ישנן כמה בעיות בעולם השידוכים. הרי כמה מהן:
א. בחורים ובחורות איכותיים שלא פונים לשדכנים, ולכן קשה להגיע אליהם.
ב. מציעים שמציעים אנשים שהם לא מכירים.
ג. הגזמות ואף שקרים של שדכנים ושל מושאי בירור (אלה שמבררים אצלם, יעני).
מה אני חושב לעשות?
אז ככל הנראה אני לא ממציא פה גלגל, אבל זהו תורף הרעיון: שידוכים לחברה איכותיים בלבד בהסתמך על אנשים שמכירים באופן ישיר בלבד.
זה יתחיל ממני. עכשיו נמצאים אצלי כל הבנים האיכותיים שאני מכיר אישית. לאחר מכן אני יוצר קשר עם בת איכותית, נאמנת וכנה שתוכל להוסיף את כל הבנות האיכותיות שהיא מכירה, וכן הלאה. לבסוף יווצר גרעין קטן של שדכנים נאמנים ופול גדול של בחורים ובחורות איכותיים.
לגרעין השדכנים יוכלו להצטרף רק אנשים מוסמכים שדיברו עם המנהל (אני, לצורך העניין), ואשר הבינו את הרעיון ואת כלליו.
כמה פרוצדורות שאני חושב או מתלבט אודותן (וסליחה על הבלאגן):
א. המאגר יהיה עד כמה שיותר דיסקרטי. התקווה היא, שגם אנשים שככלל לא מרגישים בנוח להירשם לשדכנים ולאתרים - ייכנסו. למען האמת, לא בכל המקרים הם צריכים לדעת מזה שהוסיפו אותם, ומכיוון שלא יפורסמו פרטים מזהים על גבי הקבוצה, אני לא רואה זאת כבעיה.
ב. כותב הכרטיס יהיה אותו שדכן נאמן, לא המיועד עצמו (עוד סיבה שהוא לא יידע מזה). על הכרטיס עצמו לא ייכתב שם, לא מקום מגורים (רק איזור) ולא מקום לימודים. מתוך נקודת הנחה שכולם איכותיים (ראו להלן), לא יהיה צורך בתיאורים השחוקים-מעט כגון "טוב לב" או "רוצה להקים בית שמבוסס על ערכי התורה". מה שכן ייכתב הוא גיל, גובה, איזור ועיסוק. יינתן עוד פירוט קצר על מאפיינים נוספים בולטים או דברים שחשוב למיועד להדגיש, על עצמו, או על מה שהוא מחפש (שוב, נקודת ההנחה היא שאיכותי מחפש איכותית).
ג. היצע המיועדים ימוספר לפי מספר סידורי, כך שכרטיס ייראה בערך כך:
0034 בן 22, 1.78, איזור המרכז, שיעור ד' בישיבה גבוהה. מתכנן להתגייס בשנה הבאה לשירות מקוצר, ומשם לאברכות לכמה שנים. חכם. שקט. חשוב לו מישהי חכמה ולא שקטה. דוס פלוס* (ראו במיהו איכותי לקמן)
ד. אצל השדכן יישמרו שאר הפרטים והתמונה (כנראה זו תהיה ברירת המחדל, כלומר שקיימת תמונה, אלא אם כן יודגש בכרטיס אחרת). וכך תוכל שדכנית אחרת לפנות אליו (בהפניה מהמנהל, כי)עם יא לא יודעת מי הציע את 0034) עם הפרטים על הבחורה האיכותית שלה.
מיהו איכותי?
נכון, שאלה בעייתית לתחום רגיש. זה מוסיף לסיבות לדיסקרטיות. אבל לדעתי, המורכבות החברתית שבזה מתגמדת אל מול הצורך שבהפגשת אותם זוגות.
על כל פנים, איכות תתבטא בכמה מאפיינים הכרחיים:
א. רמה דתית ישיבתית/תורנית/רצינית/איך שתקראו לזה. זה בא למעט חבר'ה שפשוט לא שם. לא מדובר רק על חבר'ה מאוד אדוקים, כמובן (דוסים-דוסים, דוסים של הישמור), אלא גם בכל שאר הספקטרום שמקושר לליבת הדתיות-לאומיות, כולל מי שבין לבין (חרדים לאומיים?).
אז כמובן, אין הגדרה אחת, אבל ניסיון שחוק: שלוש תפילות (כמעט תמיד בזמן ובמניין) לבנים, צניעות (מרפקים, ברכיים, בלאגנים) לבנות (כן, כן, צניעות היא לא רק לבנות).
ב. יכולות חברתיות נורמטיביות. בלי מוזרויות.
ג. רמה שכלית ממוצעת. כאלה שמבינים עניין.
ד. רקע טוב. לא מבתים בעיתיים.
ה. מידות טובות. שוב אני מכניס את עצמי למקומות שאני ביקרתי, אבל הכוונה היא לאנשים שהם באמת נעימים ונחמדים.
ו. עוד קריטריונים שעוד לא חשבתי עליהם.
מחילה אם זה היה פוגעני באיזה אופן שהוא.
דעתכם?