משיח!!!!לעבדך באמת!
מישהו מוכן לומר לו שיבוא כבר????
"לכשיפוצו מעיינותיך החוצה"גמני
אח...לעבדך באמת!
משתדלים..
".. ויעשו כולם עליות ויחודים כמוך"ברגוע
הרבה לא מכירים את ההמשך הזה..
כן... אבל גם לזה יש המשך...גמני
תזכיר לי..ברגוע
תודהברגוע
אפשר פירוש?ה' רצה
אממברגוע
נושא די עמוק בשביל להסביר בפורום.
בטח כשגם אני לא באמת מבין בזה..
סיפור של הבעש"טגמני
שעשה עליית נשמה ו"טייל" לו בעולמות העליונים, עד שהגיע להיכלו של משיח, ושאל אותו: "אימת אתי מר (מתי תבוא)?" וענה לו: "בעת שיתפרסם למודך ויתגלה בעולם ויפוצו מעיינותיך חוצה מה שלמדתי אותך והשגת", כלומר בעת שהבעש"ט יפרסם את תורתו תורת החסידות וילמדו ממנה.
דף הבית - ספרי הבעל שם טוב - כתר שם טוב - חלק ראשון - א
וזה נגד התורה הקדושה. התורה הקדושה מלמדת בפרשת ניצביםחסדי הים
כשכל עם ישראל יחזרו בתשובה שלמה-שלזה מספיק חרטה, וידוי, עזיבת החטא, אז יבוא משיח. יותר מכך מסתבר שרק בהרהור תשובה זה מספיק, ונקרא צדיק גמור (קידושין מט: ), "ועמך כולם צדיקים לעולם יירשו ארץ" (ישעיהו ס, כא)

מספיק תשובה בסיסית שמובילה ל"היום אם בקולו תשמע"', שאז מגיע המשיח (בבלי סנהדרין צח.).

חס וחלילה להגיד שזה תלוי בעליות וייחודים.

לגבי החלק הראשון היה אפשר להגיד שכיום רק עם תורת ה'בעל שם טוב', אפשר לחזור בתשובה, וגם זה לא נכון, כי מספיקה תשובה בסיסית, כמו שכתבתי לעיל.

דווקא מי ששר את השיר הזה, מלמד קטגוריא על עם ישראל רח"ל, שכאילו צריך איזו תורה מסובכת ועליות וייחודים כדי שיבוא המשיח, וזה הרבה יותר פשוט, מספיק תשובה בסיסית ויבוא הגואל במהירה בימינו אמן.
אוקיברגוע
לא כתוב שם שכל עמ"י צריכים לעשות יחודים ועליות, נראה שמספיק שתורתו תתפרסם בעולם ויהיו יותר צדיקים ("אנשי גילי") שיעשו עליות ויחודים והם יוכלו לבטל את הקליפות ולהביא את המשיח גם בלי שכל עמ"י עשה תשובה.

ורק הערה לגבי ה"צדיק גמור" בלי קשר למשיח:
קודם כל בגמ' שם כתוב צדיק, בלי גמור.
וברור שאם אח"כ אותו אדם ממשיך במעשיו הרעים הוא כבר לא צדיק.
לפי ההסבר שלך, גם הרישא מכוון כנגד צדיקים ולא עמך,חסדי הים
כי זה נראה שהוא מדבר על אותם אנשים, אז רק צדיקים צריכים ללמוד את תורת הבעש"ט.

אמנם יותר מכך, לפי התורה מספיק שכל עם ישראל יעשו תשובה בסיסית, בלי שאף אחד יעשה עליות וייחודים. חייבים תשובה כדברי הרמב"ם (תשובה ז, ה): "כל הנביאים כולם צוו על התשובה ואין ישראל נגאלים אלא בתשובה. וכבר הבטיחה התורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותם ומיד הם נגאלים, שנא' והיה כי יבואו עליך כל הדברים האלה וגו' ושבת עד ה' אלקיך ושב ה' אלקיך את שבותך וגו'."

האחרונים אומרים על הגמרא בקידושין, שהוא במעלה יותר גבוהה מצדיק גמור, כי הרי הוא בעל תשובה, ואם נסבור כדעה שהוא פחות, אז יוצא שלא היו קידושין, רק לדעה שהוא יותר גבוה מהם זה מסתדר.
...ברגוע
המשיח אמר לו: "בעת שיתפרסם למודך ויתגלה בעולם ויפוצו מעיינותיך חוצה"
אז כנראה שיש עניין לפרסם לכולם ולא רק לצדיקים. מי בדיוק צריך לעשות עליות ויחודים אני לא יודע, כי אח"כ הבעש"ט אומר "אנשי גילי".

אתה מבלבל בין המשיח לגאולה השלמה.
בהלכות מלכים הרמב"ם לא כותב שהמשיח יגיע רק כשעמ"י יעשו תשובה.
והוא כותב גם שאחד התפקידים של המשיח הוא לכוף את עמ"י לקיים את התורה, ושאין ןבין עולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכויות בלבד.

אני לא יודע למה החלטת שמספיקה תשובה בסיסית לגאולה, אולי.

בכ"מ לגבי הגמ' שם, הוא אמר "ע"מ שאני צדיק" והגמ' אומרת שהקידושין חלים מספק כי אולי הוא הרהר תשובה ואז הוא היה צדיק *באותו רגע*.
לא כתוב שם צדיק גמור, בשביל זה ברור שצריך את כל חלקי התשובה שהרמבם כותב.
וגם לא מדובר שהוא נחשב צדיק מכאן ולהבא. ברור שאני שאם הוא חוזר לסורו הוא כבר לא נקרא צדיק.
לפי הרמב"ם קודם תשובה אחר כך משיח.חסדי הים
ככה הוא לומד את הפסוקים בפרשת ניצבים פרק ל.
קודם "וְשַׁבְתָּ עַד-ה' אֱלֹקךָ, וְשָׁמַעְתָּ בְקֹלוֹ, כְּכֹל אֲשֶׁר-אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם: אַתָּה וּבָנֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשֶׁךָ, כמו שמביא בהלכות תשובה שציטטתי לעיל.
אחר כך הפסוקים שמדברים על המשיח לפי הרמב"ם: "וְשָׁב ה' אֱלֹקךָ אֶת-שְׁבוּתְךָ, וְרִחֲמֶךָ; וְשָׁב, וְקִבֶּצְךָ מִכָּל-הָעַמִּים, אֲשֶׁר הֱפִיצְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, שָׁמָּה. אִם-יִהְיֶה נִדַּחֲךָ, בִּקְצֵה הַשָּׁמָיִם--מִשָּׁם, יְקַבֶּצְךָ ה' אֱלֹקךָ, וּמִשָּׁם, יִקָּחֶךָ. ה וֶהֱבִיאֲךָ ה' אֱלֹקךָ, אֶל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-יָרְשׁוּ אֲבֹתֶיךָ--וִירִשְׁתָּהּ; וְהֵיטִבְךָ וְהִרְבְּךָ, מֵאֲבֹתֶיךָ", כמו שכתוב בהלכות מלכים יא, ב.

מה שכתבתי שהוא יותר מצדיק גמור, זה כתוב ב'צפנת פענח' שהיה חסיד.

מספיק שברגע אחד כולנו נהרהר בתשובה, ונגיע לדרגה גבוהה מצדיק גמור, ונהיה ראויים להיגאל.
לא צריך בשביל זה ייחודים ועליות.
אני רק עולה למנחהארצ'יבלד
ואני בא
אגב סבא רבה שלי זצל, היה גר באנגליה ולא היה לו ארון לבגדים, הוא היה שם הכל במזוודה ומוכן ליום שבו יודיעו שהמשיח בא. לקום ולעשות עליה.
איזה סיפור מתוק..לעבדך באמת!
זכית..
אומרים לו 3 פעמים ביום ויותרבוז
כנראה רק להגיד לו זה לא מה שיביא אותו

הממממ
מעניין מה צריך לעשות בשביל שהוא יבוא
מעניין אם מישהו דיבר על זה כבר
מעניין אם יש הוראות מדוייקות
מעניין אם עושים אותן
מעניין מאד
והתשובה היא..?מבקש אמונה

בגוף השאלה !משיח בן דוד

לא הבנתי.. יש הוראות מדוייקות?!מבקש אמונה

מתכון סודי כלשהו? חושב

הרי כל הדורות ניסו ולא הלך כל כך..

כן צריך לתקן את מעשינו.. אבל על הוראות מדוייקות לא שמעתי מעולם 

אין צורךמשיח בן דוד

הקץ, של הקדוש ברוך הוא כבר הגיע ,

לכן אין לנו לעשות כלום מלבד לנסות לזרז את זה עוד טיפה

דווקא נראלי..לעבדך באמת!
שצריך להגיד לו.
אבל באמת...
מן זעקה כזו אדירההההה
שתרעיד פשוט את הכל...ודי ,
והשמיים יפתחו כל כך..
ובהמון רחמים!!!
תודה לך.לעבדך באמת!
השיר..במקום ככ.
המ המציף
המ המ בהחלטבוז
הם לא יודעים
תספרי, בכבודציף
|מדמיין| |משועשע|
משיח לא יבוא לפתור לנו את הבעיות, אלא כשנפתור את הבעיותחסדי הים
נהיה ראויים למשיח.
כןימ''ל

@משיח בן דוד, בוא כבר!

מה אתה.. מעיר אותי.. תן לישון...משיח בן דוד

היי היי... אתה מתעכב!!נפש חיה.
הרב מרדכי אליהו זצוק"ל התבטא פעם ואמר משהו בסגנון הזה:

כשיבוא משיח
כולם יישמחו שהגיע ויקבלו אותו בסבר פנים יפות
ואני
אני אבוא ואשאל (מתופף בידו האחת על השעון ביד השניה)
,"למה הגעת עכשיו?...מחכים לך,למה איחרת?!..."

נזכה שיבוא גואל
ברחמים ולא בדין
אכי"ר
אני חושב שכשזה יקרהמשיח בן דוד

לא יעניין אותנו העיכוב שקדם לזה,

במיוחד כשנבין שזה היה התכנון מראש ולכן בפועל לא היה שום עיכוב

כשבאמת משיח יבוא הוא ירצה לפתוח בערוץ ניק, והוא יתעצבןחסדי הים
עליך שתפסת לו.
אז אני יוסיף סימן של c והוא לא יוכל להעתיק משיח בן דוד

אהבת חינםםםמבקש אמונה

חבר'ה.. אני אוהב את כולכם!! חיבוק

[המשיח התקרב קצת..]

אהבת חינם אמיתית אבל...לעבדך באמת!
כאילו ברצינות..
אני מוכן לקרוא לו. מי מוכן להצטרף אלי?ים חי מיה"ך

(רציני עם תוכנית. אבל צריך לראות היענות... אחר כך תשמעו מה התוכנית)

אנייילעבדך באמת!
מה התוכנית???
תשובה אחת. זה התחלה. מי עוד מצטרף? אני לא יכול לבדים חי מיה"ך

(מה,אני אבוא למשיח ואגיד לו: "תשמע, ביקשתי מהם והם לא הצטרפו"? לא כדאי לכם)

אוקיי. אז יש לנו מצטרף אחד. עכשיו בואו נראהים חי מיה"ך

אני לא יכול ללכת למשיח ולהגיד לו סתם "בוא". כי הוא יגיד לי "מה יום מיומיים?". אנחנו צריכים להכין תוכנית מסודרת של איך לתת לו סיבה לבוא. מה התוכנית? זה שאלה בפני עצמה. אם היתה היענות יותר גדולה, אולי היה אפשר יחד להכין תוכנית. לשבת ביחד ולחשוב. "אז נדברו יראי ה' איש אל רעהו ויקשב ה' וישמע ויכתב ספר זיכרון לפניו ליראי ה' ולחושבי שמו". כל הכבוד ל@לעבדך באמת! על הנכונות! כל מי שיצטרף "יוסיף אבן לבניין המקדש". אבל אפילו שניים "אז נדברו יראי ה' איש אל רעהו ויקשב ה' וישמע". וכמובן - לא לשכוח - עדיין יש לכולם הזדמנות יום יום להצטרף להכנת תוכניות! הקב"ה ובנוסף  - המשיח - הרי יושבים ומחכים...

אםים חי מיה"ך

@לעבדך באמת!, או מישהו אחר, התבאס מזה שאמרתי שיש תוכנית - ואיפה התוכנית? אז זו התוכנית: להכין תוכנית! האם זו לא אמירה חשובה די הצורך? הרי כמה שנדבר אנו צריכים להיות מודעים לפן המעשי של חזרה בתשובה וכדומה!

נו..לעבדך באמת!
אפשר הדגמה?
טוב. אז זה כבר יותר מורכבים חי מיה"ךאחרונה

בשביל זה צריך לדעת קודם כל מיהו המשיח שאנו פונים אליו שיבוא? ולא בטוח שהתשובה שלי תהיה התשובה שלך תהיה התשובה של אנשים אחרים. אבל אם אנו מצפים למשיח אנו צריכים לדעת למי אנו מצפים! אחרת על מה נתפלל? ידוע מה שאמרו חז"ל ורש"י הביא דבריהם כאן מ"ג במדבר כא א – ויקיטקסט - אנו רואים שצריך לדעת על מה אנו מתפללים. ועל כן אנו צריכים לשבת יחד ולהחליט מיהו המשיח. או שאנו מתפללים כדברי רש"י בלשון כללית כלומר "המשיח" איזה שיהיה. אבל תפילה צריכה כוונה! וכשאדם מתפלל ומכוון לדמות מסויימת של משיח, אם היא לא הדמות הנכונה, אז מה יהיה? לכן צריך לדעת מיהי הדמות של המשיח שלה אנו מצפים! 

אחרי כל זה, אז דבר ראשון הסיכוי של התפילה להתקבל הרבה יותר גדול, בפרט שאם למדנו הרבה תורה כדי לברר את דמותו של המשיח, אז עשינו מצווה גדולה, שבזכותה בטח התפילה תהיה יותר מקובלת, וגם אנחנו יכולים כעת לבנות תוכנית - בהתאם לדמות המשיח שלמדנו עליו! כמובן, צריך להיזהר, כי כמה שהדבר יותר גדול - ככה טעות באותו דבר היא יותר חמורה. אבל זה לא סיבה להימנע מדברים גדולים ומהצלחות בכלל! כל אדם משתדל לעשות ככל יכולתו להצליח. 

אני לא כותב דברים על דמות המשיח, כיוון שזה דיון בפני עצמו, וצריך לעורר על זה דיון, ואינני רואה את עצמי כמתאים לעורר את הדיון הזה בדרך הזו (אם היתה הרבה היענות, היה אפשר לעורר דיון יותר בקלות. אם תהיה היענות למה שאני כותב עכשיו - לברר את דמות המשיח - אז באמת אשמח להשתתף, והדבר יהיה טוב מאוד). כתבתי את מה שכתבתי כתגובה על בקשתך הגדולה והמעולה, וזה שאת ממשיכה לדרוש ולבקש זה רק סימן טוב, אבל הנה - הסברתי מה שיש לי להסביר, ועכשיו את וגם שאר הקוראים יכולים לחשוב על דבריי ולעבוד הלאה. תודה לך, ובהצלחה@

@משיח בוא כבריהודי!!
היוםefraim37
אם בקולו תשמעון.
זה מדרש מפורש נראה לי בקידושין.
ידוע..לעבדך באמת!
ועדיין../:
הגאולה לא תבוא שניה לפני הזמן של "בעיתה"משיח בן דוד

אין שום סיכוי ,

שבעולם שלנו שאין נביאים ודברים מעל הטבע שתהיה תזוזה לכיוון הזה של אחישנה ,

ולכן אין לנו אלא לחכות לקץ הידוע לבורא עולם שאז עושים תשובה או לא , זה מגיע ולשם אנחנו הולכים מקום המדינה . פעם ראיתי גימטריה יפה ..הדתיים לאומיים (יש כאן הרבה כאלה) אומרים שהמדינה זה "ראשית צמיחת גאולתנו" טוב , לא כולם מסכימים איתם .. אבל יש משהו יפה בגימטריה שמצאתי על זה .

מדינת ישראל גימטריה 1045 , המספר 1 מייצג את ה"ראשית" ו45 זה "גאולה" בגימטריה , אז יש לנו כאן ראשית גאולה . האם המדינה זה דבר חיובי? במובן מסויים כן ובהרבה מובנים לא . אבל זה המצב שבורא עולם הביא אותנו אליו בהשגחה מעל הטבע , בכל יום זה יכול להתרחש "ופתאום יבוא .."

תלוי מה הכוונה אחישנהefraim37

אני זוכר שלפני כמה שנים מו"ר הרב טל הסביר את ההבדל בין אחישנה לבעיתה.

בעיתה זה פשוט כשיגיע הזמן.

לאחישנה יש  שני  מסלולים.

אחד, עמ"י חוזר בתשובה מגיע לשלמות וראוי לגאולה.

המסלול השני הוא שאת כל החטאים של עמ"י אפשר לייחס לצרות הגדולות מהגויים ברמה כזאת שהגויים הם שאשמים בחטאים של עמ"י ולכן עמ"י יוצא זכאי וראוי לגאולה.

ועוד מדרש תנחומא (ישעיה פ"מ סי' תמג) וז"ל:

מיד ילך הקב"ה אצלה ויאמר: בתי כל כעס זה למה?
אומרת לפניו: רבש"ע, ולא בדין אכעוס?!
שהגליתני בין האומות,
וקלתני קללות רעות,
ולקיתי עד שנעשו פני כשולי הקדירה,

ובכל זאת קדשתי את שמך הגדול!

אומר לה הקב"ה: כנגד זכיות שעשית, חובות עליך.
שעברת על מה שכתוב בתורה: כבד את אביך ואת אמך
ואת כתיב בך: אב ואם הקלו בך.

כתיב: שופך דם האדם וגו'.
וכתיב בך: אנשי רכיל היו בך למען שפך דם.

כתיב: לא תרצח ולא תנאף.
וכתיב בך: אלה וכחש ורצוח וגנוב ונאוף.

אמרה לפניו: רבש"ע, כיון שהגליתני בין האומות, בדין הוא שלא אשמור שבת ואקיים המצוות שלך!
א"ל: בתי, הגיע זמנך להגאל!  ע"כ.

רואים מכאן שיש אפשרות שהגאולה תבוא דווקא בגלל המצב הכ"כ קשה שמצדיק את החטאים של עמ"י.

אחרי השיחות האלה אחד החברים הוסיף שהרבי  מלובביץ אמר שהיום (כלומר אז וכ"ש היום) אין שום סיבה שהמשיח לא יבוא. וכנראה שכוונת הרבי היו לדברים האלה.

אם כדעה השניה אתה מצדדמשיח בן דוד

אז הגאולה היתה צריכה לבוא מזמן , 

ועובדה שלמרות שהגלות מכפרת ולמרות שלוקחים בחשבון

שבדין שנחטא כמו שאמרת עדין לא נגאלנו .

יש בכל עניין הגאולה משהו נסתר שאנחנו לא מבינים ,

לדעתי האישית והצנועה בורא עולם שואף לעשות את זה בעיתה , כמו שהזוהר מזכיר שיש 

קץ שהוא של בורא עולם וזה לא תלוי בתשובה בכלל וכשיגיע הזמן הזה התהליך יתחיל להתגשם.

מתי זה בעיתה , אם אתה מכיר את הרב פיש מירושלים בקו סוד החשמל מדבר על זה כבר שנים ,

על הקץ של הזוהר על גאולה בעיתה. 

בעיקרון יש כאן ששת אלפי שנה שהעולם קיים שנחלקו לשלושה חלקים כמו שחז"ל אומרים ,

אז בין כה וכה אנחנו לקראת הסוף , כרגע נשארו 222 שנה לששת אלפים ובתוך כל זה צריכים להתקיים כל היעודים של ימות המשיח . אז בין כה וכה אנחנו בסוף , איפה הנקודה המדוייקת? כנראה שבקרוב נדע.

גם אני שאלתי את השאלה הזאתefraim37
למה הגאולה לא באה? אחד האברכים ענה לי שכנראה הקב"ה מעדיף שעמ"י. יהיה ראוי מצד עצמו.
וכיום אני מוסיף שבסופו של דבר מה שאנחנו הכי יכולים לעשות זה להפיץ תורה כמה שיותר(כי ׳היום אם בקולו תשמעון׳), כל השאר זה מהלכים אלוקיים שאי אפשר לעמוד עליהם בפורום אינטרנט כזה או אחר.
אגב, פשט המקראות הוא: אני ה׳ בעיתה אחישנה, כשיגיע הזמן אז הגאולה תגיע בלי עיקובים.
אכן זה הפשטמשיח בן דוד

וכן יתכן שאתה צודק , או בשביל להגדיל זכויות לעולם העתידי של כל אחד בפרט .

ונכון , לעולם לא נעמוד על "למה לא עכשיו ?" "למה עדין לא?" חייבים לזכור שמדברים על בורא עולם האין סופי חי לעולם שלא ממהר לשום מקום גם אם אנחנו ממש רוצים את זה כאן ועכשיו . 

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלת

תודה רבהכולנו הביתהאחרונה

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

אבל היצר הרע פעיל בכל הגילים....הסקרנות.....תודה!נחלת

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

אולי יעניין אותך