סיפורי מעשיותאביגיל.

קוראים אותם איך שהם?

מעדיפים ללמוד עם הסברים?

למה?

איך שהם ולעלות בראש מה המסר שלהם אלי ואז שומע על זה שיעוראוהב אותך ה

ללמוד איכשהםפשוט להיות

ולנסות להבין את הרמזים שרבינו שלח לנו

ממש לא איך שהם לדעתי(ועשיתי זאת בעבר)רק אמונה

שמעתי הרצאה מהרב מיכי יוספי

זה כאלף רמות מעל.

וכשמבינים בראש שלי לבד אז זה יוצא לא טוב

לדעתי בשנית או בשלישית

אבל אז ה"פירוש" לא נתקע בראש?אביגיל.
מה הכוונהרק אמונה

נתקע בראש.?כאילו מקובעות?

אז את יכולה לקרוא ולחשוב בעצמך מה היה שם

ואז אחר כך לחפש עומק ופירוש

זה מה שמפרש טוב עושה:שואל את השאלות שלנו ועונה מאוד טוב

עם סגירת מעגל.

אין זה טעם אחר אין מה לומר.

(גדלתי על הסיפורים הללו)

גם וגםבת 30
פעם ראשונה לקרוא. להבין את הסיפור כמו שהוא- חלק מהם מורכבים.
לחשוב קצת.
אח''כ לקרוא שוב עם פירוש אחד. יש היום הרבה. יש פירושים של הרבצארז דורון, של הרב שטיינזלץ, ועוד.
אחרי שסיימת פירוש אחד אפשר ללמוד פירוש אחר.
ככה מקבלים החלטה בה הבנות וזוויות.
היה לנו כאן דיון מעניין בבת הקיסרetamary

הוכחנו שהמעשייה השניה למעשה מפריכה את הראשונה.

אני מציע לך לעיין בדיון.

הוא מאוד מחכים

אנחנו לא יכולים היום ללמוד סיפורי מעשיותetamary
מכל הספרים של רבי נחמן, סיפורי מעשיטת הוא היחיד שנאמר וגם נכתב בידייש.
רבי נחמן לא אמר אותו בעברית והאמת היא שרבי נחמן אף פעם לא ראה את התרגום העברי בעיניו.
וצריך להבין גם שאותו אדם שתרגם את סיפורי מעשיות לעברית הוא גם לא ידע לתרגם וגם לא ידע ממש עברית
אז הספר שמצוי בידינו הוא גרסה כושלת, עילגת וצולעת לסיפורי מעשיות של רבי נחמן.
אנחנו לא יכולים בדיוק להבין את הספר הזה.
היה טוב אילו היו מביאים מתרגם מקצועי כמו מי שתרגם את כתבי שלום עליכם לעברית, או את סיפורי בשביס זינגר.
אז הייתה ישועה גדולה לברסלב.
אז היו נפתחות דלתות חדשות להבנה של העמקות של רבי נחמן.
ואפשר לעשות את זה.
כמובן.
יש מתרגמים מקצועיים טובים.
אבל מי יעשה כזה פרוייקט? בטח לא כל האפסים והקשקשנים שיושבים היום בברסלב.
לי יש שמות ומיילים של שתי מתרגמות מיידיש לעבריתבת 30
אם אתה רוצה אני יכולה למסור לך ואתה תיצור קשר ותבדוק איתן אם זה שייך מבחינתי.
צריך הרבה כסף בשביל זה.etamary

זה לא טקסט טרוויאלי.

לא הייתי מתחיל לחפש מתרגמים בלי עשרת אלפים ש"ח על השולחן.

יש לך מימון לכזה מבצע?

לא.בת 30
אבל לפחות אפשר לנסות תרגום של סיפור אחד קצר.
נראה לי שגויetamary

אני סבור שסיפורי מעשיות תלויים זה בזה.

צריך לנהל כזה פרוייקט ברצינות. 

מה שלא עולה כסף גם לא שווה כסף.

אז בכבוד...בת 30
לי אין כסף מיותר...
קדימה לדסטארט...רק אמונה

זה רעיון אבל אולי ישנן אפשרויות נוספותetamary
צריך לחשוב על זה
זה יכול לבוא מהאקדמיהבת 30
אבל אז רוב הסיכויים שזה יצא במהדורה מדעית וממש לא ימצא את דרכו למדפי בית המדרש
איזה שטויות!Itas
רבי נתן בעצמו תרגם והתרגום כל כך מדויק שבגלל זה הוא קצת קשה להבנה
תרגום כושל, עילג ומסורבלetamary

כנראה שמאודך לא ראית תרגום אידי מקצועי.

ולו גם רבי נתן תרגם אותו, לא ראיתי ב"ימי מוהרנ"ת" את הדיפלומה שלו מבית ספר מקצועי לשפות.

ד"א, אחד מהאנשים שניזכרו ב"חיי מוהר"ן" אותו איש שהשכיר את ביתו לרבי נחמן כשרק הגיע לאומן, לימים היגר לאנגליה והפך לפרופסור לשפות באחת האוניברסיטאות.

תרגיעItas
ראיתי תרגומים והכל
הדקדוק בשפה היה ממש לא חשוב לר נחמן והבאתי ציטוט מליקוטי הלכות
חוץ מזה התרגום עצמו מדייק מילה במילה

שֶׁהֵם רוֹצִים לְכַסּוֹת הַשֶּׁקֶר וְהָאֶפִּיקוֹרְסוּת שֶׁלָּהֶם בֶּאֱמֶת, דְּהַיְנוּ שֶׁבַּתְּחִלָּה מַטְעִים אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאוֹמְרִים שֶׁרוֹצִים לְלַמְּדָם מִקְרָא הֵיטֵב בְּכָל דִּקְדּוּק הַלָּשׁוֹן, אֲבָל בֶּאֱמֶת כָּל כַּוָּנָתָם לְהָרַע וְזֶה עִקַּר הָאֶפִּיקוֹרְסוּת שֶׁלָּהֶם שֶׁכּוֹפְרִים בַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה לְגַמְרֵי
אתה כבר הדובר של רבי נחמן?etamary
שאתה יודע מה היה חשוב לו בלי שהוא יגיד את זה.
ממש לא התכוונתיItas
אחי היקר
אני בקושי הדובר של עצמי
אבל כל ספרי רבנו בסופו של דבר עברו איזה עיבוד של רבי נתן כי הוא היה אחראי על הדפוס
אז איך שתרצה אבל זה לא פשוט לחלק את הספרים ל2 תורות
ובספר המידות רשום איזה דבר
כגון אנו לווין ואוכלין (!)
תבדוק לפני שאתה קופץ
ישנם שלושה ספרים שרבי נחמן כתב ואישרetamary
אלו הספרים של תורתו המקורית.
ספר המידות
סיפורי מעשיות - המקור ביידיש
ליקוטי מוהר"ן חלק א.

יתר הספרים אכן עברו עיבודים ויש בהם הרבה מאוד טעויות, סילוני והשמטות.

כמובן, מי שהוא מוכשר דיו יודע להבחין בין רוחו האמתית של רבי נחמן לבין קשקושים עלובים שהוכנסו לספרים אחרי מותו.

אבל ספר המידות הוא די ברור ושם כתוב שצריך לעבוד. זו דעתו המובהקת של רבי נחמן כמו שדעתו המובהקת היא שאסור לקחת הלוואות ואסור להיות מלמד.

זו דעתו ויש רבים שחולקים עליו. ידוע,אז מה?
תדייק עוד קצתItas
חלק ראשון של ספר המידות חלק ראשון הוא כולו ציטוטים מספרים אחרים תסתכל בבקשה בערך ממון שם ותבין מה אני מתכוון.
אגב ידוע בספרות המחקרית (!) על ברסלב שהמידע בספרים הוא מדוייק ולא מעובד לעומת ספרות דתית אחרת.

ולא נראלי שאפשר לומר "סילוף" על הליקוטי הלכות שכמעט כולו שאוב מהליקוטי מוהרן.

נב אני מכיר את הדיבורים של רבנו נגד הלוואות אבל פשוט מספר המידות (חלק ראשון) אי אפשר ממש לעמוד על דעתו לגבי דברים כאלו
בספרות המחקרית ידוע ההפךetamaryאחרונה
שהספרות הברזל בית המאוחרת היא מקודדת, כלומר נכתבה באופן שהיא כתובה באופן שסותר את משמעותה האמתי, באופן שרק שותפי סוד יבינו את המשמעות הדברים.

זה מצוין בשני הספרים החשובים שנכתבו על ברסלב, הדוקטורט של יוסף וייס ו"חסידות ברסלב" של פרופסור מנדל פיקאז'.
אברהם זגדון, פעם נתן דוגמא לזה שב"שיחות הר"ן" יש קטעים לא מובנים שכתוב בהם "גויים" או "אומות" וצריך להחליף ל"רבנים" כדי לקבל משמעות הגיונית.
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך