מה אתם אומרים על מה ששלומי עדין כתב בטל שמיים?gross
אפרופו ט"ש,תפוזה 1
בס"ד
מה עם ט"ש אדר? עומד לצאת?
היי!! זה שלומי הרכ"ש??tomerittal
לא! הוא אח של חבר שליgross
וכן, הוא היה רכ"ש ואין לו קשר לבנ"ע...gross
כבר יצא, נשלח בדואררחלקה
יש מצב להעלות ת'מאמר?הסנה-בוער
אולי כשאני אהיה בבית אני אסרוק.פגזניקית גאה!
וכרגיל אצלינו לא קיבלו אותם.. =/תפוזה 1
בס"ד
שניה, אבל גם למייל לא שלחו החודש! [או ששוב זה רק אצלי?]
כנ"ל )=הסנה-בוער
נראלי יש פה:רחלקה
בעזהי"ת.
תיקוןתפוזה 1
הלוואי שהמחשב יעלה אותו בלי בעיות.
יש, עלה!תפוזה 1
בס"ד
מזל שאני קוראת את ט"ש של אדר בר"ח ניסן.. 
בעוונותי קראתי את גיבובי דבריוהאריאלניקהנאמן
תפסיק לזלזל בכל מי שלא חושב כמוך...gross
גם אם אין לך כח להגיב...
ותמיהני אם אתה לא היית כותב כןהאריאלניקהנאמן
כתבת פה בדיחה?gross
כי פורים עבר כבר מזמן...
אם לא, אתה יכול להסביר לי מה כתבת? (כי לא הבנתי...)
לא הסכמתי...אפוש
בס"ד
ואפילו מרקרתי (מלשון להדגיש) את הנקודות שהפריעו לי...אבל לצערי לא הספקתי לכתוב מאמר שלם...פעם הבאה 
בצלב"א
אפרת
הינה הכתבה סרוקה:אפוש
אני דווקא הסכמתי! עכשיו כולכם תתנפלו עלי...*מוריה 2*
בס"ד
תכל'ס הבנאדם צודק. "תורה ועבודה" זה בדיוק כמו: "תורת חיים בעוז". יחי ההבדל בניסוח המשפט... לקיים את התורה בשלמות... לא ידעתי שהרב נריה לא קיים את התורה בשלמות...(נאמר בציניות כמובן) זה נכון שבנ"ע פונה לכל גווני העם ולעומת זאת באריאל תמצאו בעיקר דוסים ממשפחות טובות וזה נכון שיש כמה סניפים בודדים בתנועה שאולי אפשר לקרוא להם סניפי פיתוח אבל אפשר לספור אותם על הידים.
לדעתי במקום לבזבז אנרגיות מיותרות בלריב כל היום עם בנ"ע ועזרא אולי כדאי להרים פרוייקטים משותפים ביחד. אני יכולה לומר על רחובות שב"ה הצלחנו להרים דברים ביחד תפילות משותפות, לילה כתום (בזמנו), לילה אדום,הכנסת ספר תורה וכו'... אשרינו שזכינו.
ושנזכה בעז"ה לבנות את בניים אריאל ואז יבוא הקץ לכל המריבות המטופשות האלו.
מוריה, העם איתך!סמיילי!
כנ"לאורי$$
כמו שיש סניפים נפרדים היום בבנ"ע ככה גם אפשר לעשות "סניפי דוסים" תחת בנ"ע
אני חושב שכל הפילוגים והפיצולים למיניהם לא בריאים לעם ישראל.
יש רק קושי קטן ושולי, שבנ"ע לא רוצים אותנו, אבל על זה אפשר להתגבר...
דברו עד מחר...האריאלניקהנאמן
אני חוזר משבת הגבורה ביפו, חבר'ה כאלה רציניים (נכון שיכול להיות שיש גם כאלה ששכחו את הרי"'ש במילה רציניים) אבל לא תמצאו חבר'ה כאלה בבנ"ע, ואפילו בסניפים ה'נפרדים' שלה. (רק שתדעו שה'תנועה של העם' הפסיקה כ'החלטה אסטרטגית' להפסיק להקים סניפים 'נפרדים', ואותי מעניינת השאלה למה ההלכה צריכה להתחשב בהחלטות אסטרטגיות של הנא"ר דבנ"ע?! אתמהה) אכן כשיש עיוות מסוים בדרך, אזי הכל הולך ומדרדר לפעמים עולה ולפעמים יורד.כהחינוך הוא לא ישר אז הוא עקום! לא משנה כמה צדיקים (את זה לא כתבתי במרכאות...) יש שם ויש, מותר לעצמנו לתפוח על השכם (בעיקר שלי) ולומר, שכן אנחנו תנועה מצוינת שלא צריכים כל פעם להשוות כמה אנחנו פחות טובים או יותר טובים מתנועות אחרות. יש לנו את היחודיות שלנו וככה יש לעבוד את ה' שכם אחד. ולעבדו בכל לבבכם זה גם כשיש שבט אפרים זבולון ויהודה. אם בני עקיבא היו עושים את העבודה שלהם, ואריאל היו עושים את העבודה שלהם בצורה בי טובה ולא להשתכל כמה הדשא שלשכן הוא ירוק יותר (והוא בדברים מסוימים ירוק יותר, ובדברים אחרים לא). אם לא תהיה לנו הערכה עצמית כ"כ נמוכה, משל היינו יהודים גלותיים, אולי נצליח להרים פה משהו, ולא בזכות קטני אמונה כמותכ...
אגב אורי, די מפליא שאתה אומר דברים חסרי טעם כגון זה כי בשבת אחד הסניפים שהכי הפתיע לטובה מכל הבחינות היה בית אל, ועם הצורה כזאת לענ"ד לא תגיעו רחוק...
אה כן?!!gross
ממתי אתה מכיר את כל בנ"ע כדי לדעת איפה יש יותר רציניים?! בראשל"צ (לפחות לפי הסיפורים של קוקי...) באמת אין חבר'ה רציניים, אבל נראה לי שבתוך כל מאות (!) סניפי בנ"ע ברור שיש חבר'ה רציניים!, ובטוח יותר רציניים מאחד שעסוק בלחלק לנו ציונים ולתפוח (ד"א: כותבים את זה בט', שתדע לפעם הבאה...) לעצמו על השכם. אני לא מתפלא שמאז שקוקי בפסק זמן הסניף הקורס שלכם קורס עוד יותר.....
חוץ מזה שלא הבנתי איך אתה עובד את ה' שכם אחד אם אתה רק תנועה של דוסים ממשפחות טובות- וברור שיש סניפים שלא רק כאלו אבל הם מעטים.
נ.ב. אשמח אם תפנה אותי להחלטה של בנ"ע לא להקים סניפים נפרדים, כי לפני 3 חודשים הקמנו מחדש סניף בנווה יעקב,שהוא: (אופס!) נפרד...
GROSS, סניף בית אל- נווה יעקב
לכאורה נראה לי שאף אחד לא יודע מי זה קוקי,האריאלניקהנאמן
בפורום הזה...
ואם לא שמת לב, לא כתבתי בשום מקום שאין חבר'ה רציניים בבנ"ע, ואני די לא אוהב שמכניסים לי מילים למקלדת...
בקשר להחלטה, עיין מה קרה לסניף בנ"ע בגבעת שמואל.. ודו"ק.
אז תסביר לי את המשפט הזהgross
לא באותה רמה, אך ודאי יש חברה רציניים בבנ"ע...האריאלניקהנאמן
ואח"כ אתה אומר שאני מכניס לך מילים למקלדת?gross
תגובה לדניאל ,שוברת גלים.*מוריה 2*
לא אמרתי שאנחנו לא טובים. אבל זה שאנחנו טובים זה לא אומר שמותר לנו לפסול אחרים שהם טובים כמונו רק הדרך שלהם שונה. מתי תקלטו שכולנו שואבים מאותה תורה?! דניאל, זה שלא כולם כמוך בני"שים שלומדים ב"תורת החיים" זה לא אומר שהם פחות טובים ממך! .אתה יודע איזה עבודת קודש חברות שלי עושות בבנ"ע? שאני אספר לך משהו ? הן גם יצאו מהריבוע שלהם שנקרא "להיות בוק" הם נפגשו עם עולם שונה משלהם, עזרו לחבר'ה שלא יגיעו לרחוב, גרמו לחניכות שלהם ללכת לאולפנא ולא לתיכון דתי, לשרות לאומי ולא לצבא! בנ"ע זאת באמת תנועה של עם ואריאל תסלחו לי לא! כי בת שלא תמיד היתה מהדוסיות של החבורה אריאל תקופה קצרה היא תעזוב את הסניף מהר מאוד כי היא תבין ששם לא מקומה,לא בחברה אליטסטית של בנות מבתים טובים שכל האחים שלהם לומדים בהסדר ולא כל האחיות שלהן בהר"נסטיות. מבין? (אגב, אני לא מפריחה דיבורים באויר יש להם בסיס ואני לא אפרט...)
נקודה חשובה שיש לי לומר- בבנ"G דברים נעשים בהדרגה שלב אחר שלב בנ"ע של ימינו להוא לא כמו בנ"ע לפני 80 שנה. אתה לא יכול להנחית על בנאדם ישר סייגים, אתה מכין אותו לזה , המחנות שלהם לאט לאט יותר ויותר נפרדים, אריאל ישר קפצו אידיאל אנילא אומרת שזה רע, אבל תבין שזה לא מתאים לכולם! זה מתאים שכבה מסוימת בעם שבה גדלה בבתים טובים והתחנכה במוסדות מתאמים.
- עוד דבר לגבי התנהלות של סניפים מעורבים.אני לא מצדיקה קלות ראש בישב"צים מעורבים. ותסלחו לי קומונרית שמדברת עם מדריכים לצורכי עבודה יכולה לשמור על עצמה ולא להגיע למקרים לא נעימים הכל תלוי בראש שלה!!! ילדה בת 18 כבר מספיק גדולה כדי להבין מה שייך ומה לא שייך ואם היא לא מבינה את זה אז שתזכור טוב טוב מה התפקיד החינוכי שלה.
שוברת גלים- בקשר למחנות של בנ"ע. חברה שלי יצאה בתור מדריכה למחנה קיץ האחרון של בנ"ע. היא סיפרה ב"ה על יופי של הפרדה אפילו יותר מההפרדה של אריאל. אני מאד מקווה שדברים השתנו מהמחנה האחרון שאני הייתי בו (שהוא היה לפני 4 שנים והמעורב שם לא לעניין בכלל ,בלשון המעטה) אם אתם כל כך דוגלים בהפרדה למהדרין אז למה יש את הפורום הזה? מאיפה היתר פתאום לדבר עם בנות?אההה בשביל וויכוחים?!
לפי כמות הוויכוחים פה לא היה שווה לפתוח את הפורום הזה בכלל!
כדי למצוא צ'ופרים או פעולות?
בשביל זה יש מד"שים ,חברים, מדריכים באולפנא\ ישיבה וכו...' תאמינו לי פעמיים ביום אני והבנות במכון מקימות צוות חשיבה וב"ה אנחנו המדרשה הכי יצרנית בעולם!!! אז בשביל שתי פעולות בשבוע גם זוג מד"שים יכול להסתדר ואם לא אז יש לו בעיה קשה...
דבר אחרון- אני לא מצטערת שגדלתי באריאל אבל על דבר אחד אני מצטערת שלא היה מי יסביר לי את זה!!!
>>>צחקן
בעז"ה.
ילדה בת 18 כבר מספיק גדולה כדי להבין מה שייך ומה לא שייך ואם היא לא מבינה את זה אז שתזכור טוב טוב מה התפקיד החינוכי שלה.
את קוראת לה ילדה, אז למה את אומרת שהיא מספיק גדולה?
תרשי לי לחלוק על חברתך, אולי היא יצאה למסע הנפרד של בני עקיבא [כן, יש דבר כזה] או שהיא הסתובבה כל היום עם השק שינה מעליה ונעשה קצת תלושה מהמציאות.עניין ההפרדה הוא טכני בלבד, השנה בנ"ע אכן הגדילו לעשות ובשינה הבנים ישנו בהר אחד והבנות בהר ממול.כל הכבוד.אני לא מדברת על זה..
אני מדברת על האווירה.אין בכלל אווירה של הפרדה ואין מה להתווכח, באמת. אני באה משם, אני נשארתי מעורבת בתנועה הזו (מה לעשות, האחים שלי בבני עקיבא, חברות שלי קומונריות..)
זה בדיוק כמו שתגידי שביום ירושלים בריקודגלים יש הפרדה והכל סבבה ונחמד.זה ממש לא ככה.[ופה אודה ואתוודה שלא הייתי הריקודגלים שנתיים לכן ייתכן שהמצב השתנה]
וחוץ מזה- וזה הכי חשוב- חברה שלך, עם כל הכבוד, היא אדם בודד מול אלפי חניכים שלא יודעים בכלל מהי הפרדה..
הפורום- יש לי מה לענות. אני אענה בהזדמנות כי אני ממהרת..
אבל בעקרון אין שום בעיה הלכתית עם הפורום אא"כ הוא מגיע למפגשי פורום (והוא לא)
אוף, איזו תגובה לא מספקת [אותי לפחות]שוברת גלים
בע"ה
ומלאת שגיאות..בעע
מחילה, מקווה שהובנתי..
להקים סניף דוסים ליד הבית זה שליחות.צחקן
בעז"ה.
לא פחות חשובה מלדאוג גלילדים של השכן וליפול בלך-תדע איפה ומה, או אפילו בלי ליפול. פשוט- אלה יהיו בלעבתים (וזה חשוב!) ואלה יהיו גדולי-דור אמיתיים, שיצמיחו פי כמה תועלת.
הגזמת.רחלקה
בעזהי"ת.
ברור שזה לא פחות חשוב,
אבל מי אמר לך שאלה יהיהו בעלבתים?? ואלו גדולי הדור??
זה ממש מגעיל אותי המשפט הזה.
אתה יודע כמה צדיקים עצומים צמחו מבנ"ע?? [התנועה המעורבת הזאת, שעסוקה לקרב את הבן של השכנים במקום לדאוג לעצמם].
וכמה להפך...??
המון. פשוט המון. כך שזה כ"כ לא נכון "לחתוך" את זה ככה.
אני ח"ו לא מזלזלת באריאל. צנועה חשובה מאוד. [באמת!!] אבל צריך לשים את הדברים במקום.
אריאל חשובה, וגם בנ"ע. [אני מתייחסת לתנועות, אבל זה נכון גם (ואולי בעיקר) לשיטות לפיהם התנועות פועלות].
כל אחד ואיפה שהוא יכול יותר לתת.
לסדר לך פגישה איתם?שוברת גלים
בע"ה
עם עשרות הבוגרים של הסניף שלי למשל? (בנ"ע)
חבר'ה איכותיים אחד אחד.באמת.. הרבה מהם נמצאים כיום בישיבות הגבוהות, חלקם בתפקידים חשובים בצבא (כן, יכול להיות שבשבילך אנשים בצבא זה לא חבר'ה איכותיים, מצטערת.בשבילי הם כן.)
תמצא כאלה אלפים. לא בודדים.
לא באותה רמה? מבטיחה לך שיש הרבה כאלה שהם מעל רמתם של חבר'ה מאריאל.בהחלט.
אפילוהרבה כי בנ"ע כידוע,טיפל'ה יותר גדולה בכמות מתנועת אריאל..
ויכול להיות שבגילאי התיכון לא תמצא הרבה חבר'ה רציניים. זה בהחלט נכון. אבל אני חושבת הלאה, על הבוגרים, ובהחלט תמצא חברה מדהימים שגדלו ל"ע ר"ל טפו טפו טפו בבני עקיבא.
קיבלתי חזרתי בי מעניין זה...האריאלניקהנאמן
וליתר הבהרההאריאלניקהנאמן
שגיתי במה שאמרתי שאין שם חבר'ה רציניים.
>>>צחקןאחרונה
בעז"ה.
באחת הכתבות על הגרוש היה שם ממש הוכחה פשוטה, שמעבר לאלפי הבוגרים של בנ"ע שהשפיעו ועשו, בעצם, שני הצדדים של הגרוש היו 'בני -עקיבא', בעבר ובהווה. לא חלקנו שבנ"ע היא לא מוציאה אנשים טובים, אלא שאין כמו אריאל, באיכות לפחות יחסית לכמות האנשים בתנועה.
תקשיב,צחקן
בעז"ה.
חבר שלי רצה להדריך בנו"י, ורצו שהוא ידריך עם מישהי, והוא לא הסכים כי הוא לא צבוע. על זה נפלה ההדרכה שלו שם.
ומסרונ"ש יש גם באריאל. אולי אפי' יותר.
"ילדה" זה סוג של התבטאות אצלנו במכון\אולפנא\סניף.*מוריה 2*
לילדה בת 18 יש הרבה כוחות ויכולות אני לא מזלזלת בהם אפילו לא לדקה. אחרת לא הייתי איפה שאני נמצאת היום.
ותגובתי:
אין לי בעיה שיקימו גם 100 סניפי אריאל זאת לא היתה הנקודה. אני מאמינה שלכל אחד יש את השליחות שלו. אני לא בעד לסגור את סניפי בנ"ע כמו שטרחו כאן לרמוז. אם בנ"ע ואריאל קיימים סימן שיש לכל אחד מהם תפקיד כאן בעולם וכבר אמרתי שבמקום להשקיע זמן בלריב עם כל העולם כדאי לנצל את הכוחות לדברים משותפים כמו שטרחתי כבר לכתוב.
האיפכא מסתברא!האריאלניקהנאמן
רמזו פה לסגור את אריאל, אף אחד פה (כולל אני הקטן) לא אמר שיש לסגור את בנ"ע, ההפך כותב המאמר בט"ש כתב שיש לסגור את אריאל, הבעיה שאף אחד לא רב עם אף אחד, הבעיה היא באנשים כמו שלומי עדין וגרוסס שכל הזמן מנסים לעורר ויכוחים שכבר אבד עליהם הכלח. הם אלו שכל הזמן חושבים שמה שיש לאריאלניקים בראש זה לריב עם בנ"ע, ובמחילה זה לא נכון. בשבת הגבורה, אף אחד לא ירד על בנ"ע כמה שהם וכו', ולאידך כמעט אף אחד לא שאל דברים כמו 'למה צריך את אריאל' החבר'ה הם חבר'ה בוגרים שמבינים שתרוייהו צריכי, הבעיה שאנשים שתרומתם לתנועה שואפת ל... באים בכל מיני הצהרות מטופשות בלי להכיר בכלל את הנפשות הפועלות, ואת האידיאלים האמיתיים.
הרשי לי לשאול איפה בדיוק כתבתי שבגלל שאני לומד בתורת החיים (זהו עליתם עלי, כן הישיבה של המוזרים בדרום) שאר האנשים פחות טובים, לעמן השם, זה אפילו לא משתמע מדברי, אז אנא לא להכניס לי מילים למקלדת.
ללמד זכות על בנ"ע אני יכול יותר טוב, ובאמת זה דבר שצריך לעשות, אך כשאני מחפש את האמת אני לא יכול להצביע על דבר שהוא שקר ולומר 'זו האמת לזה ודאי הרב זצ"ל התכוון', שקר גס...
לא היה מי שיסביר לך מה?? אחח אני אפילו לא מחפש תשובה הויכוחים האלה הגיעו לי עד כאן (יד ליד המצח, בצורת הצדעה)
ובנוגע לפורום הכ"כ מיותר הזה, באמת יש לסגרו ומהר...
ומה שבאמת מעצבןהאריאלניקהנאמן
שכל איזה מישהו שאומר איזשהוא משהו שמעורר ויכוח ישן נושן, שאת אף אחד הוא לא מעניין, ישר כל החבר'ה עם הדימוי העצמי הכ"כ נמוך קופצים על זה כעל מוצא אבידה, אתם יודעים מה אני אשתמש במילותיו של הבחור החשוב שמעון הירש, בט"ש שלהחצי יובל שם הוא כתב כך:שכל מי ששואל מה הוא עושה באריאל (וכוונתו לקנטר ד.א) עדיף לו שלא יהיה באריאל, באמת חבר'ה לא נוח לכם להיות בתנועה קטנה ודוסית, לא נוח לכם עם האידיאלים של התנועה, לא נח לכם לראות את 'כולם' עושים דברים בומבסטיים (ע"פ רוב שלא ע"פ ההלכה) לכו תהיו כמותם, עכת"ד. ואני אומר - אין לנו צורך בחבר'ה שלא מבינים מה הפעולה הגדולה שאנו עושים באריאל, אתם רוצים הדלת לבנ"ע פתוחה, רק אל תהיוי בטוחים ששם יקבלו אתכם בזרועות פתוחות.
ואני חוזר ואומר שהיחידים שרבים עם אנשים אחרים אלו אותם אנשים שמרגישים כ"כ שלא בנוח באריאל עם החבר'ה שדווקא סבבה להם להיות בתנועה הלכתית אמיתית. לפי האמת אף אחד מהחדג'ומאטים של אריאל לא מחפש לריב עם חבר'ה מבנ"ע, ההפך! ועובדא היא שכל פעם שמתגלגלים לויכוח כזה זה רק בגלל חבר'ה (מבנ"ע) שמציעים לבטל את תנועת אריאל [אני אף פעם לא הצעתי לבטל את בנ"ע, אז למה שירצו לבטל אותי? אתמהה!!!) או חבר'ה מאריאל, שממש בוכיים כל פעם שנזכרים ב'ביזבוז הזמן' שלהם באריאל כמה הם יכלו 'להשפיע' במקומות אחרים... אם ככה באמת לא צריכים אותכם, בחייאת תעזבו אותנו, נמאס מהקיטורים שלכם, לכו לבנ"ע לעזרא מצידי לצופים הדתיים, אנחנו לא צריכים חבר'ה שלא מבינים מה הם עושים פה. ככה באמת באריאל לא נגיע לאף מקום..
תסלח לי על התגובה*מוריה 2*
בס"ד
השעה עושה את שלה ומחכה לי ים של עבודה למחר.
א. לא אמרתי שאתה רמזת לסגור את בנ"ע.
ב. ברשותך אני מצטטת את דבריך: "אני חוזר משבת הגבורה ביפו, חבר'ה כאלה רציניים (נכון שיכול להיות שיש גם כאלה ששכחו את הרי"'ש במילה רציניים) אבל לא תמצאו חבר'ה כאלה בבנ"ע, אכן כשיש עיוות מסוים בדרך, אזי הכל הולך ומדרדר לפעמים עולה ולפעמים יורד.כהחינוך הוא לא ישר אז הוא עקום! לא משנה כמה צדיקים (את זה לא כתבתי במרכאות...)." אם זה לא ירידה אז מה זה? מילא את הכותב נימוק משכנע. אתה יודע משהו? לפחות בנ"ע לא מנסים לצייר את עצמם משולמים כמו שאריאל טורחים. (אולי לא פה בפורום, אבל בסניפי היקר כן.) לי ולחבר שלך זה השתמע אז בפעם הבאה תשתדל לנסח את דבריך יותר בזהירות כדי שגם אנחנו נוכל להבין...
ג. זה לא סוד שאתה לומד בתורת החיים כמו שזה לא סוד שאני במכון המקדש. התלבטתי אם לכתוב לך את זה אז אני אגיד לך: ההתנסחות שלך מתנשאת שזה לא מפרגן בכלל למקום שממנו אתה מגיע. מדבריך משתמע שמי שלא חושב כמוך אפילו לא שווה התייחסות. אם היית קצת יותר רציני היית טורח לקרוא את הדברים ולכתוב תגובה רצינית לט"ש,בכל דעה יש מעט מן האמת אחרת אף אחד לא היהמשתכנע, יש הגיון בדבריו של שלמי עדין ויש גם הגיון רב בדבריך לכן אני לא מבטלת אותם בהינף יד ואומרת שהם:גיבובי דברים ואיני רואה צורך להגיב עליהם, כי הנתונים שהובאו לא מדויקים,וכאשר חלק מהמאמר מבוסס על שקר. (שקר? אולי חוסר דיוק אבל מכאן ועד לשקר הדרך ארוכה...)
אם קראת את דברי עד לפה אני מקווה שאתה מסוגל להמשיך הלאה.
כלל לחיים: אם אתה רוצה שאנשים יקשיבו לך ואפילו השתכנעו אתה חייב לכבד את הצד השני ורק אח"כ לומר את דבריך וגם אז בהרבה זהירות וענווה.
ד. בנ"ע רחוקים מלהיות מושלמים בדיוק כמו אריאל וכל תנועה מחפשת להתקדם הלאה ולהשתפר. כבר אמרתי שבנ"ע בתהליך של התקדמות (שמעתי את זה ממקור ראשון- חברה שלי שבבנ"ע) ב"ה המחנות הרבה יותר נפרדים ובשאיפה לכמה שיותר .ברור לכולם וגם לי שהאידאל זה אריאל אבל עד לאידאל יש עוד הרבה שלבים בדרך, הרב שרלו בדעת מיעוט שחברה מעורבת זה האידאל ואני חושבת שבנ"ע עם כל הכבוד לא הולכים לפי הרבשרלו אלא לפי הרב דרוקמן.
ה. בקשר לקוטרים שלא טוב להם בתנועה, אני מסכימה איתך. עדיף שחבר'ה כאלה ילכו למקום באמת טוב להם.
יכולתי להמשיך לכתוב עוד אבל אני עוד שניה נרדמת על המחשב... אם יהיה לי זמן אני עוד ארחיב.
אני מסכים שעלי למתן את התגובות שלי על בנ"עהאריאלניקהנאמן
א, ב. אך כשמישהו, נכנס לפורום ומחליט על סמך מאמר מסוים בט"ש, להתסיס ויכוחים שכבר נמאס מהם ואת אף אחד זה לא מעניין אותי זה קצת מעצבן (אמרתי קצת? התכוונתי הרבה) כי הוא לא סתם מעלה את הנושא, הוא וחבריו הנחמדים חושבים שבאמת אין לאריאל זכות קיום, שאם לא כןף למה לו ולחבריו להתעסק ב'שטויות' כאלה. שילכו לפורום שלהם שידונו בדברים שלהם, אין לי כח לכל מחרחרי הריב הללו, אין פה שירשור אחד, שנפתח ע"י אריאלניקים שעוסק ברעיון לסגירת בנ"ע, אך יש כמה וכמה, שירשורים גם פה וגם בפורום של בנ"ע שעוסקים בעיקר, איך לסגור את התנועה הדוסית 'אריאל' גם אחרי 30 שנה קשה להם עם דוסים קיצוניים...
ג. הכל אותו מקור, גרוס לא היה בא ודוחף פה את המאמר של שלומי עדין מתחת לאף וכאילו הוא אומר 'הא לכם תסתכלו! אפילו אנשים בתנועה שלכם לא רוצים אתכם' אז סביר להניח שהכל היה חולף בלי התייחסות מיוחדת. אך משום שראה צורך לדחוף פה את המאמר הזה, ראיתי אני צורך להגיב, ועל זה נאמר בסלענג 'הבא לקנטר - תן לו בראש!' על כן באופן עקרוני איני ממהר לחרוץ את דין האדם שעימו אני מתווכח, אך כשמלכתחילה השירשור נוצר כדי לקנטר לעצבן ולעורר ויכוח, ללא שום ניסיון לחתור לאמת, אזי יש לההגיב בהתאם.
תגובה והבהרה!gross
א. קוראים לי גרוס . באנגלית כותבים את זה עם 2 S...
ב. קראתי את רוב דבריך (אין לי זמן וסבלנות לקרוא את כל התגובות הארוכות שלך...) והריני להבהיר בזה שפתחתי את הוויכוח הזה כדי שיהיה מעניין ולראות מה הוא יגרום.... סוג של תחרות ביני לבין עוד מישהו. שפתח שרשור עם 185 תגובות. אח"כ אומנם נסחפתי אבל זה סיפור אחר..... 
יום טוב וד"ש לקוקי! גרוס
או איזו בגרות נפשית (ציניות כמובן)האריאלניקהנאמן
איזה חוסר טאקט להגיד את זה..שוברת גלים
בע"ה
אדון גרוס, שתהיה לי בריא..
יום טוב!
בנו"י אין הדרכה מעורבת!!!gross
יש מדריכים לבנים ומדריכות לבנות! חוץ משבט אחד שהם לא יכולים לפעמים ואז מדריכה מחליפה אותם, וזה היה ביוזמתם בלבד ודווקא הקומונרית והמדריך שלנו לא התלהבו וחשבו על זה הרבה עד שהם הסכימו...
ומה זה מסרונ"ש?
סליחה על התקיפה, ושאני נתקעת-פגזניקית גאה!
מאז ומעולם הוא לא היה נפרד, ואם זה שהבנים והבנות יחד בצוות, בישבצים, במפקדים ובכל זה.. זה נקרא נפרד-- תרשו לעצמכם לקרוא לי נעל.
חברות שלי מדריכות שם, כל הצוות שם הם דביר פ"ז בני"ע, וזה במקרה השבט של אחשלי.. ואני מכירה ת'חבר'ה שם.
נא לא להפיץ דברים לא נכונים. תודה.
[גם מה שיצחק אמר.. אני מצטרפת.]
לאריאלמיקנאמן....אנונימי (פותח)
תפסיק לחשוב שאתה היחיד שצודק... אתה פשוט חי בבועה ולכן יש'ך דעות כאלה קיצוניות.. אני בטוח שאם היית מכיר כמה חבר'ה מבני עקיבא ועזרא... לא היית מזלזל כ"כ בהם... כי אני מכיר כמה והם ממש חבר'ה מצוינים.. לכולם יש מה לשפר... להם את הצניעות ולך את הכעס, הזלזול, והיחס הנכון לכלל עם ישראל... כן גם הבנות בבני עקיבא ועזרא הן חלק מעם ישראל!!!!
חג פסח כשר ושמח!!!!
גב"ש- אימפריה שעלתה ולא תיפול בעזרתו יתברך
מעוצבן הא...האריאלניקהנאמן
אנלא מעוצבן...אנונימי (פותח)
לא מסכימה....אפוש
בס"ד
כמה פרטים על בנ"ע (שהוא לא פרסם)
מבוסס על הב אבינר)
* בנ"ע נוסדה במטרה לתת מענה לנוער דתי שבזמנו היה מפוזר בעולם והתערבב עם תנועות נוער חילוניות עד לא יהודיות...המטרה הגדולה של בנ"ע (דאז) הייתה לבנות את הנוער הדתי ולשמור עליו במסרת דתית ציונית כדי לבנות את הארץ...התוכנית הייתה שלאחר הקמת המדינה וביסוסה התנועה תהפוך לנפרדת!...התוכנית לא מומשה..
אני לא רואה היום שום היתר הלכתי להיות בסניף מעורב! מקום חינוכי (ובמיוחד מקום חינוך בלתי פורמאלי כסניף) חייב (!!) להיות נפרד!...
מה שעוד לא אהבתי במאמר היה העובדה שהוא זילזל בערכים של התנועה...בכוחות שלה..מוריה-ברור שהמטרה הגדולה שלנו היא לקרב את כל עמ"י... זה לא סותר את העובדה שיש לנו שוני גדול מהתנועות...אנחנו חייבים להפסיק לזלזל בערך עצמנו! אל תתנו לאמירות כמו : "אתם כמו ---" "אתם סתם תנועה מזוייפת" להשפיע עליכם (הינה דוגמא להשפעה של החברה עלינו-אבל על זה נחיב פען אחרת) ..אנחנו לא מזוייפים...טבע העולם הוא להתנכל לטובים ביותר (ואני לא אומרת את זה שביל להעלות לנו תאף- ההפך הוא הנכון בענווה הכי גדולה אנחנו צריכים ללכת עם האמת הזו! שאצלנו זו האמת! הדרך הכי נכונה) ....
הקיצר אני מקווה שהבנתם ת'מ...(איזה מגילה חח לא נורא)
אהה...ו...לי לא קורה שאני מגמגמת או מסמיקה כששואלים אותי אם אני בנ"ע...אני פשוט עונה "לא, אנחנו אריאל תנועה דתית תורנית"....דומה אך שונה...שונה מאוד!
סורי על החוסר באותיות המקלדת של האולפנא דפוקה**אפוש
בית אל הוא אחד הסניפים שהכי מחובר לבנ"ע!אורי$$
אנחנו לא שונאים כל מי שלא ממש מתאים לדעה שלנו , ויש לנו המון פעיליות ביחד
ביינתיים הסניף הגיע מאוד רחוק, והניסיונות שלנו לאחד את הנוער כמה שיותר מצליחים ב"ה.
מעניין אותי אדרי , מה בדיוק העברת לחניכים שלך על אחדות, עמ"י וכו' (אם העברת) זה יפה לדבר על זה, אבל
יותר קשה ליישם את זה.
בצפיה לאחדות עמ"י
----------רחל=)
דבר ראשון-
נראה לי שזה בכלל לא אפשרות להצטרף לבנ"ע. לפני מס' שנים ניסו לעשות את זה ודי העיפו את אריאל ולא רצו אותם.
דבר שני- גם בסניפים הנפרדים יותר של בנ"ע יש צוות מעורב. אפילו אם הצוות עצמו לא מעורב יש רק קומונרית אחת לכולם. זה נפרד?
חוץ מזה- ברמה הטכנית: דיברתי עם בנות שהיו במחנות\מסעות של בנ"ע, באיזור של הסניפים הנפרדים, והן בעצמן אמרו לי שזה לא כזה נפרד, ויש קטעים לא כ"כ פשוטים.[שמעתי הרבה סיפורים על בנ"ע מהקומונרית שלנו של שנ"ש שהיתה בבנ"ע עד כיתה י'- בסניף נו"א שנחשב סניף דוס ונפרד!! ]
רחל נשמה--אפוש
בס"ד
מאיפה הבאת את זה שניסו לחזור לבנ"ע?!? חחח
ניסו.פלספנית
בעזהי"ת
זה די היה החזון, אאל"ט- עד שיוסי ורדי נכנס, ישב עם מזכ"ל בנ"ע והחליט שזה לא השאיפה.
[אאל"ט ממש, ככה שמעתי מתישו. תתקנו אותי אם אתם בטוחים.]
שירה מנדלסון [שם, שם]רחל=)
לא אמרתי לא לשתף פעולה...האריאלניקהנאמן
אני לא מצליחה לקרוא את הכתבהשוברת גלים
בע"ה
אבל מראש ברור לי שאני לא מסכימה איתה 
וגם לא עם המשפט שלך, מוריה יקרה, : "תורה ועבודה" זה בדיוק כמו: "תורת חיים בעוז". יחי ההבדל בניסוח המשפט... לקיים את התורה בשלמות... לא ידעתי שהרב נריה לא קיים את התורה בשלמות..."
חבר'ה,
תשכחו מזה, תוציאו לכם את זה מהראש שאנחנו כמו בני עקיבא, שהמטרות שלנו הן אותן מטרות (חוץ מהמטרות הגבוהות מ-א-ו-ד של : "לתקן עולם" וכו' וכו' )
אני חונכתי 9 שנים בבני עקיבא (באחד הסניפים ה'טובים' שלה), אני מכירה עשרות (!) קומונריות יקרות מבני עקיבא,עשרות סניפים, מכירה חלק נכבד מחברי ההנהלה, וחותמת לכולכם- אנחנו לא אותו הדבר! ממש ממש לא! אין לכם מושג עד כמה האווירה והרוח שונה.
זה נכון שיש בודדים בבנ"ע שלא תמצא הבדל בינהם לבין כל אריאלניק מצוי, אך ההנהגה שונה לגמרי.
הרב נריה זצ"ל, איש יקר, כמובן אינו מהווה דוגמא לבני עקיבא למרות שהיה מעורב בהקמתה, הזמנים היו שונים ואם הייתי חיה לפני 80 שנה אז כמובן הייתי תומכת בכל ליבי בבני עקיבא. כיום התנועה הזו גורמת להרבה טוב, ולהרבה נזק.
(אגב, הנכדים של הרב נריה באריאל..אחמ אחמ |משתעלת|)
אין לי שום בעיה עם פעילויות משותפות (בתנאי כמובן שהם מבוצעות ע"פ ההלכה), להפך- אני בעד לגמרי.
אבל לאחד את התנועות? אם הם ילכו לפי המוטו של 'תורת חיים בעז' - אין בעיה!
אני לא יודע מתי היית בבנ"ע. אבל..gross
היום המצב בהנהלה ממש לא ככה!. זה כבר לא כמו לפני 10 שנים (לפני שמוטי יוגב נהיה מזכ"ל, ואחריו הרב יונה גודמן, איתן מור-יוסף והרב בני נכטיילר). אז כל ההנהלה והמזכל"ים היו מהקיבוץ הדתי. ב10 שנים האחרונות הדוסים די משתלטים על ההנהלה- 2 מזכ"לים רבנים.... ועוד 2 דוסים. גם כל הרכזים שאני מכיר היום הם דוסים, ושמעתי גם על קומונריות אריאלניקיות.... הרבה מהרכזים לומדים בישיבת שבי חברון. שהיא בחברון ולא בקיבוץ דתי.....
היום ההנהלה הרבה יותר דוסית, ומעודדת סניפים לנפרד כמה שאפשר (ואם את לא מאמינה את יכולה לקרוא מידי פעם ב'הצופה' מאמרים של פעילים וותיקים על 'התחרדות' התנועה....)
השקעתי...gross
ובדקתי בוויקיפדיה על המזכל"ים:
מזכ"לי התנועה
- בתחילה היו "קבוצות חברים", שפעלו ביחד כהנהלת התנועה, ולא היה מזכ"ל אחד.
- המזכ"ל הראשון של התנועה בפועל היה מתתיהו רוטנברג.
- אחריו כיהנו: יעקב דרורי (סעד); אברהם שטרן; ליפא אהרוני (סעד); ידידיה כהן (סעד), שלמה סמסון (שלוחות); אמנון שפירא (טירת־צבי); יוחנן בן־יעקב (כפר־עציון); יהושע (שייע) אלטמן (כפר־עציון).
- בשנים 1990-1993 כיהן אברהם ליפשיץ, היום תושב חיספין ראש האולפנית בטבריה.
- בשנים 1994-1996 כיהן אלחנן גלאט, היום תושב עפרה ומנכ"ל מרכז ישיבות בני עקיבא.
- בשנים 1997-2000 כיהן הרב יונה גודמן, היום תושב פדואל וראש תחום אמוני במכללת אורות ופעיל במהו"ת עם נפגעי טרור.
- בשנים 2000-2003 כיהן מרדכי יוגב, היום תושב דולב וסגן ראש מועצת בנימין.
- בשנים 2004-2006 כיהן איתן מור-יוסף, כעת מנהל ביה"ס בקיבוץ לביא ותושב קצרין.
כיום מזכ"ל התנועה הוא הרב בני נכטיילר, שלפני מינויו לתפקיד זה היה ראש ישיבת בני עקיבא ברעננה.
תנועה מעורבת בדיעבד או לכתחילה
שאלת הפעילות המעורבת של בנים ובנות גם יחד עלתה מאז הקמתה. ויכוחים רבים ונוקבים התנהלו בין רבנים ומנהיגים בציונות הדתית לגבי פעילות זו.
המתנגדים הגדולים לפעילות מעורבת היו הרבנים שלמה אבינר וזלמן מלמד. מצד שני אנשי הקיבוץ הדתי ורבנים נוספים כמו הרב אליקים אלינסון והרב צפניה דרורי רבה של קריית שמונה, צידדו בפעילות מעורבת. באותה עת ד"ר אמנון שפירא שהיה מזכ"ל התנועה הוציא חוברת ובה קיבץ דעות הלכתיות להתיר פעילות מעורבת. בהסכמתו לספר "קדושים תהיו" של הרב שמואל כץ כתב הרב משה צבי נריה, אחד ממקימי התנועה, שהתנועה קמה מעורבת אך פניה מועדות להפרדה שתבוא כאשר הרמה הרוחנית תאפשר זאת.
הסנונית הראשונה להפרדת הפעילות היה סניף "בין החומות" שברובע היהודי בירושלים שבין מקימיו היה הרב אליעזר מלמד בנו של הרב זלמן מלמד (בסביבות 1980), שנחשבה ל"עוף המוזר" של התנועה. אי קבלתה של התנועה את סניף הרובע, ואי הסכמתה לקיום סניפים נפרדים, הביא לידי כך שהתפצלה ממנה תנועת אריאל, הקרובה לחוגי ישיבת מרכז הרב ודוגלת בהפרדה מלאה בין המינים.
בסניפים נוספים של בני עקיבא (בעיקר בהתנחלויות ולאחרונה גם באזורים עירוניים) הופרדה הפעילות בין בנים לבנות אם כי לא לכדי סניפים נפרדים כדוגמת אריאל. בזמנו של מוטי יוגב, כמזכ"ל, התעצמה הלגיטימציה שניתנה לפעילות נפרדת. לעומת גישה זו, נשמעו קולות, כגון קולו של הרב יובל שרלו שטוענים שאין לראות בשילוב בין המינים פשרה אלא אידאל, והרב יואל בן נון שטען שיש לסמוך על היתרם של הרב רבי מרדכי יפה (בעל "הלבוש"), ושל הרב יחיאל וינברג ("השרידי אש") והראי"ה קוק לחברה מעורבת, ושהחומרה היתירה שבה מנסים ליצור הפרדה מגדרית בציבור של רווקים, תביא בסופו של דבר להרס גדול[1].
אני לא כ-ז-א-ת קשישהשוברת גלים
בע"ה
ועזבתי רשמית את הסניף שלי ברגע שנעשיתי קומונרית באריאל, בדיוק בשנה שעברה.
אני מכירה את הנפשות הפועלות, אין לי שום בעיה עם הרב בני, להפך.
וכמובן שאם הובא מדברי חלילה שכל מה שרוצה ההנהגה לעשות הוא להשמיד את עמ"י ע"י תנועה מעורבת אז מחילה, לא לכך התכוונתי.
א-ב-ל אני מכירה ויודעת שהם לא שואפים ל: 'תורת חיים בעז' - זו לא המטרה שלהם כרגע.ולכן אין שום דמיון בין שני האידאילים של שני התנועות. כל אחד שואף להגיע למטרה אחרת לגמרי..
זה לא משנה כמה דוסים ישתלטו על בני עקיבא.
אני מאמינה ויודעת, כל המשפחה שלי בבני עקיבא, לא התנתקתי לגמרי, ואגב, 'הצופה' ממזמן פשט את הרגל, מוזמן להתעדכן..
ולגבי הרשימה שהבאת מויקפדיה, אין ספק שהמצב עכשיו טוב יותר. אבל שוב, זה לא משנה בכלל את אופי התנועה.
בני עקיבא נשארת בני עקיבא.
אגב, הטקסט שמובא שם מאוד חד צדדי ומשקף כמובן את הגישה של בנ"ע כמו המשפט האחרון: "ושהחומרה היתירה שבה מנסים ליצור הפרדה מגדרית בציבור של רווקים, תביא בסופו של דבר להרס גדול" (מדברי הרב יואל בן נון, ואני לא נוהגת לחלוק על רבנים בד"כ ,אבל עם כל הכבוד הוא בדעת מיעוט שבמיעוט בדורינו)
...
אני רגיל לקרוא לעיתון של אמצעשבוע הצופהgross
ולא נראה לי שזה יעבור....
פשוט אבאשלי היה כותב קבוע בהצופה וכשהוא נקנה ע"י הבעלים של מקור ראשון הם הציעו לו לכתוב ביום חמישי קבוע... זה אותם אנשים כמעט אזזה נשאר לי..
הצופה מת, אין כאלה מאמרים.צחקן
עיין ערך דברי יאיר נעמן שבת הגבורה תשס"ט...מלמעלה אלוקים
הסכמתי ולא הסכמתי.ענת=)
בעזר ד'!
היו דברים במאמר שהסכמתי איתם והיו דברים שאני יכולה לסתור אותו על ימין ועל שמאל.
מכייון שאם אכתוב מה הסכמתי איתו זה לא יעניין אף-אחד, אביע את אי הסכמותי.
אכך מכייון שהדברים צריכים ניסוך טוב והמון מחשבה וטעם..
אשב עליהם בלנ"ד ואכניס אותם לכאן. או אשלח לט"ש.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות