרגלה ..צורחת..עוברת למיטה..
היום אין להורים את הכוחות להתמודד עם הילדים והם מראים חולשה והילדים פשוט מנצלים זאת.
אם לא תעצרו את המעבר למיטה שלכם בשלב זה..
בגיל גדול יותר זה יהיה יותר קשה לנתק את הילד.

המון הצלחה
תהיו חזקים!
אני חושבת כל כך אבל כל כך הפוך ממך...בארץ אהבתי
קודם כל, נראה לי שכשאת כותבת תשובה כזאת נחרצת, את חייבת לסייג שהניסיון שלך הוא כמטפלת ולא כאמא. ולדעתי זה גם מה שמוביל לגישה שלך, כי בקבוצת תינוקות באמת אי אפשר להרים כל הזמן את הילדים אז חייבים ללמד אותם להתמודד לבד (וזה אחד החסרונות לדעתי בלשלוח את הילדים למסגרת, לא משנה כמה המטפלות מצויינת, למרות שגם אני עושה את זה...).

אבל כהורים להיות בגישה כזאת זה לדעתי גורם נזק גדול לילדים. זה ממש לא חולשה להרים את הילדים כשהם בוכים, וגם לא לקחת אותם למיטה של ההורים כשהם בוכים בלילה. וזה גם לא נכון שיהיה קשה יותר לנתק את הילדים כשהם יהיו יותר גדולים.
הרבנית דינה ראפ (שיש לה ניסיון גדול בגידול המשפחה שלה, ומעבירה שיעורים על חינוך ילדים) תמיד אומרת שככל שניתן לילד להיות יותר תלותי בשלבים הראשונים של הילדות, יהיה לו יותר ביטחון ויכולת לגדול ממקום טוב ולפתח אחר כך עצמאות כשהוא יהיה בשל לזה. לנסות להקדים את הזמן גורם להרבה יותר נזק. ילד שמתייאש ומספיק לבכות כי הוא מבין שאף אחג
לא יעזור לו, זה ילד שלומד להתייאש מהעולם, זה ילד שלומד שלא שווה לבקש עזרה כי גם ככה אף אחד לא יבוא.
יש לי עוד מה לכתוב אבל אין לי זמן עכשיו, אולי יהיו פה אחרים שיוסיפו על הדברים...
נשמה לא יודעת מה הבנת מדברי,אבל נשמע שלא הבנת.!!מירב!!
לא אמרתי שילד שבוכה "עם" סיבה לא להרים!!
פה מדובר בילדה כמו שזה משתמע,שבוכה ללא סיבה בשביל להשיג ידיים.

להרים ילד על הידיים זה לא מראה חולשה,אבל כשהילדה מבינה שמכל בכי שתצרח ירימו אותה "היא עשתה את שלה"
ההורים צריכים ללמד אותה להשיג מה שרוצה ללא בכי,
ויכולים להרים אותה
אבל לא בשעה שצורחת!

שימי לב שלא אמרתי לעזוב את הילדה לצרוח ולהתייבש בצד,
אלה אמרתי כשמתחילה עם "הצרחות" לתת לה לבכות (לא ישר להתרגש ולרוץ אליה
מה הסבתות תמיד אומרות..כשתינוק שנולד אפילו..אם הוא מתחיל לבכות,לא לרוץ ישר..למה?כי ברגע שהוא התרגל שהוא רק עושה "וואה" אחד ורצים,
שייגדל..ברגע שיעשה "וואה" אחד ולא ירוצו אליו כמו שהתרגל...אזזז יתחילו צרחות של החיים..אז..)
לגשת אליה מידי פעם..לליטוף..חיבוק..נשיקה בגובה העיניים של הילדה
ו"להזכיר" לה שאמא ואבא פה..שתבין שהם איתה גם ללא הרמת ידיים.
זה הכל.
כמה דבריםבארץ אהבתי
קודם כל, כשאני קוראת שוב מה שכתבתי אני רואה שיצא קצת חריף. אני מתנצלת, לא התכוונתי להתנפל עלייך...

כל מה שאת כותבת, יכול להיות נכון כמטפלת. את נשמעת מטפלת מצויינת, שיודעת מתי ילד באמת צריך אותך ואז תתני לו מה שהוא צריך, ומצד שני יודעת ללמד את הילדים שהם לא יכולים להיות כל היום על הידיים כי אין לך אפשרות לתת את זה. גם המטפלת של הבן שלי היא מדהימה ואני סומכת עליה לגמרי, ואני יודעת שגם אצלה היא מתנהלת באותה שיטה, כי אין אפשרות אחרת כשיש קבוצה של ילדים.

אבל להעתיק את ההתנהלות הזאת לבית עם הילדים זה לדעתי ממש לא נכון (ואני מדברת גם מתוך הניסיון שלי עם שני ילדים, וגם מתוך הניסיון של אמא שלי עם משפחה ברוכה בלעה"ר, וגם מתוך דברים שקראתי ולמדתי מניסיון של אחרים...).
אני מבינה למה את מתכוונת, אבל לדעתי גם בכי 'סתם' בגיל הזה הוא לא סתם. גם אם לא צריכים משהו מסויים, בקשה לקרבה זו גם בקשה שצריכה לקבל מענה (וזה גם ההבדל בין הורים למטפלת, הקשר עם ההורים הוא הרבה יותר בסיסי וקריטי מאשר קשר עם מטפלת).

יכול להיות שיש הורים עם גישה כמו שלך, אני כותבת פה רק את דעתי. אבל בהחלט יכול להיות שכשתהיי אמא בעז"ה גם הגישה שלך תשתנה (מול הילדים שלך, כמובן, כמטפלת זה נשמע לי מקסים איך שאת מתנהלת).

מקווה שהדברים הובנו ולא פגעו...
אז..!!מירב!!
כדוגמה שזה עובד גם בבית-(ותאמיני לי שלא הייתי מייעצת סתם אם לא הייתי רואה שבפועל זה עובד בבית, כמו שאת מציינת)
אחותי היא עם ארבעה בנים שיהיו בריאים.
והייתה באותו מצב,
הבן הגדול שלה שהיה בגיל שנה וחצי בכה כי הורגל שמכל בכי מרימה אותו.
(את יודעת,ילד ראשון..התלהבות..מרימים הרבה וכו')
המלצתי לה לעשות בדיוק כמו שהמלצתי פה..
ולא עבר שבוע וכבר הילד שינה את הרגלי הצרחות שלו וזה פסק.
ואפילו למד להגיד "חיבוקי" במקום
והיא הייתה יורדת אליו ומביאה לו חיבוק.והילד הבין שבמקום צרחות לידיים הוא מושך לה בחצאית ומבקש "חיבוקי"
וזה כזה יפה בעיניי
אז לצערי,אני חולקת על דברייך בנושא זה.
אבל כל אחד והחינוך שלו
אז עכשיו יש לי קצת יותר זמן להרחיב...בארץ אהבתיאחרונה
קודם כל, כשאת מתארת מה שאחותך עשתה, זה נשמע לגמרי אחרת ממה שכתבת בהודעה הראשונה. ילד שנותנים לו לבכות עד שמתייאש ומפסיק, לא ילמד מזה לגשת ולבקש חיבוקי. אני בטוחה שאחותך לא התעלמה מהבכי, אלא הסבירה לו שקשה לה להרים אותו אבל הוא כן יכול לקבל חיבוק אם הוא רוצה ואולי היה קשה בהתחלה אבל בסופו של דבר הוא למד. (את כל זה לא פירטת, אבל ברור שקרה שם משהו שעזר לו ללמוד שהוא יכול לבקש חיבוקי, וזה לא היה היה מסקנה אישית שלו מזה שהתעלמו ממנו...). ואם זה באמת ככה, אז אני לא בטוחה שאנחנו עד כדי כך חולקות.

ובכל מקרה, הגישה שלי היא שבגיל כזה (ושנה וחודשיים זה ממש תינוק) ילד באמת צריך את ההורים שלו, וללמד אותו להסתדר לבד בלעדיהם זה פשוט לא נכון. כמובן שאם קשה להורים להרים כל הזמן על הידיים, אפשר להסביר שזה כבד כך הזמן להרים, ולשבת ביחד על הרצפה ולשחק, אבל בגיל כזה אני פשוט לא מצפה מילד לשחק עם עצמו (בעיקר כשכל הבוקר הוא היה בגן בלי ההורים והוא צריך 'לפצות' ולהשלים את הזמן עם ההורים). הבת הבכורה שלי התחילה להעסיק את עצמה לבד רק סביב גיל שנה ותשעה חודשים (בילד השני זה כבר אחרת כי הם משחקים ביחד הרבה).
(דווקא בגיל הזה לי לפעמים היה יותר נוח דווקא ללכת לפיתרון של מנשא כי זה נותן לקטן מענה ואותי משחרר לעשות כמעט כל מה שאני רוצה, אבל זה כבר שיקולים אישיים של ההורים).

ולגבי ללמד את הילדים דרך בכי-
אני ממש לא חושבת שילדים לא אמורים לבכות. העולם מלא בתסכולים וזה חלק מהלמידה של ההתמודדות בעולם. מותר לילדים להיות מתוסכלים שהרצונות שלהם לא התממשו, ומותר להם לבטא את זה בבכי, אבל דווקא אז זה הזמנים שהכי חשוב שהם לא ירגישו לבד.
גם אם אני זו שיצרתי את התסכול (לא הרשיתי משהו שהילד רוצה, ניסיתי לשנות הרגלים של הילד וכו') בכל מקרה בזמן הבכי אני לא אהיה קשוחה כדי 'לנצח' אותו או 'לא להיכנע לבכי שלו', אלא אני אבין שהוא מאוד עצוב, ואני אראה לו שאני איתו ואני מבינה אותו ואת הקושי שלו, עד שהוא יבין שהמציאות לא תשתנה ויהיה מסוגל לקבל את המציאות ולהסתגל אליה.
וכמובן שככל שהתינוק יותר קטן אני אשקול טוב טוב לפני עד כמה הוא באמת בשל להתמודד עם המציאות שאני מנחיתה עליו (בגיל 0 כל רצון של התינוק הוא צורך שלו ואני אעשה כל מה שאני יכולה כדי למנוע את הבכי שלו. בהדרגה ככל שהילד גדל והחל מגיל שנה בערך, יש לילד יותר ויותר רצונות שהם לא ממש צרכים, ובהם אני אחליט בהתאם למציאות האם מתאים למלא את הרצון או שלא).

(רק רוצה לסייג שמה שכתבתי זו הדרך שאני מאמינה שנכונה, בעקבות הרבה חשיבה וקריאה על הנושא ממגוון מקורות, אבל כמובן שבמציאות אני לא תמיד מצליחה לנהוג ככה...).
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך