אני יצאתי מנקודת הנחה שזה האידיאל!
עם ישראל צריך גדולי תורה - וכל מי שיכול.. שיעוף על זה!!! שיסתער על זה בכל הכח!! שיגדל!
אם את לא מסכימה שמי שיכול לגדול בתורה.. שישב וילמד.. טוב.. אז ההודעה הזאת לא מיודעת בשבילך..
רק מבהיר - אין שום בעיה, פסול או סיבה להתביש בהיותך עובד! זה בעצם ה"נורמה" שהייתה תמיד לאורך כל הדורות! זה נורמלי ואשרי מי שעושה את זה!! כל אחד ועבודת ה שלו!
זה שכל אחד מסוגל.. אממ.. שמעי.. על הספר "שאיפות" שמעת?
מי שקורא את הספר הזה מבין כמה כח יש בבן אדם ופשוט 99% מהאנשים מסוגלים לזה באמת..
אי אפשר להסביר.. זה.. וואו. ספר מהמם.
אם את מכירה מישהו אברך - ואת רוצה שהוא ימשיך ככה (בעל, אח, אבא או סתם שכן נחמד), לקנות לו את הספר הזה זה המתנה הכי טובה שיש!! (רק לוודא שהוא יקרא בו.. כן.. ;-ׂׂׂ))
אבל - יש אנשים שמרגישים שעבודת ה' שלהם תהיה יותר טובה עם עבודה, או.. שבאמת יש צורך שכולם יעבדו.. או שכולם ילכו לעשות משהו - (הדוגמא הקלאסית זה מלחמת מצווה.. שגם צריך לבטל ת"ת בשביל זה). ועובדים. ומחזקים את הכלכלה בארץ.. הרי גם אברך צריך שיהיה שוק, סופר, בגדים...
לעבוד, זה מצווה - זה לגור פה בארץ ולקיים את המצווה האדירה של יישוב הארץ (כי יישוב זה לא רק לגור.. זה תנאי מחיה.. זה לפתח את הכלכלה פה..). לעבוד בבית המקדש - זו מצווה. הכל.
בן אדם יכול להפוך כל רגע בחייו למלא במצוות. לישון כדי שיהיה לי כח להיות ערני בתפילה - כל שניה של שינה היא מצווה עכשיו.. לעבוד כדי שאוכל לפרנס את ביתי כמו שהתחייבתי לכך בכתובה - מצווה!!
שוב, זה מצויין ומדהים. ואפילו יש 6 מצוות תמידיות שאפשר לעשות אותם תמיד!!!
ר' עקיבא היה אדם לכאורה נורמלי ופשוט, אנלפבת והתחיל את כל התהליך בגיל 40..
אם היית את, רואה אדם כמו ר' עקיבא שחולם להיות גדול.. מה היית אומרת לו?!?
אולי גם בתוכנו חיים אנשים עם נשמות אדירות.. פשוט הם עדיין רועי צאן!!!
מה את היית אומרת לו? מה כולנו היינו אומרים לו?!
יש יכולת. כח. צריך להאמין בעצמך.
אני חושב שחפרתי כבר.. ושהבהרתי את הנקודה.. ולמרות שהייתי שמח לחפור עוד