סל הריון במכבי שליחדשה.
שלום!
ניסיתי לחפש מידע באינטרנט אבל זה לא הכי מפורט.
מישהי התנסתה ויודעת על מה אפשר לקבל החזרים במסגרת צ'ק כיסוי ההריון של מכבי שלי?
מנשא, משאבה, ריהוט, עגלה, קורס הכנה ללידה פרטי, משהו מזה?
אולי עוד דברים?
תודה רבה לכן
הייאין עוד מלבדו2
אני יודעת שיש החזר אך ורק על דברים שנוגעים אלייך, מה שאני יודעת בןודאות שניתן לקבל עליו החזר זה-
חזיות הנקה
משאבות הנקה (עד 2 משאבות)
כרית הנקה
מלונית אחרי הלידה
קורס הכנה ללידה

מנשא ריהוט ועגלה אניכמעט ובטוחה שאין החזר כי זה בשביל התינוק ופחות בשבילך אולי על מנשא כן שווה לבדוק תתקשרי למוקד לא זוכרת בדיוק לאיזו שלוחה ויענו לך זה מה שאני עשיתי..

בהצלחה
מנצלשת-יונתו
איך מקבלים את ההחזר על הדברים האלה? מביאים חשבוניות?
מנצלשת גםאמא אוהבת!
לא ידעתי שקיים דבר כזה
כן זה מעולהאין עוד מלבדו2
אבל שימי לב שזה רק למכבי שלי
כן. חשבונית למזכירות הרפואיתאושרית- דולה
חשבוניות לסניף מכבי הקרובאין עוד מלבדו2
אלייך את שמה במעטפת ״אל תור״ כותבת שם תאריך וסת אחרון וצריך שיהיה כתוב את שמך על החשבונית
קיבלת על קורס הכנה ללידה??? אני הבנתי שאי אפשר.....בעוז ותעצומות

יש להם רשימה אצלם שמשתנה כל פעם אז לבררניקיתוש
בגדול 2 משאבות
2 חזיות הנקה
כרית הנקה
רפידות רק רפואיות
לנולין, לא זוכרת שם מדויק
ויש עוד דברים לברר.
וכמובן מלונית יש כל מיני כוכביות ואותיות קטנות...

מבקשים בחנות כשאת קונה, חשבונית מס על שמך. את מגישה את זה ומקבלת זיכוי בחשבון מכבי שלך
משאבהג'נדס
ודולה רק בחדר לידה.

מוזר זכור לי שיש ממש פירוט....
אם במקרה תמצאי אותה אשמח חדשה.
תתקשרי לראשי והם יאמרו לך את כל הרשימהניקיתוש
זה משתנה.
>>ג'נדסאחרונה
תמיכה מקצועית בלידה- דולהאושרית- דולה
יולדות רבות שליוויתי קיבלו החזר של 75% עבור דולה.
יצא להם השתתפות רק של 500₪ עבור כל הליווי.
התקשרתי עכשיוחדשה.
וגיליתי שהם כבר לא נותנים שום החזר על קורס הכנה ללידה פרטי.
על דולה כן.
אם מי שאני רוצה ללכת אליה היא גם דולה, אתן חושבות שכן יש לי סיכוי לקבל החזר? אולי אם לא כתוב על הקבלה בדיוק מה זה?
או שזה לא מוסרי?
היתה מישהי שהציעה לי את זהג'נדס
שרציתי לעשות גם דולה וגם קורס. אבל בסוף לא סגרתי איתה. לא יודעת אם זה מוסרי, נראה לי שלא...
אוייונתו
עשיתי קורס פרטי כשהם עוד נתנו החזר, אבל עוד לא ביקשתי אותו... אקבל לדעתך?
יש החזר גם במכבי זהב?רק_בשביל_השאלה

מגן זהב. ולא.ג'נדס

מכבי שלי:ג'נדס
מגן זהב:ג'נדס
תודה רבה! מתלבטת עד כמה שווה לשדרג ממגן זהב למכבי שלי..רק_בשביל_השאלה

כי זה תוספת משמעותית לחודש (~40 ש"ח)

האמת שעכשיו כשאין החזר על קורסחדשה.
נראה לי שלא שווה לך לשדרג. אולי כן אם את מתכוונת לקחת דולה או לצאת להבראה, שזה הוצאות גדולות. שאר ההחזרים לא נראים לי שווים כל כך..
אתה עושה קורס פרטי? כמה זה עולה?רק_בשביל_השאלה

הבראה זה רק מילד רביעי, ולא נראה לי שאקח דולה.. ככה שזה לא רלוונטי.

תודה!

בע"ה, עדיין מחפשתחדשה.
מה שמצאתי עד עכשיו עולה 1000-1200.
הבראהאין עוד מלבדו2
הבראה זה מהילד הראשון ולא רק מהרביעי
יש לי קריבינג- אולי את יודעת את הסודחנוקה

יש לי קריבינג מטורף לאיולי שום של "רובן" מוצאת את עצמי מזמינה לפחות פעם בשבוע כדי לסנג'ר קופה קטנה של איולי שום..

אולי מישהי מילצרה שם פעם ויודעת מאיפה הם קונים אותו?

ניסית לשאול אותם? זה קצת מוזר אבל לפעמים נחמדיםטארקו
ומוכנים לעזור..
וגם עשיתי גוגל והגעתי למתכון בפייסבוק🤣טארקו
אם בא לך לנסות..
כן בטח!!חנוקה
אינלי פייסבוק יש מצב את מעלה לפה?
זה מה שמופיע שם:טארקו

מקווה שזה זה

הוא העלה רק תמונה אחת, אז הנה השניהטארקו

(וכמה תדובות אחכ כתוב שבראל רז הוא הבעלים של הרשת)טארקו
תודה אינכמוךחנוקה

אם זה יעבוד חשבון הבנק שלנו יודה לך

וגם אני אשמח כי מתפדחת כבר מהצוות שמכיר אותי שם...

חחח איזה מתוק הואדיאט ספרייטאחרונה
שהוא ככה מפרגן את המתכון 😅
איך קופצים למים ומתחילים תהליך של טיפול זוגי?קנקן שבור

אני מכאן, פתחתי משתמש חדש, כי הגיע הזמן להחליף אחד יותר מידי פרטים מצטרפים לתמונה שלמה...

רבנו ביום שישי, לצערי עוד אחד מהמון המון ריבים שיש לאחרונה

אם פעם היו ריבים כמו כל זוג, היום אני מרגישה שזה רק עניין של זמן עד הבא...

קצת רקע, נשואים עם פזמ יפה, לא זוג צעיר, יש כמה ילדים

בסהכ החיים יפים, אבל בשנתיים האחרונות משהו רוחק יותר מהרגיל.

הוא מפרנס עיקרי, ב"ה מרוויח טוב, אבל עבודה אינטנסיבית ודורשת. ככה שכל עול הבית והילדים עלי בבלעדיות, מלבד סופשים

אני גם עובדת, משרה מלאה (8 שעות שזה משרה מלאה במקום שאני עובדת בו), אבל משרה שממש מאפשרת לי לשלב את הבית והילדים (עזבתי כמה מקומות שהיו מאוד דורשים עד שהגעתי לנוכחית, בשכר מופחת...)

אני מקלה על עצמי במה שאפשר למיקור חוץ, אבל אני קצת פיקית וקשה לי לשחרר, אז עדיין יש עלי עול גדול וב"ה הילדים גם דורשים את שלהם (מעדיפה לקחת עבודות בתשלום על כל מה שלא קשור בגידול שלהם, גם ככה אני חוזרת איתם ב4 הביתה ומתי נשאר לי לחוות אותם?)

הוא חוזר בערב אזור 7 כשכולם כבר מקולחים, שבעים ומחכים רק לנשיקת לילה טוב שלו במיטות...

כשאני מנסה לשים אצבע על הנקודה שהיא הכי טריגרית לריבים, גם של זה הנוכחי, זה שאני מרגישה מצידו חוסר כבוד והערכה. ודיברנו על זה המון המון, גם בזמן ריב גם בזמני שלום, עדיין זה עבודה שהוא צריך לעשות עם עצמו והוא לא עושה (הוא אפילו הודה בשישי האחרון שזה נטו אגו, אבל עד כה לא שמעתי מילת התנצלות)

בשישי האחרון העניין התפרץ סביב זה שאני אמרתי לבת שלי לא לעשות משהו, והוא בפנים שלי סתר את הדברים שלי ואמר לה את יכולה. הבלגתי ואחרי כמה דקות באתי אליו ואמרתי לו, אך ורק לו, לא לאוזני הילדים (שהיו בסביבה אבל לא היו אמורים לשמוע) שזה לא מקובל עלי שככה הוא סותר את הדברים שלי ועוד בפני הילדים ושזה משפיע אח"כ על המשמעת שלי כלפיהם במשך כל השבוע... וזה משפיע, תאמינו לי. ודיברנו על זה כל כך המון

הוא לא אהב את ההערה וענה לי בטון חא ממש נמוך ואז גם אני הרמתי קול והיתה מריבה ממש מכוערת ובטונים לא יפים

והילדים

אני יודעת שגם אני אשמה, אבל תאמינו לי שאני רוויה, כל כך רוויה. מבינה כבר תקופה ארוכה שאנחנו צריכים עזרה חיצונית, איך לנהל את הריבים שלנו, איך לתקשר (למרות שיש שיפור בנושא התקשרות, אני קוראת על זה המון ומנסה ליישם, אבל מצידו אין כל כך שיתוף פעולה ובסוף זה מתפוצץ אחת לכמה זמן)

היתה שבת של נתק בינינו, לא החלפנו מילה

ציפיתי שיבוא ויתנצל, שיגיד משהו, רק משהו שנוכל לנהל שיח שבסופו נשים, אבל זה לא קרה

ולא בא לי להיות אני זאת שנותנת את הסולם, הייתי שם כל כך הרבה פעמים, תמיד תמיד אני זאת שמביאה לסיום ריבים, הוא תמיד ישתבלבל לא יגיד מילה, ויחכה שאני איזום את הפיוס (אני גם נוטה להשתבלל אבל עבדתי על זה הרבה ונראה לי שמצידי יש שיפור)

וממש לא בא לי עכשיו שוב "להכנע" לאגו שלו. מגיע לי לשמוע מילות פיוס בלי שאכניס לו את זה לפה

מקווה שאני לא נשמעת ילדותית ויש פה מי שמבינה את המקום והצורך שלי.

אני נותנת כל כך הרבה לבית, מאפשרת לו כל כך הרבה, אני לא מספיק מוערכת ומרגישה אפילו קצת קטנה לידו כשהוא מתחיל במשחקי אגו שלו

מחר הוא עובד מהבית, בא לי לקבוע לו עובדה בשעה 15:00 לעדכן אותו שאני לא חוזרת הביתה ושהוא אוסף את הילדים. אני צריכה זמן לעצמי, אצא אחרי העבודה אשתחרר קצת אנשום אוויר ואחזור בערב הביתה... לא יודעת אם זה רעיון טוב או רק יגביר את הלהבות

בסוף יצאה פריקה ענקית וזה ארוך, מקווה שתהיה מי שתצליח לקרוא ולייעץ לי עיצה טובה (בבקשה תשתדלו בלי "להמריד" אותי נגדו, אני גם ככה טעונה, מחפשת באמת לשמוע עיצוב טובות ונכונות איך לפעול עכשיו)

וגם בעיקר איך תופסים אומץ להתחיל טיפול זוגי, ואיך מוצאים מישהי טובה? אשמח להמלצות, אזור ירושלים, גמישים

זוג דוס למדי

תודה למי שקראה עד עכשיו

וואי ממש מתסכלDoughnut
ממליצה לך בחום לנסות את @נגמרו לי השמות המדהימה מכאן, שהיא יועצת זוגית מדהימה ומקבלת גם בזום. שיחה ראשונית אתה יכולה לעזור לך להבין הרבה. היא שינתה לי את החיים מהבחינה הזו של לדעת לריב נכון.
תודה רבה, באמת חשבתי עליה רואה פה המלצותקנקן שבור

אני חוששת שפגישה בזום לא תהיה אפקטיבית כמו פגישה פרונטלית

יש פה מישהי שיכולה לעשות לי השוואה ביניהם?

וגם איך מקבלים אומץ? פשוט לקבוע? ואיך מתחילים לשתף מישהי זרה בחיים שלנו?

זה נראה לי הר בלתי עביר

מסכימהDoughnut

שבמציאות זה הרבה יותר טוב מאשר בזום, אולי יהיו פה המלצות למישהי באזור שלכם ואולי תדברי קודם כל אתה בטלפון בשביל לבדוק אם זה יכול ללכת.

האומץ הוא בעיני פשוט לעשות את שיחת הטלפון הראשונה לברר, אח"כ זה מתקדם משם. אז בלי לדחות ובלי להסס להרים טלפון.

מבחינת הלשתף- המטפלת מכוונת אתכם כל פעם במה להתמקד וכו, את תראי שזה יזרום לך בעזרת השם ועם הזמן לומדים את זה. 

דווקא לי לא הפריע כשזה בזוםנעמי28

לא הרגשתי הבדל משמעותי בטיפולים.

ולגבי שאר החששות, לגיטימי, תני לה להוביל ולהנחות אתכם.

וכן, פשוט לקבוע.

לא יודעת מה להגיב להכלאיזמרגד1אחרונה

חוץ מזה שבאמת נשמע כדאי לכם ממש ייעוץ זוגי, והצלחה עם למצוא את מה שנכון לכם🩷

אז מגיבה רק למה שכתבת על זה שמחר בר לך לקבוע לו עובדה ולא להגיע- נראה לי שזה ממש לא יהיה נכון... זה משהו חד צדדי בלי שיהיה לו אפשרות לתגובה וזה נראה לי בהחלט יגביר את הלהבות. ומאיך שכתבת זה נשמע קצת כמו ''נקמה'' וזה אף פעם לא מקום טוב לפעול ממנו.

אם את מסוגלת לשאול אותו אם מתאים לו לאסוף מחר ולקבל גם לא זה נשמע לי מצוין, אבל אם לא נשמע לי שפשוט כדאי לוותר על זה...

שאלת סקר- 1. את אוהבת את העבודה שלך?Kayom

2. מרגישה שאת ממצה את עצמך בה?

3. בעלך אוהב את העבודה שלו? מרוצה?

4. תובנות בנושא התעסוקתי שלך?

מתחילהKayom

אני

1. כן אבל הייתי רוצה העלאה.

2. נראה שכן

3. לא הכי, כאילו מרגיש שרוצה לממש עצמו במשהו אחר

4. תובנות שהיום חייב להכניס הרבה יותר כדי להתקיים ובאסה שזה מתנגש עם מלא דברים אחרים שחשובים לי ובאסה שמקצוע שאוהבים ומרגישים מימוש לא מביא משכורת כמו משהו שפחות מימוש אבל יותר כסף ויש לי עוד מלא מחשבות בנושא..

מעניין לשמוע אתכן

1. אוהבת מאוד ב"הכולנה

2. ממצה, תפור ליכולות שלי ולזמינות שלי תודה לה'

3. לא יודעת אם אפשר להגיד אוהב, את התחום הוא אוהב והעבודה נוחה ומשאירה זמן לבית ולתורה וזה מבחינתו הכי חשוב.

4. רק תפילות וסיעתיא דשמיא, הגעתי לאיפה שאני "במקרה", אחרי מסעות ותלאות שחשבתי שלעולם אשאר אומללה מבחינה הזאת וה' כיוון ועזר והגעתי למקום שלא יכולתי להמציא לעצמי יותר טוב ממנו.

עכשיו רואה ששירשרתי לא נכון 🤦‍♀️כולנה
יא סיקרנתKayom

מעניין איזה תחום זה עכשיו באלי לדעת ולקבל רעיונות חחח....

איזה כיף שככה לך!!! 

שימי לב לא לגרום לנשים לאאוטינג..טארקו
מי שבוחרת לשתף זה סבבה אבל לא לשאול מה התחום

משרשרת לך אבל זה נכון לכולן כמובן.

וואו, איזו סיעתא דשמיאריבוזום
איזה כיף!
עונהכבתחילה

1. לרוב כן

2. סך הכל כן, תמיד יש לאן להתקדם ולהתמקצע.

4. לנשים דתיות בשנות הפוריות, הכי קשה להכנס למקום עבודה ולהתקדם. וזה מבאס..

לא כולן יולדות כל שנה, ועדיין כשרואים אותך דוסית ישר המצב משתנה בראיונות וכו'.. 

מעניין 4...ריבוזום

התראיינתי כדוסית נשואה צעירה בכמה מקומות ולא הרגשתי שזה הפריע. אולי זה תלוי בתחום ובגודל החברה. 

הכוונה בשוק העבודה הכלליכבתחילה

לא בתחומי החינוך והסיעוד.

*מסייגת משהו קטן - היתה לי קולגה חרדית צעירה, שפשוט לא קלטו שהיא נשואה כי הפאה היתה נראית כמו שיער אמיתי.

חשבו שהיא רווקה דתייה..

בקיצור, מתכוונת למראה קלאסי של מטפחת וביגוד צנוע. 

אני לא בתחומי החינוך והסיעודריבוזום
התראיינתי בהייטק (עם מטפחת והכי צנוע)
אז כנראה שאת מאד מוכשרת וייחודיתכבתחילה
גם ריבוזום
אבל אני משערת גם שבחברות גדולות עם נהלים מאוד ברורים ובמיוחד אם המראיינים אינם בוסים עקיפים או ישירים לעתיד זה פחות יורגש (רק השערה)
1. לא ממשאפרסקה

2. ממש לא. התחום עצמו והעבודה מאוד מעניינים, אבל הבוס שלי הוא ראש בלטה ויש לו הרבה פעמים ציפיות לא ריאליות. עכשיו לדוגמא אנחנו באמצע פרוייקט שאמרתי לו כמה פעמים שהוא ממש מיותר וכל מי שאני מדברת איתו פשוט לא מבין מה עובר לו בראש, והוא פשוט לא מוכן לקלוט.

אתמול זה הגיע למצב שאמרתי לו כמה כל הפרויקט הולך לעלות, והוא ענה לי, "תעשי הכל מקסימום רק חלק נוציא בסוף לפועל". כן אדוני מה אכפת לך, אני זאת שעובדת קשה לחינם ואתה אח"כ בהינף יד פשוט תזרוק הכל לפח

3. כן בעלי אוהב ומרגיש שהוא תורם מעצמו (איש קבע)

4. אם היה לי האומץ להתחפף ולחפש מקום אחר הייתי עושה את זה, אבל א. משכנתא גבוהה וב. לא בטוח שבמקום אחר יהיה טוב יותר וג. שוק העבודה בתחום שלי כרגע ממש קשה אז לא רוצה למצוא את עצמי מובטלת במשך שנתיים או מתפשרת

חח הצחקת אותי עם הראש בלטהKayom

אבל סיוט בוס כזה..

והלוואי שתמצאי!! שייך לחפש במקביל?

עונההמקורית

1. אוהבת. לא עפה עליה

2. לא

3. מאוד. ב"ה פורח

4. רק סיעתא דשמייא. אני מחפשת כבר תקופה ועוד לא מצאתי עבודה שתשפר את איזון הבית עבודה שלי לצערי.. מצד שני יש תחום חדש שהייתי רוצה ללמוד אבל אני פחות בפניות להתמסר לזה כרגע. אולי כשאגדל

בהצלחה בלמצוא!ריבוזום
מסקרן מה התחום החדש!
עונהריבוזום

1. כן (לא בדיוק עבודה)

2. בעקרון כן! כמובן תמיד יש כל מיני תקופות

3. אוהב את התחום, מחפש מקום חדש

4. היו לי הרבה התבחבשויות סביב הנושא התעסוקתי. לא רק בגלל השילוב של משפחה ואמהות, אלא עוד לפני שהתחתנתי בכלל. התחלתי משהו חדש לא מזמן וכרגע אני שמחה, מקווה שזה באמת יהיה טוב ומוצלח בע"ה. זה לתקופה מוגבלת של מספר שנים, אז מקווה גם שאחריה אמצא את עצמי שוב

עונהשמ"פ

1. תפסת אותי בזמן לא טוב, כרגע קשה לי ממש, הרבה השתנה ויש זלזול מצד הראש צוות, שעות ארוכות הנסיעות - אז לא ככ

2. לרב לא לצערי

3. כן, מבסוט ב"ה

4. הלוואי שלמדתי תחום שיותר ידידותי לאמהות

תשובותיישלומית.

1. כן, מאוד.

2. זה קצת מורכב לענות. ב''ה אני מביאה את הטוב שלי ומצליחה, אבל א. זה תחום ספציפי ויש תלויי נוספים שלא קשורים שאני טובה בהם אז המיצוי הוא בתחום ספציפי. ב. אני עובדת משרה לא גדולה וזה כן מעכב אותי מלהתקדם אבל כרגע מעדיפה לא להעלות אחוזי משרה

3.  כן ב''ה

4. אכתוב בהמשך יותר בפירוט...

קצת אאוטינג אבל לא נוראאמא לאוצר❤

1. כן אבל זה קשה להיות עצמאית

2. כשיש לקוחות וכו' אז לגמרי, אבל השיווק פרסום קשה לי ממש

3. היום ב"ה כן אבל זה אחרי שהוא עבר הרבה עבודות ולא מצא את עצמו

סוף-סוף לפני כמעט שנה מצא עבודה שמבחינתו מושלמת חוץ מהשכר

עונהמקרמה

1. כן! מאוד!

אני גם עושה משהו שאני אוהבת וטובה בו, החברה מסביב ממש משפחה ולהגיע למשרד זה כיף!

מצאתי את האיזון בין להיות אמא ללעשות את מה שאני אוהבת וזה גם ממש עבר לכביש

2. הוא התחיל לא מזמן אבל נראה שכן! הוא אוהב את המקצוע ונראה שהמקום עצמו גם טוב

3. לא להתפשר, עבדתי במקום שלא היה לי בו טוב, לא הייתי באמת מוערכת (כן במילים אבל זה לא התבטא חוץ מזה בכלום, לא בהבנה לבלתמים, לא במשכורת, לא בפרגון למשהו שלא יביא לו תוצאות...) בצכלס גיליתי שזה משפיע על כל המצב רוח, אי אפשר לבלות חמי מהיום במקום שלא טוב בו... זה שואב אנרגיה וגם החצי יום השני יראה בהתאם.

לקח לי הרבה זמן להעז לקום וללכת

לעבוד על הביטחון

ולדעת להגיד זה מה שאני רוצה ומגיע לי מה שאני רוצה! (זה לא רק חד צדדי... חובת ההוכחה היא עלי שאני באמת שווה את ההשקעה על מה שאני דורשת)

בתכלס- היום שטוב לי

התפוקה שלי הרבה יותר גבוהה, היצירתיות שלי הרבה יותר טובה

ואני כבר שווה הרבה יותר ממה שהייתי שהגעתי למשרה הנוכחית לפני 4 שנים

ואי נשמע חלוםם איזה שווהKayom
עונהשיפור

1. בסדר כזה, יש ימים שאני מרגישה שאוהבת, אבל לרוב פחות

2.לא

3. כן

4. כרגע נוח לי העבודה הזאת בתור אמא לילדים קטנים, חושבת שבהמשך אעשה שינויים.

1 כןoo

2 כרגע כן

4 להיות פתוחה ללמידה ושיפור מקצועי ואישי

זה מה שעזר/ עוזר לי להתקדם ולהצליח

עונהניגון של הלב

1. כן מאוד. השנה היה קצת קשוח עם מנהלת שלא הסתדרתי איתה אבל סה"כ אני נהנית מאוד.

2. בכלל לא. זאת עבודה שלא קשורה למה שלמדתי ואוהבת לעשות, התגלגלתי אליה במקרה ואהבתי. אבל מתכננת שנה הבאה אולי לחפש עוד עבודה בתחום שלי.

3. בעיקרון כן, בכמה חודשים האחרונים היתה תקופה קצת קשה אבל אמור לחזור למקודם עוד חצי שנה.

4. אני עובדת במקום עם הרבה חוסר בכוח אדם (תחום החינוך) ומפחיד לראות איך מוכנים לקבל כל אחד עם דופק (כולל אותי כי כמו שאמרתי אין לי הכשרה בתחום) לטפל בילדים קטנים

קוראת הכל.. בנות סיקרנתן!!Kayom
אוהבת מאודואילו פינו

מרגישה סיפוק ועשייה

ועונה עכשיו על 4 שעברתי הרבה עד שהגעתי למה שאני אוהבת, יכולתי לראות השפעה ישירה בין העבודה, הסיפוק והמשמעות לאישה ולאמא שאני. כשטוב לי, אז גם טוב בבית ועם הילדים. כשלאטוב לי, אז כל הבית מושפע, הכוחות מושפעים...

אני בחלד עכשיו וממשיכה לאסוף רעיונות ודברים לקראת החזרה בתחילת שנה הבאה.

ולגבי בעלי, הוא עדיין סטודנט.. אבל בנתיים נהנה מאוד מהלימודים, בעיקר מהשלבים המעשיים יותר... רק עוד שנתיים וקצת יתחיל לעבוד בפועל..

עונהעדיין טרייה

1. כן מאוד

2. כן ויש עוד הרבה לאן להתפתח.

3. כן מרוצה גם מהשכר וגם מהעניין. אבל מניחה שאם היינו מליונרים הוא היה עוזב לגמרי ונשאר בבית עם הילדים + עושה כל מיני מיזמים שעולים לו לראש ואני הייתי ממשיכה לעבוד איפה שאני.

4. בעיקר מנסה למצוא את האיזון הנכון עם הבית כי חשוב לי לקדם דברים בעבודה מצד שני חשוב לי להיות נוכחת כמה שיותר בחיים של הילדים שלי.

עונהאפונה

1. לא

2. לא

(עובדת בשתי עבודות וזה נכון לגבי שתיהן).

אני לומדת עכשיו תחום אחר ומאד מקווה שאצליח להתפתח בו ולהפוך אותו לעיסוק העיקרי שלי.

3. כן, חוץ מהשכר. וגם רוצה להתקדם אבל באותו תחום.

4. אני מרגישה שיש הרבה אלמנטים של הבשלה בנושא התעסוקתי.

לפני כמה זמן שאלתי חברה אם היא נהנית בעבודה שלה, היא ענתה: "ברור, איך אפשר לעבוד בעבודה שלא נהנים בה?!" ואני חשבתי לעצמי, איך זה כל כך ברור לה, ולי כל כך ברור שאם לא טוב לי זה אומר שאני צריכה להתאמץ יותר. אלה דפוסים ממש עמוקים ותהליכים שצריך לעבור דרכם.

ברור שיש לי לפעמים חרטות על זה שלא למדתי בעבר מקצועות שמעניינים אותי עכשיו ואני לא מוכנה להתמסר ללימודים אינטנסיביים כי המחיר המשפחתי גבוה מידי.

אבל מבינה שיש לי פה דרך לעבור...

עונהדיאן ד.

1. מאוד אוהבת את התפקיד והמקצוע, בזמן האחרון יש לי קושי עם המנהל הישיר ואני חושבת לעזוב

2. מאוד! התפקיד תפור עלי

3. מאוד מאוד

4. לא לפחד לעבור מקומות עבודה, בדר"כ משתדרגים הן בשכר והן בתפקיד ומדייקים לעצמך את המקום שלך.

1.2.לאזוית חדשה

3.כן.

4.כשבוחרים איזה מקצוע ללמוד - לברר גם מה עושים בעבודה בפועל. כי הלימודים לרוב שונים מהעבודה.

עונהואני שר

1. כרגע לא, היו תקופות טובות יותר, עכשו כבר זמן ארוך שזה הולך ומידרדר מבחינתי, אבל נוח לי מדי מכדי שאעזוב כרגע.

2. כנ"ל - היתה תקופה מסוימת שבה זה היה יותר, אבל כרגע נטו נוח, מכל בחינה אחרת על הפנים.

3. הוא נמצא שם מתוך תחושת שליחות, מעבר לזה מאוד קשה לו, וכן שוקל שינוי כיוון חלק מהזמן.

4. כמה דברים -

כסף זה חשוב וזה כן צריך להיות שיקול בבחירה מקצוע. מרגישה שבדוסילנד לא מכירים בזה מספיק, בטח בשלב הבחירה.

עם זה, זה בטח לא שיקול יחיד. כל אחת צריכה להבין מה  מניע אותה בחיים ולנסות לבחור עבודה לפי זה. עבודה שלא עונה על הצרכים שלך (כל אחת ושלה - כסף, שליחות ערכית, הנאה, מאפשרת לגדל את הילדים בנחת....) - קשה מאוד להחזיק אותה, כי החיים מאוד עמוסים ודורשים.

מנהל טוב זה דבר קריטי, עושה הבדל גדול באווירה, בגישה, בגמישות... הסביבה האנושית יכולה לשנות המון וזה דבר שכדאי לנסות לבחון כשבוחרים מקום עבודה (ותודה למנהלים שלי שהביאוני עד הלום, גם דרך תקופות שדברים מסביב הם סבל או בלגן)

עוד דבר שכנראה פחות רלוונטי לפורום הזה אבל בכל זאת - אימהות משנה הרבה בסדרי העדיפויות והתפיסה. דברים שהיו לי ברורים בשאיפות המקצועיות שלי כרווקה (לא צעירה) פתאום השתנו מתוך האימהות. מה חשוב לי, מה מעסיק אותי, איזה משאבים וכוחות יש לי בעבודה...

עונהשושנושי

1. אני אוהבת את העבודה שלי, היא משלבת כמה תחומים ומאתגרת אותי, בקטע טוב.

2. כיום כן (התחלתי את התפקיד לפני שלושה חודשים ככה שאולי דברים עוד ישתנו). עד לפני שלושה חודשים עשיתי את העבודה בלי הרבה הנאה (היו ימים שגם ממש שנאתי אותה).

3. בעלי עובד כשכיר וגם כעצמאי בתחומים שונים שממש אוהב. בנוסף ללימודים שכל הזמן מתקדם בהם. בדיוק מסיים תואר שני ומברר על דוקטורט.

מעולם לא ראיתי בנאדם שכלכך מרוצה מהעשייה שלו. יצאתי שחצנית. מה לעשות? אני ממש גאה בו על הדרך.  

4. להמשיך לחפש, לא להתייאש. לדעתי אני שוברת שיאים בכמות ראיונות שהלכתי ונכשלתי בהם. מיליונים! זה קשה מתיש ומתוסכל.  כל הזמן המשכתי לנסות והתפקיד הזה שאני נמצאת בו הגיע אליי בדרך אחרת (לרוב שולחים קו''ח ומקווים לתגובה., בתפקיד הזה הגיעו אליי להציע את התפקיד למרות שלא הייתי מדמיינת להגיש מועמדות אליה. כך בורא עולם גלגל את הדברים, תודה לה')

לא עובדתשירה_11אחרונה

גרה במקום תעסוקתי קשה ולא מתגמל

מחפשת את עצמי שנים

תסכול כללי

וואי אני פשוט מכורה לטלפוןאנונימית בהו"ל
מה עושים?

לא מצליחה להיות בנוכחות בשום מקום

ואם שמה אותו בצד משעמם לי בשניה

לי ישעוד מעט פסח

ביקשתי 'סים לטלפון' (אני בגולן טלקום, וזה בתוספת של 5 ש''ח לחודש).

ככה יש לי נוקיה וטלפון חכם באותו מספר.

אבל בנוקיה אין אפילו הודעות סמס, רק רק שיחות.

צפוניות אהובותעוד מעט פסח

רק רוצה להגיד שליבי אתכן.

שולחת חיבוק גדול ומלא מלא כוחות.

כנ"לחולמת להצליח

נשמע לא קל במיוחד שאצלנו הכל ממשיך כרגיל

חיבוק ♥️

מצטרפתרקאני

קשה לקרוא את החדשות💔

מצטרפת. קשהההאורוש3אחרונה
כמה זמן זה תור לפיזותרפיה לרצפת אגן בקופ"חלומדת כעת

כלומר, מה זה התור הזה? אבחון? טיפול? הפיזיותרפיה עצמה?

אני מדברת על התור הרגיל שמבקשים הפניה מרופא נשים אחרי הלידה.

חייבת לדעת כמה זמן זה כי כנראה מישהו ישמור על התינוקת בזמן הזה 

נראה לי מפגש ראשון בערך חצי שעהיעל מהדרום

לק"י

זה תשאול, ולפעמים גם בדיקה פנימית ולימוד תרגילים.

בדיקה עושים רק משישה שבועות אחרי הלידה.

הבנתי, אוקי תודה רבה!!לומדת כעת
את יכולה לקחת את התינוקת איתך.יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

אני מניחה שהן רגילות לזה.

אצלי היא אפילו החזיקה את התינוק חלק מהזמן😅

שאלות על טינקו- ברוח הפורוםלהתחיל מהתחלה

רואה שמלא שאלו פה.

אז יש לי כמה:

1. כל יום בסוף אתן עושות ניקוי עצמי?

2. איך אתן מנקות את כל החלקים?

3. שאלת השאלות, מותר להשתמש בחומר לא שלהם? מרגיש לי שאין ריח של ניקיון בכלל

עונההמקורית

1. כן

2. מוציאה מרוקנת באסלה את המיכל המלוכלך, שוטפת עם מים. גם את הפילטר ככה.

3. אני עדיין לא ניסיתי האמת, חמתי וגיסתי משתמשות בחומר של ליאור קוקה. הבנתי שהאחריות לא חלה במקרה כזה

עונהתקומה

לגבי חברה אחרת, אבל זה אותו עיקרון

1. חובה, אחרת זה מסריח. אני עושה אחרי כל שימוש כדי שלא אשכח, אבל זה לא בשימוש הרבה פעמים ביום

2.עם הטוש של המקלחת

3. מבחינה טכנית, מותר לשים חומרים לא מקציפים. אבל זה כנראה יבטל את האחריות. לחברה אמורה להיות רשימה של חומרים לא מאושרים.

אבל בכל אופן, לא לשים חומר מקציף, זה עלול לעלות ולהגיע למנוע וזה יהרוס את המכשיר

לחברה של טינקו אין חומרים מאושרים, רק שלהםהמקורית
לעומת חברות אחרות
גם דרימי חובה חומר שלהםשושנושי
לא ידעתי. יצא לי לקרוא על כמה חברותהמקורית
שמאפשרות חומרים אחרים.. הבנתי שדרימי מאשרים גם את של טינקו אבל אולי זה לא נכון
בדרימי אם לא משתמשים במקורי האחריות מתבטלתשושנושי

אני יודעת שרובורוק אפשר כל חומר

ואני תמיד חשבתי שלטינקו אין בכלל חומר משלהם חח

אני מחכה שתיגמר האחריות בשביל לנסות חומרים אחריםעדיין טרייה
חחחח יש לי עוד חודש...
לאחותי תיקנו באחריות למרות שהשתמשה בחומרהמקורית
לא מתאים.. לא יודעת מה נכון כבר😅
תודה על הדיוקתקומה

ועכשיו אני רואה שגם כתבתי חומרים לא מאושרים.

אבל מבינה שזה היה מובן בכל אופן

עונהרוני_רון

1. אחרי כל שימוש עושה ניקוי עצמי

2. בסוף כל יום מוציאה את המיכל המלוכלך, שופכת מים לאסלה, מנקה אותו ואת המסננת במים וקצת סבון עם הטוש באמבטיה - כל הסיפור גג 5 דק'

פעם בתקופה כשמרגישים צורך, בעלי מוציא את המברשת ומנקה גם את הבפנים

3. משתמשים בחומר אחר לא מקציף, זה אכן מבטל את האחריות.

שאלה למבינותראשונית

אפשר לקנות את החומרים של טינקו/דרימי בכל סופר?

כי אם אני קונה שואב ואין לי חומר מתאים באזור שלי אז אולי זה לא שווה לי 

אין בסופרים. מקבלים תמיסה אחת עם השואבהמקוריתאחרונה
אני כנראה אזמין בksp
תסבירו לי איך גןמלים מטיטוליםSheela

חח הכי שאלה של אמא מתחילה

הילד תכף בן 3, חכם, ורבלי, עצמאי

כבר הרבה פעמים היה עם תחתונים לזמנים קצרים, אחרי צהריים, ימי שישי

החלטתי שזהו נגמלים

מאתמול אנחנו בלי טיטול

אם אני מזכירה לו הוא עושה יפה בשירותים

הבעיה שהוא לא מבקש בכלל בעצמו

אז אני כל הזמן בלחץ שעוד רגע תהיה נזילה..

למה לצפות? הוא ילמד מתישהו לומר לפני? להמשיך ככה וזה יסתדר?

ממש ממש קשה לי הלכלוך וההפתעה שזה קורה.. מבחינת הנוחות שלי שיישאר עם טיטול עד שהוא עושה את זה חלק. אבל לא רוצה עכשיו לחזור אחורה בגמילה.. 

זה מאוד נפוץ בהתחלהמקקה

תנסי לא להילחץ מפיספוסים

הכל יבוא עם הזמן

בינתיים אפשר לקחת אותו פעם בשעה שעתיים

הוא כן מפספסSheela
אלא אם כן אני מזכירה לו ללכת
מהמם שהוא לא מפספס עד עכשיואיזמרגד1

(זה יכול להגיע בהמשך אבל וזה נורמלי)

עם הזמן הוא ילמד להגיד לפני, ןבשלב ההתחלתי זה מעולה שאת לוקחת אותו או אומרת לו והוא עושה

וילדים שנגמלים בלי לפספס בכלל- אני לא יודעת אם זה קיים, וגם אם כן אין מה לצפות לזה כי רוב הילדים כן מפספסים וזה חלק מהתהליך... 

להזמין את הפספוסיםאפונה

במקום להוריד טיטול ולצפות שהילד יהיה כבר גמול,

תסבירי לעצמך שהילד צריך לפספס סך מסוים של פספוסים כדי להכיר את התחושה, וכל פספוס מלמד אותו.

ואז לא תהיי בלחץ שעוד רגע תהיה נזילה

את תהיי רגועה שעוד רגע תהיה נזילה.

זו לא תהיה הפתעה

כי את תצפי לה מראש

וכשהוא יפספס לא תגידי: "אוי פספסת"

אלא: "עשית פיפי! פיפי עושים בשירותים"

את יכולה להציע לו מידי פעם שירותים אבל לא בלחץ ולא כדי שלא יפספס.

וככה אחרי שהוא יפספס את כמות הפספוסים הנצרכת לו, הוא יוכל לעשות בשירותים.

אהבתיSheela

אנסה לאמץ

מודה שממש ממש קשה לי עם הלכלוך שזה מביא

גיסתי פעם לימדה אותיאנונימית בהו"ל

שהיא לא מתאמצת על לנקות גדולים.

ברח ?

זורקת לפח את התחתון..

חח לא נראה לי שיש לי פה מספיק תחתוניםSheela

אבל באמת אקנה עוד

הבעיה שלי זה יותר הסביבה שמתלכלכת

ועוד בערב שבת.. 

אז תקני עוד! המון!טארקו

זה באמת מה שעושה הכי נחת בגמילה, שיש מספיק תחתונים ומכנסיים.

יש לי איזה 30 תחתונים, אני פשוט באפס לחץ על כביסות.. ואז אני 100% פנויה לתהליך.

יש לי גם סמרטוטים זמינים מאוד, מגבוני רצפה ומגב משפריץ כדי שגם ניקוי שלוליות יהיה זריז

את השטיח גלגלנו בנתיים.

גם אני ככההמקורית
זו אכן תקופה מגעילהמתואמת

בע"ה היא תהיה קצרה מאוד.

בינתיים ממליצה לך להצטייד בכלים לניקיון: כפפות חד"פ (שאת לובשת כשאת מחליפה לו ומנקה את הסביבה), סמרטוטי רצפה חד"פ (כדי לנגב נקודתית את הרצפה), שקיות זבל קטנות (כדי להכניס בתוכן את התחתונים הצואים והמגבונים המלוכלכים ולזרוק ישירות לפח).

וכן, תצטיידי בכמויות של תחתונים זולים...

זרקתי לפח במשך שנות הורותי לא מעט תחתונים (לצערי כמה מילדיי סבלו מהצטאות עד גיל יחסית מאוחר, וגם עכשיו אנחנו חווים את זה) אני מעדיפה ככה בשביל השקט הנפשי שלי, כי אני איסטיניסטית מאוד, ולרוב מגעיל אותי לנקות את התחתונים... (מספיק מגעיל לנקות את כל השאר, אז אני מנסה לחסוך לי)

בהצלחה רבה!

תודה על הרשימה.אנסה ליישםSheela

ומה עם הלילה?

הוא בגדול קם יבש עם טיטול

אבל אני כל הלילה בלחץ שיברח לו

בבוקר זינקתי מהמיטה כדי לשלוח אותו לשירותים

ובמיוחד שהוא בא בסוף הלילה לישון איתי, ואני אוהבת את זה, אבל לחוצה מאדדד שיברח על המיטה שלי

ממליצים פה הרבה על סדינית הקסםהשקט הזה

שמים את זה מעל הסדין וזה סופג את הפספוס וחוסך את הכביסה של הסדין.

יש גפ סדיניות חד פעמיות כאלה אם את לא רוצה לכבס.

ועכשיו כשכבר אין פוכים וכו' זה הרבה יותר קל אם יש פספוסים.

לגבי המיטה שלך- את יכולה גפ אצלך לשים סדינית חדפ כשהוא מגיע או בתחילת הלילה

גמילת לילה וגמילת יום הן נפרדות ולא תלויות זו בזוטארקו

גמילת יום היא בעיקר התנהגותית- ללמוד לנהל את זה

וגמילת לילה היא בעיקר פזיולוגית- שהגוף לומד לעצור את השתן, ושהורמון השינה משפיע על הייצור.

יש קשר בינהן כי כשגמילת יום מתבססת הגוף לומד גם את השליטה וככה יכולה להיות גם בשלות פיזיולוגית

אבל אם זה ככה מלחיץ אותך הייתי משחררת את הגמילה בלילה עד שהוא ילמד להתנהל ביום ואז כשהוא ילמד עצמאות יותר תוכלי לשלוח אותו לשירותים כשהוא מגיע אלייך בבוקר, למשל.

אם הוא כבר קם יבש בבוקראפונה

אז חבל...

פותחת יקרה

קחי נשימה

יש כאן גמילה כפולה,

גם של הילד וגם שלך.

הוא לומד לשלוט בסוגרים

ואת לומדת להיות אמא לילד בגמילה.

חד משמעית אני צריכה להיגמלSheela

ואני מאמינה שזה כן הזמן הנכון

אבל טיטולים זה מאד נוח😉

מסכימה.אנחנו הורדנו במקביליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

כי היו מתעוררים עם טיטול יבש עוד לפני הגמילה.

אני משאירה טיטול בלילה בהתחלהמתואמת
בכל אופן, אצלי אין סיכוי שיישנו איתי במיטה מעבר לגיל שנה, אז לא באמת יודעת מה לומר לך🤭
אני בשלב הראשונישיפור
נותנת להסתובב בבית בלי בגדים על החלק התחתון של הגוף. מהניסיון שלי הם גם יותר מודעים לצורך להתפנות כשאין להם בגד שם. ואני אומרת לילד לשבת על סמרטוט, ומעבירה איתו איפה שהוא הולך. אפשר לקנות משטחי החתלה חד פעמיים ואז זה אפילו לא ידרוש כביסה. ואם יש הרבה פספוסים אני מגלגלת את השטיח ומדריכה לא לשבת על הספה. יוצא שאני לא צריכה לנקות הרבה בכלל.
עורכת כי שמתי לב שחזרתי על תגובות קודמותהשקט הזה
מבחינתי זה כמו ילד שלומד לאכול לבדאפונה
לכלוך זה חלק בלתי נפרד מהתהליך.
האמתעוד מעט פסח

שאני גומלת בשיטה אחרת מהרוח הרווחת פה בפורום.

אני לא מורידה טיטול ודי, אלא מקצה ש

זמן ביום שבו יש לי כח סובלנות, ומורידה רק בזמן הזה.

נגיד- מארוחת ערב עד שהולכים לישון.

ככה זה מתוחם לי, ואני יודעת שאהיה פנויה לטפל בפספוסים בנחת.

ובמקביל מטפטפת כל הזמן דיבורים בנושא.

ראיתי שזה לא מבלבל את הילדים שלי, וב''ה הגמילות הלכו חלק (אבל בגילאים צעירים יותר).

אני קצת פריבלגית בקטע הזהלהתחיל מהתחלה

עם הגדולים פשוט חיכיתי שיבשילו טוב וכמעט לא פספסו.

ועכשיו בקטנה היא הייתה ממש בשלה שנה שעברה אבל עוד לא הייתה שנתיים וחששתי ואז חיכיתי שיעבור החורף ופתאום זה כבר לא מעניין אותה... חוששת שפספסתי את המומנטום, כן הורדתי לה טיטול יום אחד והזכרתי ללכת אבל היא כל הזמן פספסה.

וגם אני בתקופה שאסור לי להרים, אז משתדלת לא להרים אותה בכלל, נשמע לי שזה לא עובד עם תקופת גמילה...

אולי יעניין אותך