כל עוד ההריון אינו בעייתי (דימומים, התכווצויות וכד'), אפשר להמשיך להניק.
יתרה מזו - הפסקה פתאומית של הנקה תוך כדי הריון יכול לא להועיל לעובר. העובר "רגיל" למצב שאמא מניקה, מבחינת רמת הורמונים, לדוגמא. הפסקה פתאומית משנה את רמת ההורמונים בפתאומיות. שינו כזה עלול שלא להיטיב עם העובר. בד"כ ההמלצה למי שרוצה להמעיט בהנקות היא להוריד הנקה אחת כל שבוע. ואחרי שבוע, אם האמא רוצה, להוריד הנקה נוספת.
אישית, הנקתי מההריון השני ואילך לכל אורך ההריונות. גם כשהיו לי בחילות, וגם כשהקאתי. אישית, היה לי הרבה יותר קל לשכב במיטה עם היונק התורן מאשר לרוץ אחריו ולבדר אותו.
מה שכן, יש שינוי בטעם החלב ובכמות החלב. לדעת היונקים המדברים, החלב נהיה מלוח\חמצמץ יותר, והכמות יורדת.
יונק חמוד שהכרתי היה מתעורר בלילה, מוצץ, מוצץ, מוצץ, ואז אומר לאמא "רגע, אני הולך לשתות כוס מים!" ואז חוזר למיטה ונרדם... הנקה איננה רק העברת מזון נוזלי מהגוף של האמא לגוף של התינוק. הנקה היא הענקה. הקרבה לגוף של האמא, החיבוקים, הנשיקות, מגע עור אל עור, ועוד הרבה דברים טובים כלולים במושג - הנקה. גם אמא שמחליטה להפסיק את ההנקה, מכל סיבה שהיא, ולא רק בהריון, רצוי שתמצא את הדרך להעניק לתינוק כמו בזמן ההנקה.
וכמו שכבר כתבו, לא כל רופא ולא כל אחות מודעים לכך שניתן להניק בהריון, וחבל שאינם מודיעים.
בהצלחה!
אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשאול בפרטי