משהו שמפריע לי בזמן האחרון....תמר_דר
בס"ד

בזמן האחרון אני נחשפת לתופעה שרווחת בעיקר בפורומים, הודעות, מיילים ושאר כלי התקשורת המיידית. זו התופעה של שפה שגוייה, התנסחות לא בהירה ושגיאות כתיב (ולא מקלדת) לאלפים.
לדעתי, התופעה מתחילה קודם כל מהמהירות. התרגלנו כ"כ לעולם המיידי והמהיר שהפלאפונים והאינטרנט מספקים לנו, עד שאנו כבר לא חושבים על כל מילה לפני שהיא יוצאת לנו מהפה או מהמקלדת. בלי קשר, היא נובעת גם מכך שאין לנו, כעם יוצר תרבות, הרגלי שפה נכונה. יש לנו שפה מדהימה ועשירה, אבל אנחנו נמשכים לביטויים לועזיים (קיטש) לקיצורים מעצבנים (נראלי) ולשגיאות כתיב (אם תיתן לעולם העולם איתן לך- חתימה באחד הפורומים ברשת).
אנחנו חייבים להרגיל את עצמנו לשפה נכונה ותקינה גם בדיבור וגם בכתיבה, כי אחרת בעוד כמה שנים אנשים לא יידעו לצייר סמיילים אמיתיים, אלא רק בעזרת סימני מחשב...

אני רוצה לשמוע מה אנשים אומרים על התופעה ועד כמה זה מפריע לכם, אז אשמח אם תעלו נקודות נוספות כמו גורמים ופתרונות
בברכה, תמר.
אמממ(<- עוד סוג של התנסחות שגויה) בעיקרון את צודקת!~אהרלה~!נתניה

אבל הרגלנו.. מלעשות?! <-עוד קיצור..

את רואה? זה לא נשלט...

וזה ת'אמת, לא כ"כ מפריע...

לא מזיז..רחובותית!!=)
יותר נוח ככה..
לא כזה משנה..
מצטרפת להדר ואהרלה.פגזניקית גאה!
באמת שלא כזה מזיז.
יאללה, התרגלנו.
מי שלא נוח לו עם זה, שיתמודד..
[שילמד להכיל מורכבות בחיים.. :]

חיים טובים.
[התאפקתי אם לכתוב עוד משו, ושתקתי. הלוואי שיתקיים בפותחת השירשור "נאה דורש נאה מקיים.." והייתי עדינה.]
כנראה שרשמת אותו לבסוף!!גו-לי-אן!
לא. זה היה עדין, ולא בוטה בכלל.פגזניקית גאה!
ואני התכוונתי למשהו יותר חריף, נוקב.. ובכלל. עזבי.
נראה לי  אהרלה שתתקן קודם את עצמךמיסטר דום
ואח"כתגיד אמן על אחרים....
לי זה דווקא כן מפריעאורי הולנדר

כשברחוב אני שומע אנשים ישראלים שלא יודעים לדבר עברית, זה מאוד מפריע. בעיקר זה מפריע לי כשאני שומע אנשים קוראים בתורה והם לא יודעים שום דבר שקשור לדקדוק (אבל זה לא כל כך קשור לעניין). כשאני רואה בפורומים משהו כמו הדוגמה שלך ("איתן"), או כמו "העתר מעולה מיבחינה ביטחונית" (מספר האורחים של האתר של הסניף שלי), זה גם מאוד מטריד.

הגורמים לזה נראים לי די ברורים. זה לא קשור לעולם המהיר והמיידי, אלא מזה שאנשים לא קוראים מספיק ספרים, אלא רואים טלוויזיה במקום (אולי זה דווקא כן קשור לעולם המיידי והמהיר, בגלל שטלוויזיה זה יותר מיידי ומהיר מספרים, ואנשים מעדיפים אותה על פניהם).

בעניין פיתרון לתופעה, אפשר לשדר בטלוויזיה גם שיעורי עברית ודקדוק, אבל אני לא חושב שזה ילך (כמה אנשים כבר מקשיבים ברדיו לתכנית של אבשלום קור?... אני לא ביניהם).

קיצורים בפורומים לא מפריעים לי, אלא אם כן זה גורם לאנשים לחשוב שככה באמת כותבים דברים, נראלי (סתם...) שזה לא מה שקורה.

סורי, אבל ביטויים לועזיים זה גם לא כל כך משנה, שהרי אני מניח שגם את משתמשת במושגים טלפון וטלוויזיה, ואולי גם אקדמיה ללשון העברית. טוב, להשתמש במילה "סורי" זה באמת לא לעניין, ואל תחשבי שאני משתמש בזה, אפילו לא בפורומים...

מצטרפת ^^^רחלקה
יש בזה משו-החיפושית

בעיקרון זה כן מפריע במקום כלשהוא.

כאילו. אנשים כבר מדברים ככה ("מצ'עמם לי"...) וכו...

וגם במבחנים אתה מוצאת את עצמך כותב ככה. קצת פאדיחות..

וחוצמזה- חבל סתם לשנות. אנשים! יש לנו שפה קדושה!!!

חשבתי על זהתמר_דר
ואני חושבת שבאמת בפורומים זה אולי פחות מציק (חוץ מדברים באמת מזעזעים), אבל בדיבור יומיומי זה מפריע מאוד! (לי לפחות). יש הרגשה של זלזול בעברית, במקום הכרה בערכה. דיבור נכון זה לא סתם חוק, זה דרך חיים "ואם לא אנחנו מי יילחם עליה?" (מלך האריות)
בהשתדלויות...אפוש

בס"ד

אני ממש משתדלת לקרוא לפני שאני שולחת..

זה נראלי נובע מכתיבה מהירה...הכל היום יותר מהיר כזה..

אורי מתוק, שקלת ללכת לאקדמיה ללשון??!~אהרלה~!נתניה

נראה לי מעט נסחפת נשמה...

נכון, זה מעט לא נחמד, ולפעמים קצת מציק (אהמ אהמ ההודעות של יוסף...אלוקים ישמור... שעות עד שמצליחים לפענח..)
אבל בדך כלל זה סבבה! (<- עוד מילה שהאקדמיה לא אישרה עדיין...)

בלי לשון הרע. תערוך^תפוזה 1
לא נראה לי שזה לשון הרע..!~אהרלה~!נתניה

זה בצחוק.. הוא יודע שזה בצחוק לגמרי...

חברים את יודעת..

ניחאתפוזה 1
כמו שאמרתי.. מעדיף את מישהי5!~אהרלה~!נתניה
זה לא העדפות לבחירתך.תפוזה 1
כן כן |מזלזל|!~אהרלה~!נתניה
דעתי..שמחה ואמונה

בס"ד

את כל כך צודקת!

כל הקיצורים האלה ושאילה מלועזית.

אני עכשיו לומדת שיעורי לשון-אני רואה איך המורה שלי מדברת ואיך מדברת..

אני מרגישה ממש משועבדת לכך שאני הולכתת ע"פ השפה שהחברה מכתיבה לי לדבר.. הנה דוגמא-עכשיו אני כל כך רוצה ומנסה להיגמל מ"כאילו" ו"כזה" ועוד כמה מילים. אבל ת'כלס קילקלתי לעצמי את השפה כי פשוט נסחפתי אחרי הזרם. וכן אחים יקרים-קל לומר זהו התרגלנו מה כבר אפשר לעשות?

ברור שאפשר לעשות, אם אתם באמת הייתם רוצים לדבר בשפה עברית צחה ונקייה בלי כל מיני מילים משונות-תאמינו!

וכן אני מאמינה שחלקכם פה יחשיבו שלקחתי את זה ממש  קשה- זו דעתי העניה-אשמח לשמוע למה אני טועה!

רק לשמוח)))))))))))))

עם חברים כאלה-מי צריך אויבים ;)אפוש
אני לא חושב ששגיאות כתיב כל כך מפריעות,אנונימי (פותח)
אבל הן יכולות להעיד על האינטלגנציה של האדם, ועל הכבוד העצמי שלו...
זה נראה לי דיון קצת מוזר.. אבל בכל זאת-טימון!

לי זה ממש לא מפריע שאנשים אומרים "סבבה" "אשכרה" "עלק" וכו'.. זה נראה לי רגיל, ותכלס- יש מצבים שהמילה אשכרה מתאימה בהרבה יותר ממילה אחרת..

אבל מה שכן מפריע לי זה שאנשים לא מדברים נכון, זאת אומרת אומרים וכותבים לא נכון, נגיד: "אני יתנצל" צריך לכתוב "אני אתנצל.."

יש כאלה שיגידו שזה ממש לא מזיז להם, לי בכל אופן יש דברים קטנים שכן מציקים לי.. אבל לא חשבתי לפתוח על זה שירשור, כי לדעתי אין פתרון קסם שיצילח לגרום לכל האנשים האלו לדבר נכון.. פשוט כל אחד צריך לעבוד על זה, במידה שהוא רוצה ויכול.

יומטוב!

צודק.. לא נראה לי שזה ילך לאן שהוא!שמחה ואמונה
מצטרף, ומוסיףמשה
תמיד הקפדתי על תחביר נכון וניסוח נכון ברמה בסיסית, כמו גם נקיון בסיסי של שגיאות כתיב, כשמדובר בהודעה בפורום או בטח בבלוג.

ההבדל בין פורום איכותי לצ'ט רדוד  נמדד בין השאר באיכות הכתיבה, ושם לענ"ד ראוי ושווה להשקיע.

משה.
תומכת בדבריי רבינו!צבע אדום

ואף  מצטטת:

"ההבדל בין פורום איכותי לצ'ט רדוד  נמדד בין השאר באיכות הכתיבה, ושם לענ"ד ראוי ושווה להשקיע."

לחיזוק העניין.

אני רוצה להוסיף משהוד"ש

האמת, שאף פעם לא חשבתי על העניין הזה, ואפילו כשהתחלתי לכתוב את התגובה השתמשתי בקיצורים ושגיאותצ למיניהם...

וברצינות,כולנו, או רובנו לפחות, באיזה שהוא שלב בחיים נצטרך להשתמש בשפה יפה ותקינה, לא מתוך אידיאל, אלא בגלל שנמצאים בחברה שמצפה לשפה תקינה, (ואני לא מדברת על פורוימם למיניהם, שאומנם זה לפעמים ממש קשה להבין מה הבנאדם כתב, אבל זה לא נורא). אני למשל, הייתי צריכה במסגרת הלימודים להציג איזהשהוא מקרה, והמרצה העירה לי ולעוד כמה סטודנטיות כמה פעמים על שהשתמשנו בכאילו, ושלא אמרנו נכון את המספרים, לא נעים ולא מכובד. וכשניסינו לדבר נכון, זה היה ממש קשה. כי כבר רגילים לדבר בשפה פשוטה.

אז עצה שלי- כדאי להתחיל להתרגל להוריד את הכאילו (במידת האפשר) ואת הכזה והאשכרה למיניהם, כי כשמדברים עם מבוגרים הם מסתכלים עליך כאילו אתה מעולם אחר.

לא רק מבוגריםתמר_דר
לי, בתור אדם פרטי (ולא מבוגר) מפריעות כל הטעויות הללו. אני מדריכה (לא בתנועת נוער...) ואני משתדלת מאוד שכשאני מעבירה חומר לדבר בשפה תקינה ובהירה, זה מקל על השומעים וגורם להם להבין ביתר קלות.
כמובן, אין צורך שנעבור לדבר בסגנון התרגומים הישנים של אן שרלי (למי שמכיר), אבל עברית יפה ותקינה תעשה לכולנו חיים נעימים יותר.
רק בפורום שלנו יפתחו ת'נושא המשעמם הנ"לאפוש

בס"ד

לדיון שכולו "שם שמיים"

יאלללההההההה-

כל אחד ישמור על הלשון שלו נקיה ו-ז-ה-ו!

אפשר למחוק/לנעול / לגנוז ת'שרשור השעמם הזה??!?!!?

אז זהו, שלא...ניל"ס

יש אנשים שמשום מה זה לא מפריע להם, אז הם לא ישנו את צורת הדיבור שלהם (או הכתיבה...)

אנשים- זה צריך להפריע לכם! ולא רק בגלל שזו השפה שלנו, שפת האבות והתורה, אלא בגלל שככה היא צריכה להיות ולא צריך לעוות אותה כל הזמן (וכבר מצאתי את עצמי לא פעם במצב שבו לא הבינו אותי בגלל שדיברתי עברית תקינה).

ועוד משהו- אם לא תתרגלו עכשיו לדבר עברית תקינה גם בשפת היום-יום, וזה כולל דיבור וכתיבה, לא תצליחו גם כשתנסו (ותאמינו לי, זה לא כיף לשבת בריאיון ולנסות להתקבל למקום כלשהו ולהגיד כל רגע כזה-כאילויים...). אני לא אומרת שצריך לדבר נכון כל הזמן (למרות שזה האידיאל), אבל יש מקום להשתדלות, ותכל'ס- יש טעויות שכבר בלתי נסבלות מרוב שהן מטופשות וחוזרות על עצמן...

מתנצלת מראש על ההתפרצות- זה פשוט זועק כבר שנים מבין עמודי הפורומים למיניהם...ולא, אני לא מגזימה...

אפרת יקרה..שמחה ואמונה

בס"ד

קצת הגזמת..

משעמם? לדעתך זה נושא משעמם.

אותה אחת שהעלת את הנושא מבחינתה זה כן חשוב.

למה צריך למחוק את הנושא?

...-חשוב לדבר גם על הדברים ה"חופרים,והמשעעמים" כי היום מה שחשוב באמת הפך להיות חופר..

וחבל...

חחח סבבה אז תהנו לכם לחפור =)אפוש
........אורי.ג.123

........................אורי.ג.123
.......................................המלכה של העולם
את זה תעשה בבית שלך. לא פה! שמעת? חוצפה!!פגזניקית גאה!
זה מזכיר לי משו לא נעים...~תמר~
בבגרות בחיבור בחרתי לכתוב על עברית לא תקינה=סלנגים ומילים משפות זרות (או למי שעשה- "ישראלית") לדוג', אתם יכולים לשמוע מישו אומר משפט כמו: "טוב, יאללה, ביי..."- שזה משפט שמורכב מ-3 מילים שכל אחת מהם בשפה אחרת... (עברית, ערבית, אנגלית- בהתאמה..)- [כל הזכויות על המשפט הזה שמורות ל...;)]
ואני הבנאדם האחרון שכותב ומדבר בעברית תקינה... ז"א, אם יש משפט שאני אומרת בלי סלנג או משו בסגנון- זה דיי נס...
ותאמינו או לא, היה לי מה לכתוב על זה... מגניב... 

ההורים שלי מזה צחקו עלי כשהם שמעו..
אבל אני באמת חושבת שיש משו נכון בזה, אבל מה לעשות? -התרגלנו... ועכשיו כשמישו מדבר בלי סלנגים הוא יוצא חנון...
אז ברמה העקרונית אולי זה צודק- אבל ברמה הביצועית אין לזה סיכוי נראלי...

חוצמזה שאני אוהבת להשתמש במילים באנגלית לדוג' בתוך משפטים... זה כיף לי...

אבל דרדיק- בהצלחה לך!! הלוואי ותצליחי... מתגעגעת כבר מעכשיו... (אח, סיום שמינית זה כזה עצוב...)

יואו, מה הפרצוף הבוכה הזה נתקע??~תמר~
מי עשה אותך בכלל??
מה עובר??SIMI
ואוו... כאילו בכל מקום יש פתאום הקפצות =)חיוכים
אמאל'ה... בכלל לא שמתי לב שהקפיצו את זה...~תמר~אחרונה
כולי ריחפנתי... ככה זה כשיש בגרות בע"פ ואתה משקשק מהבוחן...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך