משהו יכול לומר לי מה מצב הכשרות בצבא?
וגם, יהיה נחמד אם משהו יוכל להגיד לי בוודאות האם הפלוגות מתחלקות לפי:
דתים\חילונים\רוסים וכו'?
אשמח לקבל תשובות!
משהו יכול לומר לי מה מצב הכשרות בצבא?
וגם, יהיה נחמד אם משהו יוכל להגיד לי בוודאות האם הפלוגות מתחלקות לפי:
דתים\חילונים\רוסים וכו'?
אשמח לקבל תשובות!
רחלקהמצב הכשרות בצבא.. בגדול הכשרות סבבה לגמרי ובמיוחד בבסיסים גדולים לאור המדיניות ופועלו הרב של הרב רונצקי שליט"א.
במוצבים קטנים המצב יכול להיות קטסטרופה אבל אם יש דתי/ים ואז עומדים על שלכם יכול להיות יותר טוב בהרבה. (כמובן שאם תשאל את ADMIN שהוא מש"ק יהדות וחייל ברבנות הצבאית הוא יוכל לתת לך תשובות יותר מדויקות ומסתמא הוא בקיא בנושא.
ולא הפלוגות לא מתחלקות לפי רובים דתיים חילוניים וכו' בטח שלא ברמת הפלוגה. למה שיהיה כך? הפלוגות הן אינטגרציה של כל עמ"י כמובן שיש את מחלקות ההסדר המורכבות מבני הישיבות ויש הנסדר מעורבות וכד'.
וכמובן שיש את גדוד "נצח יהודה" שמורכב מדתיים בלבד עם מסגרת דתית גבוהה שיעורים וכו' כשרות ברמה רצינית ביותר וכו'
גדוד ממש שווה עם מחס"ר.

עזרת לי מאד

לאחר שדיברתי עם יהודי שמכיר את הנושא מבפנים יש מס' הערות ותיקונים.
כפי שכתבתי במוצבים קטנים ופלוגות בודדות קטנות המצב יותר חמור ואם יהיה דתי שיעמוד על שלו ויציק לצוות המטבח אז יהיה בסדר בעז"ה.
בבסיסים גדולים יש בעיה (שיכולה כמובן להיות גם בקטנים) בעיקר לספרדים כי כמעט ואין בשר חלק סתם ככה ולנוהגים ע"פ פסקי הגר"מ אליהו אז המצב בעייתי ברמות נוראיות שמצריך חשיבה מעמיקה ברמה אירגונית רצינית כי ע"פ דעתו כלים שבישלו בהם בשר לא חלק דינם לספרדים כמו כלים שבושל בהם טרף. אני מקווה שזה מובן מה ההשלכה של זה.
זאת ועוד שלספרדים גם הלא מחמירים יש בעי'ה של בישולי גויים שהרמ"א דורש רק הבערת האש ע"י יהודי והבית יוסף מצריך שליש בישול ע"י יהודי וכן התעסקות אחרת (כגון להפוך שניצל) אם מוצאים ומכניסים. וזה בעי'ה לאור שיש טבחים גויים רוסים או גויים אחרים דרוזים וכד'.
יש בעיה בחלק מירקות שלא הכל גוש קטיף וצריך להקפיד שיכישרו כמו שצריך כגון כרוב אך חסות ועוד זה גוש קטיף.
לאשכנזים כאמור אן בעיה עם בשר לא גלאט (למי שלא מחמיר) אבל בכל אופן אין בעי'ה של חומרת הגר"מ בכל מקרה וכמובן שבישולי גויים הברבה פחות בעייתיים וניתנים לפרון פשוט.
ב"ה
מועדים לשמחה!
אני עבדתי בתור נאמן כשרות בבסיס צבאי ואני יכול לומר שחוץ מכרוב היו מחייבים להביא "ירקות ללא חרקים" שאותם ע"פ הלכה צריכים להשרות במי סבון למשך 3 דקותב ובצבא לא מקפידים ע"ז! וגם את הכרוב משרים במי מלח, שהוכח מכבר כלא יעיל, בקיצור יש מה לשפר! ובכללות כמו שכתבת - תלוי בבסיס וביחידה.
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה