כשרותמאיר ט.

משהו יכול לומר לי מה מצב הכשרות בצבא?

וגם, יהיה נחמד אם משהו יוכל להגיד לי בוודאות האם הפלוגות מתחלקות לפי:

דתים\חילונים\רוסים וכו'?

אשמח לקבל תשובות!

מנהלים יקרים, לטיפולכם.. רחלקה
תשובות...בחור זהב

מצב הכשרות בצבא.. בגדול הכשרות סבבה לגמרי ובמיוחד בבסיסים גדולים לאור המדיניות ופועלו הרב  של הרב רונצקי שליט"א.

במוצבים קטנים המצב יכול להיות קטסטרופה אבל אם יש דתי/ים ואז עומדים על שלכם יכול להיות יותר טוב בהרבה. (כמובן שאם תשאל  את ADMIN  שהוא מש"ק יהדות וחייל ברבנות הצבאית הוא יוכל לתת לך תשובות יותר מדויקות ומסתמא הוא בקיא בנושא.

ולא הפלוגות לא מתחלקות לפי רובים דתיים חילוניים וכו' בטח שלא ברמת הפלוגה.  למה שיהיה כך? הפלוגות הן אינטגרציה של כל עמ"י כמובן שיש את מחלקות ההסדר המורכבות מבני הישיבות ויש הנסדר מעורבות וכד'.

וכמובן שיש את גדוד "נצח יהודה" שמורכב מדתיים בלבד עם מסגרת דתית גבוהה שיעורים וכו' כשרות ברמה רצינית ביותר וכו'

גדוד ממש שווה עם מחס"ר.

תודה רבהמאיר ט.
עזרת לי מאד
$$תיקונים בנושא כשרות$$בחור זהב

לאחר שדיברתי עם יהודי שמכיר את הנושא מבפנים יש מס' הערות ותיקונים.

כפי שכתבתי במוצבים קטנים ופלוגות בודדות קטנות המצב יותר חמור ואם יהיה דתי שיעמוד על שלו ויציק לצוות המטבח אז יהיה בסדר בעז"ה.

בבסיסים גדולים יש בעיה (שיכולה כמובן להיות גם בקטנים) בעיקר לספרדים כי כמעט ואין בשר חלק סתם ככה ולנוהגים ע"פ פסקי הגר"מ אליהו אז המצב בעייתי ברמות נוראיות שמצריך חשיבה מעמיקה ברמה אירגונית רצינית כי ע"פ דעתו כלים שבישלו בהם בשר לא חלק דינם לספרדים כמו כלים שבושל בהם טרף. אני מקווה שזה מובן מה ההשלכה של זה.  

זאת ועוד שלספרדים גם הלא מחמירים יש בעי'ה של בישולי גויים שהרמ"א דורש רק הבערת האש ע"י יהודי והבית יוסף מצריך שליש בישול ע"י יהודי וכן התעסקות אחרת (כגון להפוך שניצל)  אם מוצאים ומכניסים. וזה בעי'ה לאור שיש טבחים גויים רוסים או גויים אחרים דרוזים וכד'.

יש בעיה בחלק מירקות שלא הכל גוש קטיף וצריך להקפיד שיכישרו כמו שצריך כגון כרוב אך חסות ועוד זה גוש קטיף.

לאשכנזים כאמור אן בעיה עם בשר לא גלאט (למי שלא מחמיר) אבל בכל אופן אין בעי'ה של חומרת הגר"מ  בכל מקרה וכמובן שבישולי גויים הברבה פחות בעייתיים וניתנים לפרון פשוט. 

סיכום קצר - כשרות במטבחי צה"למשה
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך ט"ז ניסן תשס"ט 10:41
1. פקוות הצבא מחמירות הרבה יותר מדיני הכשרות, כך למשל אין בכלל בישול חלבי בצבא, ותנורים הינם בשרי או פרווה.

2. קיימת בעיה מסויימת של גויים במטבח. אם כי - בעבר נתקלתי בגויים שטענו שאני עלול להטריף להם את המטבח (בתחילת שרותי הצבאי עשיתי שטות שמותר לעשות להלכה ואסור לפי פקודות צה"ל). הכל תלוי בצוות המטבח הספציפי.

3. בשר - אני עצמי אמנם צמחוני, אולם מכיר קצת את הנושא - יש בשר חלק בצבא. לא תמיד אבל יש. בשאר הזמן - יש מנה צמחונית שהיא בדרך כלל ראויה, תלוי בבסיס וביחידה.
נושא הכלים לספרדים לא מוכר לי, ושווה להעביר אותו הלאה לקבלת תשובה מוסמכת.

4. ירקות עליים במטבח הצבאי חייבים להיות ללא תולעים מהיצרן, וגם אז - רק מרשימה סגורה המאושרת על ידי מפקדת רב"צ. ירקות אחרים - מחוייבים בשטיפה עם רעל כימי.

5. פילבוקסים, מוצבים, בלה בלה - המקומות האלה הם גיהנום מבחינת כשרות, לאור העובדה שאין בהם פיקוח. במקרים כאלה - על החיילים הדתיים לדאוג לסט כלים משל עצמם.
למיטב הבנתי - בחלק משמעותי מהיחידות האלה מועבר האוכל עלידי חמגשיות חד פעמיות, מה שמיתר את בעיית הכלים (למעט שבת).
בכל מוצב כזה צריכה להיות פלטת שבת ומיקרוגל בשרי.
אגב, במקרה ונהלי הכשרות לא נאכפים בפילבוקס כזה, אולי הפיתרון הוא פשוט לקנות מיקרוגל נוסף ופרטי, מדובר ברכיב שעלותו שולית (מאות שקלים בודדות).

6. תורנויות מטבח מעולם לא הזיקו. אפשר במקרה כזה לבדוק שהכלים לא התערבבו (זכור: כלים חלביים בצבא הינם מחוררים, תמיד) ולפי זה לקבל נקודת מבט בסיסית על מצב הכשרות במטבח.
ישנן שטויות שמנוגדות לפקודות הצבא אך אינן מנוגדות להלכה - במקרים האלה מותר לאכול בחד"א, אך גם כדאי להתלונן.
דוגמא נפוצה: "החבאת" מעדנים או חלב בקופסא סגורה הרמטית במקרר שמסומן בשרי. להלכה אין בעיה (כלים סגורים) אך מנוגד לחלוטין לפקודות הצבא.
ירקות עלייםשרה ג

ב"ה

מועדים לשמחה!

אני עבדתי בתור נאמן כשרות בבסיס צבאי ואני יכול לומר שחוץ מכרוב היו מחייבים להביא "ירקות ללא חרקים" שאותם ע"פ הלכה צריכים להשרות במי סבון למשך 3 דקותב ובצבא לא מקפידים ע"ז! וגם את הכרוב משרים במי מלח, שהוכח מכבר כלא יעיל, בקיצור יש מה לשפר! ובכללות כמו שכתבת - תלוי בבסיס וביחידה.

הבהרהשרה ג
השם שמופיע הוא של גיסתי נא לא לטעות, כי זה המחשב שלה
כן אני ידועאנונימי (פותח)
גיסי אלך מיטעם הצבא להחשר מידבחם בצהל עם עבדו קשה.               
הכשרות היא על הפנים...אנונימי (פותח)

אין שום חלוקה מעיין זו.

לרבנות הצבאית אין שום שיניים לאכוף את הכשרות בצבא למרות הסיפורים היפים...

הוצאת שם רע מהסוג הגרוע ביותרמשה
הכל תלוי במטבח.
אולי להגיד ליהודי תמים שמטבח הוא כשר זו עבירה שלאנונימי (פותח)

לפני עיוור לא תתן מכשול

המשך..אנונימי (פותח)
.אנונימי (פותח)

הלוואי והיית צודק רק בשבת זו שמעתי על מטבח באחת האוגדות בימי ההכשרה לפסח המטבח שם אינו כשר לפסח וזה המלים הכי עדינות שיכולתי להגיד

להזכירך מטבח אוגדה... מאות חיילים. וכל זה לפני שאספר לך את החוויות שלי.

זה המחשב של אחותיאנונימי (פותח)
עוד בעניין הכשרותשמעוןאחרונה
מקווה שאני מחדש משו-
א. כדאי בכל בסיס שאתה מגיע אליו להכנס למטבח לברר על המכ"ש (משגיח כשרות). ממה שאני פגשתי בשירותי (השתחררתי לפני חודש) על הרבה מכ"שים בסדיר אי אפשר לסמוך (בלי הכללה- יש רציניים בכל מקום). מכ"שים בקבע בדרך כלל רציניים יותר.
ב. בעניין בשר חלק- היות ולא שיררתתי במחלקת הסדר לא קיבלתי פעם אחת במשך השרות שלי לוף חלק בטענה שאין או ששומרים את זה לביינישים. לא נלחמתי על זה ואכלתי רק טונה וסרדינים (חוץ מתקופה קצרה שהייתי בבסיס עם מכ"ש ספרדי שהאכיל את כולם חלק...תותח). אמנם עקב זאת ספירת ההמוגלובין שלי צנחה וכמעט ללא יכולתי לתרום דם אבל לא מתים מזה...

הכי הכי חשוב לזכור- חשיבות השירות הינה הרבה מעבר לבעיות כגון האוכל שמקבלים. אפשר לשרוד כמעט  שירות שלם על מנות קרב-מניסיון!
בהצלחה!
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך