בהתלבטותאשה מחכה
אני רוצה לשתף אותכם בסיטואציה שחוזרת על עצמה בזוגיות שלנו וכל פעם כשהיא מתרחשת אני לא יודעת איך להגיב.
אני אתן לכם דוגמא מהיום: הייתי אמורה לחזור בשעה מסוימת כדי שבעלי יוכל לקחת את הרכב לעבודה שלו במקום מרוחק.
בדרך ראיתי שאני מתעכבת ומיד התקשרתי לעדכן את בעלי כדי להתייעץ איתו מה לעשות... (אני רואה את העבודה שלו כעבודה שלי. היא חשובה לי לא פחות.)
האם לחזור למרות הנסיעה הארוכה ולא לעשות את מה שתכננתי או להשאר ושהוא יקח רכב אחר או תחבורה ציבורית.
בעלי ענה לי שהוא יסתדר...
חשבתי שהכל בסדר.
סיימתי את ענייני ותכננתי לצאת, התקשרתי לבעלי והוא היה עצבני מאוד. לא הבנתי למה...והוא אמר לי שהוא פספס את האוטובוס ולא יבוא לעבודה ושהוא כועס עלי מאוד.... ניסיתי לדבר איתו מדוע והוא לא ענה לי...
כל הדרך הייתי במתח מדוע הוא כה כועס ולא העזתי להתקשר להפריע( הוא בעבודה אחרת בערב)
הגעתי הבייתה סחוטה אחרי נסיעה מתישה שכללה כמה עצירות להאכיל את התינוק שהיה לא רגוע.... כל הדרך חשבתי רק איך לפייס אותו... קשה לי שבעלי כועס כל כך... אני ממש חסרת אונים כשזה קורה...
סידרתי את הבית בעודי עייפה מהנסיעה, הכנתי לנו ארוחת ערב, כוסות תה ועוגה וציפיתי שנשוחח, שבעלי יסביר מה קרה, למה כעס כל כך...
ושום דבר, בעלי לא התייחס, בקושי אמר שלום. כששידלתי אותו לדבר. אמר שזו הייתה התנהגות מאוד פוגעת, שאני מרמה אותו! שוב ושוב! ושהוא מאוד כועס עלי בגלל זה.
אמרתי לו שלא התכוונתי והוא לא היה מוכן לשמוע וטען שזוהי רשלנות.
אמרתי לו שקשה לי עם תכנון זמן... אני צריכה את עזרתו בזה...
הוא טען שהוא לא רוצה לדבר על זה והלך לחבר...
בכיתי בצד והוא אמר לי להפסיק לבכות...
והלך
אני כאן בבית. פשוט המומה, לא מסוגלת להסביר את מה שקרה.
בעלי בדרך כלל בן אדם טוב אבל לפעמים הוא כועס עלי על ״רשלנויות״ בצורה לא פורפורציונלית ואני לא יודעת מה לעשות,.... כיצד לדבר איתו על זה.
אני מאוד רגישה ועבורי זו ממש התעללות...
מה לעשות?
איך להשיב את השלום לבית? איך למנוע מזה לקרות?
הוא לא מוכן לדבר על כלום.
תודה מראש
הבעיה אינה זוגית. הבעיה היא שאת לא מתכננת זמניםסודית
הוא כועס ובצדק.
מצטערת. יש לך בעיה בניהול זמן? זו בעיה שלך. תקני את עצמך. זו אינה בעיה זוגית. זה חיסרון שלך שאת משליכה עליו.
תחשבי מה לעשות שלא תגרמי לו להפסיד עבודה.
אם בעלי היה נוהג כלפי כמוך הייתי נפגעת מאד
את לא רגישה. את אנוכית.

את רצינית?!?סדר נשים

יש לכם רעיון אולי מה אפשר לעשות?אשה מחכה
לגמריסודית
את לא נורמליתסתם פה

תסלחי לי

מנפנפת לשלום מצידה הימנית של עקומת הגאוססודית
תנפנפיסתם פה

אבל תתייחסי יפה לאנשים זה לא ככה , זה ממש זלזול איך שדיברת

הם זוג. כל בעיה אצל אחד שמשפיעה על שניהם - בהחלט בעיה זוגיתאלעד

הפיתרון בידיים שלה.סודית
מה שהיא מתארת כאן סחטנות רגשית. מה זה השטויות להתקשר מהדרך לדאול מה לעשות.. כאלו לא ידעה מראש שיוותר ויצטרך לנסוע באוטובוס. ואחרי שהוא ניזוק בעבודה אז היא "הרגישה שמתעללים בה"...חלאס
מה לא מובןבוז
סיכמתם משהו ואחר כך בגלל תכנון זמנים שגוי (באשמתך או שלא באשמתך) הוא נדפק.
הגיוני שייפגע ויתעצבן. בפרט אם זה חוזר על עצמו.

פשוט תבקשי סליחה ותעמדי במילה שלך. מרגיז לסמוך על מישהו ולהידפק בגללו.
אני מאמינה שאת לא עושה בכוונה וכמובן שלא מתכוונת להרגיז... פשוט תשתדלי יותר או אל תבטיחי הבטחות.
בהצלחה!
זה עניין של אופיאשה מחכה
יש אנשים יותר מתוכננים ויש פחות.
לך זה מובן מאליו להיות מתוכננת תתפלאי לשמוע שיש אנשים שהמוח שלהם בנוי אחרת וזו עבודה מאוד קשה עבורם,
הייתי רוצה שבעלי יעזור לי בתכנון ולא יתעצבן כל כך לאחר מעשה אלא יבין את הקושי שלי גם.
השתפרתי המון בתחום הזה מאז החתונה אז זה מצופה לבקש לכבד. כי אני עושה מאמצים רבים
דווקא אני בצד שלך...בוז
לצערי. תכנון הזמן שלי גרוע ולא פעם אנשים מתעצבנים עלי על חוסר עמידה בזמנים.

פשוט אל תגרמי לו לצפות למשהו שלא בטוח יקרה...
ותדברי איתו. תגידי לו שאת צריכה את התמיכה שלו בנושא הזה ספציפית.

אני מקווה שהוא יירגע מהכעס מהר והכל יהיה בסדר...
גם בעלך יכול להגיד שטבעי לכעוס והיה רוצה שאת תעזריסודית
לו שזה לא יקרה...
ושאת תעבדי על זה כי זה פוגע בזוגיות שלכם..
תבקשי ממנו שיראה לך איך שמים תזכורות בטלפון.
הייייסתם פה

את מושלמת הא?? זה לא נגמר בזה היום הוא מתעצבן על זה מחר על משהו אחר מותר להתעצבן וזה קורה לכולם צריך לדעת איך להתנהג גם כשמתעצבנים ואיך ממשיכים הלאה , הוא מכיר את אשתו ויודע שהיא לא ספץ בלוחות זמנים וחוץ מזה היא התקשרה לשאול מה לעשות הוא אמר שיסתדר אם הוא פספס את האוטובוס סימן שגם הוא לא משהו בלוחות זמנים, אני מת על אנשים תותחים שלא טועים אף פעם

זה נכוןבת 30
אבל תדברי איתו בזמן שהוא רגוע. לא בזמן שהוא עדיין עצבני על מה שקרה ועל ההשלכות של זה.
ולגבי תכנון זמנים- באמת יש אנשים שיותר קשה להם.ואם הבן זוג הוא הפוך לגמרי אז זה לא קל...
האם, כשאת צריכה להיות מתואמת איתו, אז נהיה לך ברור שזה הדבר הכי חשוב עכשיו- שתגיעי בזמן?
כי אם את מבינה שזה כ''כ חשוב לו- אז תכווני את כל הכוחות לשם. תצאי שעה לפני הזמן. תתיעצי איתו לפני- ''מתי נראה לך שאני צריכה לצאת''?
בהצלחה.
לא להתיאש..
זה נכון,ד.

אבל הוא לא "התעצבן כ"כ" אלא לא דיבר על זה. די אופייני לאיש שמשהו הרגיז אותו, ומעדיף שהעניינים ירגעו.

כשאת "הוצאת" ממנו התייחסות, אמר מה זה לפי דעתו. גם בקצרה. אלא שאת, שהרגשת "אשמה" כבר בנסיעה, ומתוחה מהתרעומת שלו - התאכזבת שלא התפייס על המקום... זה קורה.

אל תצפי שמיד לאחר מעשה, שהסתיים כך, הוא יעסוק בהבנת הקושי.

חכי קצת - יפה שהכנת ארוחה וכו' והשתדלת לייצר אוירה טובה - ויותר מאוחר תנסי להגיע ל"משוואה" שאת עושה כמיטב יכולתך שהוא לא ייפגע מזה, והוא עושה כמיטב יכולתו לא להתרגז כשכבר קורה..

מה נסגר עם התגובות פה?חן חן

אז נגיד שהיא באמת לא בסדר בקטע הזה, אוקי, פישלה. קורה. 

מובן למה הבעל כעס והתעצבן (אם כי התגובה היא קצת חזקה מדי, לדעתי). 

אבל מפה ועד לקרוא לה "אנוכית"?

אפשר באותה מידה להאשים אותו שהוא לא אחראי כי הוא פספס את האוטובוס...

לכל אדם, ובכל זוגיות, ולכל אחד בזוגיות-  יש חולשות ויש פעמים שהוא מתרשל בדברים מסוימים. 

אז לכל אחד מהצדדים יש עבודה פנימית-

לאדם שפישל לנסות לעבוד על עצמו במקומות החלשים שלו ולנסות לשפר אותם להבא,

ולבן הזוג שלו יש עבודה בלהכיל, לקבל, לקחת בפרופורציה ובהבנה, ברוח טובה.

ולפותחת-

כשיש פעמים שבאמת יש תאקל רציני, וכתוצאה מכך נוצר ריב וכעס-

לדעתי תתני לבעלך את המקום שלו להרגע. 

לנסות לפייס בארוחת ערב או כל דרך אחרת, בצורה שקטה. 

אחר כך, כשנינוחים יותר, אפשר לבוא ולדבר.

כי נשמע שהיתה פשוט אי הבנה, ושבעלך מצד אחד נפגע מאוד, מצד שני הגיב בצורה די בוטה. 

להסביר את מה שהיה, להתנצל אם צריך,

אבל גם לדבר על התגובה שלו, ואיך את מרגישה עם זה. 

ולנסות לראות איך להבא אפשר לעשות את הדברים אחרת.

בהצלחה

יפהסתם פה

כתבתי בערך כמוך 

ממש מה נסגר עם התגובות פה?מטילדה
היא התקשרה אליו לשאול אם לחזור בלי לעשות מה שתכננה או שהיא יכולה להתעכב והוא אמר לה שהוא יסתדר. ואז הוא פיספס את האוטבוס אז אפשר באותה מידה "להאשים" אותו בחוסר תכנון זמן.

לפותחת. לעניות דעתי תחכי כמה ימים ששניכם תרגעו קצת ואז תפתחי את הנושא תשבו ותדברו על זה בנחת. גם על זה שאת מבקשת ממנו עזרה בתכנון זמן, גם על התגובות שלו, בכללי וסםציםית למקרה הזה. שכל אחד ינסה להבין מה עבר על השני, לשמוע את התחושות... זה נשמע שיש בינכים הקשבה ואהבה אז לדעתי דיבור על זה יכול לעזור לכם.
בהצלחה
יש לה אמת סובייקטיביות שלא תמיד מצליח לעבור לזה שממולאמילי.
וצריך להבין גם את זה שעומד מולה 'ומתמודד' איתה ביומיום.

עם סובייקטיביות אפשר להתווכח אבל לא לנסות 'לחפש אשמים'.
מנסים לראות מה ניתן לעשות שבן הזוג לא יגיע לסף תסכול נמוך. או ירגיש "מרומה" כמו שהוא אמר, ברגעים כאלה אפשר להבין גם אותו..
זה רק מוכיח שיש לה בעל עם הכלה, וכנראה שכרגע הם נמצאים בפני שוקת שבורה.

החכמה להציף את הבעיה ושתשכנע אותו שדבריה אכן כנים, שלא יהיה מצב שהבעל ירגיש "מרומה" שזה דבר בסיסי לשלום בית.
זה שהיא התקשרה לבקש זה לא עושה את זה למשו נכוןיואב גל
כי מה חשבת שהוא יגיד לה ? אכפת לו ממנה אז אמר לה תשארי עם הרכב ...
מה פתאוםמטילדה
בעל (או אישה) צריכה לדעת להגיד גם לא כשצריך...
והצד השני צריך לדעת לקבל את זה.

אז כן, הייתי חושבת שאם הוא יודע כמה זה חשוב לו ושזהה יקשה עליו הוא יגיד לה שהפעם הוא מצטער אבל הוא חייב את הרכב אז שתחזור הביתה בזמן כמו שקבעו מלכתחילה.
יותר הגיוני בעיני מאשר העצבים שיש אחכ
תראי אנלא אומר שהוא צודק בתגובה שלויואב גל
אני פשוט מצליח להבין למה הוא מתעצבן
סבבהמטילדה
גם אני.
כמאמר הבדיחה- שניהם צודקים
וכמו שאמרו כבר זה בעיה זוגית של שניהם יחד...
זה נכוןאלעד
משהו קטןנשוי שמח
לפעמיים בגלל שאוהבים עושים ויתור שהוא כואב וקשה מאוד.. וכל פעם לעשות את הויתור הזה, זה גורם בשלב מסוים לכעס ותסכול ובצדק!
בעלך אוהב אותך ולכן הוא מוותר על הנוחות שלך בשבילך... אבל שזה חוזר על עצמו שוב ושוב זה כבר מכעיס מאוד ומתסכל...
אני חושב שזה הצד שלו.
הצעה קטנה למרות שלא יודע אם שייך- אולי פעם הבאה שזה קורה תמיני לו מונית בהפתעה שתיקח אותו מהבית לעבודה וכן חזור...
הגבת לי ולא לפותחת השרשורמטילדהאחרונה
איך שאני מבין את מה שאת מתארת זה בכלל היה החלטה משותפת שתאחרגעגועים1
ממה שכתבת אני לפחות הבנתי שרצית להתעכב והתייעצת איתו אם זה בסדר והוא אמר שהוא יסתדר.
ואחכ הוא התעצבן או כי מלכתחילה לא רצה שתתעכבי אבל דאג לך ולכן אמר שיתסדר או כי בדיעבד זה תקע אותו בצורה משמעותית... בכל אופן יצא שהוא עצבני מהמצב שנוצר באשמתך .

אם את חושבת שמה שכתבתי לעיל משקף את המצב שתיארת אז מה שאני חושב כמועיל במקרים כאלו זה בעיקר הרבה הרבה נתינה של תחושה כמה זה משמעותי ההקרבה שלו(שלא תחזרי בזמן שקבעתם והוא יסתדר..) וכמה את מעריכה וכמה זה לא מובן מאליו וכו וכו בעיקר לפני שהוא עצבני וגם אחרי.
את מעידה על עצמך שזה דפוס שחוזר על עצמואמילי.
כי יש לך קושי בתכנון זמנים(כושר אירגון ).

חוץ מלרצות ולפצות אותו לאחר מעשה, האם עשית השתדלות כדי שהוא לא יגיע לסף תסכול נמוך?

תארי לעצמך התמודדות במקום עבודה מול צוות עובדים ומנהל ולא מול בעל, שהדרישה שם היא הרבה יותר מורכבת...מיומנות ארגונית היא תביעה חד משמעית מצד הממונים. הציפיות והדרישות מאוד גבוהות ואין מקום 'לדחינות', ובמידה ולא תספקי את הסחורה מקומך לא שם.
האם גם שם תאמצי את אותו דפוס?
וגם שם תשאלי אם אפשר לאחר או לדחות?

אינטראקציה בכל מערכת יחסים היא דומה, וכל 'ההצלחה' תלויה במידת המוטיבציה.

את צריכה לעמוד מולו וליהיות ברורה ומשכנעת במידת האמת שלך! בהצלחה!
שלום ביתסתם פה

זה דבר לא קל בכלל , תנסי לדבר איתו לא בזמן שהוא כועס עוד כמה ימים כשהכל רגוע תתפסי זמן שהכל סבבה ותנסי לדבר לשמוע למה הוא כל כך כעס,  יש אנשים שלא בקלות נפתחים ולא בקלות מדברים ומסבירים (אישתי למשל) צריך כמה שיותר תקשורת בין בני זוג כמה שיותר צריך לחשוב יחד מה עושים פעם אחרת במקרה כזה, ככה אני חושב, לומר לך שזה קל זה לא אני עד היום בתאקלים מטורפים עם אישתי על כל מיני דברים ואני לא יודע מה לעשות אני נלחם בשביל השלום בית אבל לא תמיד זה הולך, אם את רואה שאת לא מצליחה תתיעצי עם אנשים שמבינים בתחום אני לא התייעצתי עד היום ואני מצטער על זה 

שיהיה הרבה הצלחה 

אושר שלום בית ושה' יתן בניכם אהבה ואחווה שלום ורעות

בהמשך לתגובות שקבלת פההודיה60

את יודעת שיש לך בעיה עם ניהול זמן. הכעס שלו מאד מובן

נשמע שיש לכם קשר טוב , שאת עובדת על עצמך והשתפרת הרבה - וזה ראוי מאד להערכה. נשמע שהוא מנסה לבוא לקראתך - למשל בדוגמא שהבאת, זה שהוא אמר שהוא יסתדר אני רואה בזה שהיה רצון טוב מצידו לבוא לקראתך. אבל טבעי שלא היה לו קל לומר את זה וכשזה לא הסתדר בסוף, פקע בו משהו. וזה מאד מאד מובן

חבל שתגדירי לעצמך את זה כהתעללות, את מקשה על עצמך להתמודד עם זה. להפך, קבלי את זה כתגובה טבעית. נסי לשים את עצמך במקומו לו המצב היה הפוך, מן הסתם גם לך היה קשה עם זה. זה לא מוריד מערכך. להפך - את ראויה להערכה גדולה על המודעות, לקיחת האחריות לחלקך בעניין והעבודה העצמית שלך.

נסי להבין אותו (גם אם לא להצדיק את ההתנהגות) לשחרר, לתת לו להירגע. הוא צריך את הזמן שלו.

אח"כ נסו שוב לדבר על זה ולהתפייס.

וכל אחד ימשיך עם העבודה (המעוררת הערכה ממש) שלו - את תמשיכי לעבוד על זה והוא ימשיך לבוא לקראתך ולעזור לך

ובעז"ה תמשיכו להתקדם ולהתקדם

אולי כדאי לך לשקול איזה קאוצ'ינג פרטני בשבילך או משהו בסגנון בשביל לעבוד על הנושא של ניהול הזמן.

מישהו פה ניסה להסתכל על הצד שלה?משהו חדש 23

אני מבין אותך מאוד..

א. אין הצדקה לכעס. שיפסיקו לבלבל אותך פה שזה בסדר שהוא כועס. זה לא. ויש לו בעיה במידות. גם אם עכשיו החרבת את העולם - אין לו זכות לכעוס עלייך. תבהירי לו את זה. אני מניח שציפית לתגובות תומכות וראית שכולן פה כתבו נגדך.. יכול להיות - כי באמת את גם לא בסדר. אבל שלא יגידו לך שטויות - אין רשות לאף אדם לכעוס, אלא אם כן זה למטרת חינוך של ילד וגם אז זה רק "מראה" עצמו כועס. בעל שחושב שמותר לו להוציא עלייך כעס הוא טועה, ואת צריכה לשבת איתו ולדבר על מה שהכעס הזה יוצר בבית.

הוא אמר לך שהוא יסתדר? אז שיקח את מלוא האחריות על כך. אדם לא יכול להגיד לאשתו "בסדר, הכל טוב" ואז לרתוח עליה. איזה מן התנהגות זו? אם הוא לא יודע אם הוא מסוגל להבליג ולהתאפק בשבילך אז שיגיד לך מיידית שהוא כועס. מה שווה שהוא מתחשב בך באותו הרגע ואז מתנהג כמו ילד קטן וכועס עלייך בהמשך. אם הוא קיבל את זה שאת מאחרת - שידע להגיב בהמשך באותו איפוק. לתת לאדם לגיטימציה להמשיך ואז לכעוס עליו - זה חוסר תקשורת. תדברו על העניין הזה, כמובן, בעדינות רבה ובלי לציין מי אשם ובמה אשם. לדבר על כך שאם מישהו מרגיש תחושה - מייד שיודיע לצד השני ושלא יפתח את זה בלב לכעס ועצבים ותסכול.

ב. הוא יודע שיש לך בעיה בתכנון זמן - תעבדו על זה ביחד!

אני קורא פה שאנשים אומרים - זה בעיה שלך, זה אשמתך. סליחה, כל בעיה באיש/ה נשואים זה בעיה לשני הצדדים. ולכן גם הפיתרון הוא כפול. זה לא עובד להעניש אותך ולתת לך להישאר בצער שלך. הוא צריך להכיר בזה שאת אוהבת אותו ואת בן אדם ועושה טעויות. ואם קרה, אפילו אלף פעם שטעית - הוא צריך לדעת להגיב אחרת מאיך שהוא מגיב. שידבר איתך. שיגיב לך בעדינות לפני הכל. ואם הכעס (גיהנום) שולט בו כל כך שהוא מתאכזר ולא מסוגל להגיב בנחמדות - תרגיעי אותו את. את יודעת מה יגרום לו להירגע! אז לא תמיד אפשר לדבר באותו היום כשיש כעס, אז למחרת כשהוא מגיע לבית - יושבים ביחד ופשוט מדברים על מה שהיה, כשכמובן מתחילים מהתנצלות שלך - והדבר הכי הכי חשוב - קבלת אחריות וצעד אחד קטן שאת יכולה לשפר בך, כדי למנוע מזה לקרות. או הסכמה משותפת על דרך להתבטא בצורה נכונה אחד עם השני אפילו בטלפון, כדי למנוע אי הבנות וכעסים מיותרים.

שניכם אשמים פה, בעלך הוא לא מפלצת מתעללת שפורצת מאדם נחמד בפתאומיות. הוא מגיב בכעס (שזה גם תוצאה של רגישות גבוהה) כי ככה הוא מתמודד עם קשיים. זה אומר שהוא מאוד לא בסדר בתחום הזה. ולכן, גם עלייך מוטל לעזור לו, ואם את רגישה מספיק - לדעת שאם הוא צריך משהו מסוים וזה יגרום לו לצאת מהכלים אבל הוא בא לקראתך - אל תעמידי אותו בנסיון הזה לחינם. תוותרי על הרצון שלך - ותני לו את הרכב. בסוף שניכם תצאו מורווחים מזה.

אין הצדקה לפעול בעצבים או בכעס או להיות מגעיליואב גל
אבל זה שהוא כעס זה הגיוני מכאן ומה שהוא הולך לעשות עם זה זה משו אחר
התגובה שלך לא הוגנת.בת 30
מה זה, כולם מלאכים? לא כועסים?
מה זה משנה אם יש או אין הצדקה לכעס.
יש כעס.
יש אנשים רגועים יותר, שיותר קל להם לשלוט בכעס ובכלל, מגיעים לכעס רק במקרי קיצון.
יש אנשים שנדלקים בשניות.
וכמה שהם יעבדו על זה עדיין הם יכעסו.
לא משנה אם יש רשות או אין.
המציאות היא שיש כעס
כנראה,ד.

נקודות מבט שונות.

אצלך, זה "קושי בתכנון זמן".

מבחינתו, בהיות שאת כותבת שזה חוזר שוב ושוב - אז הוא כנראה רואה את זה כניצול ה"רחמנות" שלו. דהיינו: את מתקשרת מרחוק, אחרי שהתעכבת, "האם לחזור למרות הנסיעה הארוכה"... נו, מה הוא יכול להגיד..

אומר ש"יסתדר", וכשרואה שהפסיד את העבודה (שבשבילו כנראה זה חשוב, וגם השם שלו שָם), אז מתרעם על התופעה, שלפי דברייך חוזרת על עצמה. יתכן שמבחינתו, לא היית צריכה לשאול אותו, וכך לגלגל את הענין אליו, אלא לחזור מיד ביוזמתך, כאשר ההתעכבות היתה בגללך, כדברייך. בפרט אם זו תופעה חוזרת ונשנית.

אז נכון שבאופן אידיאלי, טוב שאף אחד לא יכעס, והוא ידבר איתך על איך לעזור בהתארגנות בזמן, וכו'.

וגם באופן אידיאלי, שלא יהיה דבר כזה שהוא מפסיד עבודה שלו כי לא התארגנת עם הזמנים.

אבל המציאות למעשה אינה בדיוק כך.

את מתארת באריכות את נקודת מבטך, איך הגעת סחוטה אחרי נסיעה מתישה, האכלת את התינוק, חשבת איך לפייס אותו, סידרת את הבית בעודך עייפה וכו'..

אבל מה שהוא ראה, זה שאת בבית אחרי שהגעת עם הרכב, הוא הפסיד עבודה אחת ונסע וחזר באוטובוס, כנראה, לַשניה. בכל זאת לא אומר כלום כשמגיע, מתאפק. אבל כשאת "מוציאה" ממנו את זה, מסביר בקצרה את התרעומת, את מגלגלת אליו שאת "צריכה את עזרתו" בכך, והוא אינו מוכן להמשיך והולך.

שוב, זה טוב שהאחד יקבל את "חסרונות" השני, ואם לך קשה עם תכנון זמן, הכי טוב לקבל את זה כעובדה ולא לעשות מזה ענין, תוך נסיונות לשפר באופן מעשי.

אבל קשה לדרוש דבר כזה, כשהשני הוא זה שמתבקש לשאת בתוצאה.

גם התגובה שלו, שלא רצה להמשיך לדבר, זה די אופייני. הוא איש, את אשה. מבחינתך, בוא נדבר, וכך הענין כאילו "נפתר" עד הפעם הבאה. מבחינתו, מה שהיה היה, אמר את שלו, לא רוצה עוד להצטרך גם להאריך בזה, ועוד שתהיה בסוף תחושה כאילו לא קרה כלום (ואז מבחינתו, כנראה, זה אומר שזה יקרה שוב).

אז אין כאן "התעללות". יש אי נעימות, של מצד אחד בעיה שמשבשת סדרים. ומצד שני, קושי לנהוג ב"מידת חסידות" ולומר - יהיה מה שיהיה, אני לא כועס עליה...

מה שאולי כדאי לעשות, זה שאת תקחי על עצמך, שמה שנוגע לבעיית ההתארגנות בזמנים שלך, את לוקחת על עצמך ככל האפשר את התוצאות. כלומר, מקרה כמו היום, את לא שואלת את דעתו, אלא חוזרת.. כפי שסוכם מראש.

זה, עד שהמצב יתאזן. ואז באמת לא נורא אם קורה אחת ל.. ומתקשרים האם יוכל להסתדר או שתחזרי.

אם תחליטי כך, תוכלי לשוחח איתו בזמן רגוע - ולומר שאת החלטת לקחת על עצמך כמה שאפשר שתוצאות ה"תכונה" הזו לא יבואו על חשבונו - ושאת מבקשת שהוא מצידו, ישתדל להבין שאת ככה, ולא לכעוס כאשר בכל זאת נתקל בתוצאה של אי הסדר בזמנים.

יש להניח, שאם הוא איש טוב, יוכל גם כן לעבוד על עצמו, שלא לכעוס כאשר רואה שאת עושה כמיטב יכולתך. ואז לא תהיה לו תחושה שהוא "מרומה" (מתקשרת לשאול אותי מה לעשות, האם לחזור... מה אומַר לה..  מניח שזו היתה התחושה, כנראה)

לדעתיסיה

לא צריך פה להכין ארוחת פיוס, עצם זה שאת מכינה וכו זה אומר שאת מרגישה שעשית משהוא לא טוב.

הוא הסכים שתאחרי ואח"כ בעצם קלט שזה שוב נופל עליו. אז המתחיל במצווה אומרים לו גמור.. הסכים שיקבל כבר את כל השכר על ההסכמה

וכן תלמדי שיש דברים בחיים שאם זה יביא עצבים וכעס לשני לא לעשות, ז"א השאלה אם זה מלא דברים או קצת.

נגיד (זה ממש המצאה ולא דוגמא אמתית )אם הגעתי למסקנה אחרי כמה שנים שאחרי עבודה לפעמים בא לי לקפוץ להורים שלי אבל מה שקורה אח"כ אני מאחרת ואז בעלי מתעצבן. אז אני כבר לא עושה את זה!

אני כבר לא מתקשרת אפילו לבקש!!! אפילו יותר מכך לפעמים בעלי יציע לי הרבה זמן לא הלכת להורים שלך את לא רוצה ללכת? (ואני נלחמת בעצמי!!! ואומרת היום לא מתאים לי, אפילו לא אומרת לו שהסיבה היא בכלל שזה יביא עצבים! כי כבר היו פעמים שאמרתי שזה יביא עצבים וזה לא עזר )

אם אתקשר אז הוא יגיד טוב בסדר, כי לא רוצה למנוע ממני ללכת להורים אבל אח"כ מי שמפסיד זאת אני כי הוא לא מצליח להתגבר על הכעס בעקבות מה שנוצר מכך.

לכן למדתי ללכת בזמנים אחרים.... נגיד להשכיב את הילדים וללכת אליהם, נכון שהילדים מפסידים. אבל כרגע אני חושבת על עצמי שבא לי להיות שם . ואם אלך אחה"צ עם הילדים אז זה יגרום לעצבים.

תנסי את הדברים האלו שאת עושה אחרי העבודה לא לעשות עם הרכב, או באוטובוס או עם חברה או בזמן אחר שהוא ישמור על התינוק. אפילו שהוא נדיב באותו רגע אבל זה לא תואם את המציאות אח"כ וזה לא שווה את זה

זאת נקודה נכונה.בת 30
לא להיכנס שוב ושוב- ל''ראש בראש'' הבלתי נמנע.
כמה זמן נשואים??העני ממעש
בלי עין הרעסיה
יכול להיות שגדל בבית ביקורתי? שווה בדיקהרונלה

היי מה שלומך?

נשמע קשה, את מצידך בתמימות מתקשה והוא לוקח את זה בחוסר פרופורציה.

אם שנייה נתיישב ונחשוב- זה לא הגיוני שבנאדם "יאבד את הדעת" מדברים שקורים. לא משנה כמה הם מפתיעים או לא הוגנים.

הוא כועס, זועם, עד כדי חוסר יכולת לתקשר? הזוי..

נשמע הזוי.. אבל לא כ"כ. 

כשבנאדם כועס כ"כ הוא משליך את מה שקרה לו על דברים אחרים שהוא חושב, מאמין וחי אותם.. כלומר, זה נוגע לו בנקודה רגישה, מזכיר לו בעיות שלו עצמו שלא קשורות לבנאדם האחר.

אז קודם כל, תירגעי.

זה לא את, זה הוא.

עם כל הכאב...

בעניין הקושי הספציפי שלו, לעניות דעתי, רשלנות כזו (כמו איחורים, בעיות קשב וריכוז באחר וכו'..), בד"כ מפריעה לאנשים בגלל שהם חושבים שלא מתייחסים אליהם מספיק, שלא מספיק אכפת לאנשים מהם ומהזמן שלהם..

ממה שסיפרת נשמע לי שזה הכעס שלו.

הוא חושב שלא מספיק אכפת לך ממנו כדי לבוא ולתת לו בזמן את הרכב לעבודה.

צריך להבין שפה הוא לא מבין ולא רואה את הקושי שלך, הוא קולט את זה לפי "הנפש שלו".

מבחינתו- את מרמה אותו כשאת מתקשרת ומתייעצת ושואלת ואומרת שאת רוצה לבוא.

הרי את לא. את ממשיכה להתרשל, ואת לא מתאמצת בשבילו מספיק כדי להפסיק עם הרשלנות הזו.

את לא רואה אותו.

שמה עליו פס.

"להתרשל" מבחינתו שווה ל-"לזרוק"\"לא להתאמץ". וכשלא מתאמצים בשבילי מספיק זה כואב. 

ועוד הבנאדם שהכי קרוב אלי? אז אולי אני באמת לא שווה מאמץ? לא שווה כלום? הרגשה לא נעימה..והוא הולך איתה כל היום. 

לפי מה שכתבת והסברת פה נראה שהיה לך מאד אכפת, אבל אולי בתכלס את צריכה להראות לו את זה יותר.

חשוב להראות לו שהוא חשוב, שאת מעריכה אותו מאד.

להגיד לו - "אתה חשוב לי, ויקר לי" כל הזמן!.

"הרשלנות שלי לא קשורה אליך"

ולהזכיר לו שהוא אהוב וחשוב-חשוב-חשוב לך מאד, ואפילו לפרט ולהזכיר לו גם למה.

פשוט להגדיל אותו ולהרים אותו ולפרגן לו כל הזמן..

מצחיק, נשמע כמו להתייחס לילד. אבל זה ממש ככה. זה הילד שבו. 

(זה נמצא אצל הרבה אנשים אבל מאד חזק אצל אנשים שגדלו בבתים ביקורתיים)

תיאוריה שלמה, אבל זה עלה לי חזק כשקראתי אותך.

גם אם זה לא נכון העדפתי לשלוח .

בהצלחה נשמה!

זולגות לי דמעותאשה מחכה
אני קוראת את התגובה שלך ומתרגשת!
הכל כל כל נכון ומדויק!
בעלי גדל בבית ביקורתי מאוד. אני רואה את היחס של ההורים לאחיו האחרים.
הוא בעצמו אדם עדין מאוד אבל גדל בחברה תחרותית וקשה. יתכן שזה בעצם הילד שבו.
היו לנו שיחות ארוכות וקשות אחרי ב״ה וגילינו שהזעם הזה יושב על הרבה דברים!
תודה רבה על התגובות הארוכות והמפורטות של כולכם!
אני ממש לוקחת לתשומת ליבי את המחשבה על נקודת מבטו של בעלי!
וגם אני לוקחת את נקודת ההשתפרות שלי בעצמי, דחיינות וחוסר ארגון
תודה לכולכם
מקווה שנתקרב למרות השוני הגדול
נשמה, אני שמחה לשמוע ומקווה שזה יסתדר!רונלה

מאבק עם ביקורתיות לצערי לא נגמר בקלות. צריך הרבה לעטוף ולאהוב. זה לא פשוט בשבילך.. שולחת חיבוק

התקשורת ביניכםמעין אמונה
כתבו לך דברים מצויינים אבל אני מרגישה שהעניין של צורת התקשורת ביניכם מפוספס כאן.
אתם נכנסים כל פעם למעגל כזה שבו הוא כועס בסוג של זעם כבוש. את נבהלת נלחצת, מנסה להתגונן או אפילו לפייס בריצוי מסויים ואז הוא בתגובה מתנתק (הולך לחבר וכד')

אני רוצה להציע שתנסו לשים לב לתגובות שלכם.
כשקורית סיטואציה שבו את עשית טעות כלשהי, גם אם לא התכוונת - אל תיבהלי. תנסי פשוט להיות שם, במקום שמבין מה קרה , שלוקח אחריות מלאה וגם מוכנה לספוג ולקבל את הכעס שלו.
אבל המקום הזה של הריצוי ושל הבהלה מהכעס שלו כמו למשל להתחנן שוב ושוב.. לבכות.. או להכין בהיסטריה ארוחת פיוס זה לא נשמע לי נכון.

תגידי שאת מצטערת וכך וכך קרה באשמתך או שלא, תאפשרי לו לפרוק את רגשותיו ותחשבו יחד מה לעשות שזה לא יקרה וכדו'
למשל : "אני יודעת שנתקעת עכשיו בגללי ותצטרך ליסוע באוטובוס. באמת באסה, ועוד אחרת את האוטובוס.. אוף איזה סיוט... זו באמת היתה טעות מצידי. אני מבינה שאתה כועס. זה לגמרי מובן. נראה לי גם אני הייתי מתעצבנת ממש אם זה היה קורה לי."
תאפשרי לו להיות במקום של כעס ולהוציא את זה, אבל תנסי להישאר רגועה ומכילה בזמן הזה ובאמת במקום אותנטי שאת מתבאסת איתו על מה שקרה. אבל בלי לחץ וריצוי. למשל במקום להכין לו ארוחת ערב כשהוא בעצבים הייתי מציעה לו :"מה דעתך שנפצה את עצמנו באיזה בילוי זוגי הערב? נצא למסעדה נחמדה? או להליכה זוגית" ותסיימי בחיבוק.
וזהו. בלי דרמות יותר. תסגרו את העניין.

הוא מבחינתו צריך ללמוד לשחרר את הכעס בצורה מקובלת וגם להגיד את מה שמרגיש. לא לזרוק "הכל בסדר ואני אסתדר" ואז לרתוח מבפנים, אלא להגיד את מה שהוא באמת מרגיש. זה לגיטימי להרגיש כעס וגם לאמר את זה. אבל הוא "שותק את זה". שזה השתיקה הכי נוראית. זה לא התגברות על הכעס אלא שתיקה רצחנית. כנראה הוא יודע שתקחי את זה קשה אז הוא מנסה להתגבר אבל זה רותח בתוכו ואת חשה היטב...
נסי בעדינות לעודד אותו להגיד את מה שהוא מרגיש ותתני לזה מקום. לא מתגונן אלא מקשיב. אני מבינה שאתה כועס... שאתה מבואס .. עבר עליך יום סיוט.. תספר לי עוד מה היה לך.. חשוב לי לדעת, אני רוצה להשתתף איתך. זה קשה לי כשאתה מתנתק הזמנים האלו. אני רוצה להיות איתך בכעס הזה.. בוא נעבור את זה ביחד.
מקווה שהבנתי
בהצלחה
בתור בעל ניסיוןאות והדר
גם לאשתי יש בעיית תכנון זמנים וגם היא רגשית מאוד ואני די קפדן בזה כי זמני יקר לי מאוד...
אבל אני יודע שהיא לא עושה בכוונה.
אני יודע שזה חשוב לה שלא אתקע.
אז כשהיא יוצאת אני שולח הודעות, ''זהו הגיע זמן לצאת'', ''כדאי להתקדם'', ''אם להתעכב לקניות אז רק 20 דק' או חצי שעה'' , וכו' וכו'
זה עובד די טוב, היא לא כועסת עלי ואני לא כועס עליה...
אני חושב שיש בלקוי הזה גם הרבה יתרונות,
אני רואה אותה איך היא מקשיבה לילדים, מטפלת בהם,
יושבת אתי כאילו שאין שעון בעולם כלל
תשמחי בעצמך, תעזרו אחד לשניה
שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+אחרונה

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

המטרה שלי הייתהשוקולד פרה.

שהיא תחזיק בראש שבאמת הצדק איתה, ולא תתבלבל לחשוב שאולי היא זו שצריכה לעשות עבודה.
כלומר העבודה שהיא צריכה לעשות זה להיאחז בדברים אחרים שיש בו
אבל לא להגיד לעצמה משהו כמו- אנחנו בעלי שתי גישות שונות לכסף והגישה שלו ראויה כמו שלי. כי הגישה שלו היא חריגה מהנורמה ולא ראויה. 

מה שיעזור לה, בעיניי לפחות, זה לבקש מההורים שלו לסגור את הברז ולהפריד חשבונות בהמשך.
גם אם בהתחלה זה יחווה כקרע,
בהמשך הוא יכול לצמוח מזה.

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסח

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

יד 2 ומסירההשקט הזה
ריהטנו ככה את כל הבית.

על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.

חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים.. 

תפתחו פייסבוק בשביל המרקטפלייס (וכמובן גם יד2)מרגול

סתם כי יש מציאות מעולות במרקטפלייס, זו עוד פלטפורמה של יד שניה

יש מוצרים שבעיניי חופשי לקנות ביד 2

תקח בחשבון שיש דברים שההובלה עצמה יקרה מאוד וכבר לא בהכרח שווה, או שכדאי כבר להשקיע כי ההובלה היא חלק גדול מהעלות.

לשים לב שיש דברים שדורשים התקנה רצינית, אז לחשוב מה מעדיפים בזה. למשל אם יש כיריים גז טובות במחיר טוב - אבל ההתקנה תעלה הרבה (לא באמת יודעת, רק אומרת), אז אולי שווה לקנות חדש שכלול בו התקנה, או אולי עדיף כבר אינדוקציה

ולהיזהר מדברים שעלולים להיות בהם פשפשים!!! או עובש! סיוט סיוט. 

מוצרי חשמל שווה לבדוק ב"חשמל הקרן"ברגוע
ממליץ לעשות השוואת מחיריםנפשי תערוגאחרונה
מנסיוני. המחירים בחשמל הקרן לאו דווקא הכי זולים
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

אח שלי התחתן בצהריים, והוא דתימתואמת

זו הייתה חתונת מלחמה... (וכדי שאנשים לא ייסעו בלילה בצל האזעקות האפשריות היא הוקדמה לצהריים, וכמובן גם שינתה מיקום ומספר מוזמנים)

ויש לי גם חברה שהתחתנה ביום שישי - הם בעלי תשובה, אז אולי זה קשור. בכל אופן, הם דוסים בהחלט (לפחות כיום).

אולי אם זוגות דוסים רבים יעשו את הצעד ויתחתנו בצהריים, אז זה יהפוך לנורמה הגיונית גם אצל דתיים... (לא שאני עומדת מלכתחילה לאפשר לבת שלי לעשות את זה🙈)

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים

אולי יעניין אותך