ללכת לירושלים ולקחת את הסיכון שחס וחלילה יכול לקרות משהו,
או לא ללכת ואז לכעוס על עצמי שנתתי ככה לפיגוע (יותר נכון לערבים ימ"ש) לגרום לי לפחד להסתובב בארץ הקדושה שלי
חברה אני צריכה עזרה... מה הייתם עושים???
ללכת לירושלים ולקחת את הסיכון שחס וחלילה יכול לקרות משהו,
או לא ללכת ואז לכעוס על עצמי שנתתי ככה לפיגוע (יותר נכון לערבים ימ"ש) לגרום לי לפחד להסתובב בארץ הקדושה שלי
חברה אני צריכה עזרה... מה הייתם עושים???
ויום אחד (אני לא זוכר אם זה בסוף שבוע שעבר או תחילת שבוע הזה משהו באזור הזה) אמא שלי התקשרה אליי ואמרה לי שהערבים וכו' וכו' . תכל'ס אמרתי לעצמי שזה לא הולך לתקוע אותי כל היום בתוך הישיבה עם שומר (שלא תמיד שומר) בגלל זה, אבל סיבובים ברובע המסלמי בלי שמירה לא נראה לי שאני אעשה.
(בדיעבד מסתבר שהלכתי למרכזית כמה שעות אחרי הפיגוע בלי שכ"כ הבנתי מה קרה באותו יום.)
למעשה לא נראה לי שבגלל זה אני אפסיק ללכת בירושלים במקומות רגילים ולא מפוצצי ערבים (יכול להיות שיהיה לי שיעור נהיגה בבית צפפה אם זה נקרא...) במיוחד שגם בת"א שקרובה למקום מגוריי( המקום בו אני כותב עכשיו) היו פיגועים קשים, ובכל זאת אנשים רוצים לגור בת"א.
יהדות=דרך חייםלא רואים אותך צדיק!
מן הסתם אתה עובר דרכי יותר משאני עובר דרכך אז אתה מוזמן לקפוץ.
ושלכם ובכן פחות...יהדות=דרך חייםשאני רואה אותך בפרסומת לומד עם...
יש לי פרצי נוסטלגיה!
חחחחחיהדות=דרך חייםכאילו הפאות גדלות עם הזמן.
יהדות=דרך חיים
יהדות=דרך חיים
בעז"ה אני אשלים השנה או שנה הבאה אי"היהדות=דרך חיים
תלוי בכל מיני גורמים, קיצור תלוי בסיעתא דשמיאיהדות=דרך חייםשנה הבאה יהיה לך פחות כוח וזמן.
אחרי זה אדאג לעצמי
יהדות=דרך חייםלא הכי דחוף לי תעודת בגרות... אי"ה אני רוצה להתקדם בכיוון תורני, לשם לפחות מו"ר רוצה שאכוון את עצמי (לא מצד זה שאני מתאים, מצד שחייבים ת"ח שרוצים גאולה) ואני אשמח אם אני ארגיש שאני ראוי לזה...
יהדות=דרך חייםהחולצה נראית חגיגית.
הקטע שזה צולם בספונטניות
יהדות=דרך חייםלשמוע שאפשר לחשוב שהישיבה שלי לא מעניינת.
ממש היפך המציאות.
יהדות=דרך חייםאשרייך ידידי! מתגעגע
אני בעז"ה אחרי חנוכה עובר למרכז לסדר צהריים.
בעצם למה כמעט...
יש לי כמה וכמה חברים שלומדים שםיהדות=דרך חיים
יהדות=דרך חייםבמחזור שלי שמכיר אותך.
וגם חמשוש שלי א.ל.
יהדות=דרך חיים(לפחות למיטב זיכרוני) שהוא זוכר אותך עוד מההתחלה שלך כשהיית בנחלה.
הבנתי מי זה
פוחז
ממש לא ההתחלה, הוא מכיר אותי מהקיץ שעבר, עד עכשיו אני עוזר לנחלה כשאני יכול, אני ממש משתדל לא להכנס לפוליטיקות, אני עוזר לכל מי שעושה למען ארץ חיינו
סבא שלו באמת אגדה...יהדות=דרך חייםד"א אגדות ואלי אפילו אותה אגדה
בת דודה שלי מתחתנת עם הבן של הרב חנן פורת
זה ממש מגניב
יותר אם הוא היה בחיים.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד