אני מרגישה שהרמה הרוחנית שלי לא מספקת אותישאלתי
איך מתקדמים ברמה רוחנית ?
פני לפורום בית המדרשפצלש לכל שאלה
גם כאן זה מיקום מצוייןימ''ל

ואכן גם פורום בית המדרש, יה''ר שיהיה פעיל יותר בב''א.

מעניין למהסתם 1...
עוד הערה פטתית...
רשימת יעדיםימ''ל

אחר כך תעברי דבר-דבר ברשימה ותחשבי איך את מגיעה ליעד הזה.

כדי שההתקדמות תחזיק לאורך זמן צריך להשקיע זמן יומיומי (לא ארוך) כדי לעקוב אחרי יישום ההחלטות ולקבוע החלטות חדשות להמשך ההתקדמות.

בהצלחה!

כדאי גם לצייןפצלש לכל שאלה
שלא תמיד שמים לב כשמתקדמים
איך עושים רשימת יעדים ?שאלתי
איזה קריטריונים יש ?
במה את רוצה להתקדם?ימ''ל

כתבת שהרמה שלך לא מספקת אותך, תחשבי במה היית רוצה להתקדם ותעשי מזה רשימה.

למשל:

א. לכוון יותר בתפילה.

ב. לדעת יותר הלכה.

ג. להתחזק באמונה שהכל מה'.

ד. להפסיק לדבר לשון הרע.

ה. לכבד יותר את ההורים.

וכו'

אתה מייעץסתם 1...אחרונה
ברמה רוחנית? מעניין מאוד
מדרשיה בהחלט מקדמת..אותי לפחות😁!!מירב!!
לומדים, מתפללים,ד.

בשימת לב.מתבוננים מפעם לפעם - בטוב של ה' בעולם, מודים, במידות שרוצים לרכוש ואיך משיגים אותן, ומתַרגלים בפעל, בהדרגה.

כדאי ללמוד מסילת ישרים.

לוקחים משימה רוחנית ומתמידים בהמושיקו
ולאט לאט מוסיפים.
לא משהו כבד אבל לא יותר מידי קל..

למשל לומר שיעור תהילים יומי
התבודדות כל יום בקביעותברגוע
גם זמן מצוין לחשבון נפש על אותו יום.
גם זמן להפגש עם עצמי ועם המציאות כמו שהיא ולחשוב מה היעוד שלי בחיים ומה אני רוצה לשנות.
גם מפגש ודיבור ישיר עם ה' יתברך שגורם לשיפור גדול באמונה ומכניס אותו לחיים היומיומיים שלנו.
וכמובן זמן לתפילה בלשון שלנו, ואין תפילה שלא מתקבלת ומשפיעה, בעיקר על רוחניות.
קצץ קשה לי העיניין הזהה' רצה
מרגיש צביעות,של תכלס אני מאמין בקדוש ברוך הוא שברא את העולם ומנהיג אותו ברחמים רבים הצילהאותנו מיד אויבנו וכיום מיד יצרנו הרע אך באמת הדיבור הזה הישיר נותן מעין מבט אחר ען הקשר שלנו ..
ומרגיש לי שבמקום שאעלה ואנסה להתקרב לקבה אני מין מוריד אותו אלי מן מוריד ממנו כשאני מדבר איתו ככה בטבעחות ובכללי זה גם קשה ממש לשבת ומן לדבר לעצמי על מה שהיה לי היום ומה אני מרגיש עם אנשים מסויימים כשזה דיבור שהוא ליא תפילתי לא בקשה וןא אמירת תודה אלה תהייות זה מרכי פחוץ אמיתי..
איך משפרים את זה?איך גורמים לכך שהדיבור שלי עם אבא שלי ,אבא שבשמיים שיודע הכל עלי מלווה אותי מרגע היווצרותי עד יום מוטי וגם אחכ ויודע כל מה שאני חושב ...
אפשר תהילים.צריך להרגיש נח להיות בקשר עם השם.נפש חיה.
אין הכרח לדבר איתו בסחבק אם זה לא נעשה בכיף.
אפשר לבנות יחס כזה של קרבה, לאט לאט.
הנקודה לדעתיברגוע
שצריך להבין שהקשר שלנו עם הקב"ה הוא לא רק של מלך ועבד,
אלא יחס הרבה יותר קרוב ועמוק של אבא ובן.

ברגע שמפנימים שאנחנו בנים של ה' יתברך, ברור שאין בעייה ואפילו נצרך לדבר איתו על כל מה שעובר עלינו במילים שלנו ובצורה הכי טבעית.

אפשר ללמוד על הנושא הזה,
כמה שה' אוהב אותנו כמו שאנחנו רוצה בקרבתנו ושומע ומתייחס לכל דיבור שלנו.

עם הזמן מתרגלים לזה יותר.

בהצלחה!!
^^ הפתח לשפע. לאמת לאמיתה.נפשי חמדה
בונים את הקומה השכלית בצורה טובה.. לא מכיר דרך אחרת..רגש מצונזר

אני גם לא חושב שדרך אחרת תחזיק מעמד לאורך זמן..

איך בונים קומה שכלית?

פשוט תשאלי למה על כל דבר....

למה?אניוהוא
אני תלמיד טוב!
רגש מצונזר

כי רגש תמיד תמיד נבנה ונוצר מעל ובגלל הקומה השכלית.

לא באמת הסברת.אניוהוא
מה לא מובן?רגש מצונזר
מאי תיובתא? (מפשיל שרוולים ומתכונן לפלפול של אניוהוא )
עושים חשבון נפש(:לעבדך באמת!
עם דף ועיפרון..ממש כך(:
ומתבוננים במה יש לי צורך ובמה כדאי לי להתקדם,
שלא אמצא עצמי כל העת באותו המקום.
ופשוט מתחילים להתקדם מתוך המון תפילה ,שמחה, אמונה בה' יתברך ובעצמי,תקווה ,ובטחון שאצליח!
ברכה והצלחה!
אינסוף אור בהירות הדרך(:
מישהו מסופק מהרמה הרוחנית שלו? אפילו משה רבינו לאזיויק

צעד אחר צעד מתקדמים בעלייה

להתפלל, ולשמוע שעורי תורה על הפרשות.Rachel Gabbai

פרשת השבוע מזנק את הקירבה לה'. ואחכ מתקדמים למוסר ועבודת המידות.

כדאי ללכת לשיעורי תורה מחזקים.אי''ש קדוש

יש שיעורים נפלאים בנווה ירושלים בשכונת הר נוף בירושלים, ואם קשה להגיע, תדעי שהשיעורים מפורסמים באתר 'בינינו' (ודרך אגב יש שם עוד הרבה שיעורי תורה מחזקים לנשים, ולמשל מאוד מומלץ שיעורו של הרב משה קליין בפרקי אבות, שיעור שמתקיים בגבעת שמואל רח' הזיתים 44)

לענ"ד, גם לתת לאחרים ולצאת מעצמך- זה דבר שעוזר מאוד.יהיהטוב

אפשר לשמוע שיעורי תורהכבתחילה
בנושאים שמעניינים אותך, מרבנים שאת מזדהה עם האידיאולוגיות שלהם.

בהצלחה!!
כתבו פה דברים יפיםארץ השוקולד
לדעתי כדאי לבחון היכן את נמצאת כעת, מה טוב במה שיש לך ומה את רוצה לשפר.
לחלק את מה שאת רוצה לשפר ליעדים קטנים, ובסוף כל תקופה (יום/שבוע/חודש/שנה) לבדוק האם וכמה התקדמת בכל דבר כזה.
כמובן, להתפלל גם שה' יעזור בהתקדמות כי "הא בלא הא לא סגיא" (זה בלי זה לא מספיק, הגמרא בנדה המלמדת אותנו שצריך גם להשתדל וגם לבקש רחמי שמיים)👍

בהצלחה רבה

הגמרא בסנהדרין מספרת שההבדל בין תלמודה של בבל לתלמודה של ארץ ישראל נעוץ בשאלה האם "מחבלים זה בזה בהלכה" או "מנעימים זה לזה בהלכה", לדעתי העניין הוא שכשאנו מנסים להתקדם, האם אנו שוברים את מה שהיה לפני ובונים התנהגות חדשה (תלמודה של בבל) או מוסיפים קומה למצבנו עם שיפורים (תלמודה של ארץ ישראל)?
לשניהם יש מקום, אבל הגמרא אומרת שיש יתרון בדרך של תלמודה של ארץ ישראל)
לגבי מה שכתבת בסוףברגוע
הרב קוק כותב שיש יתרון דווקא ל"קדושה המחרבת".
צ"ע איך עושים את זה בפועל, או שאולי רק אם זה קורה מעצמו.

אורות הקודש- הקודש הכללי
קדושה מחרבת ובונה
כא
יש קדושה בונה, ויש קדושה מחרבת, הקדושה
הבונה טובה גלוי, והמחרבת טובה גנוז, מפני שהיא מחרבת כדי לבנות מה שהוא יותר נעלה ממה שכבר בנוי.
המשיג את סוד הקדושה המחרבת יכול הוא לתקן
כמה נשמות, ולפי גודל השגתו כך גדול הוא כח תקונו. מהקדושה המחרבת יוצאים הלוחמים הגדולים, המביאים את הברכה לעולם, מעלת משה בעל היד החזקה, ששבר את הלוחות.
מי שאין נפשו משוטטת במרחבים, מי שאינו דורש את אור האמת והטוב בכל לבבו, איננו סובל הריסות רוחניות, אבל אין לו גם כן בנינים עצמיים. הוא חוסה בצלם של הבנינים הטבעיים, כמו השפנים שהסלעים הם מחסה להם. אבל האדם,
מי שנשמת אדם בקרבו, נשמתו לא תוכל לחסות כי אם בבנינים שהוא בונה בעמלו הרוחני, שאיננו פוסק תמיד מעבודתו הזריזה.
לפעמים הרעיון עולה למעלה, מתאותו בענינים רבי הכללות והטוהר, אז מתחלשים ביותר הענינים השפלים, היותר פרטיים, האחוזים במסעדי הדמיון, והמשפטים הרגילים, וכל חלקי הטוב והקודש, שהיו אחוזים בהם, מתרופפים, והאדם נשאר משתומם, עד שיוברק לו אור יותר בהיר, שיבנה את הריסתו הרוחנית, בנין יותר נעלה, ויקח גם כן את כל מעמקי הטוב והקודש, שהיו נתונים בתוך אותם הענינים השפלים והשטחיים, ויבנה מהם עולם חדש, עולם מלא אור גדול.
יפה מאוד, תודה רבה על הלימודארץ השוקולד
וביחס לדברי הרב זצ"ל, ברור שיש עדיפות ועניין גם ב"קדושה המחרבת" גם לפי מה שהבנתי בגמרא כי ברור שיש מקום גם לתלמודה של בבל. אבל אני הבנתי ששם הגמרא אומרת שיש יתרון מה בדרכה של "תלמודה של ארץ ישראל", יתכן שהרב זצ"ל חולק או מסכים ולזה אשמח אם תוכל להסביר יותר, תודה רבה.
בשמחהברגוע
אני מבין שהרב כותב פה שיש יתרון דווקא לבניין שנבנה אחרי חורבן.

תראה גם בפסקאות האלה
כו
"כשמרגיש האדם שנהרס הרבה ברוחניות, ידע שהגיע לו התור לבנית בנין חדש, יותר נעלה ונשגב, ויותר קיים ומפואר, ממה שהיה בראשונה, ויתחזק ויתאמץ בתיקון מעשיו ודרכיו, בסדר הגון, באומץ לבב, בחפץ טהור, בלב מלא
עז ושמחה פנימית, כי טוב וישר ד' על כן יורה חטאים בדרך, ידרך ענוים במשפט וילמד ענוים דרכו."

קלה
"החידוש של התוכנים המורגלים, לעומת הסברתם הקודמת, בעניני הקדושה והאמונה, הוא גורם חידוש לטובה בעולם, והתוכן של הקדושה ובהירות דעת ד' יוצא על ידי זה אל הפועל בכל מלא תקפו. וזה בא על ידי שתי תכונות בטבע החידוש, הבא על ידי השינוי, שהיא כעין רקב, המוקדם להצמיחה הגרעינית, להפריה חדשה, הנותנת רב תבואות. התכונה האחת היא, שהרקבון משחרר הוא את כח החיים, הגנוז בנקודה הלחוצה של הכמות המצערה, של הגרעין, ואז יצא הכח בכל חופשו, ומוליד את ההפריה הנאדרה. והשנית, שהביטול הקודם של הצורה החיצונה נותן מקום בלא מעצור לחידוש הצורה החדשה ברב שכלול, באין צורך לסבול מהגרעונות שנתעצמו בהצורה הראשונה, ואז נשארת היא רק ההשפעה של הצדדים הנעלים לבדם, שהם מתנחלים לדורי דורות..."

אני לא כ"כ בקיא בכתבי הרב,
פשוט שמעתי שיעור על הנושא..

והבטחתי לך גם משהו מר' נחמן:
רסא
כְּשֶׁנּוֹפֵל אָדָם מִמַּדְרֵגָתוֹ יֵדַע שֶׁמִּן הַשָּׁמַיִם הוּא כִּי הִתְרַחֲקוּת תְּחִלַּת הִתְקָרְבוּת עַל כֵּן נָפַל שֶׁיִּתְעוֹרֵר יוֹתֵר לְהִתְקָרֵב לְהַשֵּׁם יִתְבָּרַך וַ עֲצָתוֹ שֶׁיַּתְחִיל מֵחָדָשׁ לִכָּנֵס בַּעֲבוֹדַת ה כְּאִלּוּ לא הִתְחִיל עֲדַיִן כְּלָל מֵעוֹלָם וְ זֶה כְּלָל גָּדוֹל בַּעֲבוֹדַת ה שֶׁצְּרִיכִין מַמָּשׁ בְּכָל יוֹם לְהַתְחִיל מֵחָדָשׁ. [וְעַיֵּן עִנְיָן זֶה עוֹד בְּכַמָּה מְקוֹמוֹת בְּסִפְרֵי רַבֵּנוּ, זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה כַּמָּה צָרִיך הָאָדָם לְהִתְחַזֵּק בַּעֲבוֹדַת ה וְלִבְלִי לִפּל מִשּׁוּם דָּבָר שֶׁבָּעוֹלָם רַק לְהַתְחִיל בְּכָל פַּעַם מֵחָדָשׁ עַיֵּן הֵיטֵב בְּעִנְיָן זֶה, וְיֶעֱרַב לְך לָעַד].
כל מה שאמרו כאן זה דברים יפים מאדצריך עיון
אישית ניסיתי הרבה מהם וזה עשה לי רע, צריך לראות שזה באמת מתאים לך ולא גורם נזק (איך יודעים אם זה רע או קשיים של מניעות זו שאלה גדולה...)

מה שעזר לי בעיקר זה להתחבר לחֶבְרָה טובה (לא חייב כל הזמן, אבל שזה יהיה עיקר העולם החברתי)
טוב שניקדתחידוש

גם חֲבֵרָה* זה טוב, לא זכיתיצריך עיון
*חֲבֵרָה, הקו מתחת מסתיר
אז למה ניקדת?חידוש

היית משאיר לכל אחד לפרש איך שהוא רוצהקורץ ולפי השקפת עולמו...

דיברתי על מה שהיה לי...צריך עיון
פתוח להצעות
זה ממש מה שעבר לי בראש*בננית*
תודה שכתבת את זה
לדעתי להגדיר יעדים ברורים ומשם להתחיל לחפשנוגהאדר22

מה זה אומר? יותר תפילות? יותר לימוד חסידי? עבודת מידות? מה בדיוק? כל מקום והסגנון שלו

קובעים חברותא בלימוד חסידותיוני

@קיש חצילים@עוגי פלצת מתי נקבע כבר משהו?
הם קבעו כבר ביחד בלעדיךPumpin blood
ברוך השם זה טוב, כי "אם לא עולים אז יורדים" כך מוסרים מהגר"אעף על עצמו

לעצם השאלה, מרימים את הראש ועורגים עם כל הנשמה אל אלוהיי השמיים וצועקים לו מנקודת הלב : " אלוהיי תן לי להתקרב אליךךךךךךךךךך" ולאט לאט עולים על דרך המלך בס"ד. כל טוב

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלת

תודה רבהכולנו הביתה

שיר גנריshaulreznik

שיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.

זה לא לחן מקורי, זה קאבר ללחן מפורסםכולנו הביתה

ואשמח שתראה לי איפה יש מאות כמוהו (תורניים), לא מצאתי שירי AI ברמה הזאת.

זה A! ? זו לא להקה וסולן? או שרק המוסיקה AI?נחלתאחרונה

איכשלאיהיה - מאוד יפה. אהבתי.

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלת

רק אחד טוב שם פשוט?נחלתאחרונה

כשאני צריכה לנקות את הפריג'ידר, אוף??

אז השם אומר לי: קחי בתי והיי שמחה!

זוכר את הויכוח על האסטרונומיה?נחלת

שאלתי אז חברה שעסקה בכך באופן יסודי ורציני פעם, היא אמרה שאין

ספרים כאלה.

פתחתי עכשיו מחשב וקפץ לי שיעור של הרב אהרן לוי שכותרתו:

איך בונים אמונה.

נפתח לי דווקא השיעור השלישי. התחלתי להאזין ואז הוא אמר

משהו על מזל. הוא הזכיר ספר של הרמב"ם (גזירת כוכבים)

ואת הרמח"ל (דעת תבונות).

חושבת שזה נוגע קצת. ממליצה.

שים לב, אם אתה שומע את השיעורים שלו, גם לתגובות.

לפעמים הן מעניינות. ואפשר לשאול אותו בתגובות והוא

תמיד עונה (אין לי מושג מאין הוא לוקח את הזמן לזה...)

הוא עונה בקצרה. כך שאם תתכוון לשאול, כדאי לנסח

את השאלה כך שהתשובה תתאים למה ששאלת.

בהחלט אפשר לבקש ממנו הפנייה למה שמעניין

אותך בנושא.

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

אבל היצר הרע פעיל בכל הגילים....הסקרנות.....תודה!נחלת

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אולי יעניין אותך